Ladataan...
Etkaisäänymuavarte

 

Parasta joulussa on ne lahjat, joita saa itse. Kolmanneksi parasta on suklaa. Toisiksi parasta on ne lahjat, joita itse antaa muille. Koska joulu on jo vähän taaksejäänyttä aikaa, voin jo julkaista täällä nuo itse väsätyt joululahjat. Ja serkulle tiedoksi, että jos et ole vielä hakenut sitä pakettia mistä pistin tekstarin, niin älä lue enempää.

Ompelukoneelle tuli käyttöä kun tein neljä tablettia ja kaksi kaitaliinaa. Kaitaliinaa voinkin suositella projektiksi kaikille, siinä tarvii ommella vain kaksi saumaa. Helppoa kun mikä!

Ompelin myös kassin (tai pari, yksi meni Ameriikkaan enkä tietenkään muistanut ottaa kuvaa siitä) ja sitten askartelin parit heijastimet. Ensin piti tehdä sellaiset hienot ruusukerintakoruheijastimet, mutta pään sisällä ollut visio ja toteuttamiskyvyt eivät sitten yhtään kohdanneet. Tyydyin hieman helpompaan versioon (kauheen kätevää kun kaupasta sai tuollaisia valmiita huopasydämiä).

Lisäksi ehdin tehdä kahdet tumput. Tai miten sen laskee, toiset tumput olivat ne murheenkryynit joissa tein kolmasti sen päättelyn että sain muutakin aikaan kun kaksi oikean käden lapasta.

Itse sain kauheasti hyviä lahjoja, joista kuitenkin se eniten vaivaa antajalleen aiheuttanut tässä. Tässä tunnetaan lahjan saaja todella hyvin. Lahjan saaja pitää sekä kohvehdeista että hihhihhii-huumorista:

 

Ladataan...

Ladataan...
Etkaisäänymuavarte

Ah, joulu. Ylensyöntiä, ylenpalttista juustojen massuttamista (tiiätte kun muotiblogeissa aina "kotiutetaan" jotain, niin mun mielestä ruokia vois massuttaa, tai jos keksii paremman termin niin ehdottakaa, mahauttaminen kuulosti vähän hassulta) ja yllinkyllin konvehteja. Niistä on joulu tehty. Ja tietenkin paketeista. Mä tykkään paketoida ja hankkia ja tehdä lahjoja. Tietenkin on ihan parhautta saada lahjoja, mutta ihan tosi kivaa on miettiä että mitäs ja kelle ja uu tykkääköhän se. 

Paketointi onnistui tänä vuonna vielä apukäsien läsnäollessa, mutta ensi vuonna homma tarvinnee hoitaa yöllä. Ja keksiä joku hyvä lahjapiilo. Mulla taitaa olla kyllä jo hyvä keksitty, koska parhausihminen ei muuten meinannut keksiä tämän vuoden lahjapiiloa. Ellei olisi sattunut olemaan kulman takana kun vein sinne pakettia. Mutta lapset lienevät uteliaampia...

Ruuan lisäksi on tietenkin tehty joulutorttuja ja syöty piparitaikinaa. Piparitaikinaa olisi vielä pakkasessa, mutta en tiiä haluanko pilata sitä paistamalla. Tein kuitenkin juustokakun jälkiruuaksi huomista varten, joten jotain hyvyyksiä joulutorttujen lisäksi on luvassa. Ja kinkkukin on uunissa. Aamulle jäi enää riisipuuron teko ja munalaatikko, mutta ne ovatkin nopeita hommia. Sitten voidaan vaan relata ja odotella koska amma ja afi ja enopoika päräyttävät auton pihaan ja saa alkaa avaamaan lahjoja kuusen alta.

Johtoisa joulukuusi! Mun eka ihan oma oikea kuusi. Se on harmillisenkin suora, pörheä ja sopivan lihava. Ei yhtään niinkuin sellainen vähän vino ja vähän harva ja vähän kiero millainen kuusen pitäisi oikeastaan olla. Mutta onhan tuo nyt nätti! Koristeiksi kaivelin lähinnä alekoreista palloja ja hopeanauhaa, paperitähdet ovat ja jotenkin mukavan rauhallisia. Oravakoriste onkin #teammomfien pikkujouluista lahjaksi saatu, ja pääsi heti sitten tositoimiin kuusen latvaan.

Onneksi nyt on kaikki siivoushommat tehty, siivousassistentti on tarkistanut sohvan alustan ja sen riittävän puhtaaksi todennut:

Hyvää joulua kaikille!

Ladataan...

Ladataan...
Etkaisäänymuavarte

Tykkään tehdä itse lahjoja. Tänä vuonna se korostuikin oikein kivasti. Tein nimittäin tumput. Ja kätevästi tein kaksi oikean käden lapasta. No eipä siinä, puretaan toisen päättelyt ja tehdään uusiksi. Tein taas oikean käden version. Kolmas kerta toden sanoi ja nyt on lapaset paketissa. 

Nyt kun löytäisi vielä yhden pussin missä on pari askarreltua lahjaa, niin olisi tämä paketointihomma mahdollista saada päätökseen. Mutta kun en nyt vaan löydä sitä pussia. Huoh. 

Ladataan...

Pages