Helsinginkadun RUPLA (рубль)

Moni teistä on varmaan kuullut Hesarille nousseesta Ruplasta - kahvilan, taidegallerian ja vaatekaupan miksauksesta. Moni varmaan myös tiesi että yksi paikan perustajista on GreenStreetin Johannes.

Niin hassua ajatella, että aika tasan vuosi sitten ajauduttiin Johanneksen kanssa yhteen, kun hän tarvitsi Macbookin laturia Facebookissa ja minä kommentoin että tervetuloa meille lataamaan. Olin muuttanut viikko sitten Helsinkiin ja Johanneskin muistaakseni aika uusi tulokas. Mikkelin kasvatit. Ja sitten istuttiinkin pian tequila shottien äärellä ja juonittiin teille lukijoille superfood-maistatuksia ja raakakakku workshoppeja. Ja kuunneltiin Jay Z:n tuotanto pilalle. Hyviä aikoja!

Nyt jäbä yhtiökumppaneineen valtaa Helsinkiä.

"Johannes, miksi Rupla?"
- No, löydettiin Matin kanssa tuommoinen iso valokyltti jossa luki rupla, ja mietittiin että olis muuten magee nimi jollekin mestalle. Rupla. Sitten me perustettiin sellainen."

Yksinkertaista. Ja toimii.

Huomatkaa ihastuttava miehen logiikka kuvassa. "Jaahas, samaan kuvaan olisi saatava sekä kyltti että mimmi. Käännetäänpä kamera näin."

Niin, minulla on siis uusi hovikuvaaja nykyään. Bloggaajan arki alkaa taas sujua. ;) Kiitos vaan Olympuksen wifi-kaukolaukaisin ja kamerajalusta kuluneesta taipaleestamme. En kylläkään jää kaipaamaan, hih hih hii!

Kaikki kuulemma lähti siis jonkun mummelin kotikirppikseltä, joka olikin todellinen aarreaitta; sieltä löytyi Rupla-kyltin lisäksi myös mm. kahvilan messevä tiski ja astiat, joiden pohjassa lukee Made in CCCP. Kyltillä on myös aika mahtava historia, se oli nimittäin ollut Kuopiossa sijaitsevan Kuopion Rupla -nimisen työväentalon kylttinä 70-luvulta aina ysärille asti.

Sanoisinkin Ruplan olevan yhdistelmä historiaa, nykyaikaa, itää, urbaania taidetta sekä muotia, hyvää kahvia ja uuden ajan herkkuja kuten raakakakkua ja geishakuulia*.

(*Paikka ei vahvista tuotteen nimeä)

Ja viimeiset hyvät uutiset? Kuten monessa Kallion kuppilassa, myös Ruplassa omenat sen kuin hohtaa ikkunasta kadulle, eli etätyöskentelijät läppäreineen ovat tervetulleita istuskelemaan tuntikausiksi. (JES!) Myös kaikenlaiset elukat taisi olla sallittujen listalla.

Ei muuta kuin kasiratikalla Hesarille! Tämä yllättäen huhtikuussa iskenyt syksy on paljon mukavampi kokemus viihtyisässä kahvilassa istuskellessa.

Rupla, Helsinginkatu 16.

Kommentit

Rena (Ei varmistettu) http://dressedwithsoul.com

This must really be a fantastic place!
xx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Mä rakastan paikkoja joilla on tarina! Tuo kyltin löytyminen etenkin kuulosti just siltä, että paikkaan olisi kiva mennä ja siellä ei taideta turhia niuhottaa. Mahtavaa. Harmi etten ole Helsingissä.

Ursula (Ei varmistettu) http://Www.ursulaleh.blogspot.fi

Voi vitsi vaikuttaa symppis paikalta!! Harmi kun en vaan asu Hesassa :-( tonne pitää suunnata jos Hesaan eksyn!

Mari (Ei varmistettu)

Luin tämän postauksen eilen. Ja viime yönä näin unta tästä Ruplasta!
Täytyy siis ehdottomasti käydä tuolla, kun seuraavan kerran piipahdan Helsingissä, kerta tuo tulee uniinkin asti...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.