Ladataan...

Keskittyykö seksipuhe liikaa sukuelimiin? Entä keskittyykö seksi liikaa sukuelimiin? Onko muu keho jäänyt paitsioon, kun penetraatio- orgasmi- ja suorituskeskeinen seksi on työnnetty naamallemme vaikkapa mainstream-pornon toimesta?

Me haluttiin Jennin kanssa omistaa kokonainen Himocast-jakso muulle keholle ilman genitaaleja. (Tai no, yritys oli kova, mutta kyllähän sitä tuli sitten aina välillä karattua kullijuttuihin. Mikä siinä onkin, että kun jotain kielletään, niin siitä tulee hirmu mielenkiintoista?)

Mistä voi löytää erogeenisia alueita ja mitä hyötyä voidaan saavuttaa sillä, että tehdään pitkä esileikki, jossa ei vaikkapa kosketa ollenkaan genitaalialueelle? Mitä hyvät rakastajat osaa? Mikä on kokovartalo-orgasmi? Miksi Jenni kutitteli kynällä otsaansa historian tunnilla? Miten kosketus on niin saakelin huumaavaa? Voiko niska- tai nänniorgasmi olla mahdollinen? Kertooko suutelu hyvästä seksikemiasta? Entä miltä näyttää laukeava mies, joka on lämmitelty leikkiin muualtakin kuin peniksen alueelta? (spoiler alert: "maailman kaunein" mainittu)

Tämä jakso on varmaankin tämän astisista lempparini. Studiossa oli kepeä, rauhallinen ja latautunut tunnelma. Jakson koko pointti on makustelussa. Oli ihana uppoutua kuvailemaan kehomuistissa olevia kutkuttavia kokemuksia ja miettiä sitä, mitä seksi parhaimmillaan tarjoaa ihan ilman penetraatiota tai muuta sukuelinkontaktiakin.

Koskettaminen on ihanaa ja tärkeää. Tämä on laulumme keholle! Podcast löytyy myös Spotifysta ja Apple Podcasteista.

Ladataan...

Ladataan...

Koska yliopisto-opinnoilla, yrittäjyydellä ja vapaa-ajalla jonglööraus ei ollut tarpeeksi haastavaa vuonna 2018 (hehehhee) päätin tietysti aloittaa tämän vuoden alussa erään suurehkon projektin. Nimittäin uuden koulutuksen. Minusta tulee seksuaalikasvattaja!

Aloitan tänään seksuaalikasvattajan koulutuksen Sexpolla. Valmista pitäisi olla joulukuussa 2019. Vaikka tämä koulutus on taas yksi aika dominoiva lisämauste jo valmiiksi mausteiseen soppaan, jota myös elämäksi kutsutaan, tuntuu se tosi luontevalta ja jokseenkin väistämättömältä valinnalta. Ellen olisi hakenut koulutukseen tänä vuonna, olisin tehnyt sen ensi vuonna. Ja mistä minä tiedän, olenko silloin vielä kiireisempi kuin olen nyt? Siispä taon, kun halua on ja homma tuntuu kaikessa päättömyydessään oikealta.

Mitä seksuaalikasvattaja tekee? Vaikkapa tätä työtä, mitä juuri tällä hetkellä teen. Siinä missä seksuaalineuvoja ja -terapeutti keskittyy asiakastyöskentelyssään esimerkiksi erilaisten traumojen hoitoon, seksuaalikasvattajan työ on enemmän ennaltaehkäisevää. Se voi olla vaikkapa luennointia, kirjoittamista ja tapahtumatyöskentelyä.

Minulla on jo pitkään ollut haave siitä, että voisimme seksuaalikasvattaa tänne maailmaan eheämpiä ja itsetietoisempia seksuaalisia olentoja. Niin, että kaikilla olisi hyvä olla ja omat rajat - yhtälailla kuin nautintokin - olisi helpommin kommunikoitavissa. Olen nimittäin jo fantasioinut siitä, että pääsisin seksuaalikasvattamaan oman lapsen aivan vauvasta saakka (itse lasta en ole siis odottanut, vaan sitä kasvattamista), kunnes tajusin, että hommaan voisi olla tie ilman sitä lapsen hankkimista. Seksuaalikasvattajana voin tehdä sitä työtä, eikä se rajoitu pelkästään lapsiin, vaan kaiken ikäisiin.

Seksuaalisuus on muuttuvaa. Se ei ole jotain, mikä kerran opitaan, ja sitten siihen ei tarvitse enää palata. Seksuaalisuutemme muuttuu jatkuvasti ja siitä tarvitaan tietämystä lisää. Tästä tulee super super jännittävää ja olen jo nyt ihan super super ylpeä itsestäni että ryhdyin tähän! Lisätään jonglööraukseen siis neljäs pallo ja toivotaan parasta.

Ladataan...

Pages