Ladataan...
EricaK

Pursue pretty. Herkkiä värejä, kukkia ja viikunoita. Ja vielä lisää viikunoita, ne on ihan parhaita.

Kaunista alkavaa viikkoa!

Kuvat pinterestistä. Paitsi tuo alarivin keskimmäinen, se on aamiaiskulhoni.

Ladataan...
EricaK

My mind is a fucking wonderland, but I don't really have a map. -Unknown

Toisinaan tulee oltua vähän hukassa itsensä kanssa. Onneksi hädän hetkellä voi tarttua manuaaliin, jota self-helpiksikin kutsutaan. Viimeistään luku-urakan jälkeen huomaa olevansa paljon enemmän hukassa, kuin mitä ennen kirjaan tarttumista loppujen lopuksi olikaan. Vaihtoehtoisesti näitä kirjoja voi käyttää poissulkevan metodin tapaan, karsien mahdollisia syitä omaan ahdinkoonsa. Tässäpä yksi viime aikoina luettu, tarttukaa ihmeessä ja löytäkää itsenne. Tai sitten voitte allekirjoittaneen tapaan hämmentyä entisestään.

Kuvassa on Susan Cainin kirja nimeltä Quiet. Kyllä se nimi tuossa kannessakin lukee, kun vaan valo sattuu oikeasta kulmasta osumaan. Ihan toimiva yksityiskohta aiheen näkökulmasta, heh.

"The power of introverts in a world that wont stop talking." Kannesta bongattu lausahdus, joka kuvaa aika osuvasti mitä tulemaan pitää. Kirjassa on kuvattu introverttien vahvuuksia ja sitä, miltä maailma introvertin silmin näyttää. Aika suuri osa ihmisistä taitaa kuitenkin lukeutua ambivertteihin, joilla on piirteitä molemmista. Uskoisinkin, että tästä opuksesta saa aika moni jotain irti. 

Parasta olisi iskeä tämä opus sellaisten tarrautumiseen taipuvaisten, ylisosiaalisten ihmisten kouraan. Sellaisten, jotka tuntuvat välillä tarvitsevan seuraa vessareissuilleenkin. 

Kuten vähän joka asiassa, kolahtavat tässäkin lukukokemuksessa jokaiselle eri jutut. Se, mitä minä tästä sain irti on takuulla eri, kuin mitä vaikka eräs ystäväni, jolla tämän luetutin. Parasta tällaisissa kirjoissa taitaakin loppupeleissä olla se sellainen avarakatseisuutta ruokkiva vaikutus. Meitä on niin kovin montaa sorttia. Jos ei muuta, niin ainakin nämä tällaiset kirjat tuovat ymmärrystä arjen kanssakäymisiin. 

Kirjan antoisimpia kohtia ovat luonnollisesti ne samaistuttavimmat. Itselleni tällaisia olivat esimerkiksi...

... tarve omalle ajalle. Nautin kyllä muiden seurasta, ihan tosi paljonkin. Minä vaan en ole mikään Nokian 3310 joka toimii yhdellä latauskerralla viikon, iPhonen tapaan tarvitsen minäkin omia zone out-latautumishetkiäni pitkin päivää.

... ne sellaiset tosi diipit keskustelut. Ne voittaa chit-chatin ja small talkin anytime. Small talkista nautin eniten vasta sen jälkeen, kun olen ensin päässyt pintaa syvemmälle.

... aamulla aikaisin herääminen. Ihan vaan päästäkseni nauttimaan rauhallisesta päivän aloituksesta itsekseni.

... juhlista karkaaminen. Ei niistä ystävien kanssa pidetyistä pienistä ja intiimeistä illanvietoista, mutta isommista kekkereistä. Hello, pikkujoulut ja vuosijuhlat.

... yliempaattisuus. Ja ne sellaiset syvät tunne-elämykset ja -kokemukset. 

... tutkiminen. Tutkailen uudessa porukassa sosiaalista dynamiikkaa ennen suuni avaamista. Okei, tähän tuli kyllä tosi monta poikkeustilannetta mieleen, mutta ainakin toisinaan.

Tuosta diippeilystä puhuttaessa oli mielestäni yksi kohta ylitse muiden: "We move a conversation to a deeper level, only to find out we are the only ones there."

Eli summa summarum:

I'm a deep thinker with a rich inner life. Jep jep.

 

Ladataan...
EricaK

Nopea nettisurffaus ei tuottanut tulosta etsiessäni suomennosta dittanylle. Enempi googlettelu tuotti kuitenkin kaivatun tuloksen, kyseessä on ilmeisesti yrtti nimeltä kreetanmeirami. 

En ole shampoiden suhteen turhan ronkeli. Mitä luonnollisempi, sitä parempi. Jo pidemmän aikaa Madaraa käyttäneenä tein syrjähypyn Kreikkaan, kun löysin kaksi tällaista Korresin putelia varsin edulliseen hintaan. 

Luonnollisuudessa ei ihan vetele vertoja Madaralle, mutta hyvin on asiansa ajanut tämäkin. Plussaa tyylikkäästä ulkomuodosta. Se minut tähän syrjähyppyyn taisi houkutellakin.

Follow

Pages