Mullakin on ruokavalio

Etkaisäänymuavarte

Kaikilla muilla (paitsi mulla) tuntuu olevan ruokavalio. On alakarppaajia, karppaajia, vegaaneja, lakto-ovo-vegejä, hyvä karppaajia ja ties vaikka mitä. Mutta kuulkaa, nyt mullakin on ruokavalio! Ainakin seuraavan kuukauden ajan. Ruokavalio sisältää tarkat määrät mehukeittoa, rahkaa, raejuustoa, valkuaista, kanaa, kalaa, lihaa, leseitä, marjoja ja vihanneksia. 

Jotta löytäisin tahdonvoimaa, psyykkaan itseäni lukemalla äijädieetistä. Tässäpä parhaat elämän viisaudet sieltä:

"Ruoka ei kävele suuhusi itsestään. Ole herra lihallesi. Pysy kovana ja rankaise kehoasi, koska se on ollut tuhma. Lukemalla ja haaveilemalla ei läski lähde eikä kunto kasva. Työnnä uuniin kaikki hömppälehdet, joissa kirjoitetaan ihmedieeteistä, koska ne on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole valmiita oikeasti tekemään töitä laihtumisensa eteen."

"Jos maha valittaa, sano ”Turpa kiinni, saatana! Minä määrään täällä.” Ja liha tottelee."

"Tehokkaimpia harjoitteita ovat ne, joiden tekemistä inhoat ja kammoksut. Maailma on täynnä kyykkykävelyä ja muuta kidutusta. Etsi näistä pahimmat."

Lisää mahtavia totuuksia löytyy täältä.

Ennustan: raejuuston vihaamista kolmen päivän sisällä, haaveilua kaikesta mitä ei saa syödä ja yleistä pahantuulisuutta.

Toivon: painon laskua. Ja sitä, että en ehkä vihaisikaan raejuustoa.

Kele. Vituttaa muuten nyt jo se lese. Ja ruokien punniminen. But here it goes.

Kommentit

Svea/Enemmän särmää (Ei varmistettu)

Miten päädyit juuri tähän ruokavalioon? Sinänsä kaikki on mun mielestä oikein syötäviä asioita (semmoinen pelkkää lihaa, pekonia ja munia ei sovi minulle), mutta toi punnitseminen ja tarkkuus pelottaisi kovasti.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Ihan vaan sillä että musta on tavallaan helppoa vaan lyödä astia keittiövaa'alle ja lappoa siihen 45g leseitä :D Ja kaupassa käynti helpottaa myös...

Stillleben

Vinkki: Jos olet pastan suurkuluttaja kannattaa se vaihtaa johonkin muuhun (kerron oman esimerkin lopussa). Siinä on ihan tuhottomasti turhaa energiaa, joka tulee valkoisista jauhoista, eli pullamössöstä, joka ei täytä, mutta jossa on ihan tuhottomasti kaloreita. Pastaruoissahan tärkeintä on se kastike eikä niinkään itse spagetti tai makaroni, nehän on kuitenkin suhteellisen mauttomia. Siksipä ne voi vaihtaa johonkin muuhun ja itse käytän kesäkurpitsaa pastan korvikkeena. Sekin on itsessään hyvin mauton kasvi etenkin kun sen on keittänyt suolavedessä, se ei maistu juuri sen erikoisemmalta kuin pasta. En ole raakaruokailija niinpä keitän tai höyrytän kesäkurpitsani, vaikka voihan sitä raakanakin kokeilla. Tietysti tämä vaatii pientä totuttelua, mutta on sen arvoista :) Jos kuitenkin rakastat itse pastaa etkä halua siitä luopua, niin kannattaa kokeilla sen määrän karsimista minimiin. Eli paljon kastiketta (eikä mitään superjuustovoikermakastiketta :D) ja vain pieni kukkurallinen spagettia.

Toinen vinkki: Ruokapäiväkirjan pito on T-O-S-I hyödyllistä. Ja kun kehtaa olla rehellinen itselleen se toimiikin. Kokeile tätä: http://kiloklubi.fi/

And good luck!

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mulla on kyllä ihan suorat ohjeet mitä syödään milloinkin ja mitenkin paljon, joten ei mun tarvi (eikä pidä) alkaa korvata mitään pastaa millään (enkä ole pastan suurkuluttaja muutenkaan). Ja ruokapäiväkirjoja on pidetty, tällä hetkellä ei tarvitse kun se tavallaan on joka päivä sama.

Kiloklubin avulla laihdutin jo sen 40kg pois, nyt matka jatkuu eri keinoin ja eri tyylillä. Kiitos kuitenkin :)

Miu
Miu

"Tosiäijä ei tarvitse kuin yhden maun ja se on joko puu tai styrox." :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Aivan :D Pitää muistaa tää siinä raejuustoa vetäessä.

Stillleben

Aaa, nyt ymmärrän, tajusin vasta nyt avata tuon linkin ja aika lupaavalta vaikuttaa, tsemppiä ja itsekuria! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

40kg?? Vau, aika suoritus!

Ootko tehnyt/onko joku tehnyt sulle tarkan ruokavalion erikseen, jos jotain ruokia punnitset, kun en tuolta äijädieetin sivuilta mitään tarkempaa löytänyt?

Whilen
Orastus

Rakastan sanoja, ja punniminen on mun ehdoton suosikki alkaen NYT.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Vierailija, 40kg lähti ihan vain ruokavaliota järkeistämällä ja kaloreita laskemalla. Vähemmän syömistä, enemmän liikuntaa. Nyt paino ei enää noilla keinoilla laske, niin otetaan käyttöön isommat aseet :D

Whilen :D Se on kyllä hyvä sana se!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.