Ihana, ihanampi, Suomen kesä

Tekee taas mieli tehdä tällainen puhelinkuvakollaasi kuluneesta viikosta! Tuntuu, että kaikki painava sana asettautuu vielä tietoisuudessani, joten kirjoitetaanpa nyt ihan vaan elämästä. Näitä katselen sitten talvella. Ah, kesä. Se on NYT.

Viikko alkoi ihanasti, kun pääsin näkemään muita Lilyn bloggaajia afterworkin merkeissä Más Rooftop Barissa. Oli niin kiva nähdä Lilyn porukkaa ja erityisesti tätä säteilevää kuvan naista, Iidaa. Ollaan tutustuttu tänä keväänä ja vitsit että diggailen Iidan meininkiä. Lol, onpa muuten kliseinen "getting a baby & just getting drunk" -kuva. Täysin tahatonta, uskokaa tai älkää!

Leikkautin semispontaanin semipolkan! Olin niiiin kyllästynyt kuivuneihin ja hapsottaviin latvoihini, että päätin pätkästä niistä niin paljon pois, kun tarve vaati. Ja sehän vaati jonkun 15 senttiä. No, nyt ollaan polkkapäänä! Kyllä se siitä taas kasvaa. Oli myös ihana käydä vakikampaajalla ja räntätä miesjutuista kolme tuntia. :D Olen aina ollut sitä mieltä, että kampaajilta saa joka kerta enemmän palvelua, kuin pelkän uuden tukan. Niillä on niin hyvä tatsi elämän spekulointiin!

Anivarhainen Kalasatama. Olen herännyt kuluneella viikolla joskus neljältä ainakin kolmena aamuna. Kesäaamun tunnelmassa on sitä jotain. Frank Ocean korville ja ihastelemaan merta. Haudassa sitten levätään.

Kesän ensimmäinen miniroadtrip tehty! Käytiin Meri Björnin kanssa Helsingin ympäryskuntien kauneimmilla spoteilla ottamassa meitsistä kuvia. Tuli kyllä älytöntä matskua! Kuvat otettiin enimmäkseen vedessä ja vaikka olin lopulta ihan jäässä jokainen vaatekappale märkänä, kaikki oli niin sen arvoista. Roadtrip-tyyliin haettiin tietty huoltsikkakahvit, kuuneltiin musiikkia ikkunat auki, käytiin autokaistalla (!) ja mentiin yöllä vielä lopuksi Kuusijärvelle pulahtamaan. Meri olet hurmaava ja tämä täytyy uusia joskus!

Treenattuakin tuli viikolla jopa neljä kertaa! Pari rankempaa treeniä ja pari palauttavaa liikkuvuus-/tanssi-/temppuilutreeniä. Eräs ystävä juuri kysyi minulta, että miten ihmeessä motivoida itsensä liikkumaan kun on kesä ja skumppaa ja valvomista. Itselläni matalin mahdollinen kynnys lähteä liikkumaan on sellainen, että päätän tehdä vain niitä juttuja, joita tekee mieli tehdä ja joita kehoni pyytää ja vain sen aikaa kun se on kivaa. Joskus olen sitten salilla 30 minuuttia "vain" venyttelemässä, seisomassa käsillä, ehkä teen vähän lihaskuntoa tai vatsalihaksia tai sitten roikun. Parempi kuin ei mitään! Tällaiseseta fiilispohjaisesta treenistä jää usein myös tosi hyvä olo kehoon. Joskus sitä sitten intoutuu riuhtomaan kovempaakin, kun on salille itsensä kerran saanut.

Pääsin elämäni ensimmäistä kertaa moottoripyörän kyytiin! Tämäkin tapahtui sattuneesta syystä keskellä yötä. Kesällä on kiva elää öisin. Seikkailu vei kuvan maisemiin. Ei se aurinko laskenut, vaan hohkasi horisontissa pitkin yötä. Se on keskikesä ihan just!

Tämä rakas pikku riiviö on kyllä käynyt hermoille. Olen tullut siihen tulokseen, ettei minulla ole aikaa antaa hänen tarvitsemaansa ja ansaitsemaansa rakkauta ja huomiota enää, kun olen koko ajan menossa, joten hän muuttanee takaisin vanhempieni luokse. Ainakin nyt kesäksi. Myös jatkuva naukuminen yötäpäivää ja lattialle kakkimiset ovat edesauttaneet tätä päätöstä (tosin, kyllä minäkin huutaisin ja kakkisin, jos äitini olisi ihan paska hoitamaan velvollisuuksiaan). Katsotaan syksyllä sitten taas, kaveri.

Kommentit

Aaauuu (Ei varmistettu)

Vau sä olet eron myötä ihan puhjennut taas kukkaan! Hienot kuvat

Kaisa Merelä

Kaunis kiitos! <3

Heiheini (Ei varmistettu)

I love u

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinulla ei ole ollut töitä, tai muita oikeita menoja. Sinua ei vaan ole huvitanut olla kotona joten kissan voi heivata kuuseen " kun olen koko ajan menossa"

Juuri tuollainen asenne kissoja kohtaan johtaa siihen, että ihmiset ajattelee niiden olevan kertakäyttökamaa. Ihan järkyttävää, että kaltaisesi fiksu nuori nainen, joka varmasti on kuullut ja nähnyt kaikki kesäkissa kampanjat ja älä hylkää minua jutut tekee ihan samaa JA VIELÄ MAINOSTAA SITÄ ILOISESTI SIVUJUONENA BLOGISSAAN.

Tutustuthan tähän kamppanjaan (jos nyt koskaan aiemmin et ole asiasta jostain syystä kuullut) ja pidättäynyt ottamasta mitään lemmikkiä kunnes osaat kohdella muita eläviä olentoja niiden ansaitsemalla tavalla.
https://www.hesy.fi/kissa-ei-ole-kertakayttoesine/

Kaisa Merelä

Moikka! Haluan tehdä selväksi että kissa ei siis ole minun, vaan vanhempieni, ja on ollut luonani Helsingissä hoidossa nyt muutaman kuukautta! En siis ole itse koskaan ottanut kissaa ja päättänyt sitoutua siihen :) Ihan totta puhut että jos kissan/eläimen ottaa ni siihen pitää sitoutua!

Vierailija (Ei varmistettu)

On se jännä miten erilaisista lähtökohdista ihmiset lukee blogeja ja tiedostaa maailmaa, tai ehkä tuo lähtökohdista ei ole kuvaava, sanotaan siis että miten erilaisella asenteella ja mielenlaadulla varustettuna ihmiset kohtaavat asioita ja maailmaa.

Minulle tämä oli ihanasti kirjoitettu hyvän mielen tuottaja tämä blogi, jota luin hymyillen samastuen juttuihin ja ajattelin kissaosiosta että kiva että kissa pääsee lomamatkalle toiseen kotiinsa. Kaisalla varmaan taas talvella paremmin aikaa olla sille äitinä.

No olen muutenkin miettinyt viime aikoina paljon sitä, kuinka erilaisia me ihmiset olemme, enkä tarkoita sitä että oma tyylini olisi parempi kuin muiden, tarkoitan vaan että kun varsinkin somen myötä tajuaa kuinka erilaisia ihmisiä maailmassa hilluu, tulee jotenkin hyvin varovaiseksi ihmisten kanssa toisaalta. Face to face sen kyllä onneksi aistii usein heti millainen toinen on, onko sitä yhteistä säveltä vai ei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kissat tarvi mitään lomamatkoja. Ne vihaa sitä, että paikka vaihtuu. Ne ei ole mitään koiria, jotka on innoissaan uusista paikoista ja ihmisistä. Ne on kissoja, jotka haluaa elää samassa paikassa ja kaikenlainen "lomamatkailu" tuo niille stressiä. Ja jos kissa kakkaa lattialle, on jossain jotain ongelmaa ja kissalla ei ole kaikki hyvin.

Kisuli (Ei varmistettu)

Sekin on ollut edesvastuutonta, että kissa on sattunut jäämään parvekkeelle yöksi, joka on instagram -videoista käynyt ilmi..
Varsinkin vanhenmalle kissalle on stressaavaa muuttaa paikasta toiseen ja se ei ole kissan vika jos se ei käy laatikossa tarpeilla. Ehkä laatikkoa ei tyhjennetty joka päivä..
Ei lemmikkiä voi ottaa vain sen kivojen puolien takia (ulkonäkö, seura), niistä huonoista puolista täytyy myös kestää ja hyväksyä (siivous ja hoito).

Kaisa Merelä

Minusta on mukavaa ja lohdullista, että eläinten oikeudet kiinnostavat ihmisiä ja niiden puolesta ollaan valmiita taistelemaan. Tämäkin keskustelu osoittaa sen, että eläimistä välitetään yleisesti, oli ne sitten "kenen" tahansa. En kuitenkaan tekstiä kirjoittaessani ajatellut, että joku voisi tulkita kissahomman ihan näin radikaalisti. Itselleni on itsestäänselvyys, että eläin ei ole kivaa seuraa tai kivan näköinen elukka, vaan perheenjäsen ja lapsukainen, josta täytyy kantaa vastuu ja jonka tarpeista tulee huolehtia. Tällä hetkellä huolehdin hänen tarpeistaan siirtämällä hänet takaisin kotiin, jossa vanhemmillani on aikaa olla hänen kanssaan.

Ja eläinasiaan näin muuten täytyy sanoa, että kummastuttaa välillä, miten se menee tuntuu menevän samaan kategoriaan uskonnon ja politiikan kanssa. Siitä ei voi keskustella ilman vahvoja tunteita. Monille eläinten oikeudet ovat tärkeämpiä kuin ihmisten oikeudet. Minä uskon, että jokainen tuntee oman lemmikkinsä parhaiten ja tietää mikä sille on parasta, ja jonkun toisen räyhäys siinä sivussa ilman mitään käryä koko totuudesta menee vain jotenkin ohi aiheen. Ts. provotaan ja räyhätään eläinräyhäämisen vuoksi, ei siksi, että tilanne sitä oikeasti tarvtsisi. Ellei tilanne oikeasti sitten ole eläimen kannalta huono. Sitten saa ja pitää räyhätä.

Eihän ihmisistä tietenkään ikinä tiedä - kaikenlaisia lemmikinomistajia varmasti löytyy - mutta kyllä minä kissasta hyvää huolta pidän, kiitoksia vain hoito-ohjeista. Ei siis hätää, täällä on kaikki hyvin!

Nina (Ei varmistettu)

Juttu vaan on siinä, ettei ihmiset tiedä eläimistä lähimainkaan tarpeeksi. Ihminen voi LUULLA pitävänsä eläimestään hyvää huolta, muttei todellisuudessa ole perehtynyt sen tarpeisiin, kehonkieleen ja mielenliikkeisiin. Aina ihmisen omat standardit hyvästä hoidosta ei vastaa tosimaailmallisesti sitä mitä eläin tarvitsee.
Netti on pullollaan videoita jossa ihmiset naureskelee ja ihastelee eläinten stressikäyttäytymistä tai pääsevät positiivisissa mielessä viraaleiksi asettaessaan eläimet niille haitallisiin olosuhteisiin. Ihmiset ei ihan oikeasti ymmärrä eläimiä ja on myös haluttomia ymmärtämään omien, viattomien tekojensa mahdollista vahinkoa.

Laatikon ulkopuolelle ulostaminen on itsessään stressikäyttäytymisen merkki, joka voi liittyä paitsi lukuisiin laatikon ominaisuuksiin liittyviin seikkoihin tai laiminlyöntiin sen hoidossa, myös esimerkiksi olla viiveoireilua kevään muutosta.
Tässä ketjussa on ilman muuta tilannetta kärjistetty tarpeettomasti, mutta toisaalta siitä myös ilmenee ettei kissan hyvinvointi ole ollut prioriteetti. Olet tehnyt vastuullisen päätöksen kun päästät kissan takaisin sille turvalliseen paikkaan, mutta ymmärrettävästi kun kissojen asema Suomessa on aivan todella huono, kissan välinpitämättömälle kohtelulle naureskelu myös herättää tunteita.
Kun ne ihmiset jotka kohtelee kissojaan huonosti ei ole vain poikkeuksellisen julmia yksittäistapauksia jotka on syntyneet tyhjiössä, vaan kyseessä on todella laaja ilmiö (kissoja hylätään vuosittain kymmeniä tuhansia!) jota ylläpitää tietämättömyys, ennakkoluulot ("kissa on helpompi lemmikki kuin koira"), kissan asema (kissoja annetaan paljon ilmaiseksi, ne ovat rahallisesti vähemmän arvokkaita ja niihin sijoitetään vähemmän kuin muihin lemmikkeihin) ja pitkä historia välinpitämättömyyttä joka valitettavasti usein periytyy.

Joten vaikka keskustelu varmaan tuntuu aika hyökkäävältä ja pahalta, toivon että pystyt nöyrtymään myös oppimaan siitä. Koska harvasta asiasta kukaan meistä tietää niin paljon ettei olisi enää mitään opittavaa.
Toisaalta tänkin kommenttiketjun voi tavallaan kapitalisoida: onks kissat sulle lähellä sydäntä? entä jos tutustuisit paremmin kissojen tilanteeseen Suomessa ja niiden tarpeisiin ja jakaisit oman oppimiskokemuksesi myös meille lukijoille &lt;3

Kaisa Merelä

Hmm.. Sulla on hyviä pointteja! Ehkä argumentit tuntuvat menevän vähän siksi ohi, että sinulla on jonkinlainen kuva minusta kissanhoitajana, joka ei lainkaan pidä paikkansa. Olet ts. kuullut pari tapausta ja yleistät niiden perusteella koko totuuden. Toivon medianlukutaitoa, mutta on kyllä kiva että vääryyksiin puututaan, oikeasti. :)

Iidaafel
Iidan matkassa

Ihana kesä ja ihana sinä <3 Nähdään taas pian!

Kaisa Merelä

Niin nähdään! Altaalla ;)

ama (Ei varmistettu)

Moi!

Olipa kiva postaus, tuli itsellekin sellainen kevyt kesäolo vaikka vapaapäivät on harvassa töiden ja opinnäytetyön takia. Tuli tässä mieleen kun imen itseeni tätä sun mahtavaa energiaa ja kuuntelen Destiny´s Childia ( :D ), että olisi mahtavaa jos pitäisit kesän aikana jonkin miitin/lukijaillan yms. jossa pääsis sun kanssa vaihtamaan ajatuksia. Kenties jotain yhteistyössä vaikka Puhdistamon kanssa? ;) ihan ilmoille vaan heittelen tämmösiä ajatuksia. Oot mahtava! Keep going!

Kaisa Merelä

Siis aivan ihana idea ja oon miettinyt samaa jo aika pitkään! Hmmm... Katsellaan ;) Ihanat musat sulla ja kiitos kehuista! <3 Huikeeta kesää!

Omppu_ (Ei varmistettu)

Kaisa, ihailen sun impulsiivista, energistä ja alati muutoksessa olevaa luonnetta. Isoksi osasksi sen vuoksi olen seurannut sua aivan ensimmäisen blogisi ensimmäisestä postauksesta saakka. Selvästikään elämäntyylisi ei kuitenkaan sovi lemmikinomistajalle. Hyvä, että kissa nyt pääsee takaisin vanhemmillesi, mutta toivottavasti et ota sitä syksyllä takaisin, ellet voi olla aivan sataprosenttisen varma, että sillä kertaa pystyt sitoutumaan kissanhoitoon koko eläimen loppuiäksi. Ei tuollainen edestakaisin muuttaminen tee yhdellekään yksilölle hyvää. Peace.

Kaisa Merelä

Kiitos ja kyllä, samaa mieltä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.