Helmikuun lohdut

- Lämpimästi pukeutuminen ja ulkona kahvittelu. Termari messiin ja merenrantaan tai mettään evästämään, kun on vielä valoisaa.

- Ystäväni sai kandin valmiiksi. En tajua, miten voi iloita niin paljon siitä, että toinen sai kandinsa valmiiksi! En ole itse opiskellut, mutta kuulemani perusteella tuntuu, että kyseessä on joku talvisodan kaltainen taistelu, josta ei selviä ilman someen valittamista, kuolemista ja ryyppäämistä, mutta ystäväni se vain uurasti homman valmiiksi valittamatta kertaakaan. Goals.

- Tummaan silmämeikkiin piiloutuminen. Inspiroiduin Marokossa arabinaisten vahvasta silmämeikistä. Mustassa kajaalissa on teinirappioromantiikkaa, joka auttaa selviytymään talven (tai puberteetin) yli.

- Marokosta tuotu arganöljy, joka on antanut kasvoilleni uuden elämän! Ihan ihmeainetta. Tiesittekö muuten, että Marokon alkuperäisasukkaat, eli berberit ja vielä tarkemmin berberinaiset valmistavat arganöljyä käsityönä? Siellä he katumarkkinoilla istuvat maassa risti-istunnassa ja puristavat öljyä mantelimassan näköisestä ruskeasta klöntistä vatiin. Sitten se pullotetaan ja myydään.

- Proosan lukeminen. Voi miten ihanaa vaihtaa todellisuutta jonkun toisen luomaan maailmaan ja lukea kirjaa esimerkiksi metrossa turhan instaselailun sijaan. Olen myös ilokseni huomannut, että kaikenlaisesta lukemisesta oppii. Kun lukee järjettömän hyvää tekstiä, saa vain nautiskella ja napata vinkkejä omaan kirjoittamiseen, mutta rehellisesti kaikki kansien väliin päätyneet tekstithän eivät ole mestariteoksia. "Huonoista" kirjoista oppii, miten ei kannata kirjoittaa ja saa itsevarmuutta omiin teksteihinsä.

- Siskostani tuli bloggaaja! Nyt me ollaan blogisiskokset. Tsekkaa Aino ja kaksi muuta: Flooran päivä.

Kommentit

eepppa (Ei varmistettu)

Oisko jotain vinkkiä kirjasta, jossa on järjettömän hyvää tekstiä? Nimim. ylppäreiden esseekoe tulossa ja kaipais lennokkuutta kirjoittamiseen:P

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinuhe, egyptiläinen :)

Minttu_Maria_Minttu (Ei varmistettu)

Hei, erittäin postauksen aiheeseen liittymätön kysymys sinulle, jonka mielipidettä arvostan osittain itsellenikin tuntemattomista syistä, olisiko sinulla suositella drinkki-ja/tai ruokapaikkaa keskustasta tai sen liepeiltä kahdelle landelikalle, jotka tulevat turistiviikonloppua viettämään Helsinkiin?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.