Fiiliseläjä

Minulla ei ole tarvetta vakuutella kenellekään kuinka kiireinen olen ja kuinka työntäyteistä ja aktiivista elämäni on. Kyllä, tehtävää on paljon ja kyllä, saisin upotettua siihen lukemattoman määrän tunteja, mikäli haluaisin. "Olen niin kiireinen" on lause joka on periaatteessa totta, mutta käytännössä valhe. Aikaa nimittäin löytyy aina sille, mihin sen haluaa pistää. Elämääni kuvaa aika hyvin lause "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, tai sitten sen voi halutessaan painaa kokonaan unholaan." Pieni tunnollinen osa minusta kuitenkin kokee aina huonoa omatuntoa tuon viimeisen kohdalla.

Yksi esimerkki asioiden taakse jättämisestä - ja unohtamisesta - on maili, jonka sain eräänä yönä pyöräillessäni kotiin illanvietosta. Sähköposti, joka saapuu kello kaksi yöllä, ei voi liittyä töihin. Siispä pysäytin heti pyörän ja jäin siihen paikkaan lukemaan viestin, sillä uteliaisuuteni käski tekemään niin. Maili oli mitä ihanin, pitkä ja sen kirjoittamiseen oli käytetty selkeästi aikaa ja vaivaa. Fontti oli sama kuin MacBookin muistiinpanoissa. Sieltä se oli copypastattu mailiin, mikä oli paras ja hellyyttävin yksityiskohta. Kaikenlisäksi viesti ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Se oli juuri sitä, mitä sillä hetkellä tarvitsin.

Olisi pitänyt vastata viestiin heti kyseisessä mindsetissä. En nimittäin enää koskaan löytänyt samanlaista mielentilaa, jossa vastata viestiin sillä energialla, jonka se olisi ansainnut.

Tästä oppineena pyrin hoitamaan asiat aina niille suotuisissa olotiloissa. Treenaan, kun olen energinen, vaikka olisi jo myöhä. En kirjoita, mikäli ajatukseni ovat jossain muualla, enkä pysty keskittymään. Joskus en pysty kirjoittamaan kolmeen päivään, mutta suon sen itselleni. Ajatukseni työstävät jotain toista asiaa. Tapaan ystäviäni, kun haluan seuraa, ja olen yksin kun tarvitsen sitä. Menen luontoon, kun olen stressaantunut ja haluan irralleen kaikesta.

Loppujen lopuksi me kaikki elämme fiiliksiemme mukaan. Toiset tiedostaen, toiset tiedostamattaan. Siksi tuttuja, joita on kiva moikata silloin, kun menee hyvin, kutsutaan "hyvänpäiväntutuiksi". Luulen, että kun seuraamme energiaamme ja tuntemuksiamme, menemme jollain tavalla oikeaan suuntaan. Emme välttämättä huomaa tapahtumien merkityksiä, kuin vasta jälkikäteen. Tästä esimerkkinä "haluan laihduttaa, mutta minun tekee mieli skipata treeni ja syödä suklaata". Näennäisesti liikumme kauemmas unelmastamme, mutta todellisuudessa tämä mieliteko voi olla juuri se, mitä tarvitsemme jotta voimme taas liikkua haluamaamme asiaa kohti entistä varmemmin.

Siispä kysyn miltä sinusta tuntuu tänään? Mikä olisi sellainen ajanviete, jossa tämänhetkinen energiasi tulisi käytettyä optimaalisimmin? Mitä sinä tarvitset juuri nyt?

Kommentit

timsu (Ei varmistettu)

Ihana postaus ja aivan oikeesee aikaa... Mul on täl hetkel iha sama fiilis; oot ajatustelukija. ;) Muute toi viimene kuva on nii nätti!

Kaisa Merelä

Haha, loistavaa! :) Kiitos kovasti Tiam <3

Pinja (Ei varmistettu)

Nykyiset blogitekstisi muistuttavat kovasti niitä kirjoituksia, joita aikanaan luin superfood -blogeista silloin, kun ne eivät olleet vielä niin pinnalla. Hyviä ajatuksia, mutta tuntuu hassulta kun samat ajatukset ja jopa sanavalinnat toistuvat monissa blogeissa.

Kaisa Merelä

Samat ajatukset varmasti pyörivät samantyylisissä lifestyleblogeissa siinä missä samantyylisissä elämäntyyleissäkin, mutta hauskaa tosiaan että ihan sanavalinnat tuntuvat olevan identtiset :D

alma (Ei varmistettu)

Vau. Sun blogi on ehdottomasti muuttunut kokoajan parempaan suuntaa. Käsittelet hyvinvointia ja treenausta niin erilailla, terveellä tavalla. Tästä saa niin paljon energiaa ja tsemppiä! Koetan parhaillaan parantua syömishäiriöstä ja oppia kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita terveellisesti, ja voin vaan sanoa että kiitos tästä blogista! Sun elämänasenteesta pitäis jokaisen ottaa mallia.
Ja btw, mistä toi sun raitanen mekko ekassa kuvassa? ;)

Kaisa Merelä

Vau, kiitos kovasti! :) Tuntuu hyvältä saada positiivista palautetta. Ekan kuvan mekko on ihan marimekolta :) Kiva mökkimekko! Paljon tsemppiä sinulle ja ihanaa viikkoa <3

emilia (Ei varmistettu)

En ole erityisrn kiinnostuntu fitnesshuumasta. En käytä protskujauheita tai edes käy salilla. Urheilullinen kuitenkin olen viimeiseen helgenvetoon asti! Mun laji on juoksu. Rakastan sitä ja se saa mut tuntemaan että oon elossa. Lenkkipolulla työstän vaikeat asiat ja nautin onnellisista muistoista ja tunteista. Vaikka sä edustatkin tavallaan fitnesshommaa, sun teksteistä olennaisimpana nousee liikunnasta ja erityisesti elämästä nauttiminen. Siksi luen tätä. En siksi että haluisin isot lihakset kuten sulla on, vaan siks koska haluun oppia asennoitumaan elämään kuten sä. Tää postaus oli mahtava. Se inspiroi. Me eletään täällä vaan kerran, joten sen sijaan että pakottaa itsensä alituiseen "pitäs mennä lenkille, pitäs syyä terveellisrsti, pitäs siivota" paskaan, on parempi miettiä mitä oikeesti haluaa elämältä ja elää niin :) toki kikki ei aina ole ruusuilla tanssimista ja elämässä on paljon velvollisuuksia jotka on hoidettava, vaikkei niin huvittaisikaan. Mutta sitä suuremmalla syyllä tämmöisiä tylsiä vaatimuksia ja pitämisiä ei kannata enää lisää itselleen rakentaa! Nautitaan elämästä ja mennään fiiliksen mukaan asioissa, joihin voimme vaikuttaa! Kivaa kesää kaisa <3

Kaisa Merelä

Mahtavaa kuulla emilia! :) Niinhän se on, että on löydettävä oma juttunsa, oma lajinsa ja tehtävä sitä. En ehkä itse kutsuisi itseäni niinkään "fitnesshuuman" kannattajaksi. Tykkään enemmänkin treenailla ilman ulkonäköperspektiiviä :) Kiitos kuitenkin kovasti ja mahtavaa kesää sinullekin! <3

Hanski (Ei varmistettu) http://www.hannu.raty@kolumbus.fi

Tämän hetkinen energiani olisi optimaalisin ahvenen narraamisessa, veneestä tuossa lähijärvellä. Liero molemmissa päissä onkea, kuten kierot savolaiset sanovat. Kiitos villistä ja vapaasta tekstistä ja erityisesti upeasta auringonlaskukuvasta, siinä on värit, maisema ja muodot kohdallaan ;)

Kaisa Merelä

Haha, ahventen narraaminen on kyllä aina erittäin hyvä ajanviete :D Ja kiitosta vaan!

Tiina (Ei varmistettu) http://leuhkatevaat.blogspot.fi

Hieno kirjoitus!

Itseäni ärsyttää kysymys "Onko kiireitä?" lähtökohtana tapaamisen sopimiselle. Ei, minulla EI ole kiireitä, mutta toki tekemistä minulla on. Liikaa puuhaa en haali, jotten myöskään muuttuisi kiireiseksi. Olen aktiivinen, en kiireinen; siinä on itselleni tärkeä ero, vaikka monelle tämä on varmaan pelkkää retoriikkaa. :)

Kaisa Merelä

Erittäin hieno huomio! Sanalla kiire on negatiivinen leima. Aktiivisuus on positiivista kiirettä ;) Elämää!

Ella (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/edgybeauty

Näitä juttuja oon pohtinut itsekin viimeaikoina-kesätyö firmassa, joka ei ole yhtään mun omaa alaa tai mene missään määrin kiinnostuksenkohteisiin laukaisi tarpeen tehdä vapaa-ajalla tasan just mitä haluan. Olen opetellut pois treeniin pakottamisesta (ei oo pakko jos ei jaksa tai tahdo) ja siihen, että jos haluan syödä ison kasan hedelmiä tai karkkia, se sokeri on ihan ok, tai jos en tykkää punkusta, ei mun tarvi opetella tykkäämään yms yms yms. Nyt hoidan asiat niin, että eliminoin kaikki asiat, jotka tuo negatiivisuutta, jotka on mahdollista poistaa ja vaihdan tilalle hyviä juttuja, niitä joista mä tykkään. Tätä on tullut blogissakin pohdittua aika ajoin.

Tykkään sun uudesta linjasta ja muutenkin tän blogin nykyisestä fiiliksestä!

Kaisa Merelä

Loistavia uusia juttuja olet viljellyt elämässäsi :) Monesti luullaan, että jotain täytyy tehdä vain siksi, koska kaikki muutkin tekevät, tai siksi, että se on normaalia tehdä niin. Kiitos paljon palautteesta, kivaa kesää sulle <3

bella (Ei varmistettu)

Siis oikeasti. Ootko sää joku ajatustenlukija vai mikä kun sulta tulee aina tämmöinen kirjoitus juuri sillä hetkellä kun sitä niin kovasti tarvitsee?

KIITOS :)

Kaisa Merelä

Kiitos itsellesi! :)

linem (Ei varmistettu)

Minulle on jäänyt erityisesti mieleen erään arvostamani opettajan sanonta, kun puhutaan kiireestä. Hän sanoi, ettei pidä siitä, että sanotaan elävämme kiireistä aikaa. Hän sanookin, että elää täyteläistä elämää - ei kiireistä.

Kaisa Merelä

Ompa hyvä sanonta! :)

Hermanni (Ei varmistettu) http://hermannimindrape.blogspot.fi

Toistan samaa ku edelliset kommentoijat, mut tykkään kans siun blogis suunnasta! Joka kerta vaan kivempia postauksia.

Ja just se, et nää tulee joka kerta just oikeella hetkellä. Tää on lyhyen ajan sisään ainakin kolmas kerta, kun mie oon puinu hirveesti jotain asiaa, ja sit siun postauksestas löytyy ratkaisu. Alan tätä menoo uskoo kohtaloon. :D

Kaisa Merelä

Oi, kuinka ihanaa kuulla!! :) Kiitos. Kauniita kesäpäiviä sinulle <3

Matkani Kanadaan

Tykkään tosi paljon näistä sun uusista pohdiskelevista teksteistä. Koen itse olevani vähän samanlainen miettijä, mutta tuntuu että sä olet välillä ajatuksissa edellä :D
Mä olen viime aikoina miettinyt tosi vähäpätöistä asiaa ja se on miehet. Vähäpätöistä siks, että mä vaan syydän viestiä vähän joka suuntaan ja etsin kaikilta jonkinlaista hyväksyntää. Miksi mä teen niin? Eikö riittäisi, että riitän itselleni? Se mies tulee sitten, kun on tullakseen. Jos minua kerta nyt ahdistaa seurustelu, niin ei pidä hankkia edes turhia säätöjä. Itkua niistä vain tulee.

Kaisa Merelä

Miehet, eihän se ole vähäpätöinen asia :) Mutta niistä saa kyllä aikaan vähäpätöiseltä tuntuvia ajatuksia! Hyväksynnän ja huomion hakeminen on ihmiselle ihan normaalia. Jokainen haluaa olla hyväksytty. Suo itsellesi se tarve.

Kuulostaa siltä, että olet pikkuriikkisen hukassa itsesi kanssa. Ja aivan kuten totesitkin "Eikö riittäisi, että riitän itselleni?" Osuit naulankantaan! Se hetki, kun hyväksyt itsesi täysin juuri sellaisena kuin olet ja rakastut omaan elämääsi, on se hetki kun huomaat että riität. Myös muille kuin itsellesi.

Ns. "turhista säädöistä" voi kyllä oppia paljon, mutta suurin oppi niissä taitaa olla se, että ne nimenomaan ovat turhia säätöjä. Toisaalta kantapään kautta oppiminen on varmaan se varmin oppi...

Suosittelen, että otat hieman irtiottoa kontakteistasi ja keskityt hetken täysin itseesi. Tee mitä tahansa luovaa tai sinulle luontaista puuhastelua. Koita kehittyä suuntaan, jossa haluat itsesi nähdä. Vaali kaverisuhteita. Mies, jolle riität paremmin kuin hyvin ilmestyy kyllä kun ymmärrät, kuinka arvokas olet ja mitä todella ansaitset :)

Ihanaa kesää! <3

Jonneli (Ei varmistettu) http://onniarkinen.blogspot.fi

Niin totta tuo kaikki. Minäkin mietin yleensä aina ensimmäisenä sitä "Mitä juuri tällä hetkellä kaipaan ja tarvitsen?" En tykkää käyttää sanaa "kiire", ja korvaani särähtää herkästi kun joku sanoo että on niin KIIRE. Jokaisella on oikeus ja velvollisuuskin tehdä elämässään niitä asioita, mikä omalle arvomaailmalle kokee tärkeiksi. Omaa sisintään kannattaa kuunnella, ja ihminenhän tekee valintansa arvojensa pohjalta. Ketään muuta ei voi syyttää siitä jos kokee olevan "kiire". Ne "pakolliset hommat" kannattaa hoitaa järjestyksessä ja huolellisesti, ja se mitä ei tänään ehdi, hoidetaan vaikka huomenna.:)

Olen viettänyt tässä pari lomapäivää täysin itseni kanssa, tehden itselleni tärkeitä asioita ilman aikatauluja, miten ihanaa. Eilen tuli olo, että haluan nähdä pitkästä aikaa ystävääni, ja sovimmekin huomiselle treffit.:)Tällä hetkellä olen aika energinen ja aion sen vuoksi suunnata salille, ja jos sen jälkeen vielä on energiaa, niin tartun imurin varteen.:)

emppu (Ei varmistettu)

IHANA postaus! Tuli kevyt olo, kiitos! Mikään huomioista ei sinällään ollut uusi, mutta joskus niiden esitystapa onkin se ratkaiseva. Tai oli sittenkin, ajatus "hyvänpäiväntutuista". Itsellä ollut menossa kausi, että oma olo tuntunut raskaalta ja sama heijastunut sosiaalisuuteen - yhteydenpito jopa ystäviin muuttunut hetkellisesti raskaaksi ja vaivalloiseksi. Sosiaalisuus itselle toimiikin oman hyvänolon mittarina :)

MELKEIN

Sanoit joskus että mä olen fiksu, voi vitsi jos olen edes puolikkaan siitä mitä sinä. Haleja!

C (Ei varmistettu)

Haa ihanaa. Ajattelen kans noin. Ja mitä elämäntapoihin tulee, multa kysytään usein miten pysyn hyvässä kunnossa jne. Ja jotkut olettaa etten syö ikinä herkkuja koska oon luonnostani tosi hoikka. Mut mun filosofia on aina ollu se, et koitan kuunnella itteeni ja teen sen, mikä TUNTUU hyvältä. Useimmiten tuntuu hyvältä syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa, mut toisinaan yöllä kaverin kanssa syödyt ranskalaiset on paljon terveellisempi vaihtoehto- mielenterveydelle! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.