Opiskelupaikka

Moikka!

Viimeksi puhuin siitä kuinka omat pelot olis kohdattava, ja niinkuin itse sitten keräsin rohkeuteni ja hain sinne kouluun niin sieltä on nyt vastattu! Mut hyväksyttiin heille opiskelemaan digitaalisen sisällöntuotannon opintolinjalle 😍 Nyt tällä hetkellä olen vielä kuntoutuksessa, joka on puhtaasti aivovamman takia ja aijonkin käydä siellä siihen elokuuhun asti kunnes opinnot alkavat. Toivottavasti löytyisi mukava työharjoittelu paikka kesäksi, olen joihinkin paikkoihin jo hakemusta laittanut. Odotan innolla uusia opintoja vihdoinkin alan tekemään töitä oman unelman eteen, enkä mieti mitä muut sanoo. Hiukan pelottaa millaista arki tulee olemaan pienen lapsen kanssa opiskelujen ohella, mutta uskon meijän selviävän onhan meillä isikin kotona. 🙂 

Mikä ihmeen aivovamma?

”Aivoruhje on yleinen tapaturmasta johtuva vaurio aivoissa. Sitä voi verrata mihin tahansa muuhunkin ruhjeeseen, vaikkapa lihaksessa.”

Aivovammahan ei kaikissa tapauksissa näy ulospäin niinkuin esim. Mun tapauksessa, mulla oireina on nykyään enään haittana suurempi unen tarve sekä hieman huonompi muisti. Joskus teininä oli vaikea hallita omia tunteita, ja käyttäydyin usein impulsiivisesti. Tästä ei onneksi ole ikinä kenellekkään jäänyt mitään vakavampaa, ja olen ikuisesti kiitollinen siitä. Mulla vamma on etuotsalohkossa sekä hermoradoissa joten tästä syystä tunteiden kanssa on ollu hieman haasteellisempaa, dg on saatu kauan aikaa sitten joten nykyään on oppinut sen kanssa elämään ollaan ns. ”Kasvettu yhteen”. Tässä linkki http://www.aivovammaliitto.fi sivulle heille joita asia kiinnostaa enemmän. 

Mistä sait aivovamman?

Mulla on P A L J O N erinlaisia päähän kohdistuneita tapaturmia, mutta syy aivovammaan on todennäköisimmin (ei kuitenkaan ole varmaa tietoa kenelläkään) siitä kun lapsena kaaduin luistellessa. (Ei ollut kypärää, joten muistakaa te laittaa se päähän itelle ja lapsille), lisäksi olen juossut päiväkoti ikäisenä aitaa päin, myöhemmin teininä rautaporttia päin ja muutama pahoinpitelykin löytyy taustalta.

Aivovamma & äitiys?

Alkuun pelkäsin P A L J O N miten tuun selviämään eikä K U K A A N uskonut musta tulevan hyvä äiti, ainut kuka muhun uskoi oli onneksi se ihminen joka mun kanssa on jakanut tän kaiken. Näin myöhemmin kaikki jotka epäili onkin sanonut olleensa väärässä, koska äitiys on mun juttu ja varmasti se on syy siihen mikä on saanut jaksamaan ne unettomat yötkin. Tietysti oon ollut väsynyt, mutta oon saanut nukkua ja Jax on kutienkin ollut suht helppo vauva. 🙂  Vasta lähempänä vuoden ikää alkoi sairastella korvatulehduksia ja nielutulehduksia, itseasiassa just silloin kun aloitettiin lehmänmaitoa maistella nyt ollaankin infektiokierteen vuoksi maidottomalla ruokavaliolla. Jimi on noussut viikonloppu aamuisin, jotta olen saanut nukkua ja joskus mun äiti on ottanut Jaxin yökylään mistä on ollut suuri apu. Hyvä tukiverkosto on <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *