Hissiomatunto

The Good Morning

En tiedä, mistä se aivan pikkuriikkisen huono omatunto tulee silloin tällöin tilatessani hissiä. Ei läheskään joka kerta, kuten silloin kun kannan painavia kauppakasseja tai olen muuten vain lopenuupunut, tai on vaikkapa reisien pakkolepopäivä.

Mutta joka kerta kun olen hyvällä tuulella ja täynnä energiaa ja tilaan hissin alas, odotan sitä kun se saapuu ja sitten odotan uudelleen kun se hinaa minut kuudenteen kerrokseen, tunnelma jotenkin latistuu. Ehkä se on se odottelu, mikä saa energiani ja intoni laskuun. Tuskin kukaan tykkää odottelusta. Mikäli hissit olisivat itsestäänselvyys, huonoa omatuntoa ei varmaan tulisi. Tunnen kuitenkin tyyppejä jotka valitsevat aina portaat. Se on varmaan se pahin kolaus mukama atleettisen tyypin omatunnolle.

En oiken tiedä mikä niissä portaissa ärsyttää, paitsi että kotini on jo valmiiksi ison mäen päällä. Ehkä ylämäen kivuttuani hieman hengästyneenä haluan vain antautua hissin hinattavaksi. Tai sitten portaissa ei edes ärsytä mikään, vaan haluan hissiin nimenomaan hissiselfieiden, peilille ilmeilyn, yksinpuhumisen, finnienpuristelun ja puhelimen räpläämisen vuoksi.

Otin tämän hissiomatunnon puheeksi siskoni kanssa ja heti seuraavalla kerralla kun olin tilannut hissin, lähdinkin kävelemään portaita alas. Vaikka kannoin kolmea isoa pahvilaatikkoa kädessäni, hyppelin portaita pirteästi ja purin hammasta. Tämähän on ihan kivaa! Sen jälkeen kynnys tilata hissi on vain kasvanut. Ehkä se on sitten tottumisesta kiinni?

Ilmoitusluontoinen asia: olen nykyään porraskansaa. Tai haluan ainakin tulla porraskansaksi. Kirjoitan tästä siksi, että heti kun sanon täällä jotain, se vahvistuu omassa elämässäni. Tässä tapauksessa siis porrashuijaamisesta tulee entistä vaikeampaa.

Jos joka päivä kipuan portaat moneen otteeseen, on pakko jaloissa tapahtua jotain kehitystä. Kasvaakohan kyykkykestävyys? Sujuvatkohan askelkyykyt tulevaisuudessa paremmin? Se jää nähtäväksi.

Ehkäpä tämän tekstin jälkeen joku toinenkin juuri hissin tilannut haluaa yllättää itsensä ja suunnata matkaan mekaanisin keinoin. Ihan vain huvin ja urheilun vuoksi.

Kommentit

anni (Ei varmistettu)

Onneks meiän talossa ei ole hissiä:)) pakko kivuta ne portaat(vaikka 3. kerros vain..) väsyneenä rankan työpäivän jälkeen </3

Suvi55

Porraskansa ftw!
Asun itse kolmannessa kerroksessa ja käytän hissiä vain jos raahaan mukanani jotain todella painavaa ( kauppakasseja ei lasketa näihin asioihin ), enkä voi ymmärtää muutamia samassa kerroksessa asuvia naapureita jotka kulkevat aina hissillä. Portaissa kulkeminenhan on hyötyliikuntaa parhaimmasta päästä! Sen ymmärtää ettei ylimpiin kerroksiin jaksa rampata kävellen, mutta että kolmanteen - eihän se ole matka eikä mikään. :>

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Haha :D Asunut itse myös useassa eri kerroksessa ja nykysin 2 kerros- hissikin on. Oon käyttänyt siitä välineestä nimiä muuttaja-matti, vikinä-veeti, lölleröluola ja cabforcubs. Eiköhän noista nimistä saa jo jonkinlaisen kuvan mitä mielleyhtymiä mullakin sen kopin suhteen on :D Eniten kyllä ihmetyttää juuri ne alle 3- kerroksessa asuvien ihmisten ns. ajantuhlaus siihen hissin ootteluun ku samassa ajassa ois kaikki jo ulko-ovella :D! Ja toinen kummastelun aihe on ne iänikuiset hissillä ravaajat öisin kun muu talo on hiljentyny ja se saakeli vikisee ja rämisee kuilussaan niin, että siihen parhaimmassa tapauksessa herää joka kerta :D vaan siks, että joku tilannu sen 1 kerrosvälin vuoksi tottumuksesta :D can't understand, just can't.

http://lolimte.blogspot.com

Siiri (Ei varmistettu)

Itse asun 6. kerroksessa, ja aina kuljen portaita pitkin, oli sitten olotila mikä hyvänsä. Se on tosi kiva hyötyliikunta, tosin liikun kyllä muutenkin paljon. En vain ymmärrä hissin käyttöä. Monet kulkee jopa 2 kerrokseen hissillä.. Tosi outoa. Poikkeustilanne on minulla matkalaukun kanssa, mutta muutoin ylös ja alas aina portaita.

L (Ei varmistettu)

Itse asuin ennen ensimmäisessä kerroksessä, eikä tätä dilemmaa ollut.
Vuosi sitten 7. kerrokseen muuttaessa lupasin itselleni, että kävelen rappuset ainakin päivittäin.
Aluksi tämä vielä toteutui, mutta nyt laiskuus voittaa usein. Varsinkin kun olen ensin kävellyt tuon saman ylämäen :D täytynee taas skarpata.

Henna (Ei varmistettu)

Ei ole meillä hissiä 3. kerrokseen, joten rappuja tulee kuljettua eestaas useita kertoja päivässä. Töissä käytän hissiä 4. kerrokseen hyvällä omalla tunnolla, koska a) kävelen työ- ja kaikki muutkin matkat b) käyn joka ilta juoksulenkillä ja c) rappujen kävely ei omalla kohdallani käy treenistä.

Lilli (Ei varmistettu)

Ootko ikinä hyötyliikunnasta, eikai portaita nyt varsinaisen treenin takia kuljeta?!

memmi (Ei varmistettu)

Minäkin kuulun porraskansaan! Tosin, asun vaan kolmannessa kerroksessa, ettei tänne nyt niin kovin rankka suoritus oo kiivetä. Mut jotenkin kuljen nykyään ihan automaattisesti portaita. Paitsi jos mulla on jotain oikeesti tositosi painavaa kannettavaa. Tai jos oon seurassa, jossa muut yleensä käyttää hissiä, en nyt yksinäni kuitenkaan lähde portaita pomppimaan. Tää kuulosta kyllä joltain ahniinihananmukareippaalta, mut todellisuudessa tää on todennäkösesti lähtenyt liikkeelle vaan siitä, että inhoon hissejä yli kaiken :-D

riikku (Ei varmistettu)

Ite asun myös 6. kerroksessa ja yli kahteen vuoteen en oo käyttäny hissiä kertaakaan :P muualla, esim töissä, käytän usein hissiä portaiden sijaan (7. kerros ja kävelen työmatkat..selittelyä haha) mut nyt ku on kotona onnistunu olemaan kaks vuotta ilman hissiä nii en kyl millään raaski rikkoo tätä putkee, ihan sama kuinka väsyny on tai kuinka paljon tavaraa on kannettavana :D

Katsku (Ei varmistettu) http://Www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Asun 5. Kerroksessa ja pakko myöntää, että aika usein tulee mentyä hissillä ylös (melkein aina), mutta nyt olen tehnyt päätöksen että menen alas aina portaita pitkin. Edistystä sekin:-D Sekin vaan siksi, että oon alhaalla tyyliin puolet nopeemmin kuin hissiä käyttäen. Pitäis skarpata tässä, jaiks!

Milla (Ei varmistettu)

Jostain syystä ihmiset aina hämmentyy, kun kerron että kipuan 8.kerrokseen vapaaehtoisesti päivittäin portaita pitkin. Hissiä tulee käytettyä vain erikoistapauksissa ;) Aamuisinkin säästää puolet ajasta, kun valitsee hissin tilaamisen ensimmäisestä kerroksesta sijaan portaat!

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

Ehdottomasti porraskansaa! Mikään ei lannista mieltä niin pahasti kuin Se jos joskus joutuu ottamaan hissin. Oon myös niin kärsimätön että Se odottelu ottaa koville:)

www.karhusportscience.com

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Haha en kestä, nää sun postaukset on niin hauskoja ja saa hyvälle tuulelle :-D

Huikeeta etten olekaan ainoa joka "kärsii" tuosta hissiomatunnosta. Asun Vaasassa ja reidet hapoilla pyöräilen aina paikasta A paikkaan B. Kun pääsen kotiin, reidet on niin rikki että hyvällä omalla tunnolla valitsen hissin, etenkin jos oon tehnyt jo salitreeninkin. Mutta auta armias jos oon kävellen liikentessä. Silloin hissin tilaaminen aiheuttaa suurta mielipahaa... No ei nyt vaiskaan mut kuitenkin :'D

S (Ei varmistettu)

Itse valitsen aina silloin tällöin (silloin kun olen yksin, kavereita vaikeeta suostutella moiseen) portaat 14. kerrokseen yliopistolla. Kyllähän siinä on vähän hengästynyt kun ylös asti pääsee ;)

Lauta Diaries

Portaat kunniaan! Ite aloin käyttää portaita, kun taloyhtiön hissi oli niin hidas, että kerkes nukkuun päiväunet ennenkun oli perillä neljännessä kerroksesa.
Ootko muuten ikinä koittanu mitään lautailua. Surffaus on parasta fitnessiä ikinä! :)

Nanneee (Ei varmistettu)

Olen myös porraskansaa! Asun kolmannessa kerroksessa, joten hävettäisi kulkea hissillä niin lyhyt matka.
Kesällä tuli testattua, mitä portaiden nouseminen tekee jaloille: jaoin postia ja joka päivä tuli kiipeiltyä 47 3-4 -kerroksista kerrostalorappua ylös ja alas. Pohkeisiin ilmesty aikamoiset voimanpatit! Kuitenkin muutamina päivinä viimiset raput teki mieli jo kontata, kun ei enää jalka tahtonut nousta.. ja kotona odotti lisaa portaita :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.