Onni on uusi lelu

Uudet lelut on aikuisena yhtä hauskoja kuin lapsena. Paketti pitää repiä auki HETI ja päästä leikkimään saman tien. Tästä syystä onkin aikuisena ihan mälsää, kun kaikki uudet puhelimet ja kamerat ja kaikki pitää ladata ennen kuin ne saa käyttöön. Ärär, menee hyvää leikkiaikaa hukkaan sanon minä. No mutta. Tänään oli akku täynnä virtaa sekä kamerassa että kuvaajassa, joten mikäs sen parempi kun mennä leikkimään pihalle.

Oon aika rakastunut tuohon kameraan. 300e well spent, etten sanoisi! Hauskoja ovat myös nuo filtterit, joita kamerassa on sisäänrakennettuina. Vähemmän kuvien tuunausaikaa siis, ja enemmän instragramfiilistelyä kuviin joita ei puhelimen kameralla ota (se, onko tuo sitten hyvä asia niin valokuvauspuristit saattavat olla asiasta eri mieltä).

Erityisesti tykkään tuosta valmiista kaunennusfiltteristä. Tai siis blurrista, joka siloittelee kivasti rypyt ja sellaiset. Siis tää on kiva:

Mullahan on olemassa myös Canonin järkkäri. Omasta mielestäni oon oppinut sillä aika hyvin kuvia ottamaankin, mutta siinä tulee aina jotenkin sitten vastaan se että kun ei oo tarpeeksi hyvää objektiivia JUURI siihen tilanteeseen kun on vaikka jouluna hörppimässä glögiä hämärähkössä valaistuksessa. Tai kun haluaisi ottaa kuvan mutta ei ole jaksanut kantaa sitä järkkäriä ja niitä kaikkia objektiiveja mukana. Tai siis kun ei ole raaskinut pistää tuhatta euroa kiinni kameravälineistöön. En ajatellut luopua tuosta Canonistani, on se sen verran rakas, mutta voi olla että se saa nyt viettää hetken lomapäiviä kuitenkin eteisen kaapissa. 

Pahoittelut kuvamäärästä, mutta kun mää oon niin innoissani! Lupaan seuraavissa kuvissa panostaa enemmän kompositioihin ja muihin olennaisuuksiin kuvissa :) 

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Tämä postaus hehkutuksineen ei nyt yhtään helpota mun kuumotusta minijärkkäreitä kohtaan! Mullakin on Canonin järkälemäinen järkkäri parilla objektiivilla, joilla en ole kuitenkaan vielä valmis heittämään vesilintua - eli jään vielä harkitsemaan mikä mini olisi minulle se sopivin... Olympuksesta kun ei yhden maanantaikappaleeksi osoittautuneen pokkarin jälkeen jäänyt kovin hyvää mielikuvaa.

sanumaria

En tiiä voinko suositella tollasta "meenpä Verkkokauppaan katteleen ja seuraksi" kun siellä on se kamerahylly jossa voi kokeilla niitä kameroita. Se oli mun kohdalla ainakin (tai tilin kannalta) virhe. Onneks tässä ei noi objektiivit paljoo maksa, ja tarvii toivoa että mulla on sellanen ei-maanantaikappale :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Hyvältä näyttää! (Ja valokuvauspuristit kykkiköön ja juputtakoon ihan rauhassa siellä pimiöissään, kehitys kehittyy ja karavaani kulkee.)

sanumaria

Siinä pimiötouhussa on tietty kyllä oma viehätyksensä, mutta oikeesti olennaisintahan on se kompositio ja ajatus niissä kuvissa. Ei se miten hienolla laitteella ne on otettu :) (Selitän tätä jatkossa aina kun joku dissaa mun minikamerakuvia!)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Joo, en mie oikeesti dissaa vanhan liiton tyyppejä, mutta itsekin kameraseuran jäsenenä jaksan välillä ihmetellä sitä, miten sitkeitä käsityksiä ihmisillä on siitä, millainen on "oikea" tapa kuvata. Pätee tietysti moniin muihinkin asioihin.

Inspiroiduin kesällä tosi paljon Berliinin valokuvafestareilla nähdystä upeasta mobile phone photos-näyttelystä, se oli hyvä muistutus siitä että ei se laite kaikkea merkkaa. Mutta tottakai hyvä järkkäri on mahtava vehje, osaavissa käsissä. 

sanumaria

Musta välillä tuntuu että se mun järkkäri menee vähän hukkaan kun en jotenkaan käytä sitä kunnolla. Siis sillai jos vertaa autoihin niin ajan kolmosella koko ajan, vaikka vitosenkin vois pistää silmään :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Tai jos olis kimpassa jonkun tosi hottiksen tyypin kanssa ja aina vaan kopasis pelkästään housun päältä.

(Sori, tää meni taas tähän.)

sanumaria

Vertauskuvat on tärkeitä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.