FSF Instant Reishi

Kun perusruokavalio on kunnossa ja terveelliset elämäntavat rutinoituneet, saattaa ravitsemukseensa alkaa kaivata jotain pientä uutta lisäystä. Tiedättekö mitä tarkoitan? Jotain, millä voisi upgreidata hyvää oloaan entisestään. En puhuisi hifistelystä, sillä jostain syystä se kantaa negatiivissävytteistä leimaa, vaikka kyse on vain laatuun panostamisesta.

Yksi tapa saada vaikkapa tee- tai kahvihetkeensä vaihtelua on juoda hyvinvointia tukevaa sienijuomaa. Pakuri on jo monelle tuttu juttu, mutta myös muita juotavaksi soveltuvia sienilajikkeita on olemassa. Sain noin kuukausi sitten Four Sigma Foodsilta testiin Instant-pusseissa tulevia sienijauheita, joilla on erilaisia terveydellisiä vaikutuksia aina stressitasojen laskemisesta seksuaalisen suorituskyvyn buustaamiseen.

Khehe, nyt kun sain huomionne niin jatketaanpa samalla draivilla. Olen testaillut jokaista lajiketta ja ollut aivan sienissä viimeisen kuukauden ajan. Yhdeksi ehdottomista suosikeistani on noussut reishi. Reishin eli lakkakäävän on todettu alentavan stressiä, sekä vahvistavan ja lisäävän nimenomaan syvän unen osuutta unisyklissämme. Reishi saattaa alentaa verenpainetta, parantaa verenkiertoa, vahvistaa immuunijärjestelmäämme ja taistella syöpää sekä kasvaimia vastaan. (Ette usko, kuinka minua ärsyttää kirjoittaa edellisen kaltaisia lauseita blogiini, sillä jostain syystä terveysvaikutusten luettelointi on tylsää, vaikka tärkeällä asiallahan tässä ollaan) :D

Oma elämäni kulkee vahvasti sykleissä. Joskus on niin rauhallisia kausia, että nukun kuin tukki. Toisinaan pärjäisin lähes ilman unta. Varsinkin kun olen stressaantunut, innostunut, ylienerginen tai muuten kiireinen arjessani, unenlaatuni kokee romahduksen. Pyörittelen asioita päässäni yöllä ja herään samoihin fiiliksiin, millä kävin nukkumaankin. Usein siis hieman hermostuneena ja keskittymiskyvyttömänä. Tuntuu, etteivät ajatukset ole päässeet yöllä jäsentymään, päivän tapahtumat löytäneet merkitystään ja hyvät ideat alkaneet mehustua, vaan herään samanlaisen ideakaaoksen kanssa, millä menin nukkumaankin.

Voisin kirjoittaa uniongelmistani vaikka parin postauksen verran, ja olen niistä tainnut aiemmin mainitakin. Sori, mutta nukkuminen on minusta tylsin asia mitä tässä maailmassa voi tehdä! Joka ilta kun pitäisi lopettaa touhuaminen ja käydä nukkumaan, turhaudun. Vertaistukea, anyone? Unen määrä ja laatu vaikuttaa kuitenkin sen verran radikaalisti kaikkeen, että siihen kannattaa panostaa.

Takaisin sieniin. Halleluja mikä unisieni reishi onkaan! Juon sitä usein iltaisin kuumaan veteen sekoitettuna. Instant-pussi sisältää itse reishin lisäksi myös mausteita: tähtianista, minttua, lakritsinjuurta sekä steviaa. Juoma on makea ja lakritsinen, sopii omaan makumaailmaani kuin nyrkki naamaan. Maku saatta olla eksoottinen aluksi, mutta siihen tottuu kyllä. Jauheen voi myös heittää vaikkapa smoothien sekaan tai käyttää leivonnassa.

Huomaan reishin vaikuttavan niin, että herään aamulla täysin pihalla kaikesta. Hyvällä tavalla siis. Tuntuu, että olen saanut totaalisen irtioton omasta mielestäni, enkä ole ollut yöllä tietoinen mistään ympärillä tapahtuvasta. Heti heräämisen jälkeen alan touhuamaan kaikkea ja ajatukset tuntuvat yllättävän selkeiltä. Toisin sanoen, nukun yöni älyttömän hyvin.

Ihmetyin, kun ystäväni kertoi, ettei huomaa reishin vaikuttavan juuri millään tavalla, joten yksilöeroja tietenkin on, olemmehan kaikki erilaisia. Teho kannattaakin testata omakohtaisesti. Instant-juomia saa ostettua ainakin Ruohonjuuresta, ja näyttää se vallanneen ainakin Helsingissä jo isompien ruokakauppojen hyllyjäkin. Go mushrooms!

Haluaisitteko kuulla arvioita ja kokemuksia myös muista Instant sienijauheista?

Kommentit

auq (Ei varmistettu)

reishi kuulostaa mielenkiintoiselta ja juuri sellaiselta mistä voisi olla minulle hyötyä! sun postauksia on muuten aina ilo lukea. huomaa kuinka paljon panostat kirjoittamiseen ja teksti on elävää ja sananvalinnat mahtavia. :) ja kerro ihmeessä myös muista sienijauheista jos ne on sun mielestä hyviä!

Kaisa Merelä

Voi, kiitos kovasti! :) Katsellaan josko jostain hyvästä sienestä intoutuisin kirjoittamaan ;)

Liisa (Ei varmistettu) http://tariningdrama.blogspot.fi

Ehdottomasti mielipiteitä muistakin sienijauheista!
Kävipä muuten sattuma, koska just tänään kokeilin reishiä ekaa kertaa, ja tykästyin heti! Täälläkin yksi uniongelmainen, (vihaan nukkumista, niin tylsää...) ja ihmettelinkin tässä juuri tietokoneen äärelle istuttuani, että alkoipa minua yhtäkkiä väsyttämään...että taitaa tuo reishi mullekin jonkinlaisena nukkumattina toimia :D

P.S Reishistä innostuneena kävin ostamassa sitä heti Punnitse ja säästä -liikkeestä, ja kivana yllätyksena sitä (ja monia muita sienijauheita) myydään myös irtopusseissa, että ei oo pakko ostaa heti kokonaista boksia! :)

Kaisa Merelä

Jees, loistavaa kuulla! :) Hauska sattuma tosiaan, ehkä mulla on lukijoihin joku connection... ;D

krista (Ei varmistettu) http://www.fitkrista.blogspot.fi

Mäkin sain testaukseen viime vuonna juuri tätä fsf reishiä, ja pidin älyttömäm paljon. Tukin tätä jopa appiukolle, joka kärsii korkeasta kolesterolista.

Kaisa Merelä

Hyvä! :D Sienet kiertoon!

Santi (Ei varmistettu)

Itselläni saman sarjan Instant Cordyceps on saanut aikaan ihmeitä. Olin perhesyistä masentunut pitemmän aikaan, mutta Cordyceps toi energian takaisin. Luen mielelläni arvioita muistakin sienistä, ja tämän jälkeen menen saman tien ostamaan reishin ja aloitan käytön heti sunnuntaina juhannuksen jälkeen. Kiitos jälleen hyvästä postauksesta!

Kaisa Merelä

Vau aika mielenkiintoinen tarina! Cordyceps on toinen sieni, jota haluaisin testata kuuriluontoisesti, jotta näen mahdolliset vaikutukset! :) Olen sitä nappaillut tähän mennessä lähinnä ennen treeniä. Kiva kuulla että oli mieluinen postaus :)

Lotta (Ei varmistettu) http://syotava.blogspot.fi/

Moi, päädyin tänne sattumalta googlen kautta ja heti ekassa postauksessa oli jotain hyvin tuttua.. Tuo muki on nimittäin meikäläisen käsialaa. :) En usko että näin sua ULF:ssa, tai ei ainakaan jäänyt mieleen..(?) Päivystin kojulla vain tiistain. No mutta hauska yhteensattuma joka tapauksessa ja kiva blogi! :)

Kaisa Merelä

Heii, ihana Lotta! Kiitokset kauniista mukista :) Olin kyllä molempina päivinä Upgraded Life Festeillä! Mukin ostin keskiviikkona päivän päätteeksi. Kyselinkin Teemulta kuka on älyttömän inspiroivan yksinkertaisen designin takana ja muistan hänen maininneen sinut. Kiitos siis ihanista aivohetkistä joita mukin kanssa vietän! :D Hienoa jälkeä!

Lotta (Ei varmistettu) http://syotava.blogspot.fi/

Kiva kun ostit, hukutaan muuten noihin! :D

Sarianna (Ei varmistettu) http://moveslikeananimal.blogspot.com

Kuulisin todella mielelläni myös muista instant -jauheista! :)

Mä olen myös sellainen, jonka on ihan hirveän vaikea saada unta. Ennen en voinut alkaa nukkua ilman että otin kirjan käteen ja luin itseni väsyksiin.. joskus jopa yli tunnin. Alkukeväästä päätin testata melatoniintabletteja iltaisin. Se on kuitenkin kehon oma hormoni, eikä mikään vieras luonnoton aine. Vaikka eihän se optimaalinen tilanne ole,että niitä joutuu napsimaan. :3 Anyway, melatoniinin avulla olen saanut säännöllistettyä unirytmiä, enkä ota sitä enää edes kovin usein, koska uni tulee helpommin. Se on ehkä auttanut jotenkin rentoutumaan ennen unta. Olen luonteeltani stressaaja, joten toimii varmasti rentouttajana hyvin! :D

Tuo reishi kuulostaa kyllä kivalta siinäkin mielessä, että yöllä heräily ja huonosti nukkuminen ovat tuttuja juttuja. Voih pitääpä mennä käymään Punnitse & Säästässä jahka sieltä löytyisi! :P

Kaisa Merelä

Loistavaa hei, suosittelen kyllä kokeilemaan reishiä! :) Itsekin oon melatoniinia kokeillut, mutta ei sovi mulle. Herään aina parin tunnin päästä, enkä saa enää unta. Melatoniini ehkä auttaa nukahtamaan, mutta reishi ainakin itselläni takaa sen, että uni on laadukasta. Katsellaan jos muista instanteista vielä intoutuisin kirjoittamaan! Cordyceps kiinnostaa eritoten :)

Milla (Ei varmistettu)

Joo lisää sieni-juttuja!!!! Hirrrveen mielenkiintosia!

Kaisa Merelä

Kiva kuulla! :)

Bea (Ei varmistettu)

Olen itse töissä superfoodien ympäröimänä, enkä tajua miten en vieläkään ole saanut aikaiseksi kokeilla noita FSF:n jauheita. Mullakin menee nukkuminen aika ihmeellisissä sykleissä, saatan nukkua viikkoja hyvin, sitten menee taas viikko-pari niin että nukahtamiseen menee 2-3 h ja näen mitä absurdeimpia unia. Aktiivisen elämän ja treenaamisen kannalta olisi tietty hyvä saada vuoden ympäri nukuttua sikeästi, joten täytyykin heti hakea muutama pussi reishiä kokeiluun. :)
Osaatko yhtään sanoa että kuinka monena päivänä tuota pitää juoda, jotta huomaa vaikutukset? Tämä on varmasti tosi yksilöllistä, mutta miten sun kohdalla oli?

Kaisa Merelä

Siis mun kohdalla huomasin heti ensimmäisen pussillisen jälkeen heti sinä yönä! En juo reishiä mitenkään säännöllisesti, vaan aina sillon kun haluan varmistua hyvistä unista :) Joillakin toki täytyy juoda useampia viikkoja säännöllisesti ennen kun alkaa vaikuttamaan.

Ida (Ei varmistettu)

Mielellään kuulisi lisää näistä, erityisesti Instant Maitake on kinnostanut minua jonkin aikaa! Hintaa noilla kun on jonkun verran niin kiva se on lukea arvioita ennen kaupoille menoa:)

Kaisa Merelä

Kiitos toiveesta, maitake on kyllä ollut kans kovassa käytössä. Siitä ehkä kokemuksia jossain vaiheessa myös :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.