Eiran salainen helmi: Ravintola Ani

Pakko kertoa teille eräästä salaisesta ravintolasta, josta kertomista olen pantannut jo kuukauden päivät. Mutta kun kerran Nyt.fi:kin siitä jo möläytti niin annetaan nyt sitten mennä. Kaikki kunnia ja kiitos oikeaan osoitteeseen, silläkin uhalla että paikkaan joutuu jatkossa jonottaa Eiran rannassa asti.

Ulkoapäin räkäisen pubin näköinen Ravintola Ani on sisältä turkkilaista ruokaa tarjoileva, hämärän tunnelmallinen buffet-taivas. Ruoka on tuhtia, muttei överillä tavalla, vaan maut pysyvät selkeinä ja puhtaina. Kylläisyystakuu on sataprosenttinen ja leijuu ilmassa toki myös ähkyvaara.

Erikoisinta ja parasta paikassa on se, ettei buffet ole mikään lounasajan erikoisuus, vaan siellä se seisoo aamusta iltaan. Sen kuin menee ja syö kun on nälkä. Nimimerkillä lounasnälkä aina siihen aikaan kun kaikki lounasmestat menevät kiinni. Miksei paikka tosin toimisi myös illallismestana, kun sulkemisaika on joka päivä klo 23.

Paikan ruuasta tulee etäisesti mieleen Sandro, vaikka eri ruokakulttuuria edustavatkin. Couscous, pavut, tuoreet sekä kypsennetyt kasvikset, hummus, tsatsiki, perunasalaatti, kaalisalaatti, pastasalaatti, jalopenot ja tuore leipä ovat salaattipöydän vakkarikamaa. Lämpimänä ruokana on ja pysyy puolestaan valkoinen riisi ja kebab-liha. Lisäksi tarjolla on aina jotain muutakin, viime kerralla taivaallista moussakaa. Olisin voinut mennä Aniin syömään pelkkää sitä.

Paikan olemassaolon kruunaa vielä se, että buffetin hinta on (arkisin) 9,90€ ja lasin vinkkua saa alle viidellä eurolla. Ei ole hinnalla pilattua hupia taaskaan!

Jos ja kun ne kesäkelit tästä pian alkavat, niin Eiran rannalla päiviään kuluttavien on hyvä muistaa tämä ruokapaikka aivan kulman takana. Paikka toimii myös loistavana plan B:nä Sandrolle; meikäläiset meni nimittäin eilen Eiran Sandroon vain toteamaan sen olevan suljettu, joten kulman takana sijaitseva Ani oli pelastus sudennälässä.

Ravintola Ani, Telakkakatu 2

Kommentit

Tiia (Ei varmistettu) http://kulkeva.blogspot.fi/

Jei kiitos vinkistä! Me käytiin joku aika sitten kokeilemassa Tapiolan turkkilainen Kilim, jonka ruoka oli aika hyvää mutta lauantaibuffetin hinta (n. 20 €) oli ihan liian suolainen. Tää täytyy laittaa korvan taakse, omnom.

Kaisa Merelä

Jee! Kiva kun oli tarpeellinen :)

Jeanette (Ei varmistettu)

Ani on kyllä ihan loisto mesta, ei pety koskaan. Täytyypä nyt pistää to do-listalle tuo Eiran Sandro, en ole vieläkään päässyt sinne saakka maistelemaan heidän ruokiaan( köhöm ja asun alle kilsan matkan päästä ravintolsta, liekö taas liian lähellä! =) )Jos joskus liikut Kampin perukoilla lounasaikaan tai vähän myöhemmin niin Ravintola Halikarnas on myöskin samantyylinen kuin Ani http://www.ravintolahalikarnas.fi/, buffet on avoinna klo. 17 saakka. Tosin Ani kyllä on mielestäni ehkä pikkasen parempi =)

Kaisa Merelä

Hei kiitti vinkistä, testiin menee! ;) Ja hopihopi, Sandroon nyt!

gen (Ei varmistettu)

En halua olla töykeä mutta mikään suoranainen _salaisuus_ Ani kyllä ei ole, tai no. ehkä yhtä iso salaisuus kun esim Primula.

Kaisa Merelä

Niin no, otsikko saanee olla aina pikkuriikkisen raflaava ;)

Sardis (Ei varmistettu)

Jeps, kyllä Anissa aina on porukkaa riittänyt :). Mahtavaa kuitenkin, jos saavat lisää asiakkaita!

Kaisa Merelä

No on kyllä! Pikku paikka, mutta ihmeen hyvin mahtuu jengiä sisälle :D

Virtsku (Ei varmistettu)

Hieman huono otsikko. Ei kyllä Ani mikään salaisuus Helsinkiläisille ole. Ravintola on toiminut jo vuodesta 1982 samalla konseptilla ja on suuren yleisön tiedossa. No eihän sinä voi kuitenkaan kaikkia ravintoloita Helsingissä tuntea. Onneksi sinä löysit Anin, paikka mainio!

Kaisa Merelä

No joo, myönnetään, otsikon tarkoitus oli ehkä saada lukija painamaan siitä ;) Salaisuudet on jänniä!

Siiri (Ei varmistettu)

Heiii ihan pakkp tulla oikeen kommentilla kiittämään tästä vinkistä! Selailin blogiasi kun istuskelin eilen bussissa väliä tku-hki ja tämän postauksen perusteella navigoitiin sitten ystäväni kanssa Aniin syömään heti Helsinkiin päästyäni...ja oh my mikä ruokataivas! Ilman suositustasi ei kyllä tosiaan olisi tullut mentyä sillä juurikin hieman karkea ulkopuoli ja ravintolan edustalla istuskelevat miehet olisivat saaneet minut varmasti kiertämään paikan kaukaa. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, sillä ehdottomasti maittavimpia kokemuksia miesmuistiin :-) Kiitos siis kovasti!

Kaisa Merelä

Hei ihan mahtavaa kuulla! Kiitos kun viitsit tulla sen kertomaan :) Ja eipä kestä! Ma pleasure.

Ani on ollut oma lemppari jo vuosia, tosiaan ei mikään joka päivän ruokapaikka koska ähkyvaara on suuri :D Se hummus on parasta ikinä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.