Brigitte Bardot (salasuhde)&Brasilian St.Tropez

Oli kesä 1964 ja Brigitte Bardot oli kuuluisa, menestynyt ja haluttu elokuvatähti. Ja ihan hemmetin kyllästynyt julkisuuteen ja paparazzeihin. Hän halusi paeta sitä. Joten kun argentiinalainen diplomaatti ( /kalastaja / sukeltaja) Ramon Avellaneda, jonka kanssa he olivat tavanneet jossainpäin maailmaa jossakin lukuisista seurapiiritapahtumassa, pyysi häntä kylään Buziosiin sanoi Brigitte kyllä.

Brigitte on the beach&with local kids in Buzios 1964

"Brigitte Bardot stayed in this house during summers 1964 and -65" / Gran Cine Pardot -movie theatre

Buzios oli pieni vaatimaton kalastajakylä, jossa asui vain kourallinen ihmisiä ja johon kukaan ei kiinnittänyt sen enempää huomiota. Elämä oli yksinkertaista, rannat koskemattomia ja Brigitte pystyi käystentelemään missä vaan ihan muina maijoina. Täydellistä! Tarina kertoo myös että Brigitellä ja Ramonilla olisi ollut suhde keskenään vaikka molemmat olivat tahoillaan varattuja.

"Ramon oli komea, hellä ja hirveän houkutteleva. Hän opetti minua soittamaan kitaraa bossa novan tahdissa" kirjoitti Brigitte muistelmissaan.

Brigitte asusteli Ramonin omistamassa Pousada do Solissa (pousada on brasilialainen muutaman huoneen yöpaikka) ja nautti vapaudestaan (seurasta?) ja Brasiliasta niin paljon että palasi tänne myös seuraavana kesänä 1965. Sattui kuitenkin niin että John Lennon halusi tehdä Brigitten kanssa yhteistyötä ja alkoi etsiä yhteyttä tähän mikä osoittautui yllättävän vaikeaksi. Sana alkoi kiiriä siitä miten Lennon yritti tavoittaa Brigitteä tuloksetta ja media alkoi kiinnostumaan myös siitä minne kummaan Brigitte oli kadonnut.

Media pääsikin lopulta Brigitten jäljille ja paparazzit syöksyivät paikalle.

Kaikki oli pilalla. Brigitte pakeni Buziosista.  

The statue of Brigitte Pardot on the beach promenade of Buzios

Tapahtumien seurauksena Buzios nousi ihmisten tietoisuuteen "the mielenkiintoiseksi uutuuskohteeksi" ja paikalle alkoi nousta Pardotin nimeä kantavia ravintoloita, yöpaikkoja ja jopa leffateatteri sekä patsas. Melko mielenkiintoista (huvittavaa) kuinka paljon voidaan ratsastaa ja rakentaa nähtävyyttä vain yhden kuuluisan vieraan varaan, mutta näyttää toimivan. Siitä alkoikin Buziosin nousu halutuksi lomakohteeksi ja nykyään paikka on erittäin suosittu mm.argentiinalaisten keskuudessa sekä rikkaiden cariocojen (rio janerolaisten) viikonloppu- ja kesäpaikkana. Monet varakkaammat brasilialaiset muuttavat eläkepäivinään tänne. Täällä on kauniita (lue:kalliita) muotiputiikkeja ja miljoonalukaaleja pitkin rinteitä ja lukuisia eri rantoja. Paikkaa onkin leikkisästi nimitetty Brasilian St.Tropeziksi, mutta paikassa on kyllä yhä enemmän rentoa kalastajakylävibaa, ehkä siksi että mm.miljoonajahdit puuttuvat täältä.

Ramon Avellaneda kuitenkin rakasti alkuperäisen kalastajakylän rauhaa, ahdistui Buziosiin virtaavasta ihmisvirrasta ja muuttikin naapurikylään, pieneen Barra da Sao Joaohin, jossa asui kuolemaansa saakka.

Brigitte Pardot ei palannut koskaan Buziosiin.

Brigitte Pardot escaped fame and paparazzis to a little fisherman village, Buzios in Brazil, in 1964 and 1965. She was invited there by argentinian diplomat Ramon Avellaneda, who she had met before at some event. Story tells they had an affair, even though both were taken. Brigitte wrote in her memoir "Ramon was hansom, gentle and very tempting. He teached me to play guitar with bossanova music ".

However she really loved the little village vibe and being unknow. Being able to walk anywhere without security. Unfortunately media founded her there 1965 and after that Buzios became the new "hip" place to go. Turism in Buzios really started. The city is still riding with her name and it`s nowadays a very stylish and popular holiday spot with many beaches, surfers, expensive cloth shops and luxurious mansions.

Ramon got distressed and moved to small town close by. Brigitte never returned to Buzios.

Story was told to me by third persons, cannot guarantee that all the parts are 100% true.

Brigitte in Buzios photos from Cigalon restaurant

Other photos & edit by me

Check also my website: www.annikamiettinen.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.