unihalvaus

EricaK

Olen hereillä omassa sängyssäni, kotini turvassa.

Tuijotan oviaukkoon, jossa seisoo Spiderman. Eikä mikään perus-hämis, vaan se terävähampainen leffasta tuttu musta pahis.

Tyyppi lähestyy minua, enkä ole varma olenko sittenkään hereillä. Koitan pudottautua sängystä herättääkseni itseni, mutten pääse liikkumaan. Yritän huutaa, muttei minusta lähde ääntä. Makaan halvaantuneena kykenemättä pakenemaan.

On outo tunne olla valveilla omassa unessaan. Tarkkailla lamaantuneena tilanteen etenemistä, täysin puolustuskyvyttömänä. Ihan käsittämättömän pelottavaa. Tapahtuneen jälkeen oli vaikea nukkua, kauan aikaa inhosin sitä hetkeä kun piti painaa pää tyynyyn. Näin vain oviaukolta minua kohti kömpivän mustan hahmon.

Löytyykö muita unihalvauksen kokeneita? Ja siis miksi ihmeessä juuri Spiderman...

ps. viime yönä nukutut 9 tuntia (<3) tuntuivat melkein yhtä hyvältä kuin kuvan Afrikassa

// I once had a sleep paralysis. The worst_night_ever.

What was it about?

The black (evil) Spiderman.

Yup yup.

Follow

Kommentit

Tasaraita

Löytyy. Unihalvauksia olen saanut useita. Ensimmäisen joskus varmaan kuusi vuotta sitten ja sen jälkeen aina ajoittain on sellaisia kausia kun niitä tulee. Itselläni yleensä näin käy aina päiväunilla. Eka kerta oli kyllä todella pelottava. Tunsin jotain painavaa rintakehän päällä ja oli tuskaisen kuuma ja luulin tukehtuvani, mutta en pystynyt nousemaan ylös tai työntämään peittoa pois päältä. Mies istui vieressä tietokoneella, mutta kun en saanut sanaa suustani tai pystynyt liikkumaan niin eihän hän osannut auttaa. Lopulta sain kaikilla voimillani pinnistettyä pienen pihahduksen "auta", jolloin hän sitten kysyi, että mikä on ja sen jälkeen sainkin taas puhuttua.

Myöhemmin tulleet ovat olleet mielestäni vähemmän pelottavia, mutta eivät nekään mukavia kokemuksia ole olleet. Aina unihalvauksen jälkeen menee monta päivää kun nukahtaminen pelottaa.

Nykyään onneksi tietää mistä on kyse ja olen huomannut, että keskittämällä kaikki voimat ja ajatukset itsensä liikauttamiseen, sitä saa jotenkin ehkä nopeammin itsensä liikkeelle. En tiedä onko siinä mitään perää mutta siltä se ainakin tuntuu.

En tiedä onko stressillä ja väsymyksellä vaikutusta, mutta oman kokemuksen ja muutaman kaverin kokemuksen mukaan unihalvaus tulee usein silloin kun on kovin stressaava elämäntilanne ja univelkaa.

EricaK
EricaK

Hui kamala. Inhottavaa että noin monesti vielä, itselläni vain tuon yhden kerran pari vuotta sitten.

 Eiköhän tässä(kin) ole stressillä ja unenpuutteella sormensa pelissä. :)

annepa (Ei varmistettu)

Kyllä, olen kokenut unihalvauksen 3 kertaa. Kahdesti halvaukseen on liittynyt näköharhoja. Ensin steam punkisti pukeutunut ja muotoutunut mies seisoi katossa ja koitti auttaa puheillaan, oli siis selvästi ystävllinen, mutta ahdistus oli silti valtava ja pelotti. Toisella kertaa ei tullut harhoja, vaan se ahdistus ja pelotus. Kolmannella kerralla sängyssä vierelläni molemmin puolin istui ja vääntelehti 2 ihmishahmoa, joilla oli molemmilla sellainen bodysuit, joka peitti myös pään. Karmeita kokemuksia. Kerran olen onnistunut hoksaamaan, että ai, tämä on taas tätä ja sillä hoksauksella se halvaus menikin sitten ohi ja heräsin.

EricaK
EricaK

Apua, hyh. Tuo onkin hyvä pitää mielessä jos joskus tulee vastaava tilanne eteen uudemman kerran. :)

Kommentoi