Ladataan...
gg and the moon

Kuka muu on tietoinen aurinkorasvojen haitallisuudesta ympäristölle ja todennäköisesti kehoillemme, mutta käyttävät niitä edelleen hinnan, ennakkoluulojen tai viitseliäisyyden vuoksi?

Jep, minä ainakin.

Yle julkaisi mielenkiintoisen artikkelin vesien likaantumisesta ja sai minut taas pohtimaan tätä teemaa.

Olen muutaman vuoden luvannut itselleni vaihtavani aurinkorasvoissa luonnonmukaiseen vaihtoehtoon, mutta aina kun olen alkanut tutkimaan arvosteluja hyvistä rasvoista, olen luovuttanut ihan vaan hinnan vuoksi. Jotenkin ajattelen, ettei minulla ole varaa tuhlata monia kymmeniä euroja aurinkorasvaan joka kesä, sillä palan helposti ja rasvaa kuluu.

Mutta sen pitäisi olla oikeasti prioriteetti. Etenkin, koska käytämme paljon aurinkorasvaa.

Viimeksi havahduin asiaan jälleen, kun Havaiji ilmoitti kieltävänsä tiettyjen aurinkorasvojen käytön. Silloin mietin, että käytän loppuun jo ostetut aurinkorasvani ja ostan myöhemmin uudet versiot.

Voitte arvata, että aurinkorasvaa piti ostaa loppuun käytettyjen tilalle arvaamatta ja nopeasti, joten ostin taas ihan perus markettitavaraa.

Ja joka kerta kun astun veteen, minua hävettää ja surettaa se valkoinen kelmu, joka leviää kehostani vesistöön.

Olen ainakin tehnyt pienen muutoksen muutaman ihmisen elämään kieltämällä heitä laittamasta rasvaa ennen uimaan menoa, se nyt vasta onkin turhaa.

Muutkin artikkelin pointit ovat tärkeitä: vähennä särkylääkkeiden (turhaa) käyttöä ja tuota vähemmän jätettä. Pissaamista vesistöihin on suositeltavaa vähentää myös, vaikka tietysti suurin kuormittaja on maatalous, erityisesti karjatalous sekä sen tuhannet ruokitut ja ulostavat nisäkkäät.

Mutta ennen kaikkea, oletteko kokeilleet luonnonmukaisia aurinkorasvoja? Ehdottakaa lempituotteitanne!

Löydät blogin myös Instagramista.