5 syytä miksi tarvitsemme Kisistä

Halusin kuvittaa postauksen irvokkailla treenikuvilla, mutta raahatessani eilen vihdoin kameran messiin, muistin kuvien oton vasta kun olin aivan poikki ja niiin valmiina lähtemään syömään. Talteen jäi vain yksi kehittymistarkoituksiin kuvattu video riehuessamme tatamilla käsilläseisoen ja tehden siltapunnerruksia. "Ota videoo ku mä teen kärrynpyörän, haluun nähä miltä se näyttää". No, positiivista on se, että nyt tiedän miten kehittyä ja negatiivista se, ettei kyseinen video tuo edelleenkään mitään julkaisukelpoista kehiin. Tässä kuitenkin yksi väsynyt mutta onnellinen treeninjälkeisselfie:

Kun unohdetaan Töölön kisahallin hektinen ilmapiiri, välinevalikoiman vaatimattomuus ja yleinen ghettous, löytyy siitä paljon positiivista sanottavaa. Emme me helsinkiläiset ilman Kisistäkään pärjäisi. Tässä viisi syytä miksi.

1. KAVEREIDEN TAPAAMINEN

Kun sinulla on salijäsenyys Fressille ja kaverillasi Fitness247:lle, voi olla pikkuisen vaikea sopia salitreffejä samaan paikkaan, ellette mene hirveän säädön kautta toistenne mukaan "tutustumaan". Joopa joo, aikeenne näkyy kauas. Tehkää kompromissi ja valitkaa Kisis! Kisis on no mans land, ja sinne voi vain pamahtaa, kunhan muistaa jättää respaan 3 euroa. Täydellinen paikka salideiteille tai yleiseen bondaukseen kavereiden kanssa.

2. PERSPEKTIIVIÄ TREENAUKSEEN

Kun hallin keskiosassa pinkkeihin bodyihin pukeutuneet 10-vuotiaat pyörivät ammattimaisesti voimistelutangoilla, kaksimetriset korispelaajat pomputtelevat palloa vieressä ja parvella tanssitaan, tuntuu jotenkin mukavalta vetää omaa treeniä painojen kanssa siinä sivussa. Osana isoa kokonaisuutta, mutta kuitenkin pienenä ja merkityksettömänä, ulkonäkökeskeisenä omaan itseensä käpertyjänä. Kisiksellä ei peilejä tunneta, joten keskittyminen (ja katse) on pakko kiinnittää johonkin muualle kuin omiin pakaroihin. Hallissa on urheilun ilmapiiri, eikä ketään oikein luokitella juuri miksikään, vaan keskitytään vain tekemään omaa juttua. Ja siinä sivussa viihdyttämään itseään tarkkailemalla muiden tekemisiä. Inspiroivaa, elämyksellistä, hauskaa!

3. VAIN LUOVUUS ON RAJANA

Kisiksen kuntosalipuolen "huoneet" ovat hauskan nukkemotimaiset. Syvennöksistä löytyviä välineitä ja laitteita voi käyttää mitä erikoisempiin tarkoituksiin rajana vain luovuus sekä tietenkin ihmiskehon rajoitteet. Syvennöksen voi suhteellisen helposti omia itselleen pitämällä kovaa ääntä tai levittämällä muuten vain testosteronia ja/tai hienhajua ympärilleen. Mikäli pystyt vetämään koko treenisi kahvakuulan, levytangon, leuanvetotangon ja oman kehonpainon voimin, Kisis on sinun paikkasi. Jos taas kaipaat runsasta välinevalikoimaa - vähän paskempi juttu. Koko Kisiksen idea oikeastaan perustuu siihen, että kävelet eestaas etsimässä jotain tiettyä painoa/välinettä, ja todetessasi ettei sitä ole, päädyt tekemään jotain ihan muuta. Yleensä tämä jokin ihan muu on sarjassamme hätäratkaisuliikkeet, sillä sinun täytyi tehdä nopeita päätöksiä ennen kuin syke ehti laskea liikaa. Nimimerkillä etsin nilkkaremmejä ja löysin itseni punnertamasta. Näin saat väkisinkin vaihtelevuutta omaan treeniisi. Kääntöpuolena tosin se, että mikäli et ole luovalla tuulella, saatat löytää itsesi seisoskelemassa leposykkeellä, turhautuneena katsoen salin keskiosaan ja miettien miksi vanhempasi eivät laittaneet sinua lapsena voimistelutunneille.

4. SIJAINTI

Lähellä olevaa Töölönlahtea voi pyöräillä/lenkkeillä ympäri alkulämmittelyksi ja loppuhimmailuksi. Suhteellisen lähellä oleva Hietsu voi taas toimia freesaavana suihkuna treenin jälkeen - tai miksei vaikka ennenkin. Kisis on sopivan lähellä ydinkeskustaa, muttei liian keskustassa.

5. EI TEKOSYITÄ

Kisiksen olemassaolo poistaa jokaisen helsinkiläisen tekosyyt skipata treenit.

"Olisin menny ulos treenaamaan, mutta alkoi sataa."
"Kaikkiin kuntosaleihin pitää sitoutua, enkä eti just nyt mitään vakavaa."
"Kaikki kuntosalijäsenyydet on niin kalliita."
"En ees tarvii mitään erikoisuuksia, kunhan olis vaan sateensuoja ja pari painoa"

Kommentit

Essi (Ei varmistettu) http://essiellen.blogspot.fi

Kiitos tästä! Kaikki tekosyyni (sali)treenien skippaamiseen on nyt virallisesti murskattu <3

Liisa (Ei varmistettu)

Oot kyllä ihana! Sulla on niin sana hallussa että oksat pois.

Kaisa Merelä

Käääks! Kiitti hei! :D

Siiri (Ei varmistettu)

Olipa hauskasti kirjoitettu :) ja myös informatiivinen pläjäys - tästä sai kyllä erittäin hyvän kuvan paikasta ja tunnelmasta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.