Ylimääräistä pakaroissa eli olennaisuuksia naispikajuoksijoista

Fitness Führer

Oletteko seuranneet Moskovan MM-kisoja? Olette sitten varmaan huomanneet, millaisia pulleroita siellä naisten juoksuradoilla pinkoo? Ettekö? Onneksi Iltalehden toimittaja Juha Jaakkonen on. Ihastuttava ingressi Maailman nopeimmat naiset eivät ole tiukkavartaloisia johdattaa Jaakkosen seuraavanlaiseen pohdintaan:


P8130073.JPG


Silminnähtävä määrä rasvakudosta! Voisikohan siitä olla hänelle mitään hyötyä, esimerkiksi normaalin hormonitoiminnan ylläpito?


Haluatte varmasti nähdä omin silmin tuon silminnähtävän määrän, joten tässä naisten 100 metrin finaaliin selvinneitä:Juoskaa pullukat! Eka voittaa vuoden jäsenyyden Painonvartijoissa!


Miltä tarkalleen ottaen näyttää tiukka lihaskimppu jos nämä naiset eivät sellaisia ole? Tuskin pikajuoksijoiden tulisi kehonrakentajalta kuitenkaan näyttää, hehän ovat pikajuoksijoita. Eivät sumopainijatkaan näytä telinevoimistelijoilta eivätkä taitoluistelijat koripalloilijoilta. Mitä tulee pikajuoksuun lajina, niin se ei edellytä keveyttä toisin kuin esimerkiksi kestävyysjuoksu. Urheilusta kirjoittavalla toimittajalla luulisi olevan tästä edes jotakin hajua.


Noh, pysytäänpä olennaisuuksissa ja zoomataan hanuriin.


P8130071.JPG


Kuuma berberi. Ei kun tähän piti tulla se läskiperse-teksti tarkkana hei.


En tiedä teistä, mutta minua kiinnostaisi kuulla, missä sitä ylimääräistä tarkalleen ottaen on. Ja mihin tarkoitukseen se on ylimääräistä? Maailman juoksuhuipulle pääsemiseen ei selvästikään. Tuskin myöskään kävelyyn taikka istumiseen. Sheikkaamiseen? Ei varmasti. "Sheikkaamiseen"? Äärettömän vaikea uskoa. Iltalehden toimittajan miellyttämiseen? Ilmeisesti.


Koska tuosta kuvasta ei hirveän tarkkaan näe, niin tässä vielä havainnollistava otos Carmelita Jeterin läskeistä:Oikein silmiä särkee. Kuva täältä.


Mainittakoon nyt vielä (vaikka se onkin itsestäänselvää) että on ihan sama onko Jeterissä rasvaa ja minkä verran. Merkitystä on ainoastaan sillä, mihin hän pystyy, ja eikä hänen hanurinsa koko ole kenenkään muun asia. Vaikka maailman nopeimmat naiset olisivatkin pulleroita, niin sillä ei olisi hittojakaan väliä.


Onneksi meillä Suomessa ja Euroopassa on asiat paremmin:


P8130075.JPG


Hampurilaisia! Opetelkaa nyt hyvänen aika syömään Jamaikan villit!


Altius! Citius! Fortius! Nämäkin naiset voisivat olla niin paljon parempia jos eivät olisi niin mahdottoman persoja ruoalle. Mutta hehän ovat naisia, hillittömiä viettiolioita. Kaiken lisäksi he ovat epäeurooppalaisia villi-ihmisiä, joilla on vielä paljon opittavaa meiltä sivistyskansoilta. "Perinteisesti kisoissa on ollut tiukemman näköisiä kilpailijoita", ja me eurooppalaisethan sitä paitsi olemme keksineet koko urheilukisat että sillee.


Eikö keitä tarpeeksi? Tässä vielä iloksenne koko juttu:


P8130069.JPG


Huomaa, että mikäli haluat kertoa mielipiteesi jutusta kirjoittajalle, tavoitat hänet osoitteesta juha.jaakkonen(at)ilmedia.fi (ja hänen esimiehensä osoitteesta mikko.vienonen(at)ilmedia.fi vesa.parviainen(at)ilmedia.fi. PAHOITTELUT VÄÄRÄSTÄ NIMESTÄ, GOOGLASIN HUONOSTI)


Koska en halua uskoa, ettö kukaan on läpeensä paha taikka urpo, uskon että tässä aivopierussa pyrittiin johonkin sellaiseen pointtiin, että naisurheilijan kroppa näyttää huipputasollakin erilaiselta kuin miehen...ööö eihän tuo itse asiassa ole mikään pointti. Jos metsiä on pakko kaataa siksi, että lehtiin päästään painamaan tyhjänpäiväistä p*skaa, niin voisiko se edes olla harmitonta tyhjänpäiväistä p*skaa seksistisen ja rasistisen sijaan? Tällaisessa asenneilmapiirissä ei nimittäin hirveästi tarvitse ihmetellä, miksi niin iso osa normaalipainoisista nuorista naisista pitää itseään lihavana.


Sitä tässä vaan muistelen, että eikö juuri viime Olympialaisten aikaan kauhisteltu sitä, että huippu-urheilu vie naisilta muodot ja sitä myötä "naisellisuuden". Niin tai näin, aina väärin päin.


Koska maailma tuntuu pyörivän pakaroiden ympärillä, niin kurkataanpa vielä, mitä siinä toisessa iltapäivälehdessä tänään uutisoitiin: Täydellinen takapuoli? Lady Gagan muodokas takamus anteliaasti esillä Hollywoodissa.Täydellinen takapuoli vai ylimääräistä? Kuva täältä.


Sanattomaksi vetää.


 


P.S. Motivaatiosarja jatkuu huomenna!


***


I'm too pissed to translate, sorry.

Kommentit

tiiti
ite puin

Oli kyllä hirrrrrveäää paskaa koko lehtijuttu. Ehkä seuraavaksi kirjoitetaan mieskuulantyöntäjien rumista so-last-season tukista (meillä suomalaisilla toki uusimmat ja ajanmukaisimmat mallit).

Sivuhuomiona, tykkäsin myös siitä, että suomalaiset (VIISTOISTA PROSSAA RASVAA, HEI) juoksijathan häviää noille ihan 100-0 (varmaan miehetkin, en tiedä), mutta silti ollaan ihan tyytyväisenä neuvomassa ruokavalio-ohjeistusta maailmanennätysnaisille. Mahtavaa. Soittoa Jamaikan valmennustiimistä odotellessa.

anneli (Ei varmistettu)

"Ehkä seuraavaksi kirjoitetaan mieskuulantyöntäjien rumista so-last-season tukista (meillä suomalaisilla toki uusimmat ja ajanmukaisimmat mallit)." Luulenpa että tätä saadaan vielä hetki odotella. Miesurheilijoita ei ihan näin räikeästi esineellistetä.

Teemu77 (Ei varmistettu)

Mieskuulantyöntäjien rasvaprosenteista voisi kyllä kysyä. Varsinkin ylävartalon läski vie varmasti osan ponnistuksen tehosta. Ehkä tehohäviö on pieni verrattuna laihdutuksen mukana häipyviin lihasvoimiin?

Satasen juoksussa massaa kuljetetaan vaakatasossa. Kun vauhti on saavutettu, taistellaan lähinnä ilmanvastusta vastaan. Lisäpainosta (rasva) ei ole sanottavaa haittaa kuin lähtökiihdytyksessä.

Korkeushypyssä massaa pitää nostaa toista metriä yhdellä ponnistuksella, ja maantiepyöräilyn vuoristopäivinä noustaan pystysuunnassa tuhansia metrejä, ts. 1000-1500 kerrosta portaita (siis kerrosta, ei askelmaa). Tuossa alkaa jo 100g ero mukana raahattavan massan määrässä vaikuttaa. Katsokaa huippuluokan vuoristopyöräilijöitä - luuta ja nahkaa, ja lihaksia vain pohkeissa ja reisissä. Ylävartalon lihakset ovat vain painolastia. Paremmuutta mitataan tuotetulla teholla per painokilo.

Tästä näkökulmasta ihan mielenkiintoinen juttu, mutta vastaus jäi vähän kesken. Valmentaja sanoikin, että elimistö toimii paremmin kun on jonkin verran rasvaa. Olisi voinut vielä lisätä, että tasaisella juostessa grammojen viilaus ei ole niin tärkeää. Sitten olisi tärkeämpää, jos satanen juostaisiin ylämäkeen.

eikka (Ei varmistettu)

Seppo Räty! Never 4get! Saatana!

Tuominen (Ei varmistettu)

Ehkä se kannattaisi meidän Seponkin vähän laihdutella, tai sitten sillä ei oo mitään väliä DAA!

Piilolinssit osoitteesta https://www.piilolinssitnetista24.fi/

Helga72 (Ei varmistettu)

JUURI NÄIN! Katselin satasen alkueriä ja suomalainen osallistujahan oli selvästi alipainoinen ja kas kummaa, hän ei selvinnyt jatkoon... Niin että kannattais sit kuitenkin ehkä vetäistä hampurilainen silloin tällöin niin vois joskus päästäkin välieriin..

Minde (Ei varmistettu)

Onhan sitä aikanaan puhuttu esimerkiksi uimareiden hiusten vaikutuksesta tulokseen (mm. aikanaan kotikisoissa miesten viestijoukkue olisi voinut saavuttaa pronssia). Eikä tuosta noussut hälyä.
Uutisessa pohditaan rasvakudoksen määrän vaikutusta urheilusuoritukseen ei niinkään sanota lihavaksi. Jos noita juoksijoita vertaa kehonrakentajiin niin onhan siinä rasvaa enemmän. Siihen en ota kantaa mikä auttaa parhaaseen lopputulokseen!!
Ja totuushan on se että lehdissä on sitä mitä ihmiset lukee, jatkuvasti hollywood-tähtien lihomisesta ja laihtumisesta, ja kohteiden on kestettävä kritiikki tai sitten voi miettiä mukavampaa ammattia.

Nimimerkki (Ei varmistettu)

"Jos noita juoksijoita vertaa kehonrakentajiin niin onhan siinä rasvaa enemmän"

Kehonrakentajat näännyttävät itsestään ennen kisoja kaiken ylimääräisen pois, ovat lopussa jopa juomatta. Niillä eväillä kirjaimellisesti ei fyysistä suoritusta vaativia kisoja voiteta, hyvä kun jaksavat itsensä kantaa. Silloin kun treenataan ja kasvatetaan massaa, rasvaakin on enemmän.

LUKIHÄRÖ (Ei varmistettu)

"Uutisessa pohditaan rasvakudoksen määrän vaikutusta urheilusuoritukseen ei niinkään sanota lihavaksi. Jos noita juoksijoita vertaa kehonrakentajiin niin onhan siinä rasvaa enemmän. SIIHEN EN OTA KANTAA MIKÄ AUTTAA PARHAASEEN LOPPUTULOKSEEN!!"

Nimimerkki (Ei varmistettu)

"SIIHEN EN OTA KANTAA MIKÄ AUTTAA PARHAASEEN LOPPUTULOKSEEN!!"

Minä otin kantaa siihen mikä ei ainakaan auta parhaaseen lopputulokseen. Se, että sinä et ota siihen kantaa ei liene estä minua ottamasta?

Hienoa (Ei varmistettu)

Sinä voit ottaa kantaa. Toivottavasti otat sitä kantaa jatkossa suomen pikajuoksupiireissä että saadaan menestystä. Tänään suomalainen juoksi MM-välieriin mitä voikaan odottaa kun hän käy muutaman kerran mäkissä! Riiossa sitten.

LUKIHÄRÖ (Ei varmistettu)

Eipäs oteta lauseita irti asiayhteydestä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin jostain että beta-alaniini voisi aiheuttaa selluliittia takapuoleen. Onko mitään järkeä, vai onko toi ihan hyvä lisäravinne.

Tän mukaan ainakaan ei mainita asiasta mitään http://lisaravinnetieto.com/beta-alaniini/

ppp (Ei varmistettu)

jep. usain bolt varmaan olisi hyvin kiitollinen suomalaisesta ravintovalmennuksesta. ;D

Kokeiltu on (Ei varmistettu)

Voin kertoa, muutaman kerran tuollaisia hyvin muodostuneita tummia pakaroita ja reisiä "ajelleena", että eivät ole läskiä vaa lihasta!

Rotuominaisuus (Ei varmistettu)

Juuri noin. Tummaihoisten rotuominaisuus on tuollainen ylöspäin terhakka takamus ja pikajuoksijan reisissä taas on oltava VOIMAA. "Happamia sanoi kettu pihjalanmarjoista", tulee mieleen alkuperäisestä kirjoituksesta.

FFFifi
Fitness Führer

Sitä tässä mietin että onkohan sulla tiiti nyt hallussasi Lilyn "eniten tykkäyksiä yhdelle kommentille" -ennätys :D

tiiti
ite puin

Musta mahtista, jos on, koska kyseisessä on kommentissa sekä kiroillaan, että täysin ilman perusteluja väitetään jotain asiaa paskaksi :D

sanumaria

Mietin vaan että ehkä kantsis soittaa noille jamaikalaisille että mitä ne syö, kun ovat niin nopeita. Että jos kalorimäärän tuijotuksen sijaan ottais niitten ruokavalion testiin hetkeksi. Näyttäs toimivan.

phocahispida

Joo jos tuollaisen suorituskyvyn saa leidejen sapuskoilla niin ruokalistaus mulle heti. Nimim. lähtee liikkeelle kun muut on juosseet sen satasen jo.

Katarina (Ei varmistettu) http://solmublogi.blogspot.fi/

Noi mimmit on sekä hyvännäköisiä, naisellisia - että nopeita. Kaihertavatko happamet pihlajanmarjat kirjoittajan alitajunnassa?

Ja miksi hän kuvittelee olevansa oikeutettu arvostelemaan toisten ulkonäköä? Hänen tethävänsä on kirjoittaa juttu, joka myy, vika on yhtälailla työnantajan arvoissa.

kommervenkki (Ei varmistettu)

Äsh, mitä tekin revittelette, ettei muka saa arvostella ulkonäköä? Totta kai saa miettiä miksi niillä on "liikaa" rasvaa.. onhan se nyt aika päivänselvää, ettei siitä voi juuri hyötyä olla. Tolla tasolla tyypit on sellasia maailmantähtiä, etten ihmettele ollenkaan miksi spekuloidaan. Naurettavaa arvostella arvostelijaa tässä tapauksessa.

mikke (Ei varmistettu)

Laji muokkaa tuolla tasolla huippu-urheilijan vartaloa väkisin. He ovat asialleen omistautuneita ammattilaisia eivätkä pala lihaa jota pyöritellään tvssä toimittajien arvosteltavaksi. Tottakai jokaista saa arvostella saavutuksistaan: missejä ulkonäöstä ja urheilijoita saavutuksista, sen takiahan he ovat esillä.

Ja jos olet(te) ikinä tutustuneet luhaskudokseen omassa kehossanne tai jonkun muun yllä voitte varmaan todeta että se tuo luiden päälle muotoa jonka toimittaja on selvästi tulkinnut rasvaksi. Pikajuoksijoilla on reittä ja pakaraa oman lajinsa vaatiman räjähtävän voiman takia. Tarkistakaapa kuvista vaikkapa heidän vatsan seutunsa: tulette näkemään rasvattomuutta ja six-packejä.

Vertauksia on tehty myös painonnostajien suuntaan. Olympia painonnostajat omistavat todella paljon lihasmassaa kun taas kehonrakentajista eroten heille parhaaseen tulokseen pääseminen ei vaadi rasvanpolttoa ja siten lihasten selvästi näkyville tuomista (paitsi tietenkin tempaamalla kymmeniä ja taas kymmeniä kiloja).

Eli miksi olisi naurettavaa tuoda esille ennakkoluuloinen artikkeli jossa seksistinen toimittaja tuomitsee naisten lihat luiden päältä? En tiedä, ehkä sen takia että monet urheilevat tytöt voivat kokea itsensä liian isoiksi tai jopa "läskeiksi" lihastensa tuoman lisämassan takia kun eivät muistutakkaan lehtien luuviuluja. Heille nämä upeat naiset ovat esikuvia, jotka näyttävät kuinka upealta treenattu ja lihaksikas kroppa näyttää.

Tohvis (Ei varmistettu)

Sillä ei ole merkitystä, onko rasvasta hyötyä vai ei, ainoastaan sillä, onko siitä haittaa.
Kuvittelisin että pitkistä hiuksista on yhtä paljon haittaa kuin muutamasta rasvagrammasta pepussa.

alux (Ei varmistettu)

Nii missä sinä näät liikaa rasvaa nuilla naisilla? :/

jaa-a (Ei varmistettu)

Salettiin toi toimittaja on joku piilo feministi joka tuo tällaisen yhteiskunnallisen ajatteluharhan ja suomalaista huippu-urheilua jarruttavan ajatteluharhan esiin hyvin kierolla tavalla : D

Ei noista journalisteista ikinä tiedä : )

meikäwaan (Ei varmistettu)

Kalorimäärän tuijotuksen sijaan siellä taidetaan tuijottaa eri aineiden milligramma määrät tarkemminkin. Tai liekö vaan sattuma, että Jamaika on aivan ylivoimainen sadalla metrillä..

sanumaria

Mä oon niin perusnaiivi että aattelen että fuskaajat jää kiinni. Jossain kohtaa :)

Geenit (Ei varmistettu)

Jamaikalaisilla on synnynnäisesti enemmän nopeita lihassoluja kuin suomalaisilla. Suomalaiset soveltuisivat parhaiten pitkille matkoille mutta treenauskulttuuri taitaa olla yleisurheilussa silti sprintti painotteista.

Nina Enroth

Siis jos noi luvut tossa taulukossa olis niiQ rasvaprosenttei eikä sekuntei, nii noi muijat olis paljo tiukempii.

phocahispida

Loistojuttu, aihe ja tyyli!

Anna Blue Eyes

Huippu postaus, ei menny läskiksi (hehe).

Tiinuska / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

En kestä :D Mahaan koskee, kun niin naurattaa tuon lehtijutun lukeminen. Aivan kuin aprillipila, tai paremminkin yläasteelaispojan äikän tunnille kirjoittama aine. Voin vaan kuvitella miten tyypille on lamppu syttynyt pään päälle kotisohvalla, kun on kisoja katsonut. Alkanut varmaan heti kynä sauhuamaan :D Pulitzer-ainesta.

haloo (Ei varmistettu)

Ei saa loukata yläastepoikia.

Miia_pau
Kolmas linja

No huhhuh. Kiitos jutusta, puhut asiaa, vaikka lopputulemana onkin se, että lukijaa vituttaa :D Jotenkin ehkä joskus 50-luvulla saattoi olla ymmärrettävää päästellä tollasta seksististä ja rasistista shaibaa, mutta siis että nykyään. Onneks iltapäivälehdet ei kuulu allekirjoittaneen normaalilukemistoon, räjähtäis varmaan verisuoni päästä aika nopeaan.

kommervenkki (Ei varmistettu)

Tuolla ei ole MITÄÄN tekemistä rasismin tai seksismin kanssa. Usain Boltilla ei ole samalla lailla ylimääräistä, kun taas esim. Ben Johnsonilla oli aikoinaan, ja sitäkin ihmeteltiin.

I wonder why... (Ei varmistettu)

Ben Johnson käyttikin anabolisia steroideja, ja ne olivat ja ovat lajin sääntöjen mukaan _ylimääräisiä_.

Nimimerkki (Ei varmistettu)

Kyllä Usain Boltillakin on perse. Hän ei vain käytä pakaran päältä puristavia housuja, jolloin sauma ei paina pakaraa saaden toimittajat huutamaan läskiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuolla jutulla ei ollut MITÄÄN MUUTA KUIN tekemistä rasismin ja seksismin kanssa. Se, että Usain Boltilla ei ole samalla lailla ylimääräistä, ei ole minkäänlainen perustelu sille etteikö tässä lehtijutussa olisi esiintynyt seksismiä ja rasismia. Se ei itse asiassa ole tässä yhteydessä perustelu ollenkaan, vaan keskustelun viemistä sivuraiteelle, sillä yksittäisten jutun aiheena eivät olleet yksittäisten miesurheilijoiden rasvaprosentit tai ruokailutottumukset.
Sen sijaan tekstikohdat "He voisivat olla vielä parempia.", "Maailman parhaat pikajuoksijanaiset eivät tietenkään ole ylipainoisia, mutta eivät myöskään tiukkoja lihaskimppuja. Miessprinttereillä jokainen lihas ja jänne erottuu kropasta." ovat hyvin selkeä esimerkki seksistisestä suhtautumisesta naisiin (naiset voisivat olla parempia jos olisivat lihaskimppuja kuten miehet). Lisäksi viittaukset "tiukemman näköisiin eurooppalaispikajuoksijoihin" ja ruokailutottumuksiin jotka eivät "ole aivan eurooppalaisella tasolla" ovat latautuneet syntyperän ja kulttuurin perusteella, eli rasistisia. (Koska lähdin vääntämään rautalangasta, avataan tämäkin: toimittajan subjektiivinen arvio tiukannäköisestä tehdään lähtökohtaisesti objektiiviseksi, eli oletetaan että tiukannäköisyys ei ole katsojan silmässä vaan on arvioitavissa jollain yleisesti hyväksytyllä mittarilla. Ja tässä tapauksessa esitetään vailla kummempia perusteluja, että eurooppalaiset ovat tiukemman näköisiä. Toisekseen, osoittaa suurta ylimielisyyttä olettaa, ettei muiden kuin eurooppalaisten maiden huippu-urheilijoiden valmennusohjelmissa olisi tietoa ravitsemuksesta. Ja että se tieto olisi automaattisesti jäljessä eurooppalaisesta tiedosta. Tässä toki lausuja ei ollut toimittaja, mutta hän päästi nämä lausunnot juttuun asti.)
Näin. Paasaustahan siitä tuli, mutta se johtuu vain poistetusta huumorintajugeenistäni.

_Mirja_ (Ei varmistettu) http://tavoite79.blogspot.fi/

Jos nuo naiset ovat jonkun silmään löysiä, niin korjatkoon näkönsä. En käsitä miten tuollaista voi ajatella, saati vielä kirjoittaa ja julkaistakin? Ei todellakaan tarvitse ihmetellä jos tavalliset naiset kokevat olevansa ties mistä osasta milloinkin väärän mallisia kun mediassa suolletaan näin paksua sontaa.

Ja vai että eurooppalaiset ovat perinteisesti olleet tiukemmassa kunnossa - no miksihän jutussa myös sivumennen mainitaan, ettei finaalissa ollut ainuttakaan eurooppalaista? Mystinen juttu.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hetkinen, miksei se täydellisellä ruokavaliolla ja rasvaprosentilla varustettu suomalainen pikajuoksijanainen ole palkintopallilla? Kysynpähän vaan.

B.Rusovaara (Ei varmistettu)

Voi miten näppärää. Kuka on väittänyt, että juoksutulos saavutetaan ainoastaan sopivalla rasvaprosentilla? Enimmäkseen se juostaan lihaksilla, tiesitkö sitä? Suomalaisjuoksijat ja -valmentajat ainakin tietävät.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Olipa näppärä kommentti. Vielä kun yhtä näppärästi löytäisit rivien välistä sarkasmin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Yritin ettiä, ei löytyny. Onko sulla mitään käsitystä mitä sarkasmi on?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tarpeeksi pitkä ja hankala sana, jotta sen taakse voi piiloutua aina kun tapaa tyhmän ihmisen ja rautalanka on loppu.

Vierailija (Ei varmistettu)

No miksei ne suomalaisjuoksijat ja -valmentajat sitten keskity niihin lihaksiin?

Annunnaki (Ei varmistettu)

Eiköhän kaikki vähätkin lihakset ole poltettu pois "optimaalista" rasvaprosenttia saavutettaessa... :/

Annaeliisa (Ei varmistettu)

Vaikka en olekaan antropologi, sosiologi tai urheilutieteilijä, väittäisin että jamaikalaisten geeniperimästä johtuen heillä on vain taipumusta kerätä keskivertoa enemmän ns "junkkia trunkkiin". Luultavasti myöskään kisoja varten ei kamalasti dieetata iltalehtien toimittajien silmäniloksi, vaan tankataan polttoainetta tulevaa suoritusta varten.

Tuisku (Ei varmistettu)

Kyllähän tuo on rotuominaisuus eli asettaa toimittajan kirjoituksen todella outoon valoon. Mustilla kun vain on aivan erilainen fyysinen rakenne, ei peruseurooppalaiselle vaan samalla treenillä kasva tuollaiset pyöreät pakaralihakset (tai muukaan lihasmassa). Vaikka rasvaa olisikin alle 4 % niin kuin Boltilla väitettiin olevan, pakaran koko ei merkittävästi muuttuisi. Tosin naisella tuo olisi jo sairasta.

I wonder why... (Ei varmistettu)

"Junk" my ass. :D

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.