Kesä ja väsymys

Oi ihana kesä! Kesää odottaa aina kaikki ja kun se on, niin ollaan jo huolissaan siitä, kuinka nopeasti se menee ohi. Sen takia haluaa, että kesästä ottaa kaiken ilon irti. On enemmän aktiviteetteja, polttareita, kesäloma, mikä on sitten ihan täyteen suunniteltu. On festareita, pitkiä kesäiltoja, mökkeilyä, matkailua, epäterveellistä syömistä ja muutenkin rutiinit tuntuu menevän uusiksi.

Näin on ainakin minulla, eikä se ole aina hyvä juttu. Olen pohtinut, miksi olen kesällä todella väsynyt?  Tarvitsen omaa aikaa ihan itselleni. Tarvitsen hetkiä, kun teen asioita vain itseni vuoksi. Tuntuu, että olisin ollut kokoajan menossa, joko töissä tai jossain muualla ottamassa kaiken ilon irti kesästä. Sitten kun olen kotona, olen äärettömän väsynyt.

Olen miettinyt, että lataan akkuja yksin ollessani ja näin kesällä se on jäänyt vähemmälle. Kesä on ihanaa aikaa (parasta aikaa), mutta nauttisin siitä enemmän, jos antaisin luvan itselleni rentoutua. Väsymykseeni voi vaikuttaa myös jo se, että olen ollut viime marraskuussa lomalla ja vasta syyskuussa tulossa kesäloma. Työni on raskasta, sen takia että teen kolmivuorotyötä. Ahdistaa välillä rytmittömyys. Tällä hetkellä yövuorot takana ja väsymys painaa niin, että ajattelen onko tottakaan. Ehkä sen takia innostuin miettimään tätä. Välillä mieleeni on tullut, että onko työni väsymykseni arvoista. Työni pistää rytmini sekaisin ja  rytmittömyys pidemmän päälle väsyttää. Hetken jaksaa, mutta tuskin loputtomiin. Toisaalta myös omassa elämässä  on ollut stressaavia asioita, mitkä heti vaikuttaa  omaan jaksamiseen.

Hävettää myös myöntää, mutta liikuntakin on jäänyt vähemmälle. Asia, mikä piristää oloa ja antaa energiaa. Minulla oli suunnitelmissa pyöräillä joka päivä töihin, niinkuin edelliset kesät olen tehnyt. Tänä kesänä olen kuitenkin ajoittain lipsunut ja mennyt autolla. On vapauttavaa itse ymmärtää, mistä väsymykseni johtuu ja  pystyn tehdä korjausliikkeen.  Ruokavalio kuntoon, liikunta taas osaksi arkea ja jatkossa muistan myös miten tärkeää on oma aika<3 Pitää miettiä, mikä tekee itsensä onnelliseksi ja mennä sitä kohti!

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *