R.I.P. Naantalin Hovi

Tahmea tanssilattia. Kymppi-illat. Salmaria pitkin pöytiä. Viimeiset hitaat, eikä tanssilattia ollut edes puolillaan.

Paikkaan oli tunnetusti todella (todella) vaikea saada porttikieltoa. Tarina kertoo, että vuodeksi sai porttarin sillä että yritti heittää pyörärallia ikkunasta sisälle. 

Portsaritkaan eivät olleet ihan tehtäviensä ajantasalla.

"Saisinko laukkuni narikasta hetkeksi?" "En mä oo täällä sua palvelemassa." 

Joulupäivänä Jouluhovi oli legendaarinen. Kaikki, aivan kaikki olivat siellä. Monet eivät muuten ikinä käyneet Hovissa, mutta Jouluhovi oli eri asia. Parasta oli ehdottomasti Hovin narikka. Se kun tuli täyteen, annettiin lappu käteen ja käskettiin viedä takki käyttämättömään ravintolan keittiöön. Hinta oli toki sama, vaikka palvelua ei saanutkaan.

 

(kuva)

Mutta nyt se sitten palaa. Ilmeisen isolla liekillä. Viimeksi kun Hovi paloi, mummi pisti mulle asiasta tekstiviestin. Viimeksi kun Hovi paloi, meni ehkä viikko ja se oli taas auki. Muistan erityisen hyvin miten eräs nuori mies innoissaan kuvaili Uutta Hovia.

"No siis ennen tää oli vähän sellanen paikka että vois vaan paskoo nurkkaan ja mitään ei huomais. Mut nyt ei vois paskoo, pitäs ulostaa. On tää sen verran hienompi niinku."

Hovi oli vähän sellainen paikka että ei sinne oikeastaan koskaan (paitsi joulupäivänä) menty tarkoituksella. Sinne aina vähän joutui. Ja muut tunsivat sympatiaa että "ai sulla oli sellanen ilta, ymmärrän." Joskus se oli hienokin ravintola, samettiverhot, yritysten pikkujouluja ja sellaista. Ne samat samettiverhot varmaan tänään sitten paloivat.

Paikan tärkeydestä naantalilaisille kertonee jotain se, että FB-seinä on täynnä aiheeseen liittyviä päivityksiä. Erityisesti muutamat kommentit kiteyttävät naantalilaisten rakkauden kyseiseen baariin erinomaisen hyvin.

"Uutisissa sanottiin Hovia just arvokiinteistöksi? Siis mikä siel Naantalis oikein palaa?"

"Vissiin kerrankin hyvät bileet?"

"Siellä on monella pala kurkussa että mihin vloppuna menis."

"Niin ja taitaa olla enemmän porukkaa paikalla kun viime vuonna yhteensä."

Tähän on pakko linkata kaksi biisiä, jotka omissa muistoissa liittyvät joka ikiseen Hovi-iltaan, ja nostavat suuhun vähän Tequilan makua. 

Hyvästi Hovi. Oli kivaa kuitenkin tuntea. Ja ehkä ovet on lauantaina auki, pientä pintaremonttia vaan!

Kommentit

anna-liisa (Ei varmistettu)

Vitsi, miten olet tuottoisa kirjoittaja ja kirjoitat mukavasti.
Naantalin Hovista on ihan joku yksittäinen haalea muisto nuoruudetsa (eli >30vuotta sitten), silloin se oli vetovoimainen paikka.
Tulee mieleen, että liekö tuhopoltto...kun ei ehkä ollut oikein kannattava viime aikoina.

sanumaria

Tai sitten se kaikki lattialautoihin imeytynyt kalja vaan leimahti? :D

Terhi (Ei varmistettu)

Ehkä se sen kaiken lattiaan imeytyneen alkoholin vuoksi palaakin noin isolla liekillä.
Mulla oli samat tuntemukset, kun Oulujärven lava paloi pari kesää sitten. Siellä tuli discorinkiä kierrettyä teininä, kun ei vielä baareihin päässy :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Varmaan se palaa vieläkin, ainakin savusta päätellen. Mitä te ootte sinne oikein pitkin lattioita kaataneet viime vuosina? Moon ollu siellä silloin joskus kauan sitten, kun samettiverhotkin oli uudet ja kaljalasia ei saanut itse siirtää viereiseen pöytään :D...köh, köh...tulkaa sammuttamaan pian nyt, täällä kohta tukehtuu savuun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oli juu hirveä kokemus jos kerran vuodessa sinne eksyi:) tai ainakin seuraavana aamuna oli morkkis kun muisti missä ilta tuli vietettyä... Ne hovin vihreät vessat mitä ei saanu edes lukkoon, kun kukaan ei vaivautunu niitä lukkohakasia korjaamaan. Vessapaperia ei ollu joten ilman oli pärjättävä tuli sitten mitä tavaraa tahansa=D kamalat oli myös ne ns. Nojatuolit tai ylipäänsä koko sisustus. No siinä olis ollu hommaa marko paanaselle;) mut ehkä tämä käänty naantalilaisten voitoksi kun paloi maantasalle. Herää vaan kysymys oliko omistaja tehny vakuutuspetoksen????

Vierailija (Ei varmistettu)

Hoh, tuolla tuli eksän ansiosta muutaman kerran käytyä, ja on nyt kyllä myönnettävä että alkoi oman kotikaupungin rupuinen baari tuntua melkein Helsingin hienostoklubilta.
Sanotaanko nyt kauniisti näin että taisi joutaakin maan tasalle tuo mesta :D ( samaa toivoisin tosin myös eksästäni )

Entinen porvoolainen (Ei varmistettu) Http://www.youtube.com/porvoolainen

Muutama läämin muisto tulta löytyy. RIP!

kappas (Ei varmistettu)
sanumaria

Ooh, johan tuota arvailtiinkin :D Nyt sitten koko kulmakunta omasta mielestään jo tietää kuka tuon teki..

Kurki (Ei varmistettu)

Oi, niin voin samaistua tähän tekstiin! nimim. RIP kultakurki.

Kommentoi