stupendo giorno ja kesäkeitto

EricaK

Italiaa en vielä osaa, mutta kun kerran postauksen kuvat ovat Trattoria Romanasta...

Viime viikon lauantai oli ihan huippuhyvä päivä. Ei harkitun onnistunut, vaan spontaanein kääntein sellaiseksi muodostunut.

Aamusta sain päähäni leipoa spelttisämpylöitä ja viedä tuon toisen puistoon aamiaiselle. Uunituoreet sämpylät ja oliiviöljy Sicily bagiin, ja suunnaksi viereinen puisto. Siellä saatiin aloitella aamu kaikessa rauhassa Ruisrock-kansan vielä vedellessä sikeitä. 

Siinä aamiaisen jälkeisen auringossa makoilun lomassa kiiri korviini toive kesäkeitosta. Ainekset soppaan käytiin ostamasta torilta. Sekaan heitettiin kukkakaali, porkkanoita, uusia pottuja, ja pari kesäsipulia varsineen. Loppuvaiheessa sekaan riivitiin herneitä ja tilliä. Perinteisen maidosta valmistetun keiton sijaan teimme omamme kaurakermasta. Lopuksi keitto maustettiin ruususuolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Suosittelen lämpimästi tekemään tuota kesäkeiton vegaaniversiota, aineet soppaan ovat nyt parhaimmillaan!

Siinä onnen huumassaan halusi tuo toinen vielä viedä minut illalliselle elämän pieniä iloja juhlistamaan. Pöytä varattiin läheisestä Trattoria Romanasta, tuosta hurmaavasta italialaisesta ravintolasta, jonne poikkeamme niin juhlahetkinä kuin työpäivän jälkeisen nälän johdattamina. Oliiveja, punaviiniä ja spagettia oliiviöljyllä, siinä resepti onnistuneeseen illalliseen.

Italialainen iltamme päättyi tekemiini Limoncello-drinkkeihin, ja myöhemmin nautittuun raakakkuun jonka reseptin viime viikolla julkaisinkin. 

Kuinka kaukaisiin lomatunnelmiin sitä yhdessä päivässä voikaan päästä.

// Had the most lovely Saturday with breakfast picnic and fresh buns,

strolls at the market place and by the river.

Dinner at our favourite Italian trattoria wasn't bad either .

Follow

Kommentit

Alene (Ei varmistettu)

Ihanilta kuulostaa ruuat, pakko kokeilla tuota pastaa! Muutenkin kivan kuuloisia nämä teidän päivät yhdessä.. Oletteko puhuneet joskus muuten naimisiin menosta ym? :)

EricaK
EricaK

Suosittelen, ihan älyttömän hyvää! 

Ja näin kesällä on ihana puuhastella kaikkea kivaa, talvisin tulee vietettyä niin paljon aikaa kotona ja leffassa, vaihteeksi kaikennäköistä muutakin :)

Eiköhän tuotakin aihetta olla ohimennen sivuttu, joskaan se ei vielä ajankohtaista ole <3

Kommentoi