Mitä Game of Thrones on antanut minulle?

gg and the moon

Olen oppinut Game of Thronesista ihan hirmuisesti. Hassua sinänsä, koska meni vuosi, että suostuin edes katsomaan ensimmäisen jakson ja siitä taas kaksi vuotta, että jäin sarjaan koukkuun. 

En myöskään pidä fantasiasta lainkaan, oikeastaan Harry Potter on ainoa fantasiateos, josta olen ikinä nauttinut. En ole edes katsonut enkä lukenut Taru sormusten herrasta -kirjoja. Sarjaa katsovat ystäväni suosittelivatkin sitä minulle sanomalla Tiedän tiedän tiedän, ettet ole kiinnostunut fantasiasarjoista, mutta sun on ihan pakko katsoa tämä!

Mitä GoT on sitten tuonut elämääni?

 

1. Kiinnostusta historiaan

Olen aina ollut surkea historiassa. Nimet ja vuosiluvut eivät ole vahvuuksiani, ja ala-asteella kärryiltä pudottuani en oikein saanut enää mistään teemoista iloa. En ole ikinä ymmärtänyt, miksi ihmisten pitää sotia, miksi valta ja maiden omistaminen on tärkeää tai miksi joku tietty tyyppi on vallassa, vaikka kansalaiset kärsivät tämän päätöksistä.

Game of Thrones on avannut silmiäni huimasti.

Vaikka koko sarja ja hahmot ovat keksittyjä, olen ekaa kertaa elämässäni alkanut oikeasti sisäistämään näitä asioita, muun muassa perheen merkitystä vallan keinona ja sitä, miksi jotain päätöksiä tehdään, vaikka niistä ei olla täysin varmoja. Ylipäätään olen ymmärtänyt sen, että maailmassa tapahtuvat hirveydet johtuvat aika lailla ihmisten tekemistä päätöksistä, jotka perustuvat pelkoon. Oikeastaan olen saanut aivan mielettömän kipinän opiskella historiaa ja näkemään tapahtumat uudessa valossa, ymmärtäen syyt niiden takana. Uskomatonta.

2. Kiitollisuutta nykypäivästä

Joka ikisen jakson jälkeen olen katsonut ikkunasta ulos rauhalliselle kotikadulleni ja oikeasti huokaissut kiitollisuudesta ainakin länsimaiden rauhallisen elämän vuoksi. Kukaan ei halua kiduttaa minua, ei tappaa, eikä tivata minusta informaatiota käyttämällä vatsani läpi jyrsivää rottaa apuna. Minun on naisena mahdollisuus opiskella ja unelmoida, eikä olla miehen omistuksessa tai toimia huorana. Olen kiitollinen ihmisoikeuksille ja sille, että nykyisessä maailmanmenossa on edes jotain järkeä.

3. Inspiraatiota kampauksiin

En osaa tehdä hiuksilleni oikein mitään, mutta ai että ihastelen kaikkia sarjassa esiintyvien naisten kampauksia. Paksut letit, pitkät laineilevat hiukset ja taakse kiedotut suortuvat - upeaa!

 

ps. Olen tosiaan vasta kaudessa 2, älkää spoilatko!

pps. Tajusin juuri, että katsonhan minä Stranger Things -sarjaa. Ja lapsena ihan lempparini piristys sairastelupäiviin oli elokuvasarja The 10th Kingdom. Että ehkä olen vaan vähän valikoiva...

Games of Thrones -sarja Netflixissä.

 

Kommentit

jumblesolver.online (Ei varmistettu) https://jumblesolver.online

Thanks to all the support the persion the visit the last is very great.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.