Sun harrastus on aloittaa uusia harrastuksia

Etkaisäänymuavarte

"Sun harrastus on aloittaa uusia harrastuksia", sanoi Tiiti tänään kun kerroin että päätin aloittaa (taas) uuden harrastuksen. Hetken mietin ja kyllä. Yksi mun harrastuksista on tosiaan aloittaa aina vaan uusia. Mutta sehän ei tarkoita, että lopettaisin aina heti kun oon aloittanut. Joskus lopetan, ei sillä. Mutta ennenkun kerron mun uuden hianon harrastuksen, niin ajattelin listata vähän kaikkea mitä olen aikojen saatossa harrastanut. Ja myönnän että mitkä olen myös lopettanut. Koska rehellisiä varsinaissuomalaisiahan tässä ollaan.

Satubaletti. Tästä en ole ihan satavarma, mutta mulla on hämärä muistikuva että joskus ehkä viiden kuuden vanhana kävin tällaisessa. En muistaakseni innostunut kovinkaan paljon. Status: lopetin

Taitoluistelu. Taitoluistelu vei mennessään kuuden vuoden ikäisenä. Yksinluistelua jatkoin aina lukion toiselle luokalle asti. Ja vieläkin käyn testailemassa hyppyjä aina silloin tällöin. Status: jatkan

Jalkapallo. Jalkapalloa pelasin oikeastaan vaan vuoden, vaikka harrastinkin sitä kaksi. Pelasin koska kaveritkin pelasi ja olihan se nyt ihan kivaa. Opin pukkaamaan ja hengailemaan puolustajana maalinkulmalla. Niin ja sain Naantalin mimmiliigasta kaksi mitaliakin, hopeaa ja pronssia muistaakseni. Status: lopetin

Pianonsoitto. Soitin kolmisen vuotta. Tai siis kävin pianotunneilla niin pitkään. Sitten todettiin äitin kanssa että josko lopetetaan, kun ei mua sittenkään niin paljoa kiinnostanut. Soitin silti melkein joka iltapäivä koulun jälkeen mummilla ja vaarilla Suurta Toivelaulukirjaa läpi, ihan vaan huvikseen. Se hyvä tästä oli että opin nuotit ja pystyn vieläkin auttavasti tapailemaan biisejä suoraa pianolla jos vaan saan nuotit. Status: no sanotaan että lopetin

Muodostelmaluistelu. Muodostelman aloitin viidennellä luokalla, enkä ole vieläkään lopettanut. Tosin siirryin enemmän luistelijasta valmentajaksi tässä viitisen vuotta sitten, mutta silti. Status: jatkan

Blogisti kuvassa tuossa ihan oikeassa etunurkassa. Haluaisin korostaa että en ihan ollut vielä päässyt paikalleni kun kuvaa otettiin, siksi tuo muista eroava jalkojen asento. Mutta eikö oo päheet silakkamekot?

Käsityöt (lähinnä neulominen): Käsityöt ovat mun sellainen on/off-harrastus. Joskus saattaa mennä monta kuukautta että en neulo mitään, ja joskus saatan istua kaikki illat sohvalla kutimet kädessä. Että oikeastaan, Status: jatkan

Teatteri. Opiskeluaikoina eksyin mukaan musikaali/improvisaatio/opiskelijateatteriproduktioon nimeltä NääsPeksi. Löysin sieltä kodin, ja ehdin vuosien aikana niin näytellä, lavastaa, suunnitella rainan visuaalista ulkoasua lavasteista käsiohjelmiin, tuottaa, roudata ja vaikka mitä. Muutaman vuoden paussin jälkeen (ja koska muutamat muutkin kaverit olivat jättäytyneet valmistuttuaan jo pois opiskelijaproduktiosta) rykäisimme pystyyn DIspeksin. Koska meitä olikin nyt neljä-viisikymmentä, jotka haluvat edelleen tuollaista hassuttelua tehdä (keikat helmi- ja maaliskuussa, tulkee kattoon). Status: jatkan todellakin

Kuntosali ja akkajumpat. Kutsun näitä mun harrastuksiksi, koska mulla ei mitään sellaista elämää suurempaa tavoittetta ole. Liikun koska se on kivaa. Ja joskus on kiva käydä kyykkäämässä, joskus taas kiva mennä Balance tunnille. Status: jatkan.

Defendo. Kävin alkeiskurssin, opin kuinka irrottaudutaan kuristusotteesta (kahdesta erilaisesta) ja opin kaatamaan toisen hallitusti maahan niin ettei se hyökkää enää mun päälle. Ei kuitenkaan sitten ollut niin kivaa, että olisin kurssin jälkeen mennyt riehumaan lisää tatamille. Status: lopetin.

Juoksu. Juoksuun mulla on vähän (no ok, aika paljonkin) sellainen viha-rakkaussuhde. Joskus juoksu on tosi kivaa, useimmiten tykkään valittaa miten kamalaa on juosta mutta juoksen silti. En sanois että juokseminen on mulle mitenkään säännöllinen harrastus, mutta  aina välillä käyn. Eli sellainen status: jatkan aina silloin tällöin.

Jousiammunta, kiipeily, triathlon. Sitten on kolme, jotka on aloitettu mutta ei oikeastaan ikinä päässeet vauhtiin. Jousiammunnasta kävin kurssin, joka oli sairaan kiva. En löytänyt aikaa varsinaisesti jatkaa, vaikka siis tykkäsinkin kovasti menosta. Kiipeilemässä kävin pariinkin kertaan, ja sekin oli kivaa mutta ei niin kivaa että olisin raivannut sille aikaa kalenterista. Ja triathlonhaave on ehkä enemmän nyt sellaista "käyn pulikoimassa uimahallissa aina välillä". Joten status: en oikeastaan ees aloittanut.

Telinevoimistelu/Lattia-akrobatia. Syksyllä menin into piukassa telinevoikkaan. Ja tulin kotiin häntä koipien välissä. Ei musta ollut vielä tekemään lämmittelyksi käsilläseisontaa. Vaihdoinkin sitten telinevoikat lattia-akrobatiaan, jossa olenkin jo oppinut takaperinkuperkeikan (melkein), päälläseisonnan (hyvin) ja haarakuperkeikan (melkein sujuvasti). Status: jatkan

Tankotanssi. Tällä hetkellä meen mielummin kieppumaan kehnosti tangolle kun meen Combattiin. Tankoilu on kivaa, haastavaa ja kuitenkin sellaista missä tuntuu että oppii joka kerta jotain uutta. Status: jatkan.

Venäjän opiskelu. Aloitin syksyllä ja juurikin ilmosin itseni kevään kurssille. Hei, mä melkeen osaan ne aakkoset jo (painokirjaimina, kaunolla ne on vielä vaikeita). Ja osaan tervehtiä ja toivottaa hyvät yöt ja sellaista. Status: jatkan.

Ja sitten se uusimmista uusin harrastus. 

Ihan paganinina vetelin täällä jo sellaset biisit kun "Kakkaralaulu", "Pupujussipolkka" ja "Ee-ee-etana". Uusi harrastus, jee!

Eikä se ny ehkä ihan huonosti oo että 18 harrastuksesta jatkan yhä kymmentä!

Kommentit

Hem Buggah

Vooooiiiiiii! Mulla on ollut tuo Iloinen viuluniekka itselläni joskus silloin parikymmentä vuotta sitten, kun yritin hetken harrastaa viulunsoittoa. Mikä nostalginen tunne läikähtikään sydänalassa tuon kuvan ansiosta! :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Varmaan sama mikä pianon soittajille tulee Aaronin pianokoulusta :)

tiiti
ite puin

Sulta muuten puuttuu ainakin vielä ne psykan opinnot ja astangajooga. Ainakin :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Ai nii :D Mut ne meneeki fiftififti, koska psykan kursseja en virallisesti käynytkään (oon vaan lueskellu sitä opusta) ja astangajoogailen kotona :)

Heydia (Ei varmistettu)

Oii, viulu! Oo mun idoli, ja opettele aikuisena soittaan viulua! No ok, sulla on ihan hirvee etu tosta pianonsoitosta, että sun pitää sit tulla tosi hyväks! :D Viulu on sellanen, että oon aina halunnu oppia soittaan sitä, mutta "eihän nyt aikuisena enää kannata opetella, ja pitäis käydä kalleilla soittotunneillakin!"

Kiva että tykkäät venäjästä, ja siis siitä kurssista! Ite alotin syksyllä vastaavan viron kurssin, mutta huonon opettajan takia en käynyt kuin muutaman kerran... Kun opiskelee kieliä yliopistossa, niin odotukset opetusta kohtaan on näköjään liian suuret, kun ryhmässä kaikki muut on niitä "no jos tässä nyt eläkepäivien/hoitovapaan/työttömyyden iloks jotain puuhastelis". Harmitti aika tavalla, mutta en viitsinyt kyllä turhautua siellä tunneillakaan, olisi vain jäänyt paha maku suuhun koko kielestä. :/ Täytyy itsenäisesti sitten opetella.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Hehe, mun tavoite on oppia soittaan Tuiki, tuiki tähtönen. Ja mää mietin tota viulua sillai että oon halunnu oppia soittaan sitä ja päätin että tänään on ihan yhtä päivä alottaa kun huomenna.

Niin ja tosta venäjästä, niin määhän käyn työväenopistolla. Siellä on ainaki kiva ope :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, mä olin ahjolassa viron kurssilla. Mutta mä oon tosiaan vähän huono noissa vastaavien paikkojen kursseissa, kun opinnot on aiheuttanu vakavan taudin nimeltä "kielioppipedanttisuus". Mun aivot vuoti verta joka kerta kun ope totes johonki kielioppia sivuavaan kysymykseen, että "se nyt vaan on silleen, mennään nyt vaan eteen päin". Huh, traumat, niitä pitää päästä näköjään vuodattaan! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, mä olin ahjolassa viron kurssilla. Mutta mä oon tosiaan vähän huono noissa vastaavien paikkojen kursseissa, kun opinnot on aiheuttanu vakavan taudin nimeltä "kielioppipedanttisuus". Mun aivot vuoti verta joka kerta kun ope totes johonki kielioppia sivuavaan kysymykseen, että "se nyt vaan on silleen, mennään nyt vaan eteen päin". Huh, traumat, niitä pitää päästä näköjään vuodattaan! :D

sanumaria

Ite oon taas tyytyväinen kun ei jankata jotain kielioppia. Parempi että oppii puhuun ja lukeen kun että osaa täydellisesti eka kieliopin :)

Rrriikka (Ei varmistettu)

Hyviä harrastuksia, ite oon kokeillu melkein kaikkia samoja paitti jousiammuntaa ja triathlonia. Aivan hyvä kokeilla niin tietää ainaki mistä ei tykkää. Mutta sitä piti tähän tulla kysymään et missä muodostelmajoukkueessa luistelet ja kuin aktiivisesti reenailette?

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä valmennan Tampereella Varalatiimin aikuisjoukkuetta, Team Ice Passionia. Reenejä on kerta viikkoon :)

pelagia

Kuviokellunta puuttuu, se vois olla mahan kanssa aika vänkää :D ehkä.

 

(rupesin lukee blogias takaperin :))

Kommentoi