Hymy Raw Food Cafe

Katariinankadun alkupäässä, aivan Kauppatorin tuntumassa sijaitsee suloinen pieni raakaruokakahvila, Hymy Raw Food Cafe, jota pitää raakaherkkutaiteilija Maria Lönnqvist yhdessä Inka Wallgrenin kanssa.

Oli aurinkoinen sää ja päivä vasta aluillaan. Makoilin Tokoinrannassa ja mietin, mitähän sitä tänään tekisi. Päivä tuntui täydelliseltä kuulla Marian nauru, joten päätin lähteä Hymyyn nauttimaan jotain hyvää.

Niin kahvilan herkkujen kuin sen tiskinkin takana oleva Maria on itseasiassa elävä raakaruoan mainoskyltti. Kun naisen otetta elämään on katsonut hetken, ei voi pistää tikkua ristiin raakaruoan vaikutuksesta mielialaan. The woman is nuts! Hyvällä tavalla tietenkin. Positiivinen hulluus on häviävä luonnonvara ja sen takia kaikkia sen esiintymiä tulee vaalia ja voimistaa. Siksi nappasin Kauppatorilta kimpun kukkia viemisiksi naiselle ihan vain hänen olemassaoloaan juhlistaakseni.

Jo kahvilan sisäänkäynti on oma elämyksensä. Kaunis portti vie puutarhamaiseen sisäpihaan. Olenko Helsingissä, vai olenko Espanjassa?

Kahvila on pieni, tai oikeastaan se on nurkkaus isompaa toimitilaa, jossa pyörii mm. designmyymälä urbanstory. Paikan moninaisesta tunnelmasta huokuu yrittäjyys ja isot unelmat.

"Mitä sä haluaisit? Suolaista, makeaa? Maista ainakin tätä tuorepuristettua appelsiini-minttu-koivunmahla-mehua!" Päädyin vitriinissä koreilevaan tomaattipiirakkaan, jonka kylkeen tuli vielä raikas salaatti. Raikkaan makea mehu yhdessä suolaisen piirakan kanssa oli mieletön kombo! Jos joku osaa raakaherkkujen makujen eri vivahteiden täydellisen balanssin ja kekseliäät makuparit niin Lönnqvistin Maria. Kaikesta huomaa, että blenderin edessä vietetyt tunnit eivät ole olleet hukkaan heitettyä aikaa.

Minusta raakaruoissa parasta on se, että jokaikinen ainesosa, jota ruokaan on käytetty, menee kehon hyvään käyttöön. Ei ole mitään "turhaa", vaan jokaisella raaka-aineella on terveydellinen (ja toki maullinen) funktionsa. Kun ruuan ravinteet ryntäävät ruokkimaan kehoa ja aivoja, mieliala kohoaa välittömästi ja olosta tulee virkeä. Ja sanomattakin selvää, että myös makunystyrät ovat aitojen makujen hemmoteltavana.

Helsinkiläiset ja lähiseutulaiset, sekä kesävisiitillä Helsingissä olevat, menkää kokemaan Hymyn tunnelma ja uniikit raakaherkut! Hymy sijaitsee osoitteessa Katariinankatu 1 ja sen aukioloajat voi käydä tsekkaamassa kahvilan sivuilta. Hymy on myös Facebookissa! Kuulin juuri, että kesän ajan tarjolla on mintturaakajäätelöä, jota alunperin tarjottiin vain ravintolapäivänä. Jes!

The Good Morning tulee jatkossa jonkun verran keskittymään aitojen, sympaattisten ja kokeilemisen arvoisien paikkojen sekä tuotteiden etsimiseen sekä esittelyyn. Toivottavasti saatte käyttämisen arvoisia vinkkejä! Mistään en kirjoita, mikä ei tuo minulle lämmintä ja rehtiä fiilistä :)

Kommentit

Iina (Ei varmistettu) http://www.shapeandcake.blogspot.com

Just tuonne kahvilaan oon suunnitellut meneväni tulevalla Helsingin reissulla, joten tää postaus oli ihan hyödyllinen sitä ajatellen. :) Minkälainen on hintataso? Paljon esim. pala raakakakkua maksaa ja onko ne palat isoja hintaan suhteutettuna?

Sulla on ihana blogi, lisäsin sen jokin aika sitten lukuluettelooni. :)

Kaisa Merelä

7,50 taisi olla para raakakakkua. Aika tyyriiltä kyllä tuntuu, mutta en ole hirveämmin muissa raakakahviloissa käynyt, joten en osaa suhteuttaa mihinkään :D Palat taisivat olla ihan peruskokoisia, eli kakku jaettuna 12 osaan.

Ihanaa kuulla Iina!! :) Kiitos!

Siiri (Ei varmistettu)

Sun blogia on niin ihanaa seurata kun todella näkee miten sä kehityt ja muutut jatkuvasti (positiiviseen suuntaan ;) ). En tiedä johtuuko se kesästä vai mistä, mutta mäkin olen aika vahvasti kääntämässä vaihdetta pois kaikenmaailman lisäravinteiden ja liiallisen kurinalaisuuden maailmasta kohti mahdollisimman luonnollista asennetta niin ruokavalioon, treenaamiseen kuin elämään ihan yleisellä tasolla. Siispä sunkin blogissa näkyvät uudet tuulet toimii ihan hirmuisena inspiraationa. Tämänkin postauksen jäljiltä jäi hirveen hyvä fiilis ja himo mennä Hymyyn niin pian kuin mahdollista. :)

Kiitos ja hyvää kesän jatkoa sulle Kaisa. <3

Kaisa Merelä

Ihanaa kiitos!! :)

Jonna (Ei varmistettu)

Mariasta oli juttu Iltasanomien netissä, just tänään aamulla sitä luin ja mietin, että oispa siistiä tavata tää ihminen oikeasti, niin upeelta vaikutti suhtautuminen elämään ja muutenkin :)

Kaisa Merelä

Joo, se oli hyvä juttu! :)

Kitty (Ei varmistettu) http://modernwifeblog.blogspot.fi

Hih, ihana tuo ensimmäinen kuva! Siitä ihan huokuu positiivisuus ja ilo :) Yleisesti ottaen vielä pakko mainita, että kiitos Kaisa tosi inspiroivasta blogista ^_^

Kaisa Merelä

Oi, kiitos! <3

Wiiva (Ei varmistettu)

Vaikuttaa ihanalta mut noi hinnat on vähän liian kirpeet mun lompakolle :(

Kaisa Merelä

Niinhän ne vähän on ... :/ Mutta. Onneksi raakakakkuja voi tehdä itsekin ;)

Essi (Ei varmistettu)

Oi että, tällaisilla hetkillä sitä toivoo asuvansa pääkaupunkiseudulla...Toivottavasti pääsis joskus tsekkaamaan paikan, näyttää ja vaikuttaa hyvältä! :)
http://hateloveandpassion.blogspot.fi/

Kaisa Merelä

Vierailulla sitten! :)

Rezzi
Be happy

Näyttääpä ihanalta tyypiltä tuo Maria ja paikka myöskin. Suosittelen lämpimästi käymään myös cafe kuppi & muffini- nimisessä paikassa. Aivan älyttömän herkullisia juttuja kaikki ja palvelu mitä parasta!

Kaisa Merelä

Kiitti paljon suosituksesta! :)

kaisla (Ei varmistettu)

kävelin yhtenä päivänä hymyn ohi ja mietin, että pitäisikin käydä katsomassa. muistin tän sun postauksen ja tulin kurkkaamaan, ootkohan kertonu tuotteista tarkemmin. osaatko sanoa, oliko niillä sokerittomia/hunajattomia/siirapittomia raakakakkuja? vai millä ne makeuttaa ne?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.