Mikä auttaa keskittymään kirjojen lukemisessa, Celia

Itselläni on vaikeuksia lainata kirjoja, koska palauttaminen on hankalaaa. Nyt lainoin tossa kirjoja ja toivottavasti muistan palauttaa ne.

Myös minulla on vaikeuksia lukea kirjoja, koska en pysty keskittymään tai dysfasiani vaikeuttaa. Kuuntelen äänikirjoja Storytellista, mutta bookbeatkin on keksitty. Kaikista ilmaisin tapa on mennä lähimpään kirjastoon ja aukaista Celia tunnukset. Celia on äänikirjojen kirjasto joka on tarkoitettu ihmisille joilla on vaikeuksia näissä asioissa. Ahdn perusteella kanssa saa tunnukset ja eikä tarvitse olla lääkärinlausuntoa. 

Lainaaminen Celiassa on helppoja ja palautukset on helppoa. Palautuksien laina aika ei ole tietääkseni määritetty. Myös Celiaassa löytyy koulukirjoja äänitteinä. Itsellä joskus hirvittää maksullisien kirja paikkojen kuukausi maksut ja nyt minä hokasin et on toinen tie. 

Celiassa on myös näkövammaisille tarkoitettuja kirjoja. Ja melkein kaikki kirjat löytyy sieltä, myös on ekirjoja jotk pystyy lainaamaan oman lukulaitteeseen.  Kirjojen lataaminen on aluksi hankalaa omaan lukulaitteenseensa, koska se vaatii Adobe ohjelmaa joka valvoo suojattuja kirjoja. Myös storyteli on tehnyt omn luku laitteensa ja sillä laitteella pääsee lukemaan kepästi Storytellin laitteella,

Muut e- lukulaitteet ei sovellu Bookbeatin tai Storytelyn kanssa. Selvitän kovasti jos löytyy vielä jotain paikkoja jossa voi lukea kirjoja vapasti. Pikillä on myös Ellibs ohjelma puhelimiin ja tabletteihin jolla saa e kirjana lainata kirjoja tai äänikirjoja,

Suosittelen lämpimästi Celiaan. Laitan tähän sen linkin, mutta kaikissa piki kirjoistoissa on mahdollista tehä paikanpäällä tunnukset.

https://www.celia.fi/

Itsellä on halua lukea kirjoja, mutta on vaikeuksia jotka meinaa estää lukemasta. Onneksi teknologia kehittyy, mutta pysyykö ihmiset perässä niissä. Niistä ei hirveästi mainita vaan ollaan ihan hiljaa. En tiedä miksi.  Itse täytyy etsiä monenlaisia teitä ja löytää vastaauksia kymyksiini. 

Emme anna lannistua meidän vaikeuksiimme vaan olkaa rohkeita ja kysykään. Niin ainaskin minä voin jollain tapaa auttaa. 

Päivän saalis ja kuukaudeksi lukemista :)

 

Kommentoi