Hei 2018, aion rakastaa sinua

gg and the moon

 

Yöllä on satanut lunta, asuntomme pinnat ovat täynnä muistoja eilisestä illasta ja ystävistä, puolitäysiä skumppalaseja, toskapiirakan murusia ja marinoituja punasipuleita. 

Vuoden viimeinen päivä oli suloinen. Kävin kävelyllä, pyysin äitiä leikkaamaan hiukseni ja siivosin keittiön. Joogasin ja kirjoitin edellisestä vuodesta, se oli kaikkine rankkoine kohtineen vallan ihastuttava ja etenkin opettavainen. Koti oli täynnä kovaa naurua, ruoasta nauttimista ja musiikkia laidasta laitaan, kasoittain tähtisädetikkuja.

Rakas 2018, ajattelin hyväksyä sinut sellaisena, kuin olet ja tulet. Rosoisena, kuulaana, opettavaisena. Tiedän, että voin silti valita elämäni suunnan aivan itse, aloittaa polun ihan mihin suuntaan haluan. Ja jos ei ole oletuksia polun päämääristä, kaikki tuleva on ihmeellistä ja aina muuttuvaa. Yritän osata päästää irti yhä kepeämmin, ottaa elämän ja itseni vastaan lempeämmin, liikuttaa kehoani ja hidastaa ajatuksiani päivittäin.

Kirjoitin tälle vuodelle muistutuksia, joita olen oppinut viime vuonna ja vuosina, sekä muutamia juttuja, jotka olisi vain hyvä muistaa ihan ainiaan:

 

Anna itsellesi lupa ja anteeksi keskeyttää kirjan lukeminen, jos se ei sinua kiinnosta. Maailmassa on miljoonia kirjoja, miksi lukisit niitä, jotka eivät kosketa sinua juuri nyt?

Jokaisen stressaavan elämäntilanteen jälkeen mietin, “miksi stressaan etukäteen yhtään mitään?” Aina, kaikki on järjestynyt just niin kuin pitää, yleensä vielä sellaisin lopputuloksin, joita en olisi voinut etukäteen arvailla ja suunnitella. Kunhan annat asioiden tapahtua omalla painollaan ja vastaat niihin intuitiosi mukaan. Älä yliajattele. Päätä sydämellä.

Syö lehtivihreää joka päivä.

Lounaan ja illallisen ei tarvitse olla alusta loppuun mietitty kokonaisuus, vaan on todella ok syödä jotain yksinkertaista ja osittain kokattua, lautasellinen vihanneksia on oikeasti sielunruokaa.

Lähde luontoon ja kävelylle, kun et tiedä mitä tehdä. Oli kysymys sitten töistä, opinnoista, elämästä. Jos on mahdollista, mene.

Älä ota läheisiäsi itsestäänselvyytenä - kuuntele, ymmärrä, keskustele. Jos jokin ärsyttää, ilmoita siitä neutraalisti ja saatat yllättyä, että toinen ei oikeasti tee “ärsyttäviä asioita” tahallaan.

Vaikka on kuinka vaikeaa, älä vertaa itseäsi muihin. Älä kilpaile, joku tekee aina sinua paremmin jotakin. Ota neuvot ja opit vastaan kiitollisena, älä ärtyneenä.

En halua syödä eläimiä, niiden maitoa, enkä niistä prosessoituja tuotteita.

Tee joka päivä edes viiden minuutin ajan jotakin sinulle mielihyvää tuovaa. Lue, meditoi, syö ajatuksella, kirjoita, nosta jalat ylös seinää vasten. 

Matkusta lähelle ja kauas, autolla, junalla pyörällä. Koe, näe, maista, haista uutta.

Ääripääajattelu on usein egoistista ja omaa asemaa pönkittävää, sillä se ei jätä tilaa muille ihmisille, heidän kokemuksilleen ja ajatuksilleen. Minulle on vaikeaa näissä tilanteissa välttää omaa ääripäätäni ja “antaa takaisin samalla mitalla”. En halua näitä tilanteita, ja ehkä ihmisiäkään ympärilleni, ainakaan useana päivänä peräkkäin. Etenkin, koska olen itse kasvamassa siitä pois vuosi vuodelta enemmän.

Rakasta, anna rakkautta, vastaanota rakkautta.

Kevyttä, taianomaista ja vahvaa uutta vuotta kaikille!

 

Jos haluat, seuraa Bloglovinissa tai paina sydäntä!

 

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kertakaikkisen ihana postaus! Mekin aiomme lopettaa turhasta stressaamisen, meditoida ja matkustella - noin alkuun nyt ainakin! <3

Kiitos mahtavasta blogista, nostimme sen Lilyn etusivulle viikon blogiksi. Ihanaa uutta vuotta!

T. Toimitus

ginty
gg and the moon

Oi, kiitos kunniasta! Ihana aloitus uudelle vuodelle :) Ja kyllä, turha stressi hus pois!

Upeaa uutta vuotta koko toimitukselle <3

Kommentoi