Cafe Kokko ja maan parasta raakakakkua

(Ennen kuin aloitan varsinaisen postauksen, täytyy kerätä säälipisteet ja kertoa että olen taistellut Wordpressin kanssa koko päivän, sillä se ei jostain syystä anna minun ladata hyvälaatuisia kuvia, vaan muuttaa ne rakeisiksi. Pikselimössöksi muuttui myös aikaisempien postauksieni kuvat, eli #blogipilalla ja #kiittiWP. Raivopäissäni heitin limetin parvekkeelta, kuudennesta kerroksesta vilkkaalle kadulle. Se pomppasi kuin tennispallo. Joku Kallion deeku pääsee sen löydettyään tekemään gin tonicia. Onneksi räjähdyspaikalle saapui maailman ihanin kahvinkeittäjä, jonka syliin heittäytyä. Halit, kahvit ja terapia rauhoittivat minut muttei tekniikkaa; saatte nauttia rakeisista kuvista. Olen todella pahoillani ja koitan selvittää tilannetta!)

Kysytte suhteellisen paljon Helsingin kahviloista ja ravintoloista ja minun mielipiteistä niihin. Missä on parasta kahvia, missä parasta safkaa ja missä muuten vain mahtava tunnelma? Voisinkin ottaa tavoitteeksi kirjoittaa kaikista pitämistäni paikoista Helsingissä. Tägeistä löytyy nyt uusi kategoria "parhaat mestat", jonka alta löytää suosituksia. Jee! Vihdoin voin kierrellä kahviloita ja ravintoloita ja sanoa tekeväni töitä. Uratavoitteet alkavat minun puolestani olla saavutettu, heh.

Tässä nimittäin tulisi yksi paikkakatsaus. Valehtelematta Helsingin ehkä ihanin kahvila on Cafe Kokko. Aiemmin Skattalla merenrannassa sijainnut kahvila on muuttanut viime viikolla Kalevankadulle. Ikkunoista paistava rauhoittava merimaisema jäi, mutta avaruutta ja valoa tuli rutkasti tilalle. Tykkään!

Kokosta ja sen periaatteista sen verran, että siellä pidetään aina yllä laatua. Kyseessä on yksi harvoista Helsingin kahviloista, joista saa Aeropressillä ja Chemexillä valmistettua kahvia. Pannussa tunteja seisseen juhlamokan olemassaoloa ei tarvitse siellä edes tiedostaa. Myös espressopohjaisia erikoiskahveja löytyy, joita en kylläkään ole päässyt vielä maistamaan. Kun on haistanut tuoreen kahvin, ei tarvitse enää kuin vilkaista raakakakkuja pullollaan olevaan vitriiniin ja voi sanoa (tai siis laulaa) "I'm in love with the Kokko."

Vaikka baking sodaa ei kakuissa käytetä, ne pärisee silti aika kovaa. "Mikä kakku käy aloittelijalle?" kysyn baristalta, seuralaisenani aivan toisesta maailmasta tupsahtanut mies. Olen aiemmin mainostanut hänelle Kokossa olevan parhaat raakakakut, että odotapas vain kun vien sinut sinne. Saamme palan punajuuri-lakritsikakkua. Että sellainen kevyt aloittelijakakku. Tuomio: maagista. Miehen tuomio: maagista. Kuinka he tekevät tämän?! Kokko säilytti asemansa parhaiden raakakakkujen tarjoajana koko maailmassa.

Cafe Kokko, Kalevankatu 31 A 6 (toinen kerros, käynti sisäpihalta).

PS. Tuhannesti kiitos kysymyksistä edelliseen postaukseen! Niitä saa käydä edelleen heittelemässä. Aloitan vastausurakan tänä viikonloppuna! <3

Kommentit

anita (Ei varmistettu)

Ei mulla ainakaan näytä yhtään rakeiselta kuvat, ihan normilta eli hyvälaatusilta! :) tekniikka on kyllä ihan perseestä, onneks on mies joka sitä ymmärtää nii ei ite tarvi tapella :D

Kaisa Merelä

Joo no ite sitä huomaa sen eron niin herkästi! :D Puhelimella lukiessa ei kyllä huomaakaan. Yhdyn tekniikkamielipiteeseen! :D Sen kanssa ei voi neuvotella, se inttää vaan..

Sara (Ei varmistettu)

Olispa Oulussakin joku raakakakkupaikka! Näyttää ja kuulostaa superherkulta.

Kaisa Merelä

Eikö siellä ole! Damn! Olen aina pitänyt Oulusta ja nyt olen ymmälläni :D Hyvä bisnesidea siis... ;)

Tiia (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.fi

Oi jee! Jostain syystä mulla ei oo ollut mitään tietoa Helsingin raakakakkutarjonnasta, kiitos tästä! Punajuuri-lakritsi kuulostaa jumalaiselta ja kakkupalat näyttivät olevan aika kohtuuhintaisiakin. Siihen chai lattea kaveriksi, omnom. Tätä pitää kokeilla :)

Kaisa Merelä

Hei mahtavaa! Myös Katariinankadulla sijaitseva Hymy, Helsinginkadun Rupla, Skattan Johan & Nyström sekä Citycenterin Be Good tarjoaa raakakakkuja! :)

Miia (Ei varmistettu)

Ei nää kuvat näytä ollenkaan pahoilta, mutta ymmärrän kyllä kuinka tuollainen ärsyttää! Tää kahvila sen sijaan näyttää aivan täydelliseltä! Sisustus ja kaikki, ah pakko testata ensi kerralla kun on asiaa Helsinkiin! :) Kiitos tuhannesti vinkistä!

Kaisa Merelä

No hyvä ettei oo niin silmiinpistävä, itse sitä vaan huomaa kun tuntee bloginsa kuin taskunsa. :D Ja jep, Kokossa lepää silmä ja makunystyrät!

Hakanieminaapuri (Ei varmistettu)

Lime!
Kävelin(eli raahasin itseäni, pyörääni ja kauppakassia) eilen kyseistä mäkeä ylös ja nauroin itsekseni että mistä mahtaa olla tuo lime tullut :D mahtavaa että asia selvisi!

Toivon kylmä joskus törmääväni suhun, ite asun kirkon toisella puolella ja oon lukenut blogiasi jo alkuajoista lähtien:)

Ihanaa kevättä!

Kaisa Merelä

Eikä!! :D Hahaha mikä sattuma! Jos joskus törmäät muhun (tai limeen uudelleen) niin tuu juttelee! :)

Elli (Ei varmistettu) http://elli-gromov.blogspot.fi

Oi oi, näyttääpä ihanilta kakuilta! Täytyy päästä testaamaan asap :) :)

Kaisa Merelä

Suosittelen!! :)

Orvokki (Ei varmistettu) http://punainenorvokki.blogspot.fi/

Siis mitä, maksaako raakakakut Helsingissä tosiaan 7,50€? Mä järkytyin kun näin ton hinnaston! Itse asun Berliinissä, ja täällä saa herkullisia raakakakkuja 3 eurolla ja superfood-smoothiet maksaa yleensä 3-4 euroa... Huh, onpa siellä kallista! :)
http://punainenorvokki.blogspot.fi/

Kaisa Merelä

Oho! Onpa siellä halpaa! Täällä tosiaan tuo on raakakakkupalasesta ihan normihinta.

Kävin Kokossa joskus kauan sitten, pitääpä alkaa käymään taas! Ja ei nää kuvat niin pahalta näytä, en ois varmaan edes huomannut mitään rakeisuutta, jos et ois sanonut :D

Kaisa Merelä

Heh no hyvä! Puhelimella lukiessa ainakin kaikki on ihan ok :D Ja tuo on muuten totta, joskus hyvät kahvilat "unohtaa". Tai siis niissä unohtaa käydä :D

Redcoffee
Changing time

Kiitos vinkistä, kuulostaa ja näyttää mukavalta (ja herkulliselta paikalta).
kävin keskustassa be good kahvilassa, jossa sain hyvää raakakakkua, mutta paikka tuntui jotenkin persoonattomalta. Tämä paikka voisi saada viihtymään!

Kaisa Merelä

Joo Be Goodissa on myös hyvät kakut, mutta paikan valaistus on vähän kolkko ja tottakai ostoskeskusympäristö on aina ostariympäristö. ;) Kokossa lepää kyllä makunystyröiden lisäksi silmä! :)

Ursula (Ei varmistettu) http://Www.ursulaleh.blogspot.fi

Sun kuvat ei kyllä mun silmään rakeisilta näytä! Mutta asiaan siis _gaash_ miten herkullisen näköinen paikka!! Noi kaikki kakut näyttää niin ihanalta. Milloinkahan pääsis helsinkii et vois testaa tollasen paikan haha. Ihana postaus ja sun kirjotusta on niin ihana lukea :-)))

Kaisa Merelä

Ihana kuulla! Ja ehdottomasti kannattaa käydä Kokossa jos täällä vierailee!! :)

Anna (Ei varmistettu) http://2avlt5.blogspot.fi/

Ei herranjumala, päätin eilen käydä testaamassa tän kahvilan kun Helsingissä satuin liikkumaan. Otin palan lakritsipunajuurikakkua ja eeeeiiii juma oli ihan täydellistä!!!!!! Myöhemmin maistoin vielä porkkanakakkua, joka sekin oli oikein makoisaa. Kiitos kun vinkkasit tästä paikasta, en olisi muuten varmaan tajunnut lähteä niin "kauas" keskustasta raakakakkuilemaan. Ja aion ehdottomasti käydä uudestaan, oli niin hyvää kakkua ja kaunis kahvila!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.