Käytössäni olevat kännykkäsovellukset

Tänään (jälleen masennus-aiheesta poiketen) pääsemme tutustumaan hieman syvemmin kännykkäni sisältöön. Ei liian henkilökohtaisella tasolla kuitenkaan, ettei postauksen ajatus mene liian ahdistavaksi. Olen rajannut tähän saakka tosi tarkasti sen, ettei minua voisi mistään postauksestani tunnistaa. Suojelen tällä tietysti itseäni, mutta myös läheisiäni (kaikista eniten ehkä entistä poikaystävääni, jonka olen kamalalla tavalla nimennyt narsistiksi. Ei hän sitä aidosti ole, kaikkea muuta vahvapersoonallisuutta kylläkin!). Tietysti joskus olen leikitellyt ajatuksella että entä jos tätä tekisikin omilla kasvoillaan, julkisesti. Mutta uskon että tekstieni henkilökohtaisuus kärsisi siinä vaiheessa niin paljon, että parempi jatkaa nykyisellä tavalla.

Mutta nyt sitten tämän postauksen pääaiheeseen; kännykkääni. Kännykkä on minulle yllättävänkin tärkeä päivittäinen työkalu. Kännykkäni avulla olen yhteydessä ystäviini, tutustun erilaisiin käsityöohjeisiin, maksan laskuja, haen inspiraatioita uusista TV-sarjoista, luen uutisia ym. ym. Tietysti käytän kännykkääni myös ihan turhanpäiväisiin asioihin. Esimerkiksi helposti ystävää odotellessa tai tylsän hetken saapuessa sitä ottaa kännykkänsä esille ja alkaa päämäärättömästi selailemaan eri sovellusten sisältöä. Tylsyyden ja tyhjän oleskeluajan kestäminen ovat hankalia asioita. Näitä kärsimättömyyden tunteita tulee helposti sitten upotettua somen ihmeelliseen maailmaan. Tarkastellaanpas vielä tarkemmin käyttämiäni sovelluksia:

 

 

 1. Facebook + Messenger. Voihan Facebook.. Tämä sovellus on kyllä kohdallani jo kovinkin aikansa elänyt. En oikeastaan juurikaan päivitä enää seinääni, saati että kommentoisin juuri mihinkään. Eniten minut sovelluksessa pitää tietyt käsityöryhmät, joista saan hyviä vinkkejä uusia kudelmiani varten. Messengerin olen pitänyt puhelimessani siltä varalta, jos laitan jotain myyntiin FB-kirppikselle. Messengerin kautta saan asiat hoidettua mahdollisten ostajien kanssa kätevästi. Olen kyllä harkinnut Facebookin poistamista kokonaan, sillä käyttötarkoituksiani se ei enää vastaa juuri ollenkaan!
 2. WhatsApp. Tätä sovellusta käytän useitakymmeniä kertoja päivässä. Kuulun erilaisiin keskusteluryhmiin, esimerkiksi ”Martat”, ”Oulun Kala Hesassa” ja ”Family”. Nykyisin kun elämä on niin hektistä (ja samalla kuluttavaa!), niin ystävien tapaaminen on jäänyt kieltämättä vähemmälle. Whatsappin kautta pysyn kuitenkin hyvin kärryillä mitä ystävieni elämiin kuuluu. Tärkeä ja ajankohtainen sovellus minulle, estää erakoitumistani! 🙂
 3. Gmail. Käytän Gmailin sähköpostia, joten luonnollisestikin olen ottanut myös kyseisen sovelluksen käyttööni. On mukavaa kun ei nettisivuston kautta tarvitse aina kirjautua tarkistamaan sähköpostia, vaan sovellus ilmoittaa automaattisesti uudesta saapuneesta viestistä.
 4. Instagram + Asettelu-sovellus. Instagram, sitä tulee käytettyä myös päivittäin. Itse lisäilen kuvia feediini harvemmin, arviolta kuva tai kaksi aina kuukaudessa. Tarinoita kuvailen silloin, kun minulle tapahtuu jotain arjessa poikkeavaa. Viimeksi jaoin tarinaani bomerang-videot viikonloppuna, kun pelasimme ystävieni kanssa lautapelejä viinilasien äärellä. Instagramin Asettelu-sovellusta käytän silloin, jos haluan yhdistää useita kuvia yhdeksi. Kyseinen sovellus on siihen tarkoitukseen kätevä!
 5. mywellness. Sovellus joka liittyy käyttämääni kuntosaliin + vapaa-ajalla liittyvään liikuntaan. Tätä tulee tarkasteltua useita kertoja viikossa, sillä kuntosalini järjestämät haasteet ovat mielenkiintoisia ja liikunnan pariin kannustavia! 🙂
 6. OP-mobiili + S-mobiili. Keskustelin juuri eilen poikaystäväni kanssa siitä, etten käytä nykyisin tietokonetta enää lainkaan. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että hoidan myös laskujen maksamiset kännykkäsovellusten avulla. Tähän tarkoitukseen ovat siis minulla käytössä sovellukset kahdelta eri pankiltani.
 7. Picolo. Juomapelien aatelia! Jos illanvietto kaipaa joskus pienimuotoista nostatusta, niin Picolo hoitaa homman! Ei ole Picolon voittanutta, liputan ja suosittelen! Sovellus ei juota ketään umpitunneliin, vaan nostattaa mukavasti osallistujia pienen hiprakan tasolle (itse kun en perusta mistään kaatokänneistä tai örveltämisestä).
 8. Spotify + Equalizer FX (Pro). Musiikki on minulle hyvinkin olennainen osa päivittäistä elämää. Näin ollen olen oikeinkin mielelläni maksanut jäsenyyden Spotify Premiumiin. Spotifyn pystyn bluetooth-yhteyden avulla heittämään nopeasti luureihini, langattomiin kaijuttimiin sekä kotiteatteriini. Näin ollen musiikki on aina saatavilla tarpeen mukaan. Elän vahvasti musiikin kautta; ahdistuksen ja pysäkillä olon aikana kuuntelen rauhallista Lazyyyyy-listaa, hyvän fiiliksen aikaan panostan iloisiin ja meneviin pop-biiseihin, voimauttavana musiikkina toimii raskaampi rock- ja heavymetalmusiikki. Equalizer FX- sovelluksen eksäni hankki minulle silloin, kun sain häneltä joululahjaksi ihanat Sennheiser-kuulokkeeni. Sovelluksen avulla saan säädettyä kuulokkeiden äänimaailmaa juuri sellaiseksi kuin haluan (lue: bassovoittoiseksi).
 9. Google Maps. Lapsuudessani suunnistettiin paikkakuntien välillä maantiekartan avulla. Kun täytin itse 18 vuotta ja ostin oman auton, niin minut uusiin osoitteisiin saatteli perille TomTom-navigaattori. Nyt taas 30-vuotiaana löydän perille kännykkäni Google Maps- sovelluksen avulla. Sovellus näyttää myös paikallis- ja kaukoliikenteen aikataulut, joka helpottaa elämää kummasti. Suosittelen kaikille, joiden sisäinen kompassi on välillä hukassa! 😉
 10. Pinterest. Oi Pinterest miten idearikas ja ihana paikka oletkaan! <3 Osin Pinterestin (ja Instagramin) vuoksi olen vahvasti harkinnut Facebookista luopumista. Instaan tulee päivitettyä oman elämän kulmakivet, Pinterest taas hoitaa tarpeen löytää uusia ideoita käsityöharrastukselleni. Pinterestistä löytyy ideat mihin vain; tarvitsinpa uusia ideoita kokkaamiseen, leipomiseen, käsitöihin, sisustukseen ym.. ym.. Viime aikoina olen sovelluksesta etsinyt ideoita seinien maalaamiseen, ja olen saanut hienoja oivalluksia Pinterestin ansiosta! 🙂
 11. Chrome. Internettiä tulee selailtua päivittäin. Luen Chromen kautta tuoreimmat uutiset, selailen blogeja ja harrastusteni sivustoja. Chromesta olen tykännyt selaimena todella paljon; selkeä ja yksinkertainen käyttää.

 

 • Tähän mennessä sovellukseni ovat siis sisältäneet some-kanavia, erilaisia viestintäkeinoja, laskujen maksamista, internetissä uutisten lukemista, musiikkia, suunnistamista paikasta toiseen, juomapelin sekä liikkumiseen kannustamista. Jos minun tulisi näistä karsia joitain turhuuksia pois, olisivat ne ehdottomasti Facebook sekä siihen liittyvä Messenger.

 

 

 1. LightX. Olen yrittänyt löytää ilmaista (ja hyvää!!) kuvien muokkausohjelmaa. Tällä hetkellä testissä on LightX. Toisaalta koen sovelluksen yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi, toisaalta taas rajoittuneeksi ja tylsäksi. Kuvien muokkaukseen käytän kyseistä sovellusta noin 30% kuvista. Yleensä käytössä on edelleen kännykkäni oma kuvienmuokkausohjelma.
 2. Pohjoista voimaa. Asunnon ostettuani olen päättänyt alkaa seuraamaan sähkön kulutustani (tosi aikuista, i know!). Tähän hyvän mahdollisuuden tarjoilee Pohjoista voimaa- sovellus, joka näyttää yhden päivän viiveellä kuluttamani sähkön määrän sekä miten esim. kovat pakkaset kulutukseen vaikuttavat. Mielenkiintoista! (vielä kun muistaisi tuon sovelluksen salasanan, niin pääsisi sitä tarkastelemaan vähän useamminkin! :D)
 3. Klarna. Harvemmin ostan luotolle mitään tuotteita. Mutta esimerkiksi luottokortin kanssa eri osoitteissa ollessani olen ostanut muutamia kertoja Klarnan kautta lentoliput Helsingin reissuilleni. Myös joskus kalliimpiin tuotteisiin investoidessa otan käyttöön Klarnan takaisinmaksun, jolloin pienemmillä kuukausierillä saan tuotteet maksettua näppärästi takaisin. Esimerkkinä tällaisesta ostoksesta on robotti-imurini. Se oli sen verran arvokas kaveri, että oli parempi jakaa maksuja useammalle kuukaudelle. Klarnan kännykkäsovellus on siitä kätevä, että sen avulla saa maksettua laskut heti alta pois (esim. ne lentoliput), ja näet milloin on seuraavan robotti-imurin maksuerän vuoro. Pysyn siis kokoajan itse hyvin kärryillä siitä missä laskujeni suhteen mennään!

 

 • Aiempaan listaan tuli siis lisäksi kuvanmuokkausta, sähkön kulutuksen ja laskujen seuraamista. Kaksi jälkimmäistä vaikuttavat jotenkin niin ahdistavan aikuismaiselta, yäk! 😉

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *