Fresh outta pms

Olen lentokentällä, juon aamukahvia. Tekee hyvää paastota. Kroppa tykkää siitä, varsinkin raskaan PMS:n jälkeen. Mielestäni kuukautiset on paras hetki kierrosta paastota. Silloin elimistö poistaa asioita itsestään. Se on hyvää detoxin aikaa. Muutenkin rakastan sitä, kun kuukautiset alkavat, ja turvotus häipyy. Olosta tulee kevyt. Näkö paranee. Kuulo paranee. Mieli rauhoittuu. Uusi kierto alkaa. Kaikki olikin ihan hyvin koko ajan.

Vietiin eilen Lilli mummon luokse hoitoon. Illalla ja tänään aamulla oli jo kamala ikävä. Silitin tekoturkispipoani sohvalla ja mietin, mitä se mahtaa mummon luona tehdä. Mummo syötti meille lohikeittoa ja sanoi, että kun silloin tällöin syö, niin ei ole läheskään niin nälkä. Itse hän ei syönyt, vaikka kuinka yritin pakottaa. Hän syö varmaan kaksi kertaa päivässä. Mietin sitä, miten ihmiset, jotka syövät vähän ja harvoin, elävät paljon pidempään kuin ne, jotka syövät paljon ja usein. Ihan tutkitusti. Mummoni täyttää tänä vuonna 84 ja on pirteämpi kuin moni parikymppinen. 

Ai että, kun musta kahvi pärisee. Vielä on hyvin aikaa, ennen kuin lentokone lähtee. Tultiin ajoissa, jotta voisimme datailla ja juoda lentokenttäkahvit. Siitä on tullut meille juttu. 

Edessä on kyllä tosi tosi kiva viikko. Mennään Leville perheen ja poikaystävien kanssa. Ja serkun ja enon ja tädin, jotka on meille sellainen perheenjatke. Kunnon sukuloma. En pysy sukkahousuissani. Ollaan käyty Levillä aina talvisin niin kauan kuin muistan. Nyt ei olla hetkeen käyty ja kyseessä on ensimmäinen kerta niin, että me lapset ollaan aikuisia ja meillä on miehet mukana. Kamalan ihanaa, miten nopeasti aika menee ja miten perinteet pysyy samoina. 

Äiti on ottanut kuulemma mehustimen mukaan. Ajateltiin Sambun kanssa juoda vihermehuja koko viikko ja puhdistautua. Ja tietty myös saastua afterskissä ja sitten taas puhdistautua. Tasapaino on hyvä asia.

Ihanaa alkanutta huhtikuuta!

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihanaa Levi-lomaa, kuulostaa tosi mukavalle reissulle jo nyt. <3

Kaisa Merelä

Kiitos <3 Oli ihana reissu!

nn (Ei varmistettu)

Olen itse noudattanut muutaman kuukauden pätkäpaastoa (intermittent fasting) ja on ollut kyllä paras asia tämänastisen elämäni aikana! :D Usein pätkäpaastolla ihmiset syövät esim. 4, 6 tai 8 tunnin aikana kaiken ja paastoavat muun ajan. Itse syön aikavälillä 12-20, mutta helposti onnistuisi myös 14/16-20. Ennen aamu- ja iltapala olivat minulle tärkeimmät ruoat, mutta eipä niiden lopettaminen ollut lainkaan vaikeaa. Olen jopa pystynyt juoksemaan aamupäivällä paaston jälkeen ilman ruokaa, mitä en koskaan ennen usein syödessä voinut. Silloin oli aina todella tarkkaa, että olin syönyt just 2,5 h ennen tai muuten urheilusta ei tullut mitään. Stressasin myös aina, että milloin tulee seuraava ruoka ja mitä jos ei tulekaan. Nyt asenne on "ihan sama", koska ei nälkää oikein enää edes tule.

Ensimmäistä kertaa elämässä osaan myös nauttia herkuista, koska nyt kalorit on hiukan vaikeampaa saada kasaan, minkä vuoksi ei yhtään haittaa, jos toisinaan syö levyn tummaa suklaata. Eipähän tule miinuskaloreita :)

Ennen söin koko ajan jotakin, mikä oli varmaan hampaillekin huono juttu. Nyt syön noin. 3 kertaa päivässä.

Olo on tuhat kertaa parempi monella tapaa ja ainakin tutkimusten valossa myös elimistössä pitäisi tapahtua vaikka ja mitä hyvää pätkäpaaston takia :) Kannattaa kokeilla!

Tämä on myös paras tapa laihduttaa, koska mitään ruokaa ei tarvitse kieltää itseltään ja kalorejakaan ei tarvitse vähentää ihan yhtä radikaalisti. Riittää vain, että miettii, että "en ihan vielä syö, vaan vasta vähän myöhemmin".

n again (Ei varmistettu)

Edelliseen laihdutuskommenttiin vielä lisäisin, että tosiaan laihduttaminen on ehkä vähän kökkö termi ja tarkoitin sen sijaan, että tämä toimii elämäntapamuutoksena, jonka myötä saattaa laihtua, jos niin toivoo. Itse olen toivonut vähän laihtuvani ja olen laihtunutkin. Itseä aina ärsyttää, kun puhutaan liikaa laihduttamisesta, enkä halua koskaan kenellekään moista tuputtaa, koska vartalopositiivisuus ja siksi oli pakko korjata omia sanoja! :D

Tuli lähinnä vain mieleen, koska itse olen paininut asian kanssa jo kauan.

Kaisa Merelä

Mä itseasiassa oon kans kokeillut pätkäpaastoa ja pystyn samaistumaan sun kokemuksiin! Parhaiten se itelleni sopii silloin tällöin toteutettuna, koska vatsahapot villiintyy mulla liikaa jos on liikaa paastoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaisa pakko kysyä onko sun ääni SATOn tv-mainoksessa? :D

Kaisa Merelä

Moro, ei oo! :D

Uusilukija (Ei varmistettu)

Löysin teijän videot ja sun blogin vähän aikaa sitten ja täytyy sanoa että oon koukussa pakko kysyä, että miten oot saanut hiuksistasi noin ihanan väriset, vai onko toi sun luonnollinen hiusväri? Oon yrittänyt blondata tummanruskeasta just ton väriseksi kun sulla on, mutten pääse oranssisuudesta mitenkään eroon

Kaisa Merelä

Kiitos :) No siis mulla on luonnostaan tosi vaalea tukka, mutta oon myös blondauttanut koko pään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.