Odota vaan

Yksi sanontatapa jota olen oppinut vihaamaan suuresti tenavien myötä, on se ilonpilaajien viljelemä ODOTA VAAN KUN. Fiilistelet itse kun on kivaa käydä nukkuvien vauvojen kanssa kaupassa niin ODOTA VAAN KOHTA NIILLÄ ON UHMAIKÄ JA NE HEITTÄÄ RAIVARIT KAUPASSA HEHE. Tai mietit että vitsit nää on söpöjä nää tyypit kun ne nukkuu ja killittää välillä. ODOTA VAAN KOHTA NE TEKEE HAMPAITA/ALOTTAA KIINTEET JA SITTEN GALAKSIT SORTUU JA SUA VITUTTAA VARMASTI.

No kiva kiitos hei vaan, mulla olikin jo hetken kiva fiilis tästä jutusta. Ajattelin että tuota odotavaan-mentaliteettia viljellään jotenkin kauhean rajoitetusti toistaiseksi. Ehdotan, että laajennamme sanonnan käyttö esim. seuraaviin tapauksiin:

Ystäväsi on löytänyt uuden heilan ja huokailee ihastuneena. Sinä: "Odota vaan kohta se istuu sohvalla pieruverkkareissa, röyhtäilee ja juo maitoa purkista ja on tosi ällöttävä." Tai voit ennustaa suhteen päättymistä: "Odota vaan kohta se tekee jotain tyhmää ja sua vituttaa ja sitten kaikki menee pilalle."

Ystäväsi odottaa ilolla festariviikonloppua. Sinä: "Odota vaan kyllä se pääesiintyjä peruu ja vettä sataa ja leirintäalue on pelkkää mutaa."

Ystäväsi saa uuden työpaikan. Sinä voit ilahduttaa häntä tarjoamalla kannustusta: "Odota vaan kohta sielläkin on YT ja sä saat potkut kun alotit nyt vasta."

Eiköhän mennä kaikki joukolla kannustamaan! Ei tästä mitään tuu! Odota vaan!

Mutta oikeesti. Voitaisko sopia että tuoreelle vanhemmalle saa sanoa "odota vaan" jos siihen liittyy jotain positiivista? "Odota vaan, kohta se nauraa ja se vasta hauskaa onkin."

Kommentit

Silkkitassu

Odota vaan, joku vetää tästäkin kunnolla herneet nenään. ;)
Ois kiva joskus nauttiakin siitä vauva-arjesta.

sanumaria

Oon vähän pettynyt että hernenenäisiä ei oo vielä näkynyt. 

tiiti
ite puin

Parastahan tossa on, että tommonen perseelleen se kuitenkin menee -tietäjätyyppi on loppujen lopuksi aina oikeessa. Se sano Nokiasta vuonna 1904, että ODOTA VAAN KOHTA SE MENEE KONKURSSIIN TAI LÄHTEE SUOMESTA, PASKA FIRMA ja heti vuonna 2014 se hehkui tyytyväisyyttään, että oikeassapa olin, mitäs minä sanoin nii. Mitäs sitten, jos siinä nyt joku sata vuotta porskutettiin siinä välissä ihan hyvin.

sanumaria

Mulla on betsit sisässä että Apple kaatuu. EI HEDELMÄFIRMA VOI TEHÄ HYVIÄ TIETOKONEITA, EI VAAN VOI.

tiiti
ite puin

Mutta minäpä tiiän, että AURINKO SAMMUU! Repikää siitä positiivisuutenne.

sanumaria

siinä sitä ollaan sitten aurinkorasvojen kanssa, hah, kannattiko ostaa niin kun se aurinko sammuu odota vaan! 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Joo INHOAN kanssa tuota lausetta :D Toinen mahtava: "Ai vitsi mä oon väsyny kun E on valvonu kaks kuukautta putkeen" - "NO MEIÄN PETTERI VALVO KAKS VUOTTA PUTKEEN IKINÄ EN NUKKUNU JA MENIN TÖIHINKI VÄLISSÄ JA IMETIN RUOKATUNNILLA KOTONA JA AINA OLTIIN KOKO PERHE KIPEINÄ JA VIELÄKÄÄN EN OO YHTÄÄN KOKONAISTA YÖTÄ NUKKUNU VAIKKA PETTERI ON NELJÄ JA PIIA KAKS JA PUOLI NIIN ETTÄ MITÄS SIIHEN SANOT VIELÄKÖ VÄSYTTÄÄ". Ai joo ei enää. Öö?

sanumaria

:D "Joo heti on parempi mieli KUN SULLA ON NIIN KAIKKI PASKAA" :D Toimiskin se noin.

Joo ja sit ne tyypit jotka kertoo että yhden lapsen vanhempi EI TIIÄ MITÄÄN. "Helppoahan sulla on ku teillä on vaan yksi lapsi! Ei oo helppoa kuule ku on kolme mukulaa ja kaikki huutaa samaan aikaan! Et tiiä mitään äitiydestä!" Öö.. sori kun en hankkinut enempää lapsia ihan vaan siksi että olis vaikeampaa.

sanumaria

Näissä lapsiasioissa muutenkin on jotenkin ihan järjetöntä se neuvominen välillä. Se että joku toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella. Voihan se toimia, mutta ei pidä suuttua jos toinen ei saa neuvosta mitään irti. Jos valaanlaulumusalla yhden lapsi nukahtaa, toisen muksun kohdalla se voi aiheuttaa vaan holtittoman raivokohtauksen (itse voisin saada pienet raivarit, niin ymmärrän jos joku pieni ihminen ei pysty yhtään sietään valaanlaulua).

Jenni.. (Ei varmistettu)

Voi vitsi, toi on niiiiin totta! Meillä oli pojan kanssa rankka alku ja just kun kaikessa alko olla jotain järkeä ja pääsi kehumaan että jestas, nyt se on nukkunut niin ja niin hyvin ja mekin ollaan nukuttu; jo tulee joku ja sanoo "se on kuules vaan ohimenevä vaihe, ootas kun se alkaa liikkua ja syömään kiinteitä, loppuu ne hyvin nukutut yöt" Aha. Kiitos tiedosta. Mutta haa! Nämä asiat tapahtuu ja edelleen meillä nukutaan hyvin! (Kopkop)

Että mun puolesta kans voidaan sopia että "ootaskun" - pitää sisältyä jotain positiivista! Mut oikeesti, ootas kun ne pienet teillä siellä alkaa nauraa! Parasta ♡ :)

ps.teitä on ilo seurata :)

sanumaria

Ehkä eniten ootan sitä kun meen ite laukoon jotain ootaskun. Tai teen muuta jotain tosi ärsyttävää. Saa huomauttaa sitten että "kato nyt teit just sitä mikä on ärsyttävää".

Miiza

Lähes yhtäpaha kuin "odota vaan", on lauseet "kyllä minäkin sinun iässäsi" tai "niin minäkin/mekin suhteen alkuaikoina". Parempaa tapaa toisen pohdintojen lyttäämiseen tyhmiksi ja naiveiksi ei olekaan. Ja itse olen kaikkiin kolmeen varmasti joskus sortunut ja jälkikäteen on harmittanut ja hävettänyt :(

sanumaria

Noista toi "sinun iässäsi" on ihan validi etenkin jos sitä käyttää teineille. Ihan vaan siitä ilosta, että turha on vitutuksen kierrettä katkoa sukupolvien välillä! Kyllä ne teinit sitten ymmärtää kun ovat vähän vanhempia.

Miiza

Totta muuten! Mutta sisareni käytti tätä vielä muutamia vuosia sitten minuun ja tähdennettäköön, että olimme molemmat jo yli 20 ja siskoni on minua 3 vuotta vanhempi, joten hän ei ehkä ollut kauhean validi käyttämään ko. ilmaisua minuun :D

Ymmärrän, että tämän postauksen taustalla on aito ärtymys ja komppaan, että ihmiset osaavat olla to-del-la tympeitä ja kuppaisia. Mut tää postaus, nauratti ihan älyttömästi! Oot huippu, toivottavasti kaikki menee mukavasti vauvojen kanssa :)

sanumaria

Mua aina ensin ärsyttää joku ihan todella ja sitten kirjotan siitä ja alkaa jo itteäki naurattaa. Mutta ärsyttää ootasvaankun-tyypit silti! Ja kiitoksia, eiköhän tässä mee mukavasti kaikki. Nytkin tytöt nukkuu tuolla vierekkäin ja ihan vähän vaan toinen unissaan muksii toista päähän.

Niin ja odota vaan, kun ne tosissaan ja oikeesti tosiaan muksii toisiaan, sekin aika tosiaan tulee - he hee. Ei vaiskaan; allekirjoitan täysin :).

Spasmit sekaisin

Niinpä. Odotahan vaan, sitten kun tulee niitä  vauvat aloittaa kiinteitä, tulee hampaita ja  muita kehitysaskelia ja sua ei vitutakaan vaan tunnet edelleen iloa, rakkautta ja ylpeyttä pienistä ihmisistäsi ;)

sanumaria

Jee, näin juurikin toivotaan :)

Elliiida (Ei varmistettu)

Odota vaan, kun pikkuihanuudet on reilu puolivuotiaita, odota vaan.. Sitten ne nimittäin vasta ihania onkin! Ne nauraa toisilleen ja itselleen ja sinulle; niitten maailma avartuu, kun ne pääsee itsekin liikkeelle, voi sitä riemua!

Mahdoton Nainen

Odota vaan kun ne pystyy juttelemaan sulle takasin, niiltä voi tulla ihan riemastuttavia huomioita elämästä!

Mahdoton Nainen

Ja siis mullahan ei ole lapsia, mutta noin olen kuullut.^

Vierailija (Ei varmistettu)

Kysymys! En tiiä onko tällaisia soveliasta kysellä, mutta sitten vaan kylmästi käsket käyttäytymään, jos ei ole.

Mutta siis uteliaana ketkuna mietin, että ovatko tylleröisesi identtiset vai ei-identtiset kaksoset?

sanumaria

Vastaan näin ajoissa (sori), mutta tyypit on ei-identtiset :)

Hiksu (Ei varmistettu)

Noista neuvomisista ja niistä ärsyyntymisistä. Itse aina törmään myös siihen kategoriaan äitejä jotka valittaa ja sitten jos yrittää hienotunteisesti ehdottaa "meillä auttoi kun teimme näin ja noin" niin vastaus on silmää räpäyttämättä "ei toimis meillä". Siis miksi valittaa jos keinoja olisi tilanteen muuttamiseksi mutta niitä ei sitten halua kokeilla. Esimerkiksi kaveri valitti ettei pääse koskaan minnekään koska lapsi ei viihdy autossa eikä halua sitä huudattaa. Ehdotin että jospa liikkuisi bussilla niin vauva voisi pötköttää kopassa. Vastais oli: "ei toimis meillä, se huomais kuitenkin olevansa autossa". Aha, ok.

Tosin on niitä tyhmiäkin neuvoja ja ittekin on varmaan joihinkin ehdotuksiin tullut sanottua suorilta ei. Esimerkiksi muistan että kun lapsi ei huolinut tuttia niin ehdotettiin kastamaan se sokeriin. Vastaus oli suorilta ei.... tosin mitäpä minäkin sitten jaksoin voivotella hiljentimen puuttumista...

Mahdoton Nainen

Yleensä kun ihmiset valittaa jostain niin pointtina ei ole neuvojen saaminen vaan ihan vaan avautuminen (oli kyseessä sitten lapset tai mikä tahansa muu topikki). Sitä kaipaa enemmänkin kuuntelevaa korvaa ja ymmärtäjää. Ainakin itse jos haluan neuvoja pyydän niitä.

Ilana

Mulle tuli tästä mieleen se, kun vuosia sitten olin muuttamassa yhteen nykyisen mieheni kanssa 3,5 vuoden kaukosuhteen jälkeen. Itse tietysti iloitsin tästä, mutta useampi kuin yksi ihminen varoitteli mua, että kyllä teille nyt tulee vaikeeta ja että aina löytyy jotain luurankoja kaapista, kun yhteen muuttaa. Siis häh? Kai nämä ihmiset ajattelevat tekevänsä toiselle palveluksen näillä varoituksillaan, mutta ei sitten ole tullut mieleen, että kaikkien elämä ja suhteet ja lapset nyt eivät vain toimi samalla tavalla. Ja että jos niitä vaikeuksia sitten tuleekin, niin tuskin siinä mitenkään auttaa se, että joku toinen on kertonut, että näin tulee muuten käymään.

HeidiNK
Elämänmeno

Odota vaan, kun ne oppii puhumaan ja sattuu jotain tällaista: Poika 2v. pahimmassa uhmassaan vastaa kysymykseeni "Oliko sulla paha mieli kun piti niin kovasti kiukutella äitille vai oliko sulla äitiä niin kova ikävä?" pienen hiljaisuuden jälkeen "Äiti. Minä rakastan sinua." 

Kiitos tästä! Odotan esikoistani ambivalentin isän kanssa ilman parisuhdetta ja kammoan jo etukäteen kaikkia ootaskun -ihmisiä. Sun kommentti HeidiNK kirkasti ajatuksia hetkeksi.

HeidiNK
Elämänmeno

Noi on niitä hetkiä, kun pää tyhjenee kaikesta omasta turhautumisesta, univeloista ja väsymyksestä :) En tule ikinä unohtamaan. Onhan lapsen/lasten kanssa pakostakin välillä raskasta, mutta samalla ihanaa, antoisaa ja hauskaa! 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

NIIN TOTTA!

Ja tuli noista "odota vaan" -tyypeistä mieleen ne "ajattele jos..." -tyypit, joihin oma (rakas) isänikin kuuluu. "Ajattele jos se ois tuosta nyt tippunut!" "Ajattele jos se ois kompastuessaan kaatunut kymmenen senttiä enemmän vasemmalle ja lyönyt päänsä!" "Ajattele miten pahasti tuossa ois voinut käydä!"

 

sanumaria

Olisko parasta jos noi kaks tyyppiä tapais.

Tyyppi 1: Ajattele jos se tuosta keinusta olis tippunut.

Tyyppi 2: Odota vaan kun se keksii että keinussa voi seistä!

Endless fun! :D

Ef (Ei varmistettu)

Odota vaan, kun ne ovat aikuisia, niin eivät tule edes katsomaan sua vanhainkotiin...

Näin sinkkuna vaihtoehto on: "Odota vaan kun olet vanha, niin kukaan ei tule katsomaan sua vanhainkotiin, kun sulla ei ole lapsia"

Nimimerkillä "SINUN IÄSSÄSI olin jo ymmärtänyt, ettei kannata arvostella muiden valintoja" ;)

kakkukahvit (Ei varmistettu)

Noissa "odota vaan, kun jäkäjäkä" -puheissa on mun mielestä paljon samaa kuin vanhoissa sananlaskuissa "kell' onni on, se onnen kätkeköön", "itku pitkästä ilosta" jne. Jotenkin äärimmäisen suomalaista. Eli pessimististä: tietyn ajan jälkeen jotain väistämättä menee pieleen? Pyh, sanon minä! Musta on vain äärimmäisen lapsellista ja moukkamaista möläyttää jotain tommosta, kun tuore äiti on vilpittömästi onnellinen. Ens kerralla voit vastata moiselle kommentoijalle "odota vaan, kun jonain päivänä mottaan sua naamaan" :P

sanumaria

Mä uskon jotenkin että nää on aika yleismaailmallisia juttuja. Tietääkös joku joka asuu ulkomailla että huudellaanko siellä saman odotavaan-henkeen juttuja?

Ilana

Heh. Puhuin just tästä mun siskon kanssa, joka on asunut Kanadassa yli kymmenen vuotta. Sen kommentti oli, että onpas suomalaista. Se sanoi myös kiinnittäneensä huomiota vasta siellä siihen, miten kohteliaisuuksiin suhtaudutaan ja huomanneensa itse aina automaattisesti vähättelevänsä vaikka vaatteitaan, jos joku kehuu niitä, kun taas paikalliset vain kiittävät kehuista.

Ikävän kuuloista. Musta on ihan pepusta ettei ihmisen anneta nauttia siitä onnesta, mitä kokee. 

Omalla kohdalla tää kaikki raskauteen ja lapsien saamiseen liittyvä "odotavaan" ja muu pelottelu on johtanut siihen, etten halua edes ajatella raskautuvani. Ikinä. (Ja tähän nyt toki kuuluu jonkun näsäviisaan vastata, että "odota vaan, kun vauvakuume iskee!")

Tyhjä

Odota vaan, kun ne alkaa heittämään läppää! Tulee aika kuolematonta tekstiä välillä. :-D

Iina / Bebe au Lait (Ei varmistettu) http://bebeaulait.fi

Haha, hyvä postaus! :D

sanumaria

Oon ootellut koska pääsisin pätemään noilla hyvillä vinkeilläni takas odotavaan-tyypeille :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.