3 ainesosan jäätelö

Oma koti toimii tällä hetkellä hämmästyttävän paljon vain toimistona, mikä on hassua ja aika hauskaakin. Kun kotona ei ehdi asumalla asumaan, täytyy siellä syödessään kurkistaa usein pakastimeen. Jääkaapin puolelta saattaa löytää vain pari päivää sitten vanhaksi menneen luomumaidon, kaksi kananmunaa ja nahistuneita paprikoita.

Onneksi pakastin kätkee kotitalous-kuningattarella sisälleen kaikenlaista, mitä nyt vaan ikinä pystyy säilömään. Kaikkea sitä, mitä on paniikissa heitetty säilöön ennen reissuunlähtöä tai vaikka parasta ennen-päivää. Tai sitten pakasteltu ihan vain huvin ja urheilun vuoksi. Myönnän, että pakastamiseni menee joskus yli; sieltä on löytynyt mm. puoliksi syöty rahkapurkki, maitoa jääpalamuoteissa, kokonainen lehtikaali pussissaan...

Eräänä päivänä nappasin pakastimesta pikkupusseihin nätisti pilkottua banaania ja avocadoa, heitin ne Vitamixiin vesitilkan kanssa ja päätin hyödyntää saksanpähkinäpussin jämät samaan syssyyn. Vielä ripaus suolaa ja kunnon vatkaus. Kotitekoinen maidoton jäätelö oli valmis muutamassa minuutissa. Office-snack, done!

Kuvien yksilöissä on koristeena hämäävästi cashew-pähkinöitä, vaikka itse jädessä käytin saksanpähkinöitä. En tajunnut jättää yhtäkään koristelua varten ja täten cashewit tuuraa.

Kermaisen pähkinäinen jäätelö

1 pakastettua kypsää luomubanaania

1/2 pakastettu avocado

pari kourallista saksanpähkinöitä

ripaus suolaa

tilkka vettä

Laita kaikki ainekset blenderiin ja vatkaa, kunnes seos on tasaista ja kermaista. Sekoita välillä puulastalla, jotta blenderi jaksaa taas jauhaa jäistä tavaraa. Annostele kippoihin ja tarjoile/nauti heti!

Nam! Tästä saa energiaa, kokeilkaa vaikka!

Kommentit

Mirette (Ei varmistettu) http://haikumotorik.blogspot.com

Oi nam, näyttääpä hyvältä! :)

Maria (Ei varmistettu)

Eikös vastauspostauksia pitänyt ilmestyä vielä yksi? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.