KIRJAVINKIT

Moi!

Uudet tuulet puhaltavat täällä blogimaailmassa, kuten keväällä yleensä. Ja tuovat omat haasteensa samalla, nimimerkillä tämän postauksen tekoon on tuhrautunut aikaa kohta kolme tuntia kun järjestelmä ei ole ihan vielä niin hanskassa kuin toivoisi. Joka tapauksessa tervetuloa niin uudet kuin vanhat lukijatkin. Oli tullut aika vaihtaa blogin ilme ja osoite johonkin freshimpään, ja Lily tuntui siihen sopivalta paikalta. Aiheet pyörivät tuttujen ja kummallisten ihmissuhdeasioiden ympärillä. Välillä saatetaan eksyä kirjallisuuden pariin, kuten tänään oli aikomuksena. Kesälomat kolkuttelevat jo ovella, joten ajattelin jakaa teille muutaman lukuvinkin kesää ajatellen. Etsitpä sitten huumoria tai elämänfilosofiaa niin näistä löytyy jokaisen maulle sopivat vaihtoehdot.

IMG_20180502_192846.jpg

YOU ARE A BADASS-JEN SINCERO

Sinä olet pahaperse. Nimihän sen jo kertoo että nyt ollaan oikean asian äärellä. Sinceron kirja vie meidät matkalle joka kasvattaa uskoa omaan identiteettimme, mutta toisaalta ravistelee merkittävästi jo opittuja mallejamme. Kirja saa kysymään tuttujen turvallisten asioiden edessä miksi. Toisin kuin muut self-help-oppaat You are a Badass tarjoaa lukijalleen huumoria kaiken syvällisen pohdinnan ohessa. Sincero kertoo asioista hyvin maanläheisesti, joten lukijan ei tarvitse ainakaan kärsiä vaikeaselkoisesta tekstistä tai asioiden ymmärtämisen hankaluudesta. Minulle kirja antoi äärimmäisen hyviä vinkkejä oman itseni kehittämiseen, sekä kaikkein parhaimman suorituskykyni saavuttamiseen. Jos kaipaa uutta näkökulmaa asioihin niin tästä kirjasta sitä saa. Suosittelen kirjaa erityisesti sellaisille joilla on elämän suunta tällä hetkellä hukassa.

​KIRJA TYTÖLLENI-JANI TOIVOLA

Toivola vei minut matkalle joka oli kyyneliä ja iloa täynnä. Hän avasi vanhemmuuden saloja, vaikka en ole itse edes kenenkään vanhempi. Kirja tytölleni on koskettava tarina isän ja tyttären välisestä suhteesta ja niihin liittyvistä iloista sekä haasteista. Samalla kun Toivola avaa ajatuksiaan vanhemmuudesta hän päästää myös lukijansa lähemmäksi omaa henkilökohtaista tarinaansa. Hän ottaa tiukasti kantaa vanhentuneisiin kasvatusmalleihin ja kannustaa vanhempia toteuttamaan oman näköistä vanhemmuutta lapsen kehitystä tukien. Hän ei liputa ankaruuden, vaan enemminkin myötätunnon puolesta. Äärimmäisen koskettavaa luettavaa. Antaa ajattelemisen aihetta, oli sitten omia lapsia tai ei.

IMG_20180502_192931.jpgBIKINIRAJATAPAUS-HENRIIKKA RÖNKKÖNEN

Jos on huumorille tilausta, niin tästä kirjasta sitä löytyy. Henriikka vie lukijansa jälleen tikahduttavan hauskalle kurkistukselle omaan elämäänsä ja sinkkuuden tarjoamiin iloihin sekä suruihin. Kukkahattutätien kannattaa kuitenkin jättää kirja suosiolla kauppaan, sillä Henriikka tuttuun tapaansa puhuu avoimesti AIVAN kaikesta. Hän paljastaa lukijalleen sellaisia asioita, joita tavallinen tallaaja ei uskaltaisia sanoa edes bestikselleen. Mutta sehän se jutun juoni onkin. Henriikka tarjoaa ihanan tauon täydellisyyttä tavoittelevaan maailmaan, ja osoittaa että asioita on mahdollista tehdä eritavalla. Kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä, paitsi miehen. Jos haluat tikahtua nauruun, niin tässä on juuri sinulle sopiva teos.

IMG_20180502_192946.jpg​VEITOLA-MARIA VEITOLA

Ah, voiko ihanampaa oikeastaan olla. Tämä kirja vei minun sydämen jo muutaman ensimmäisen luvun aikana. Veitola kuvailee lukijalleen vaiheitaan nuoruudesta aina tähän päivään saakka, ja mikä parasta brutaalin rehellisesti. Hän ei kaunistele, eikä pyytele anteeksi. Hän käy läpi ihmissuhteitaan ja oman elämänsä käännekohtia sekä kasvunpaikkoja. Hän tarjoaa lukijalleen mahdollisuuden päästä todella päänsä sisään. Kirjan rakenne mahdollistaa sen että lukijan on helpompi päästä kiinni Veitolan kasvutarinaan, sillä samalla kun lukee menneisyyden tapahtumia on myös mahdollista lukea ”nyky-Marian” ajatuksia tapahtumista. Kaiken kaikkiaan herättelevä paketti joka tarjoaa ajateltavaa sekä pohdittavaa pidemmäksi aikaa. Ei jätä vihaajaakaan kylmäksi.

Tässä siis muutama kirjavinkki kesää silmällä pitäen. Itse ajattelin heittäytyä vielä nyt iltaa kohden uuden valloitukseni 4 tunnin työviikko-kirjan kimppuun. Kehuja on ainakin kirjalle sadellut, saa nähdä pitääkö ne paikkansa vai ei. Kympiltä alkaa myös Temppareiden seuraava jakso. En olisi ikinä uskonut että voisin olla kyseisestä sarjasta näin innoissaan, ja miten mielenkiintoisia persoonia tällä kaudella saarella onkaan. En malttaisi odottaa. Tsemppiä arkeen ja rakkautta ilmaan!

Emmi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *