Poliisi soitti

Tämän postauksen alkulähde on syksyssä 2018, jolloin tapasin Tinderissä erään epäluotettavan miehen, ”Aslakin”. Hänestä kehkeytyi minulle paljon sekä henkistä että taloudellista murhetta. Jos haluat perehtyä paremmin taustoihin, niin ne löytyvät tästä postauksesta: taloudellinen ahdinko. Jos kuitenkin haluat päästä suoraan poliisin soittamaan puheluun, niin referoin sinulle taustatarinan lyhyesti:

Aslak oli minua 11 vuotta vanhempi. Tapasimme Tinderissä ja tutustuimme intensiivisesti viestein ja puheluin. Asuimme sattumalta alle kahden kilometrin päässä toisistamme, joten ensitapaaminen tapahtui eräänä viikonloppuna spontaanisti, ex tempore. Siitä alkoikin elämäni isoin virhe, sinisilmäisen ja naisen kohtalokas virhe. Aslak kertoi kovin uskottavasti kuinka oli hukannut baarissa pankkikorttinsa ja henkkarinsa, jonka vuoksi oli nyt rahaton. Hän siirsi tililtään minulle 400e, jonka sitten nostin hänelle käteisenä. Myöhemmin muutaman päivän päästä sama tilanne toistui, summana oli tällä kertaa 300e. Yhteensä siis Aslak vei minulta petosmaisesti rahaa – 700e, eikä oikeasti siirtänyt rahoja tililleni koskaan.. Yritin saada rahojani takaisin omin avuin loppuvuoden 2018 ajan, turhaan.. Niinpä tein lopulta tammikuussa 2019 Aslakista rikosilmoituksen poliisille. Ja tämä olkoon aasin siltana tämän päiväiseen postaukseeni:

 

 

Kuuntelin eilen kaikessa rauhassa äänikirjaa (Henriikka Rönkkönen – Mielikuvituspoikaystävä) kun kertojan ääni yht´äkkiä katkesi. Käännyin katsomaan puhelintani hämmentyneenä ja huomasin oudon numeron soittavan minulle. Numero oli niin ihmeellinen, että päätin vastata poikkeuksellisesti ”Haloo?”. Tämän jälkeen keskustelun kulku eteni seuraavasti:

Poliisi: Poliisimikäliesennimiolikaan täältä tietystäpoliisilaitoksesta päivää.
Minä: Ööö, päivää?
P: Sinä olit aiemmin alkuvuodesta tehnyt rikosilmoituksen henkilöstä Sven Svensson (nimi muutettu, enkä edes muista nimeä jonka poliisi minulle esitti).
Minä: Rikosilmoituksen kyllä, mutta kyseessä ei ollut kyllä tuon niminen henkilö. Onkohan nämä asiat menneet nyt jotenkin sekaisin?
P: Ei, kyllä tämä on aivan oikea tapaus. Aiemmin antamasi osoite ja puhelinnumero kuuluvat tämän henkiselle nimelle.
Minä: Aijaa.. No minua on sitten hänen nimensäkin suhteen huijattu.. Luulin hänen nimensä olevan Aslak ********.
P: Nimi on ilmeisesti keksitty. Aslak on kyllä hänen toinen nimensä, Sven Aslak Svensson.

P: Asiasi on edennyt siihen pisteeseen, että tapausta tutkitaan petoksena. Olemme tehneet henkilöstä etsintäkuulutuksen.
Minä: ja siis.. mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
P: Jos poliisipartio törmää kyseiseen henkilöön, otetaan hänet laitokselle kuulusteltavaksi. Sen jälkeen sinulta pyydetään lausunto ja asia viedään eteenpäin käräjille.
Minä: okei.. Tietääkö tämä henkilö että hänet on etsintäkuulutettu?
P: Ei tiedä. Se tulee tietoon siinä vaiheessa jos hän joutuu tekemisiin partiomme kanssa.

Minä: Okei. Kiitos paljon tiedosta!
P: Hei!

Puhelun jälkeen oloni oli pelokas, hätääntynyt. Miten olin ollut niin tyhmä ja nai´ivi että tämä mies oli onnistunut huimaamaan jopa nimensä. Hän oli huijannut kaikessa, mitä oli minulle itsestään kertonut. Minulle tuli vaikutelma että olin tainnut olla tietämättäni tekemisissä eräänlaisen rikollisen kanssa. Ymmärsin että Tinder-kuvissa ei lopulta ollut ollutkaan Aslak; hän oli ovelasti etsinyt netistä jonkun toisen saman näköisen henkilön kuvia profiiliinsa. Hän oli huijannut työpaikkansa (ilmeni että hän on oikeasti työtön), identiteettinsä, kaiken..

Oikeastaan hänen valehtelunsa ei satuttanut minua, tai menettämäni -700e. Eniten minut poliisin puhelussa säikäytti se, kuinka sinisilmäinen pikkutyttö olin Aslakin suhteen ollut.. Hemmetti että harmittaa.. Samalla asian miettiminen pelottaa, ahdistaa.. Kuuluuko Aslak (tai sii Sven.. helvetti..) johonkin rikollismaailmaan ja mahdollisesti suuntaa joskus kostotoimenpiteille kuullessaan etsintäkuulutuksesta? Olisiko ollut mahdollista että hän olisikin voinut tehdä minulle jotain muuta, fyysistä pahaa? Ajatus kaikesta tästä puistauttaa.. Olen tällä hetkellä todella onnellinen siitä että olen ylipäätään hengissä..

Elämä opettaa, välillä vähän liiankin raadollisesti. Tämän kyseisen Aslak/Sven- tapahtuman jälkeen lopetin käyttämästä sanontaa ”let´s go with the flow”. Minun kohdallani se ei saanut mitään hyvää aikaiseksi.. päinvastoin!

Kommentit (2)
  1. Ihan ammattirikolliseen olet törmännyt. Näitä tapahtuu kyllä, ja se että sinua huijattiin ei ole mitään sattuman kauppaa. Jos sinä olisit haistanut palaneen käryä, olisi kohde ollut joku toinen. Tärkeintä on se, että tällaisista asioita puhutaan ja tuodaan näitä esille, että mahdollisimman moni kuulee ja lukee, ja oppii.

    1. Haw olen kanssasi samaa mieltä; uhrin tämä Aslak/Sven olisi löytänyt joka tapauksessa. Olen onneksi asian kanssa päässyt sinuksi, eikä menetetty rahasumma enää harmita. Koenkin tärkeäksi asiaksi tuoda asian esiin, ”näinkin voi tapahtua”.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *