Ihana Istanbul

EricaK

Päädyin selailemaan reissukuvia viime kesän Istanbulin matkalta, ja ajattelin koota yhteen muutamia vinkkejä sinne matkaaville.

Jos matkaa Istanbuliin ei ole tiedossa, voi vaikka selailla läpi kuvat. Ja sitten päättää haluta lähteä sinne.

Ekasta kuvasta sen verran että ei kuulemma herralla jalat taipuneet niin piti tyytyä istumaan tuoleilla tavallisen pöydän ääressä. Pöh!

Ravintoloista lemppariksi muodostui Old Ottoman. Päädyimme paikkaan Tripadvisorin opastamana ja hyvä niin. Kyseiseen ravintolaan ei ihan vahingossa eksy, joten suosittelen etsimään tarkemmat koordinaatit netistä. Erikoisen sisäänkäynnin ei kannata antaa hämätä, tunnelma ravintolassa oli huippu ja ruoka oli taivaallista. Kokeilimme monia ravintoloita, mutta palasimme loppureissusta Old Ottomaniin yhä uudellen takuuvarmojen herkkujen äärelle.

Moskeijoista lemppariksi muodostui kukkulalla sijaitseva Suleymaniye. Tunnelma oli muita moskeijoita seesteisempi. Lisäksi sieltä ylhäältä oli mainiot näkymät. Toinen yllättäjä oli rannassa maustebasaarin vieressä sijaitseva vanha moskeija, jossa ei juuri vierailijoita näkynyt. Moskeijan värit olivat aivan omaa luokkaansa.

Yöpymispaikaksi voin suositella vanhaa kaupunkia. Kiertelimme myös uudella puolella ja kävelimme ostoskatua pitkin Taksim-aukiolle. Ei sykähdyttänyt, ei sitten lainkaan. Tunnelma oli vanhalla puolella aivan eri luokkaa. Rukouskutsut rytmittivät päivää ja nähtävää riitti. Just meidän paikka, onneksi päädyttiin ottamaan hotelli juuri sieltä.

Topkapin palatsin koluamiseen suosittelen varaamaan runsaasti aikaa. Heti palatsin avauduttua lienee paras aika, silloin mekin sinne hyökättiin ja onnistuttiin ihmismassat välttämään. Palatsin vieressä on kaunis puisto. Sinne, kukkameren keskelle, suosittelen iltapäivähengailua. Iltasella puisto sopii vaikka romanttiselle iltakävelylle.

Hyvät kengät. Etäisyydet ovat Istanbulissa oikein maltillisia, me ainaskin käveltiin joka paikkaan. Tämä toki oman kunnon mukaan.

Topkapin palatsissa riitti kauniita yksityiskohtia.

Sininen moskeija ja auringonlasku.

Suleymaniyen "pihalta".

Instakuvia sieltä täältä. 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Euroopan yksi kauneimpia kaupunkeja, ehdottomasti <3

EricaK
EricaK

Ihan samaa mieltä <3 Siellä on upea tunnelma!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.