Joulubrunssi

The Good Morning

Eilen sunnuntaina vietettiin klassista sunnuntaibrunssia. Brunssi ystävien kesken pelastaa sunnuntain kuin sunnuntainkin. Harmaa ja laimea viikonpäivä muuttuu kuplivaksi ja sosiaaliseksi tapahtumaksi, kuin juhlaksi!

Tällä brunssilla ainakin oli hieman juhlava olo. Teemana oli nimittäin kultaakin kultaisempi joulu, joka on jo muuten reilun viikon päästä ovella! Kutsuin koolle neljä ystävääni nauttimaan kanssani terveellisiä jouluherkkuja, kuuntelemaan joululauluja ja juomaan glögiä. Pyysin jokaista vielä tuomaan pikku lahjapaketit mukanaan, jotta voidaan toimittaa tämä perinteinen pikkujoulujen lahjojen vaihto. Kuinka ihana koko sunnuntaista tulikaan!

Brunsseja on tullut järjestettyä jo muutamia kertoja ja jokaisella kerralla sitä vaan oppii aina kuinka toimia vielä paremmin ensi kerralla. Tällä kertaa hoidin pöytäliinojen silityksen ja kattauksen sekä valmistin jääkaappisäilytystä kestävät ruoat jo edellisenä iltana. Aamulla tein loput ruuista, laitoin itseni kuntoon, lämmitin glögin ja sytyttelin kynttilät. Ja laitoin tietenkin joululaulut soimaan hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista!

Monesti itsensä laittaminen saattaa jäädä puolitiehen tai unohtua kokonaan, kun touhuaa koko aamun keittiössä. Olen todennut toimivaksi tavaksi irroittautua keittiöstä noin puolessa välissä hommia laittautumaan. Laittautumisen jälkeen keittiöön voi vielä palata tekemään viime hetken järjestelyt kuten ruokien koristelun ja esillepanon. Näin ei tarvitse laittaa itseään kiireessä ja mikäli vieraat sattuvat saapumaan etuajassa, on tyylikkäämpää ja sosiaalisempaa olla keittiössä touhuamassa kuin vessassa suihkuttelemassa lakkaa!

Voihan brunssin toki pitää rennoissakin merkeissä vaikka pyjama päällä, mutta jotenkin tuntui että tämä joulupöytä valkosine pöytäliinoineen vaati pientä ehostautumista.

Päälleni puin yhteistyökumppani Sheinsidelta saamani petroolinvihreän mekon. Kultainen kotkakoru antaa juuri hyvän viimeistelyn yksinkertaiselle mekolle. Koru on ostettu Cubuksesta. Ja huomatkaa toki taustalla näkyvä uusi valkea huoneeni!

Kuten aikaisemmin jo vähän vihjailin, tarjolla oli niin blogista jo ennestään tuttuja jouluherkkuja kuin uusia tulokkaitakin. Täytyy sanoa että taatelikakku, joka sai tänään ensimmäiset maistajansa, oli todella onnistunut niin leipurin itsensä kuin vieraidenkin mielestä. Reseptiä siihen tulee heti tässä alkuviikosta! :)

Ja eihän joulubrunssi ole joulua nähnytkään, ellei siellä tarjota riisipuuroa, johon on piilotettu manteli! Tämä riisipuuro ei ollut kuitenkaan perinteinen lämmin riisipuuro, vaan fitnesspuuro! Tein siis vähän isomman satsin raejuustoriisipuuroani, mitä yleensä vedän treenin jälkeisissä tunnelmissa. Vähän fancymmalla esillepanolla siitä sai oikein kelpotarjottavan joulubrunssille. Koko puuro syötiin ja vielä kulhoa kaapien! Vieraiden joukossa oli muuten yksi manteliallergikko. Olisi ollut aika ironista, mikäli manteli olisi osunut juuri hänelle, mutta onneksi näin ei käynyt. Veresteltiin tyttöjen kanssa sitä kammottavaa ala-astemuistoa, kun koulun joulupuuroon piilotetun mantelin saadessaan piti nousta seisomaan ja alkaa laulaa... Moni taisi pitää mantelin saamisen omana tietonaan, ainakin itse muistan näin tehneeni.

Brunssin suolainen osio oli aika nihkeä. Minkäs teet, olen todellakin sokerileipuri. Ilman sitä sokeria tosin. Suolaiset jutut ei siis niinkään ole mun juttu, vaikka niitä toki tykkään syödä! Mutta mitä suolaista tehdä terveelliselle joulubrunssille?

Koska vieraiden joukossa oli joitain, ketkä eivät syöneet lihaa, ja toisia, ketkä eivät syöneet kalaa, päätin tehdä kaikille oman suolaisen muffinsin. Suolaiset muffinsit vaikkapa suolaisen piirakan sijaan onkin aika hyvä idea, mikäli brunssille on tulossa joitain erikoisruokavaliota noudattavia tyyppejä. Näiden muffinsien täytteenä oli lohta tai kanaa, sipulia, kirsikkatomaatteja ja fetaa. Saivat kovasti kehuja! Olisi pitänyt varmaan tehdä muffinseja useampi kuin yksi per naama... Näistäkin reseptiä tulossa vielä tämän viikon aikana! :)

Salaatti saa kivaa jouluvibaa, kun sinne sujauttaa taateleita makeutta antamaan! Taateleiden, fetajuuston ja paprikan yhdistelmä oli erittäin toimiva, ellei jopa täydellinen! Taateleiden kanssa käy myös oivasti sinihomejuusto. Se on kuitenkin sen verran mielipiteitä jakava juusto, että päätin pelata varman päälle ja käyttää aina toimivaa fetaa. Maustoin salaatin oliiviöljyllä, sormisuolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Salaatinlehtien seassa myös mm. rucolaa ja pinaattia. Toinen kikka, millä salaatista saa joulupöytään sopivan, on laittaa sen sekaan yön yli glögissä uineita omenan palasia! Tätä en ole itse kokeillut, kuullut vain, mutta päätimme jo eilen äitini kanssa että sitä kokeilemme ainakin meidän aattoillan salaattiin! Kuulostaa nimittäin aika herkulliselta. Ja glöginä tosiaan käytän Marlin sokeritonta glögiä. Se on toki makeutettu keinotekoisilla makeutusaineilla, mutta ei aspartaamilla, kuten Valion vastaava. Kannattaa siis suosia sokerittomista tuota Marlin! Vai onko joku löytänyt stevialla makeutettua glögiä?

Keskellä pöytää katseenvangitsijana oli raakasuklaaproteiinikonvehteja, proteiinipatukkapipareita, sekä kikhernepiparitaikinaa pyöritettynä palloiksi. Osan palloista päällystin tummalla suklaalla, osan jätin ilman. Tähtikonvehtien sisällä oli kuivattua aprikoosia, mikä toimi raakasuklaan kanssa täydellisesti!

Omat lempparini: Raakasuklaakonvehdit aprikoosisydämellä ja tummassa suklaassa dipatut piparitaikinapallot! Varsinkin tuo jälkimmäinen... Niin taivaallista, kokeilkaa!

Jokaisen tuoma pikku paketti löysi paikkansa pienen kuusen alta, joka koristi pöydän päätyä. Sieltä ne sitten pitkän syöntisession jälkeen napattiin ja jaettiin. Voi mikä ilo pienestä lahjasta voikaan syntyä! Paketit pitivät sisällään mm. särkylääkkeitä ja laastareita, teetä, proteiinipatukan, piparminttukarkkikeppejä, ja, no... kaljatölkin. Omalle kohdalleni osui särkylääkkeet ja laastarit. Niitä tarvitaankin varmaan ensi viikonloppuna kun lähden viettämään vuoden viimeisiä pikkujouluja! ;D Tuskin se kaljakaan ihan hukkaan menee. Ja pitäähän sitä tankata dance floorilla protskupatukalla. Ja seuraavana aamuna maistuu varmasti tee. Sanotaanko että kaikkien tuomista lahjoista kehkeytyi aikamoinen pikkujoulu-survival paketti! :D

Essi ja Anna <3

Emäntä pikkusen ylpeän näköisenä, heh. Ja maapähkinävoipurkki uhkaavasti pöydän reunalla, hui!

Tarjoamusten yksityiskohtia ja reseptejä tosiaan tulossa tällä viikolla. Miettikää: viimeinen kokonainen viikko ennen joulua! Vaikkei joulubrunssia ehtisi enää ennen joulua pitää, voi samoja ruokia soveltaa ja pitää pienen jouluillallisen vaikka keskellä arkea kavereiden kesken :)

Ihanaa alkanutta viikkoa ja joulunodotusta kaikille!

Kommentit

elissa (Ei varmistettu)

Jes, taatelikakkua ihanaa!!! :D
Oisin muuten kiinnostunut sun treenailusta, et ois kiva jos tekisit sellasen postauksen siitä :)
Ymmärrän kyllå jos et halua, kun jossain postauksessa kerroitkin ettet pidä treeniblogeista.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Mulla on ollut harkinnassa toi treenipuoli mut toistaiseks en oo aatellu höpistä aiheesta täällä! :) Tykkään treenata mut en koe omakseni kirjoittaa siitä :D Mutta katsellaan, blogi elää jatkuvasti!

Riikka (Ei varmistettu)

Musta ois ihana ku tekisit jonku all in all yhteenvedon sellasista tuotteista, joita ilman et onnistuisi valmistamaan näitä. Koska lähes aina, kun luen reseptejäsi, niin totean että oho, eihän mulla tälläsiä ole. Enkä tiedä edes mistä lähtisin etsimään. Eli joku postaus, jossa kertoisin useimmin käyttämistäsi tuotteista, mistä saa ja hintaa pyöreästi. Haluaisin aina kovasti kokeilla reseptejä, mutta ne yrityksen kaatuvat aina siihen kun joku/jotkin ainesosat puuttuu. :)
Oikein rauhallista joulua sinulle <3

Kaisa Merelä
The Good Morning

Toi on hyvä idea ja mun on täytynyt toteuttaa se monesti, aina jotenkin vaan jää! En keksi yhtään mitä kuvia laitan siihen, heh.. kuvat taatelipussista on niin rumia. Mutta juu, toteutan ehottomasti! :)

Anno (Ei varmistettu)

Jes tollaseen kannatusta täältäkin! :-)

Ja sitä vielä että nam, näyttää superihanalta toi brunssi. Ihana kattaus piste iin päälle :)

Anna (Ei varmistettu)

Oonpa mä muikee! :D Oli ihana päivä, kiitos!! <3 Ja hei, muffinssireseptiä kehiin! Vaikka nää ei itellä ikinä onnistu yhtä hyvin.... :(

Kaisa Merelä
The Good Morning

Sä oot enkeli Anna <3 Ja jep, oli tosi mukavaa. Muffiniresepti tulossa! Voin tehdä sulle niitä vaiks joululahjaks niin saat itse kokin tekemiä ;) Tuon la-aamuna joulukirkkoon XD (mikäli me koskaan sinne asti ylipäätänsä selvitään pe-illan jälkeen)

(Ei varmistettu)

Hihii kiitos! Oioioi kuulostaa HYVÄLTÄ!! Mä en varmaan joulukirkkoon ehdi (aka kykene....), Sofian joulujuhla :(

Sonja (Ei varmistettu)

Ihania ruokia!! Ihana mekko! Ihana blogi :)

www.sonjakorpela.blogspot.fi

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hih oi kiitos kovasti Sonjanen!! :))

Kaisa (Ei varmistettu)

Suklaalla kuorrutettuja piparkakkutaikinapalloja! Tuota on aivan välttämätöntä kokeilla!

Kaisa Merelä
The Good Morning

No ihan ehoottomasti!! En voi tarpeeksi hehkuttaa, ihan oikeasti!

E (Ei varmistettu)

Treenipostausta kehiiin! :)

Nessa (Ei varmistettu) http://indiedays.com/blog/nessanelamaa

Vitsi, tykkään ihan hirveesti tosta sun hiusten leikkauksesta, mulla oli joskus samanlainen mutta nyt oon antanut hiusten kasvaa.
Aina jotenkin kaipaa takaisin siihen mitä ei ole! :)

(Ei varmistettu)

http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/reseptit/juomat/pakuri-glogi/

Ton vois tehdä sokerittomana,jos vaan ehdit ;) Itse en ole tehnyt, mutta ei tuo pakuri siinä varmaan pahalle maistu, ja voihan sen korvata jollakin..

Minkku (Ei varmistettu)

Moi Kaisa!
Voi kun itsekkin jaksaisin panostaa tollaseen brunssiin, ihan mieletön ja kaikki vielä terveellisinä versioina! Huh! Oot kyllä aivan ihana ja valovoimainen! Hyvää joulua sinne <3

Hanski (Ei varmistettu)

Hei onko maapähkinävoi ravintoarvoltaan minkälaista. Mulla oli viimeks kai amonan mp voita mut siinä oli ainaski sokeria. Eli siis onko se epäterveellistä vai saaks sitä syyä iha hyvällä omallatunnolla (vähän epäilen tota jälkimmäistä koska se nyt on vaa nii hyvää). Minkä merkkistä sä ite käytät? :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Amona valmistaa sekä makeuttamatonta että makeutettua! Kannattaa todellakin käyttää ihan 100% maapähkinävoita! :) ja hyviä rasvoja sisältää eli hyvää kamaa on! Tosin kuten pähkinöissä muutenkin, energiaa on paljon mutta kohtuudella :)

H (Ei varmistettu)

Voih, anna minun päästä sinun pöytääsi syömään! <3

Eveliina (Ei varmistettu)

Ihana brunssi! Blogisi on aivan ihana <3 En tiedä, mutta nyt tuntuu siltä että on aika kirjoittaa ensimmäinen kommentti. Olen seuraillut blogiasi viime keväästä. Aluksi tämä oli sellainen blogi, jonka olemassaolon halusi toisaalta pitää omana tietonaan kun taas toisaalta huudella ympäriinsä että oon löytänyt ihan super blogin! Oon testaillut reseptejäsi (ja postannut instaankin kuvia :D) mm. leipoen perheelleni kahvipöytään mutakakkua ja rahkakorvapuusteja tai mustikkapiirakkaa sekä iltapalaksi suolaista piirakkaa avokadopohjalla (ihan mieletön keksintö!). Piparitaikinaakin olen ehtinyt kokeilemaan.

Ajattelin antaa muutamalle lähipiirissäni joululahjaksi itsetehtyä raakasuklaata. Itse asiassa nyt keksin tehdä myös noita piparisuklaita. Mietin vaan niiden säilyvyyttä. Suklaaseen dipatut taikinapallot kannattaa valmistaa varmaankin lähellä lahjan antamispäivää, jotta ne eivät pilaannu? Tuskinpa säilyvät huoneenlämmössä lahjarasiaan pakattuina.

Ihanaa ja herkullista joulua sinulle Kaisa ja kiitos ihanasta blogista! <3

Kettu (Ei varmistettu)

Kaikki näyttää aivan mielettömän hyviltä!! Raejuuston suurkuluttajana minun on aivan pakko päästä testaamaan tuota riisipuuroa! :)

Mimmi (Ei varmistettu)

Kiva brunssi! :) Asutko muuten vielä vanhempiesi luona?

Kaisa Merelä
The Good Morning

Kyllä juu! :)

Kommentoi