The Good Morning 3.0

Julistan blogin kolmannen aikakauden alkaneeksi.

Tauko tai ajatustenjäsentelyloma, miksi sitä nyt kutsuukaan, on ollut mahtavaa aikaa. Mitä oikein olen puuhaillut?

Olen kirjottanut. Paljon. Olen kuunnellut musiikkia, kävellyt luonnossa ja haistellut kukkia. Sosiaalisuuden tarpeeni on kasvanut ja olen hakeutunut aktiivisesti ihmsten läheisyyteen. Olen käynyt kiinnostavia keskusteluja tuntemattomien ihmisten kanssa sekä vaihtanut kuulumisia vanhojen ystävien kanssa.

Olen kerännyt nokkosia ja etsinyt mielenrauhaa. Olen löytänyt mielenrauhan. Olen oivaltanut, että kaikki tapahtuu aikanaan, eikä mitään, mikä ei tunnu luontevalta, pidä pakottaa. Olen tajunnut, ettei kaikkea tarvitse saada heti, vaan kaikki minulle varattu tulee kyllä elämääni aikanaan.

Olen nauttinut vihreistä maisemista ja kiireettömyydestä. Olen levännyt, kun on tuntunut siltä, että täytyy levätä. Huolimatta siitä että se on kolmas päivä lepoa putkeen.

Olen ollut hyvillä mielin sisällä, vaikka ulkona on paistanut aurinko. Olen käynyt lenkillä välittämättä siitä, että sade on iskeytynyt vasten kasvojani. Olen käynyt pitkällä kävelyllä keskellä yötä ja mennyt suoraan nukkumaan, vaikka joku joskus sanoi että urheilun jälkeen täytyy aina syödä jotakin.

Olen koittanut rikkoa sääntöjä ja olla mahdollisimman vapaa. Olen laittanut pankkikortin, puhelimen ja kotiavaimen käteen kiinnitettävään treenikoteloon, lenkkarit jalkaan, ja vaeltanut ympäri Helsinkiä ilman takkia, laukkua tai aikataulua. Ilman kelloa. Tehnyt heräteostoksia, syönyt jäätelöä, juossut rantaa pitkin. Olen välillä seissyt käsillä puuta tai seinää vasten ja välillä käynyt kahvilla. Olen kuunnellut intuitiota ja tehnyt juuri niin kuin minusta on tuntunut.

Olen vastannut viesteihin niillä sanoin, jotka ovat ensimmäisenä tulleet mieleen, enkä ole miettinyt, mitä vastapuoli haluaa mahdollisesti kuulla.

Olen ollut rehellinen itselleni, ja oivaltanut, mitkä palaset eivät kuulu elämääni ja tietoisesti mutta luonnollisesti poistanut niiden osuutta. Olen lisännyt luontevasti myös niitä hyviä asioita. Olen kuin alitajuisesti hakeutunut sellaisiin tilanteisiin ja sellaiseen seuraan, jossa minulla on hyvä ja rento olo.

Ennen kaikkea olen koittanut olla niin aito kun osaan. Olen koittanut toimia niin rehellisesti ja niin vilpittömästi kuin osaan. En ole tehnyt mitään, mikä on tuntunut väärältä, huonolta, vaikealta, tuskaiselta, turhauttavalta, kiusalliselta tai feikiltä.

Olen ymmärtänyt, mitä itsehoidolla tarkoitetaan. Minä vaikutan siihen, millainen olo, millaiset ajatukset, ja millaiset tapahtumat elämääni rikastuttavat.

Olen nauranut yksin ollessani, kun olen muistanut jotain kivaa. Olen nauranut joka päivä. Joskus nauran vain siksi, koska olen iloinen, joskus siksi että minun tekee mieli nauraa, koska se tuntuu kivalta kehossa.

Kun olen treenannut, olen saattanut mennä ulos, laittaa silmät kiinni ja tunnustella mihin kehostani tänään on. Mitä se tekee tänään kaikista luontevimmin ja mitä se kaipaa. Joskus treeni on jäänyt "vain" venyttelyksi tai tanssinomaiseksi liikehdinnäksi, kun olen huomannut että kroppani tarvitsee itseasiassa sitä rasituksen sijaan.

En ole syömisen suhteen katsonut kelloa. Olen saattanut syödä kaksi tai kolme kertaa päivässä. Olen saattanut syödä tuhat kaloria kerralla. Olen käyttänyt niitä raaka-aineita, joita minun on milloinkin tehnyt mieli, sillä uskon että mieliteot kertovat meille jotain tärkeää. Olen syönyt pääasiassa puhtaasti, sillä kroppani ei ole missään vaiheessa kaivannut mitään keinotekoista. Olen jättänyt maito- ja viljatuotteet viime aikoina lähes kokonaan pois. Nautin kahvini mustana, ja on päiviä, jolloin en juo sitä ollenkaan. Juon vettä yli neljä litraa päivässä, vaikka joku joskus sanoi, ettei vettä pidä litkiä liikaa. Olen juonut aina kun on ollut jano.

Kaikella tällä olen koittanut löytää itselleni optimaalisimman tavan elää, voida hyvin ja menestyä sekä rakastaa. Olemme jokainen uskomattoman uniikkeja olioita, eikä kaikki säännöt ja ohjeet (kuten tämän hetkiset ravitsemussuositukset), käy sellaisenaan kaikille. Oman parhaan olonsa löytää vain kokeilemalla ja tutkimalla.

Se on palkitseva matka, sillä siinä ei ole päämäärää, vaan palkinnot tippuvat joka päivä, joka tunti, joka minuutti, aina kun olemme tehneet taas yhden valinnan kuunnellen itseämme. Emme voi koskaan saavuttaa täydellisen hyvää oloa ja olla "valmiita". Voimme vain kehittyä loputtomiin.

The Good Morning 3.0 koittaa parhaansa mukaan antaa vinkkejä ja inspiraatiota, jotta jokainen voi löytää itselleen sopivia palasia oman hyvinvoinnin tueksi. Tiedän, että tulette pitämään uudesta freesistä linjasta! Itse olen uskomattoman innoissani, mikä ei varmaan yllättänyt ketään. Jatketaan tästä! Olette mielettömän fiksuja ja rakkaita. Tuli jo tauon aikana melkein ikävä. Ihanaa olla takaisin :)

Kaisa

Kommentit

Annika (Ei varmistettu)

Jee, kiva kun oot takasin! Lisää tälläsiä syvällisiä pohdiskelevia postauksia, nää on parhaita :)

Kaisa Merelä

Kivaa olla takaisin! :) Kiitos, näitä on mahtavaa kirjoitella mutta niiden syntymiseen tarvitaan aina vähän ekstra-ajatustyötä ja oivalluksia ;)

milpu (Ei varmistettu)

Ai-van ihana teksti! <3 Sä se osaat fiksuilla ajatuksillas joka ikinen kerta hämmästyttää; kuinka niin ilmiselviä totuuksia lauotkaan, mitä ei silti ole osannut omassa elämässään toteuttaa! Odotan innolla The Good Morning 3.0 -päivitystä. Olet ihana <3

Kaisa Merelä

Voi, ihana olet itse! Kiitos kovasti :)

Suvi (Ei varmistettu)

Tää on aivan ihana postaus! Ei muuta :-)

Kaisa Merelä

Kiitos, mukavaa kuulla :)

Aino (Ei varmistettu)

Ihan mieletöntä miten tulikaan niin hyvä mieli itselle lukiessa tätä postausta! Ihanaa, että oot saanu kokea itse tuollaisen vapautumisen :) Osaat kyllä aina innostaa näillä kirjotuksilla ! :)

Kaisa Merelä

Vau, hienoa kuulla! Kiitos :)

Vivian (Ei varmistettu) http://vivianlinar.blogspot.com

Niin inspiroiva teksti! Tää on kyllä yks parhaimii blogeja mitä oon koskaan lukenut. Jotenkin vaan piristät näillä teksteillä joka kerta kun on ollut synkkä päivä meneillä. Oot paras <3

Kaisa Merelä

Kiitos, mitä mahtavinta kuulla! :)

Anonyymi (Ei varmistettu)

Sen oman hyvän olon tulisi olla muuta elämää tukeva tekijä, ei perustavanlaatuinen ja ainoa tavoittelemisen ja ajattelun arvoinen asia päiväjärjestyksessä. Aikamme on itsekeskeisyyden voittokulkua.

Kaisa Merelä

Tottakai hyvinvointi on ajattelemisen arvoinen asia! Sanoit, että aikamme on itsekeskeisyyden voittokulkua, mutta minun mielestäni asia on päinvastoin. Aikamme on sellainen, että unohdamme itsemme ja oman hyvinvointimme kiireiden, stressin, töiden, ihmissuhteiden, yhteiskunnan asettamien paineiden ja mallien takia. Villitysten ja trendien takia.

Elämme yltäkylläisyyden maailmassa, jossa ruokaa (ei sitä ravitsevinta) on tarjolla joka kulmalla, ja kykymme kuunnella kehoamme on heikentynyt, kun aivomme on tottunut aikojen saatossa toimimaan olosuhteissa, joissa kaikki löytämämme ruoka täytyy hyödyntää.

Kehomme on tottunut liikkumaan paljon ja lihaksemme tekemään töitä, mutta aikamme on sellainen, että istumme suurimman osan päivästä.

Muun muassa näiden seikkojen takia meidän täytyy tietoisesti skarpata hyvinvoinnin suhteen ja oikeasti ajatella sitä, kuinka voisimme voida paremmin, ja toimia täten tehokkaammin, ottaa muut paremmin huomioon, olemaan yhteistyökykyisiä ja tuottavia yhteiskunnan jäseniä. Samalla toki toteuttamaan itseämme ja unelmiamme.

Kaikille hyvinvointi ei tietenkään ole yhtä tärkeä asia, mutta se koskee kuitenkin meitä kaikkia. Kannattaa myös ottaa huomioon, että olen hyvinvointibloggaaja, joten minun elämässäni se (hyvinvointi) on perustavanlaatuinen ja ajattelun arvoinen asia päiväjärjestyksessä :) Myönnettäköön, että hyvinvointi on minulle niin vahva intohimo, että siitä on melkein tullut jo uskonto, hehe, mutta eihän se väärin ole!

Jokainen tavallaan :) Meitä on niin moneksi, mutta ihanaa että kaikilla on ne omat intressit ja ne omat jutut, joista saada elämään iloa ja nautintoa!

Huippua, rentouttavaa kesää sinulle!

Ronja (Ei varmistettu)

Huippuvastaus Kaisa!

Elämä on elämistä varten, aina ei tarvitse mennä tietyn aikataulun tai kaavan mukaan, joskus tekee hyvää vain heittäytyä ja antaa elämän viedä :) Hienoa, että olet saanut uutta puhtia!

Kaisa Merelä

Näin on! Pienikin "irtiotto" voi poikia hienoja oivalluksia omasta itsestään ja elämästä :)

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi/

Olipa ihana hyvän mielen postaus ja täyttä asiaa! :) oot ihan huippu!

Kaisa Merelä

Kiitos, ihana :)

Sara (Ei varmistettu)

Vau, ihan huikea ja vaikuttava teksti! Sain tästä tosi paljon inspiraatiota ja voimaa alkaa toteuttaa tollasta itsensä kuuntelemista myös omassa elämässä. Se on jäänyt jostain syystä vähän vähemmälle: ajattelen aina, että on pakko mennä lenkille ja lukea kokeisiin ja mennä sinne tai tänne vaikka ei millään huvittais tai tekis mieli. Tätä tekstiä lukiessani ymmärsin, että aina ei oo pakko jos ei tahdo. Kiitos aivan ihanasta blogista Kaisa! :-)

PS. Oot muuten ihan älyttömän lahjakas kirjottaja!

Kaisa Merelä

Kiitos kovasti! Mielettömän hienoa kuulla :))

ann (Ei varmistettu)

Siis mä toivon että sä tiedät kuinka ihana olento olet...! :)

Kaisa Merelä

Voi... ihana! :') Kiitos kovasti.

Laurahooo (Ei varmistettu) http://themomentsoflaura.blogspot.com

huikea teksti, pysäytti miettimään omaa oloa myös! tästä inspiroituneena jatkan tänään vielä lepojaksoa ja kuuntelen omaa kroppaani koska se on taas valmis painojen nosteluun :-)!

Kaisa Merelä

Mahtavaa, juuri näin! Paljon tsemppiä ja kiitoksia! :)

emppu (Ei varmistettu) http://emppu-whyso.blogspot.fi/

Tämä postaus sai hymyn huulille ! Siitä todella välittyi aitous ! Olet niin viisas ja upea ! :)

Kaisa Merelä

Kiitos hurjan paljon! :)

Ihan mielettömän inspiroiva postaus! Mä olen jo varmaan vuoden taistellut oletuksia ja normeja ja vaatimuksia vastaan - ja hävinnyt. Tä avasi taas mun silmät. Mulla on paha olla, kun mä teen väkisin mitä muutkin tekee tai mitä jossain fitness-lehdessä tai -blogissa neuvotaan ehdottomana totuutena. Täytyy opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä ja unohtaa ympäristön paineet. Kiitos!

Kaisa Merelä

Näin on näreet! Loistavaa kuulla, että olet oivaltanut hienoja asioita. Ja kiitos :)

Anna (Ei varmistettu)

olet upea :) !

Kaisa Merelä

Voi kiitos :) Niin sinäkin!

Ilon Päivä (Ei varmistettu) http://ilonpaiva.blogspot.fi

Taukopostaukseesi tuli paljon vaativaa ja negatiivistakin kommenttia, ethän Kaisa ota niistä itseesi. :) Olet hyvin nuori, ja asemasi siihen nähden todella painava - olet julkisen arvostelun ja ulkoisten vaatimusten kohteena alalla, joka kuitenkin lopulta pohjautuu omaan luovuuteesi.

Moni ammatikseen luovaa työtä tekevä, vuosikymmenien kokemukseen nojaava konkarikin saattaa kokea nämä paineet todella stressaaviksi. Muista sinä pitää pääsi kylmänä niiden edessä, iloita hienoista saavutuksistasi mutta unohtaa niiden mahdollisesti asettamat suorituspaineet.

Blogisi on ihana.

Kaisa Merelä

Ihana kommentti. Kiitos hurjasti sanoistasi!

Jonna (Ei varmistettu) http://lunamuru.blogspot.fi

Oikein piristävä ja elämänmyönteinen kirjoitus!:) Jatkoa odotellessa!:)

Kaisa Merelä

Kiitos! :)

kaunis teksti mutta aiotko vielä toteuttaa sen vegaaniviikon?

Kaisa Merelä

Kiitos! Täytyy sanoa, että en ole varma saanko sitä mahdutettua elämääni tällä hetkellä.

jen (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Mikä sattuma että eilen luin monien mutkien kautta yhdeltä istumalta kirjan, joka käsitteli juurikin tätä asiaa erityisesti ruuan kannalta. Sitä miten meidän luonnolliset vaistot ovat tukahdetuttu kun niitä pitäisi oikeastu kuunnella, sillä ne kertovat meille enemmän kuin mitkään asiantuntijat tai tutkijat. Aivan ihanaa että juuri samaan aikaan yksi lemppariblogeistani on lähteny samaan suuntaan! :) jatkan innoissani lukemista!

annie (Ei varmistettu)

Jos satut lukemaan niin vinkkaatko että mikä kirja oli kyseessä? :)

Kaisa Merelä

Minuakin kiinnostaisi tietää kirjan nimi! :)

Sini (Ei varmistettu)

ihanaihana Kaisa! miten meni muuten ylppärit arvosanojen suhteen? :)

Kaisa Merelä

Kiitos! :) Oikein mainiosti, hyvät paperit tuli!

Siiri (Ei varmistettu) http://siiriandsiiri.blogspot.com

Oot kaunein, inspiroivin ja fiksuin bloggaaja jonka tiedän.

Kaisa Merelä

Voi... KIITOS! :)

paula (Ei varmistettu)

Tosi hyvä postaus! Ei ollu Sellanen perus kaisaminni, vaan Tää oli kaisa. Ihan sama tuleeko joskus tulevaisuudessa the good Morning 4.0 tai the good Morning 4.5 mut kunhan jaksat tehätätä oikeesti, niin Tää on ait vaa suulle ja lukioille parempi

Kaisa Merelä

Kiitos paljon. Arvostan sanojasi :)

Erika (Ei varmistettu)

Ihanaa tekstiä, piristi iltaa niin kivasti! Tajusin itsekin vasta tätä lukiessani että viime aikoina oon kuunnellut enemmän kehoa ja syönyt vapaammin sekä treenannut vapaammin. En ole stressannut niistä asioista liikaa. Tää postaus antoi taas lisäpuhtia ja sai ajattelemaan, ettei näitä terveysasioitakaan kannata oikeasti ottaa niin vakavasti. Oman kehon kuuntelu joka tilanteessa on jees! :)

Kaisa Merelä

Juurikin näin! Mahtavaa! Kiitos :)

sussu (Ei varmistettu)

Mukava ja omalla tavalla tsemppaavakin postaus..
Eletään hetkessä ja pidetään siitä hetkestä kiinni.. aina joskus :)
Mukavaa alkanutta kesää!

Kaisa Merelä

Nimenomaan :) Kiitos! Mukavia kesäpäiviä sinullekin!

emka (Ei varmistettu)

Moi ihana!
Tää osui kyllä itelle niin oikeeseen aikaan, kuin vain voi. Mä toivon tosi syvästi että jokainen otus, oli treenaamisesta kiinnostunut tai ei, oivaltaa lopulta mitä oman kehon kuuntelemisella tarkoitetaan! Mut väkisinhän ei suunta hakeudu uusiks, se tulee sit kun sen aika on. Ja sehän on mitä suurinta kunnioitusta itseään kohtaan, että kuuntelee, eikä vaan turruta jatkuvasti. Kiitos kun jaoit, tuli hyvä olo!

Kaisa Merelä

Ihan totta puhut! Itsensä oppiminenkin on matka, ei kaikkea voi osata heti. :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.