Hello darkness, my old friend

Viime päivät ovat olleet tunteiden vuoristorataa. Oiken sellaista leffaelämää. Hetkessä olemista, antautumista, kipua, rakkautta ja pelkoa. Kahvia, valkoiseen peittoon kääriytyneenä pitkin kämppää vaeltelua, pakkasilman hengittelyä parvekkeen ovella, ajantajun katoamista, rööki tai kaksi. 

Olen nauttinut syömättömyydestä, juomattomuudesta ja unettomuudesta. Kipu tuntuu palleassa. Siellä sijaitsee pelkokeskuksemme. Kun pallean päälle asettaa käden, ja toisen rinnan päälle - sydänkeskukseen - voi tuntea syvimmän itsensä. Voi tuntea haavoittuvaisuutensa ja vahvuutensa. Siinä rakkaus ja pelko saavat molemmat huomiosi. Ne tanssii keskenään. Kumpi vie? Anna rakkauden tulla palleaasi, älä pelon tulla sydämeesi.

Tiesittekö muuten, että ikävät jutut iskevät kovempaa silloin, kun vatsa on tyhjä? Tämän havainnon olen tehnyt. Silloin siellä ei tavallaan ole mitään, mikä ottaisi iskua vastaan. Siksi kannattaa välillä saada niellyksi leipäpala, vaikka se vähän oksettaisikin. Se nimittäin rauhoittaa kehoa.

Ihanaa tammikuuta ihmiset. Nautitaan pakkasesta. Suomen talvi on kuoleman fyysinen ilmentymä. Tajusin sen vasta ihan hiljattain, kun ystäväni sanoi sen minulle valittaessani vallitsevaa vuodenaikaa. Kun talvelle antautuu, se helpottaa. Moni haluaa talveksi lämpimään, jotta omaa pimeyttä, surua ja tyhjyyttä ei tarvitsisi kohdata. Se on todella ymmärrettävää. Mutta sanonpahan vaan, että jättikokoisiin talvivaatteisiin kääriytyminen, lumisessa metsäsässä kävely ja sen ymmärtäminen että tämä on tätä ja tulee aina olemaan tätä kunnes me kuolemme, on todella voimaannuttavaa.

Luonto kuolee ja me kuolemme, mutta silti joka ikinen kerta tulee kevät. 

Kommentit

Elmaz (Ei varmistettu)

Minä pidän talvesta ja pimeydestä. Silloin on ihana kotona laittaa kynttilöitä, juoda teetä ja loikoilla sohvalla hyvän leffan tai kirjan parissa :) Myös lenkillä käyminen pimeällä on jotenkin tunnelmallista. Pidän myös kesästä ja valosta, mutta minusta on ihanaa kun vuodenajat vaihtelevat ja kaikissa vuodenajoissa on jotain hyvää :) Ehkä syksy on kuitenkin suosikkini. Vielä aavistus kesää jäljellä mutta voi jo hyvällä omalla tunnolla nautiskella kotona suklaata kynttilänvalossa? :D

Kaisa Merelä

Syksy on kyllä ihana kun on vielä ihan energiaa täynnä kesän jäljiltä! Tammikuussa onkin sitten jo ihan kuivaksi puristettu rätti. :D Mutta kaikkeen tottuu, kun antautuu. <3

Irkkku (Ei varmistettu)

Jotenkin samanlainen fiilis ollut koko tammikuun - ensimmäinen oikea rakkaudentäyteinen parisuhde päättyi joulun jälkeen ja nyt taistelen yksin olemisen pelon, rakkauden, surun ja helpotuksen tunteiden kanssa. Voimaannuttavaa löytää itsestä sitä voimaa joka tietää että kaikesta selviää vaikka sattuu.

Kaisa Merelä

<3 Voi. Voimia. <3 Sydänsurut on niin kamalia ja niin ihania jollain häiriintyneellä tavalla.

Shankara (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, että luonto on arvokas muistuttaja elämän kiertokulusta. Itse asun paikassa jossa kesä on kuolemaa. Kasvit kuihtuvat auringossa ja hiekkamyrskyt pakottavat pysymään sisällä vähän niin kuin kuin talviset lumimyrskyt Suomessa. Ja silti joka talvi saapuu sade, joka herättää aavikon hetkeksi vihreään elämään. :)

Kaisa Merelä

Wow en tajunnut että jossain se menee tosiaan noin päin. Ihana mielikuva tuli tosta, kiitos. <3

Tuiku (Ei varmistettu)

Aaaaaaaaaaahhh, tuo viimeinen lause!! Olipa mainio ja toivoa antava kirjoitus. :)

Kaisa Merelä

<3 Kiitos! 

Torkkupeiton alta (Ei varmistettu)

"...silti joka ikinen kerta tulee kevät." Tuossa kohtaa kyynel vierähti poskelle. Pysähdyin tuijottamaan ikkunalaudalla kuolevaa joulutähteä ja hetken päästä hymähdin vähän hymyillen. Kevättä kohti.

Kaisa Merelä

<3 Ihana!

lindaanniina (Ei varmistettu)

Ah tää oli ihanaa, voimaannuttavaa ja lohduttavaa Antaudutaan ja tehdään tää helpommaksi. Kohta se kevät tulee! &lt;3

Kaisa Merelä

Niin tulee. <3 On jo niin valoisaakin :)

Kaisa Merelä

Niin tulee. <3 On jo niin valoisaakin :)

Kommentoi