pariskuntien jaetut aivot

EricaK

dress / Chloé, flats & bag / Chanel

Monesti kuulee sanottavan, että vähänkään pidempään parisuhteessa olleilla on jaetut aivot. Molemmille kuuluvat omat vastuualueensa, joihin kuuluvaa tietoa ei toinen rekisteröi. Vaikka sitten uusi tieto esitettäisiin tilanteessa, jossa molemmat osapuolet ovat läsnä.

Vaikka meillä näin lähes kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen on paljon jaettujakin juttuja, olemme mekin ottaneet haltuumme omat osamme yhteisistä aivoistamme. Tämän huomaa arjessa esimerkiksi ruokakaupassa; toinen luottaa kauppareissulle lähtiessään sokeasti siihen, että toisella on mielessään ostoslista. Olisi jopa vähän hämmentävää, jos osa-aluetta hallinnoiva yllättäen sysäisi vastuun toiselle. Myös esimerkiksi Trivial pursuitia tai Bezzerwizzeriä pelatessa tulee luottaneeksi siihen, että toisella on tietyn osa-alueen nippelitieto hallussa. 

Minä ole ominut

- somejutut. Tuota toista ei some kiinnosta, eikä tyypiltä löydy instaa eikä snäppiä. Facebook on tainnut päivittyä viimeksi viime vuonna.

- näyttelijöiden, laulajien, taiteilijoiden ja historiallisten henkilöiden nimet. Tai siis ylipäätään nimet, niin henkilöiden kuin teostenkin. Paitsi kaikkien kotimaisten artistien, näyttelijöiden ynnä muiden julkimoiden, ne ovat tuon toisen heiniä. 

- kaikki reissujen suunnitteluun liittyvä; lennot, hotellit, vierailukohteet ja ravintolasuositukset kuuluvat poikkeuksetta minun vastuulleni.

- raaka-aineiden valitseminen ruokakaupassa, ja itse ruuanlaitto. Tiskaaminen on sitten varattu tuolle toiselle ;)

- viinien valinnan ja muun viinitietouden. Tämä tosin lienee seurausta siitä, että olen useamman vuoden ajan ollut töissä Alkossa. 

Aloittaessani kirjoittamaan tätä, olin ihan varma että keksisin moooonen monta kohtaa.

No enpä keksinyt; toinen toisensa jälkeen lokeroin mieleeni tulevat ideat niihin molempien yhteisiin osa-alueisiin. 

Sitä taitaakin sitten parhaiten kuvata sanonta siitä, miten seura tekee kaltaisekseen. Tai miten pariskunnat alkavat muistuttaa toisiaan. Viime aikoina ollaan jopa häkellyttävän usein täydennetty toistemme lauseet, ja varastettu sanat toisen suusta. Huh.

Olisi hauska kuulla, millaisia osa-alueita te olette yhteisistä aivoista omineet.

Aurinkoista alkavaa viikkoa! xxx

// Couples tend to take possession of parts of their shared brain. From vacation planning to wines; that's what I've conquered.

Follow

Kommentit

ainomathilda
Johaino

Craaazyy kuinka kauan ootte jo olleet yhessä ja niin ihanaa! Oon ihan kade :) Tuli kans ihan ikävä omia Alko-aikoja, voi vitsi.

Terkuin,

Ikuinen katkera upea sinkkuleidi maailmalta

EricaK
EricaK

Hahaa, ihana <3  Ja siis ihan pahuksen kauan (kaikki on toki suhteellista, mutta kai sitä tässä iässä voi sanoa aika pitkäksi ajaksi) :D 

Nauti sinä upea sinkkuleidi seikkailuistasi <3

Tätä oli hauska miettiä. Hoidan itse paljon kotiin, rahankäyttöön ja järjestelyihin liittyviä asioita (kuten kunnon emännän kuuluukin, eikun..). Sen sijaan suorastaan inhoan: valita mitä musiikkia kuunnellaan, roskien viemistä, lampun vaihtamista, pitsatäytteiden miettimistä, pyörän kunnostamista ja muistella leffojen ja julkkisten nimiä.

EricaK
EricaK

Mulle on niin vastenmielistä kaikki, mihin liittyy kuuma vesi (eli tiskaaminen ja lattianpesu). Ja nuo tuollaiset pienet valinnat - miten ne ovatkaan niitä vaikeimpia! Suuret (ja elämää mullistavatkaan) valinnat eivät tuota hankaluuksia, mutta auta armias kun pitää valita mitä leffaa katsotaan! :D

Kommentoi