Ladataan...
En suostu jäähylle

Tämä kevättalvi tai oikeastaan koko talvikin on ollut omituista aikaa. Hyvällä lailla omituista. Musta tuntuu, että erilaiset asiat, pienet ja isot, on ravistelleet mua ajattelemaan uudelleen. Kohti jonkinlaista muutosta. Tunne tästä on edelleen vahva, vaikka en vieläkään saa kiinni, mikä se muutos mahtaa olla. Ehkä se on joku sisäinen oivallus, joka jo tällaisenaan on se muutos. Ehkä se odottaa vielä kulman takana. En tiedä, mutta tunnelma on jännittyneen odottava.

Ehkä kyse onkin monista pienemmistä oivalluksista tai elämässä eteenpäin siirtymisestä tavalla tai toiselle. Ensinnäkin koen, että eron jälkeisen elämän yksi vaihe on päättynyt. Tämän vaiheen loppuunsaattaminen on kestänyt koko tämän ajan, mitä olen tätä nykyistä blogia pitänyt. Innostunut ja välillä jopa paniikinomainen kokemusten hakeminen ja sitoutumattomuus on olleet mulle todella tärkeitä viimeiset vuodet. Sitä vaihetta en ole koskaan nuoruudessa elänyt. Aina oon ollu sidoksissa johonkin ja johonkuhun. En koskaan vapaa. Sisäisesti siis sidottu, en vapaa valitsemaan ja tekemään oman mielen mukaan, kun en sitä edes nuorempana tunnistanut. Onneksi mulla tuli aikuisena mahdollisuus siihen vapauteen sekä fyysisesti että psyykkisesti. Sain voimaa siitä, että pärjään eron jälkeen itsekseni. Pystyn hoitamaan työn ja lapset. Pystyn olemaan jopa hyvä äiti - parempi kuin avioliitossa. Ja sen lisäksi mulla on ihan omakin elämä, ihan itseäni varten. En ole olemassa vain muita varten. Treffailu ja seksikokemukset oli hyvin konkreettisia irtiottoja entisestä. Fyysisiä. Ja kyllä, pidän seksistä ihan valvasti! Muitakin irtiottoja uskalsin ja osasin ja älysin tehdä. Hienoa, että edes nyt keski-ikäisenä!

Nyt tuntuu uuden rakentamisen vaiheelta. Oon ollu tosi kiinnostunut parisuhdetta käsittelevistä kirjoista ja blogeista. Erityisesti niistä, joissa käsitellään seksiä ja keskinäistä kipinää ja toisaalta vuorovaikutusta. Exän ja mun välinen vuorovaikutus oli oikein hyvää, muutamien opetteluvuosien jälkeen. En pystyisi taipumaan huonompaan tasoon. Exä osaa jutella ja ymmärtää asioiden sävyeroja, pystyy pyörittelemään ja pallottelemaan asioita eikä ajattele kovin perinteisen stereotyyppisen putkiaivoisesti. Hän vaan väsyi siihen vuosien varrella, ainakin mun kanssa kommunikointiin. Minkä ymmärrän kyllä. Voin olla hyvin rasittava ja energiaa vievä ja vielä vittumainen siihen päälle. Joten cannot blame him. Toivottavasti olen jotain oppinut enkä toista samoja virheitä jatkossa. Uskon, että en näin tee. Mutta nyt alkaa olla fiilis, että olispa kiva päästä kokeilemaan taitoja käytännössä. Osaisinko kommunikoida reilummin, vähemmän vittumaisesti? Ehkä jopa kokonaan ilman vittuilua...?? Kuivaharjoittelu yksinään ei oikein vie tätä eteenpäin eikä blogikirjoittelu, joten haluaisin saada käytännön harjoitusta. Parisuhdesaralla siis.

Toisaalta olen niin älyttömän onnellinen näin sinkkuna, että harjoituksen vuoksi en halua ryhtyä mihinkään ihan kivaan. Tai siedettävään. Haluaisin, että menis jalat alta ja pää pehmeeksi. Muuten ei harjoittelu olis uskottavaa. Ja vielä enemmän haluan parisuhdeseksiä. Satunnainen seksi, treffikumppaniseksi, fwb-seksi yms. on oikein hyviä ja mukavia tapoja saada seksiä. Mutta nyt haluun enemmän. Seksiä, kun on ihastunut toiseen. Seksiä, kun toinen on ihastunut muhun. Seksiä, joka paranee, kun tuntee toista. Seksiä, joka on just meidän seksiä, ei kenenkään muun. Seksiä ja kommunikointia. Parisuhteessa. Sitä haluan. Vielä en pysty ajattelemaan kovin pitkälle - siis mitään tulevaisuutta, lasten tapaamista, yhteisiä lomia, saati saman katon alla asumista. Ne vielä puistattaaa. Mutta seksi ja vuorovaikutus. Ihan sen tietyn tyypin kanssa. Ei minkään randomin.

Tätä oon miettinyt nyt paljon ja tosiaan lueskellut toisten kokemuksia. Esim. Puhu muru -blogista on tullut ihan mun lemppari. Siinä on katkelmia sellaisista parisuhteista tai avioliitoista, joihin en missään tapauksessa (enää) suostuisi. Näin jälkikäteen se on helppo huomata. Kuten tämäkin kohta, joka kolahti mulle:

”Meillä valitettavasti vaimo päättää määrän, 1krt 6v. Onnettomana parisuhteessa, vaan ei auta valittaa kun ongelmaa ei vaimon mielestä ole.”

Siinä on myös paljon sellaista ihanaa parisuhdetta, joka tuntuu hyvältä. Ei sitovalta ja ahdistavalta. Mulle tää on iso askel. Siis edes pystyä ajattelemaan tällaista. Vielä vuosi sitten ajatus parisuhteessa sai mut ahdistumaan ja mieleen tuli vain kasa velvollisuuksia ja sitoumuksia ja yööhhhh.. Nyt tietyin ehdoin se tuntuu hyvältä ja kivalta ajatukselta. Ketään ei mulle ole näköpiirissä oikeasti eikä ole kiirettäkään, mutta aivot on nyt siinä asennossa, että en juokse karkuun. Ainakaan kovin kovaa. Tai siltä nyt tuntuu.

Tänään lähden tyttöjen kanssa ulos. Tavoitteena on, että en raahaa mukaan ketään randomia kotiin enkä itse lähde kenenkään randomin kanssa hänen kotiinsa. Aiemmin tavoite TIETENKIN oli saada seksiä ulkona riekkumisen päätteeksi. Tänään ei. Pitää nähdä muutakin potentiaalia toisessa tai sitten tulla kiltisti omaan kotiin yksin nukkumaan. Saa nähdä, miten tämä päätös pitää, ja miltä se huomenaamulla tuntuu.

 

Ladataan...
En suostu jäähylle

 

Mun elämässä on ollu erikoiset viikot tai erikoinen kuukausi. Kokonainen episodi oikeastaan. Tajusin Suhdemiehen ja mun suhteen laadun ja pystyin rentoutumaan, kun ei tarvitse miettiä jännitteitä meidän välillä. Lähennyttiin pitkästä aikaa ja ollaan soiteltu lähes päivittäin. Hän on kyllä merkittävä ihminen mun elämässä. Ei ole ollut aina helppoa eikä tosiaan ihan ilmaiseksi olla tässä tilanteessa, mutta mikään hyvä ei koskaan tule helpolla. Kai. Nyt luotan, että Suhdemies on hyvä ystävä, joka ei mun elämästä niin vain katoa. Enkä silti toivo parisuhdetta tulevaisuudessa hänen kanssaan. Sen verran on menny hermot tällä viikolla muutamaan asiaan. Siis ihan hyvällä ajattelen. Ollaan liian samanlaisia monessa asiassa ja vedettäis toisemme syvälle suohon, josta ei päästäis enää ylös kumpikaan. Ystävänä homma toimii paremmin. Ja se että on ystäviä ympärillä, on tärkeää. Hyviä ystäviä. Kaipasin sitä avioliitossakin, mutta en oikein tajunnut asiaa. Exä oli mun bestis ja kaikki muutkin ystävät yksinään, mikä tietenkin on liian iso taakka yhdelle miehelle, joten eihän se riittäny.

Niin, erikoiset viikot tai erikoinen kuukausi. Olin siis juuri saanut jonkinlaisen ajatusketjun valmiiksi ja loppuun Suhdemiehen osalta. Ja samalla oppinut itsestäni jotain tärkeää. Ja kirjoitinkin edelliseen tekstiin, että tuntuu kuin jonkinlainen vaihe tai jopa aikakausi olisi päättynyt. Ei vain suhteessa yhteen ihmiseen, vaan mun elämässä laajemminkin. Ja siinä Suhdemies oli merkittävässä osassa. Muutenkin musta tuntuu, että harvoin opin itsekseni mitään. Usein tarvitaan joku toinen ihminen tai toisia ihmisiä, jotta syntyy ahaa-elämyksiä. Olo oli odottava ja innokas, valmis kokemaan tai oppimaan jotain uutta. En arvannu, että tuskin olin ajatuksen saanut loppuun päässäni, niin jo tapahtuisi. Muutaman satunnaisen tapahtuman ja hetken mielijohteen seurauksena sain sähköpostiin viestin tuntemattomalta mieheltä koskien asiaa, josta olin kiinnostunut. Vastasin viestiin ja hän vastasi minun viestiini. En oikein tiedä, mitä noissa viesteissä tapahtui, mutta jonkinlainen yhteys syntyi heti ja aloimme kirjoitella toisillemme pitkiä kirjeitä päivittäin. Mies ei varsinaisesti ollut tuntematon, sillä tiesin hänen nimensä ja hän minun ja google kertoi lisäksi mitä kertoi. Mutta emme siis tunteneet etukäteen mistään muusta yhteydestä. Päivittäisestä kirjoittelusta tuli mieluisa rutiini ja pitkin päivää kävin mielessäni vuoropuhelua miehen kanssa, että mistä seuraavaksi haluaisin kirjoittaa. Olisi niin paljon asioita, joista haluaisn jutella ja joista kuulla ja joista kertoa. Sukelsin kirjoittamisen ja kirjeisin ihan täysillä. Ja tajusin välittömästi, että tämä se on! Tätä oon kaivannut! En kirjoittelua sinänsä, se on vain yksi väline, mutta sitä vuoropuhelua, vuorovaikutusta, kommunikaatiota - sitä että toinen ymmärtää, mitä mä sanon ja tarkoitan, ja mä ymmärrän mitä toinen sanoo ja toinen jaksaa lukea mun vuolaat kirjoitukset, ja vieläpä väittää tykkäävänsä niistä. Ja mä jaksaisin lukea toisen tekstejä vaikka satoja sivuja.

Jotain todella kummallista tapahtui niiden sanojen, rivien ja sivujen välityksellä. Se, että on yhteydessä toiseen ihmiseen. Tätä yhteyttä ei häirinnyt treffailu, ulkonäkö, mitkään fyysiset rajoitteet tai ulkoiset tekijät, koska se lähti liikkeelle niin itsestään, ilman agendaa tai päämäärää. Vahingossa. Kirjeisiin luikerteli jossain vaiheessa myös ajatus tapaamisesta. Aluksi tapaamisidea oli ehkä että kunhan nyt tavataan, mutta aika pian siinä oli muutakin sävyä ja jännitettä. Kirjettä oli aina kutkuttavaa odottaa ja aina luin ne suorastaan ahmimalla läpi kertaalleen. Ja kohta vielä uudestaan. Yhteydessä oli jotain todella intensiivistä, intiimiä, hämmentävää. Yllättävää. Tajusin yhä selvemmin, mikä oli esimerkiksi Suhdemiehen ja mun väliltä puuttunut. Tuo maaginen yhteys, jossa on sanoja. Se ei ole miehen ja naisen välinen yhteys tai romanttinen yhteys tai eroottinen yhteys tai ystävien välinen yhteys. Se on jotain enemmän. Jonkinlaista sielunkumppanuutta. Niin kliseiseltä kuin kuulostaakin. Ja tajusin ja tajuan edelleen, että tuota kaipaan. Tuo yhteys on se, mikä pitää olla, jos haluan jotain parisuhteeseen viittaavaa joskus. En voi tyytyä vähempää. En varsinkaan nyt, kun tiedän, että se on mahdollista. Vastaavaa olen kokenut hetkittäin exän kanssa silloin 20 vuotta sitten, mutta se perustui sille minälle, jota ei ole enää olemassa. Ollut pitkään aikaan. Vastaavaa koen ajoittain muutamien ystävien kanssa. Ja parisuhteessa en voi olla ilman tuota kokemusta. En vaan voi. Koska silloin tyydyn liian vähään.

Se sanojen kautta syntynyt yhteys oli kerta kaikkiaan mahtavaa. Ja kun kyseessä oli entuudestaan vieras ihminen, josta ei ollut mitään ennakkokäsitystä, ei tarvinnut miettiä, voiko tällaista ja tällaista sanoa, koska mitä jos toinen joutuukin arvioimaan uudelleen, millainen mä olen, ja se onkin sille liikaa. Että se ei kestä sitä. Vieras lukee mun sanat sellaisina kuin mä ne kirjoitan ja mä luen vieraan sanat sellaisina kuin hän ne kirjoittaa. Ei ole muuta, mihin nojautua. Sanat on tärkeitä. Ne on ainoita, mitä meillä siinä on. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin kirjoittanut varmaan vielä enenmmän, mutta kirjoittamisen piti tapahtua arjen lomassa, joten joku raja niille kirjeille väistämättä aina tuli.

No, sovimme siis tapaamisen. Ja koska sitä jännittettä oli ollut jo kirjeissä aikalailla, niin vaikka tapaamisen laatu treffit vai ei -akselilla oli mulle ehkä vähän epäselvä, niin selvää oli, että pakko harrastaa seksiä, jos yhtään löytyy kemiaa. Että ei niinku olla tapaamassa kaveri-pohjalta. Tai ainakaan mä en ollut. Jotenkin järisyttävää tavata entuudestaan vieras ihminen livenä, jonka kuitenkin tavallaan tuntee sanojen välityksellä hyvin. Tai luulee tuntevansa. Sovimme, että menen miehen luokse viinilasilliselle. Ajatus kahvilassa tapaamisesta olisi tuntunut jotenkin teennäiseltä kaiken sen intiimin kirjeenvaihdon jälkeen. Soitin kelloa ja mies avasi oven. Habitus hieman poikkesi ennakkokuvasta, mutta muuten olemus oli tuttu. Absurdia nähdä! Ehkä sanoinkin ääneen niin, en muista, mutta ainakin ajattelin. Kiusalliset ensimmäiset 5 minuuttia. Miten paljon pitää puhua säästä tai jostain arkisesta ensin? En tiedä. Tilanne oli uusi. Mutta kuten kirjeistä oli tullut selväksi, mies oli oikeastikin vähintään yhtä puhelias kuin olin odottanut, joten ilahduttavaa, että kerrankin mun ei tartte kannatella keskustelua. Saatoin olla pitkään (?) jopa hiljaa, koska mies puhui niin paljon. Siitä tykkään aina. Mun on vaikea ymmärtää tuppisuisia miehiä. En minäkään sitten lopulta kauaa malttanut olla hiljaa ja puhetta riitti paljon. Loputtomasti. Kokemus oli lähes sama kuin kirjeissä.

Olin niin lumoutunut siitä keskustelusta, että en ehtinyt yhtään miettiä, että onkohan tässä kemiaa välissä, onkohan meillä seksiä, miten tämä tästä etenee, pitäisikö tehdä joku peliliike tms. Menin vaan with the flow pohtimatta. Ja kyllä, oli seksiä. Ennen kuin ehdin miettiä, onkohan sitä. Jee! Mies, joka tekee aloitteen, great! Niin siistiä!! Seksi on vaan niin kivaa. Se on aina kivaa. Edelleen, monien treffien ja seksikokemusten jälkeenkin, mua jaksaa yllättää se mutkattomuus, luonnollisuus ja helppous. Tai en tiedä, kokeeko toinen osapuoli niin, mutta mä koen noin. Ihan kuin luonto ohjais, että näin kuuluu mennä.

Seksi oli siis kivaa. Mutta jotain tapahtui. Tai ehkä ennemminkin jäi tapahtumatta. Oli meillä mukavaa sen jälkeenkin, mutta joku oli muuttunut. Outo etäisyys. Ei iso eikä paha. Ei kiusallinen. Mutta kuitenkin. En saanut siitä kiinni, mikä se oli ja miksi. Mutta se oli siinä. Meidän välissä. Myöhemmin mies kertoi, että ei näe tälle jatkoa. Mä olisin ehkä nähnyt vähän enemmän jatkoa, mutta tunsin kyllä sen etäisyyden. Vaikka tajusin ja tiesin sen jo heti silloin yöllä, niin kuitenkin se sattui. Toisaalta tunsin helpotusta, koska koin tai jäi kokematta ihan niitä samoja asioita, joita mies kertoi mulle, jotka puuttuivat. En ollut vaan ihan yhtä ehdoton niiden kanssa. Mutta vielä enemmän kuin se, että tästä ei seuraavia vaiheita tule, mua kirpaisee se, että se mieletön yhteys loppuu. Tuntuu huijaltulta. Ei miehen, vaan universumin puolelta. Että juuri olin avoin uudelle, uusi tulikin heti, se osui syvälle, koska se oli niin tärkeä, se yhteys, maaginen yhteys, jonka siinä samassa tajusin aina aiemmin puuttuneen. Että tätä tarvitsen ja haluan ja tätä ilman en voi olla. Ja tässä se nyt on. Ja ei sitten kuitenkaan. Että häh?! Mitä nyt oikein tapahtui?? Sain jotain, mitä en ollut osannut edes kaivata, mutta samantien tajusin, että tätä olen oikeastaan kaivannut aina. En vain ole osannut antaa sille hahmoa tai nimeä. Ja sitten se katoaa yhtä nopeasti kuin on tullutkin. Ei tämän nyt näin pitänyt mennä! Onhan tässä nyt joku huijaus tapahtunut!

No, pari päivää meni, että pääsin tilanteen tasalle. Nyt olen älyttömän iloinen kuluneista viikoista, tästä episodista. Tiedän, että yhteys toiseen ihmiseen on mahdollista saavuttaa. Siis muidenkin kuin naispuolisten ystävien kanssa. En oo ehkä vastaavaa kokenut tai ainakin olen ehtinyt unohtaa, millaista se on. Tuollainen maaginen yhteys. Ja että se voi tulla helposti, jopa vahingossa. Ei tarvitse puristaa ja vääntää väkisin mitään. Mulla on usein aika suuri tarve järkätä asioita, pistää nenäni joka paikkaana ja sotkeutua vähän kaikkeen. En oikein luota, että "elämä kantaa" tai että asiat menevät jotenkin itsestään. Ja eihän ne yleensä menekään, pitäähän sitä nyt jotain tehdä ja vaivaa nähdä. Mutta ihmisten välille ei synny yhteyttä väkisin. Se tulee jos on tullakseen. Eikä ole pakko tyytyä vähempään, ellen itse halua. Minä päätän, mihin tyydyn tai en tyydy. Nythän mulla on paremmat eväät tunnistaa sielunkumppani, jos sellainen joskus eteen tulee. Oikeastaan mua vähän jännittääkin, että millaisia ihmisiä elämä mun eteen heittääkään.