Aikuisten parisuhde - mikä se on?

En suostu jäähylle

Voi miten tylsä otsikko! Mutta koska tuosta on kyse, mun mielikuvitus ei tuota nyt parempaa. Siirryn vähän sivuraiteelle seksin pohtimisesta, koska seksikin on nyt vähän sivuraiteella mun elämästä. Siis käytännössä siten, että haluaisin seksiä yötä päivää Älykkömiehen kanssa, mutta se ei ole mahdollista. Koska. AIKUISTEN PARISUHDE. Mitä hittoa se sellainen on?!?!

Olen eron jälkeen mennyt lähes kokoajan siellä, missä en ole ennemmin ollut. Ihan koko elämässä, mutta jos nyt pysyn blogin aihepiirissä edes etäisesti, niin mies-suhde-seksi-rintamaa tässä tarkoitan. Siitä perinteisestä parisuhteesta ihan muualle. Siitä, missä ensin seurustellaan, sitten mennään kihloihin, sitten naimisiin ja muutetaan yhteen, ostetaan auto ja asunto, hankitaan lapsi, ostetaan isompi asunto, hankitaan toinen lapsi. Vietetään sitten perheaikaa, lapset kasvaa ja harrastaa, vanhemmat tuskailevat ruuhkavuosissa, sitten keski-iän kriisissä, työ- tai urastressissä, ehkä työttömyyden kourissa. Lapset kasvaa, muuttaa pois kotoa. Vanhemmat opettelevat taas olemaan kahdestaan. Sitten jäädään eläkkeelle ja kuollaan. Tuossa putkessa olin ja askelmerkit ja tienviitat oli selkeät. En mun elämää tietty ajatellut oikeasti noin, mutta ehkä jossain selkärangassa oli ajatus siitä, että noin sen elämän kuuluu käsikirjoituksen mukaan mennä.

No, eipä mennyt. Ja hyvä niin. Kuulostaa jotenkin aika ahdistavalta mun korvaan tuo kuvio. Eron jälkeen kun aloin etsiä vaihtoehtoa tuolle päässäni olleelle mallille elämästä, olen kulkenut tosiaan kokoajan siellä, minne en ajatellut koskaan meneväni. Hauskaa on se, miten suurella innolla oon syöksynyt jokaiseen vaiheeseen, ja odottanut, mitä seuraavaksi tulee eteen, kun olen nyt vieraalla maaperällä totutusta. Tuntuu vähän niinkuin oman elämäni ristiretkeltä.

Juuri nyt mun ristiretki on keskellä suhdetta, jossa pitäisi sopia ja päättää, miten ja minne edetään. Älykkömiehen kanssa olen siis suhteessa, mutta kumpikaan ei oikein tiedä, mitä se tarkoittaa. Tai ei mitään oikein tiedä. Ei tiedä yhtään. Meillä on hyvin erilaiset lähtökohdat ja ennakko-odotukset. Hän on vapaan suhteen kannattaja eikä hänellä ole oikein kokemusta edes muunlaisista suhteista. Mulla taas ei ole lainkaan kokemusta vapaista suhteista - paitsi Suhdemiehen kanssa, jos se nyt ylipäätään suhteeksi lasketaan. Hieno kokemus, mutta en halua sellaista uutta - olen tämän todennut aiemminkin. Kun on tosi ihastunut toiseen, niin tuntuu todella raastavalta, että toinen voi milloin tahansa lähteä kenen tahansa muun matkaan. Itse en ole yhtään kiinnostunut muista silloin kun olen ihastunut yhteen. En osaa jakaa ihastusta monen kesken. Ehkä vapaa suhde tulisi kyseeseen joskus suhteen myöhemmässä vaiheessa, mutta tällä hetkellä en usko, että innoistuisin siitä silloinkaan. Siitä en kuitenkaan voi olla ihan varma. Varma olen nyt siitä, että kun on ihastunut ja haluaa tutustua toiseen, niin en halua tutustua samalla kehenkään muuhun. Enkä haluisi, että ihastukseni kohde tutustuu samalla muihin uusiin naisiin. Se tuntuisi loukkaavalta. Mikä puolestaan vähentäisi toisen viehätysvoimaa.

Tästä aihepiiristä keskustelimme pitkään ja kävimme kirjeenvaihtoa, koska tosiaan emme voi nähdä kovin usein. Kirjeenvaihdon tulos jäi mulle ehkä aavistuksen epäselväksi, mutta lopuksi kuitenkin totesimme yhdessä, että kumpikaan meistä ei ole tänä kesänä viritellyt muita kuvioita, joten kai se jotain kertoo siitä, että haluamme tutustua toisiimme. Tää riittää mulle paremmin kuin hyvin tähän kohtaan. Jatko jää nähtäväksi.

Just nyt ei mun päätä vaivaa asia lainkaan, koska saan tänään seksiä. Mahtavaa ja kuumaa seksiä, oletettavasti. Mietin noita syvällisempiä sit toinen kerta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.