Ladataan...
gg and the moon

 

- Oranssi mekkoni ja farkkupaita, joita olen pitänyt ylläni viimeiset kolme viikkoa. Ja kyllä, joka päivä, ainakin hetken aikaa. Ostin mekon 9 vuotta sitten Indiskasta ja rakastan sitä edelleen. Siinä on muutama reiän alku ja se on matkannut kanssani mantereelta toiselle, yksi ehdottomista lemppareistani. Farkkutakki löytyi Kallion jostakin vintageliikkeistä olikohan se 2012 kesällä, Flow-viikonloppuna. Se oli ihana päivä.

- Helsingin Kallion Soi Soin hamppurilainen on ollut lemppari vuosia, mutta vasta nyt muistin sen olemassaolon kahden vuoden jälkeen. Aaaaah, niin hyvää mättöhampparia, eikä ole tarvinnut maksaa eläinten tehotuotannon tukemiselle senttiäkään.

- Koti-illat. Toukokuu on ollut täynnä juhlia ja niihin valmistautumista, joten niiden vastapainona koti-illat ovat tuntuneet entistäkin rakkaammilta.

- Mustikka-mansikka nice cream, jota J on toivonut minun tekevän joka ikinen päivä :D Niin hyvää ja ravinteikasta.

- Madaran Pihlaja Glow - kasvoöljytipat ovat kyllä hehkutuksen arvoisia! Tykkään tästä jopa enemmän, kuin siitä toisesta pipettiöljystä. Huumaava sitruksinen tuoksu ja erittäin nopeasti kuivuva öljy jättää ihon raikkaaksi ja heleäksi.

- Natalia Lafourcade, uusi tyttöihastus (okei, girl crushin suomennos on jotenkin todella tökerö :D). Niin suloinen ja upea ääni ja tapa olla ja laulaa.

- Ylipäätään musiikki. Childish Gambinon This is America on upea taideteos ja kannanotto, Jason Mrazin Have it all soi päässä koko ajan, Macka B:n Wha Me Eat on niin hauska ja tärkeä biisi, Tigers in the Sky uusi löytö, jonka Another State kappaleen olen kuluttanut aika puhki.

- Tuleva reissumme.

- Ulkona syöminen. En raaski syödä ravintoloissa kovin usein lounasaikojen ulkopuolella, mutta nyt en malta odottaa, että pääsee takaisin Väinöön, Zucchiniin ja Silvopleehen.

- Idätyskansi. Aiemmin meillä muutaman yön yöpynyt ystäväni toi mukanaan idätyskannen, jonka saa helposti kierrettyä perus lasipurkkiin. Ja siinä on myös sellainen ”ständi”, johon purkki nojaa just täydellisesti idätyksen kannalta, valuttaen ylimääräiset vedet pois.

- Viime sunnuntain veneretki vanhempien kanssa, yhdessähengailu ja sushin valmistaminen porukalla. Yksi rentouttavimmista päivistä!

- Päiväunet nurmikolla. Erityisesti töiden jälkeen.

- Viimeisen työvuoron jälkeen kävin ystäväni luona viemässä kotiavaimeni, sillä hän tulee meille asumaan ja katsomaan Jupiteria. Kun hän tuli avaamaan minulle porttikonkia, hänellä oli mukanaan tuorepuristettua appelsiinimehua viinilaseissa ja mitä muikein hymy! Oli aivan ihanaa aloittaa loma siemaillen kylmää mehua ja jutellen lämpimällä sisäpihalla. Ah.

- Syreenit. Tottakai.

- Yksi ystäväni, jonka kanssa olemme lähentyneet aivan eri tavalla viimeisten kuukausien aikana. <3

Löydät blogin myös Instagramista ja Bloglovinista.

Ladataan...
gg and the moon

Nyt on kevyt olo.

Istun Helsingin Etelärannassa, aivan työpaikkani vieressä, katson merta ja aurinko paahtaa kuumemmin kuin koskaan. 

Olen juuri tehnyt viimeisen työvuoroni puoleentoista kuukauteen.

Niin, en olekaan kertonut teille - lähden huomenna Kaliforniaan.

Reissu on täysin spontaani, enkä ole ihan täysin sisäistänyt sitä, että lähtö tapahtuu alle 24h kuluttua. Tämän kesän olimme iloisesti viettämässä kauniissa, ihanassa Suomessa, sillä J:n vanhemmat olivat tulossa katsomaan poikansa uutta kotimaata ja tapaamaan vanhempiani ensimmäistä kertaa. Kaikkien suruksi he joutuivat viime hetkellä perumaan, vaikka olivat ostaneet jo kaikki liput ja majoitukset valmiiksi. Niin me sitten yks kaks päätimme lähteä sinne, kun meidän nollatuntiset sopimukset antavat meidän mennä miten huvittaa. 

Huhtikuun puolessavälissä ostimme liput ja tässä sitä ollaan. Siivoamassa kotia, pesemässä pyykkiä ja päättämässä matkavaatteita.

Ai että, meillä on jo paljon asioita vireillä ja suunnitteilla, en malta odottaa, että pääsen jakamaan ja vinkkaamaan niistä teille! Ja jos teillä on jotain vinkkejä, lempipaikkoja js vegerafloja, joita suositella - antakaa tulla!

 

Löydät blogin myös Instagramista ja Bloglovinista.

 

Ladataan...
gg and the moon

Ennen kuin päätimme kotiuttaa Jupiter-kissamme, olin erittäin huolissani kasvieni kohtalosta. En ole tuntenut montaa kissaa, mutta ne, joista olen kuullut, rikkoivat maljakoita ja jyrsivät kasvien lehtiä.

Vaikka en ole kovin vannoutunut kasvien hoitaja, minulla on niitä melko runsaasti ja kesäisin istutan parvekkeen täyteen salaatteja, yrttejä ja sen semmoisia, että en halunnut kissan kaivavan multaa tai syövän kasveja.

Otin siis asiasta selvää mahdollisimman paljon ja yhdistettynä maalaisjärkeen sekä omaan optimistiseen logiikkaan, kissa on pysynyt erossa kasveista (melkein) kokonaan. Yksi palmu on joutunut silmätikuksi ja sen riippuvia lehtiä käydään jyrsimässä viikoittain. Mutta muut kasvit saavat olla rauhassa.

Tässä kokemukseni pohjalta parhaat vinkit kissojen ja kasvien miellyttävään yhteiseloon:

1.   Sitruuna

Tämä on ehdottomasti toimivin tapa pitää kissa poissa kasvien läheisyydeltä. Levitä reippaasti sitruunamehua ruukun reunoille. Useimmat kissat eivät pidä sitruunan tuoksusta ja pysyvät siitä ilomielin kaukana.

Psst! Jos ostat uuden kasvin, tee tämä käsittely heti ja toista tarvittaessa. Kissan vanhoista tavoista on hankalampi oppia pois.

2.   Kivet

Mullan kaivaminen loppui, kun laitoin mahdollisimman litteitä, suurehkoja kiviä peittämään mullan. Kaivaminen vaikeutuu, eikä kissa jaksa enää nähdä vaivaa. Tämä ei ole kaikkien mielestä esteettisesti miellyttävää ja voi vaikeuttaa kasvien kastelua. Itse pidin kiviä muutaman viikon ja siirsin ne sitten pois ajatellen, että laitan ne takaisin, jos ongelma palaa. (Ei palanut).

Psst!  Käytä melko isoja kiviä, muuten kissa voi alkaa leikkiä niillä.

3.  Tutustuta kissa kasveihin

Tämä on toiminut meillä uskomattoman hyvin. Jos tuon kotiin leikkokukkia, annan kissan haistaa niitä, jolloin yleensä sen kiinnostus kukkiin ei pääse nousemaan suureksi. Ja kun istutan hyötykasveja, olen ottanut kissan mukaani ja se, että hän on saanut olla osa sitä (haistaa siemeniä, multaa, välineitä ym.) on tehnyt ruukuista hänenkin reviiriään ja hän on huolehtinut niistä todella kauniisti – astuu vain ruukkujen reunoille ja nauttii puutarhanhoidosta yhdessä. Jos taas kieltää niiden lähettyvillä olemisen, niin kissan uteliaisuudelle ei tule loppua.

4.   Kissanruoho

Kissan ruoka-astian lähettyvillä oleva kissanruoho kannustaa kissaa syömään sitä, jos nyt jotakin kasvia haluaa pureskella. Olen itse ollut hieman laiska tämän suhteen, mutta joka kerta, kun sitä kasvatan, kissa on ollut erittäin tyytyväinen. Olen miettinyt, voisiko tämä jotenkin kannustaa kissaa syömään kasveja ylipäätään, mutta meillä tämä ei ole ollut nähtävissä.

Onko teillä kokemuksia tai vinkkejä kissojen ja kasvien yhteiselosta?

Löydät blogin myös Instagramista ja Bloglovinista.

Ladataan...
gg and the moon

En muista viikonloppua, jolloin olisi ollut näin paljon ohjelmaa, kuin tänä viikonloppuna on ollut.

Tai päiviä, jolloin en ole valmistanut mitään ruokaa omassa keittiössä.

Viikonloppuna juhlittiin ystävyyttä, rakkautta, vauvoja, häitä. Juotiin lukemattomat määrät kuplivaa, parasta itsetehtyä mojitoa sekä syötiin rakkaiden ja tuntemattomien ympäröimänä.

Perjantaina pääsimme tutustumaan tuttujemme uuteen kotiin ja grillasimme takapihalla. Minulla on ollut aika hektisiä päiviä ja olin niin iloinen ja otettu, että J etsi ja valmisti meille mustapapupihvit burgereiden väliin. Itse vielä marinoin punasipuleita, tein avokado-valkosipulitahnaa ja paikan päällä grillasimme ananasta hamppareihimme. Ihan mielettömän hyvää. 

Launtaina juhlittiin ystäväni häitä pienimuotoisesti Silvopleessä ja tein elämäni ensimmäisen raakakakun heille lahjaksi. Sitruunakerros oli ehkä paras koskaan maistamani kakkutäyte, joten tulen todellakin tekemään tätä uudestaan. Iltapäivällä otimme lautan Suomenlinnaan ja pelasimme polttopalloa, rikkinäistä puhelinta ja lukuisia muita nostalgiaa ja adrenaliinia nostattavia leikkejä. Nauroin niin, että posket kramppasivat.

Palattuamme Helsingin maaperälle haimme Friends & Brgrsistä hampurilaiset (hyvä vegaaniburgeri, mut ei sellainen, että aiheuttaisi himoja). Illalla ehdimme vielä yllättää ihanan ystäväni synttäreiden kunniaksi. Kyykimme puskassa ja hyppäsimme hänen kaulaansa. Lisää skumppaa, hymyjä, nurmikkoa. J löysi uusia frisbee-kavereita, kuten aina, kun olemme jollain laajalla nurmikkoalueella.

Tämä ihana sunnuntai alkoi ystäväni pyöreän masun (ja töiden loppumisen) juhlinnalla Väinön brunssilla, joka oli yksi parhaimmista mitä olen syönyt! Runsaasti vegaanivaihtoehtoja, uusia makuja ja yksinkertaisia, mutta kekseliäitä yhdistelmiä. Menen varmasti uudestaan. 

Pienessä ruokaähkyssä oli täydellistä pyöräillä äidin kanssa pellolle ja ottaa torkut. Tiedättekö, kun herää ja tuntuu, että on aivan uusi päivä? Ne on niitä täydellisiä päiväunia.

Ah, nyt on ihana hengähtää ja olla vain itsekseen, palata ydinasioiden äärelle.

Lempeää sunnuntaita!

 

Löydät blogin myös Instagramista ja Bloglovinista.

Pages