JOULUKALENTERI: LUUKKU 1

Ihanaa tontun ja piparien ja torttujen tuoksuista joulukuun ekaa kaikille! Olet juuri avaamassa joulukalenterin ekaa luukkua. Olen kyllä ehkä enemmän innoissani kuin saisi, mutten voi sille mitään! Tästä se lähtee, kaksikymmentäneljä ylläriä, jotka voivat olla ihan mitä tahansa! Pitemmittä puheitta mennään ekaan:

Joulukuun ensimmäisenä päivänä haluan materian sijaan jakaa teille jotain henkevämpää, nimittäin ajatuksen:

Itselleni kuukauden vaihtuminen marraskuusta joulukuuhun tarkoittaa automaattisesti sitä että joulu on tulossa, mutta harvoin muistan ennen uudenvuoden tinaleikkejä, skumppaa ja jäätyneitä varpaita, että joulukuu merkitsee myös vuoden loppumista. Sen vuoden, joka alkoi silloin, kun viimeeksi jäädyttiin taksijonoon pystyyn ja pussailtin kavereita (sekä ei-niin-kavereita) kellon lyödessä 12.

Mieti kuluneen vuoden tarinaa. Mistä elämäntilanteesta se alkoi ja missä olet nyt? Itselläni siinä välissä on ainakin tapahtunut vaikka sun mitä. Miten tarinasi saisi hyvän lopetuksen? Mikä teko tai ajatus tarvitaan, jotta kehä sulkeutuu kauniisti ja vuoden 2014 kirjan voi painaa hyvillä mielin kiinni ja asettaa muistojen kirjahyllyyn?

Oli se sitten anteeksipyyntö, tunteiden vuolas tunnustaminen, itsensä ylittäminen tai pelkkä rentoutuminen, tee se. Kuukaudessa ehtii vielä tapahtua paljon, jos niin päätät. Tästä kuusta tulee hyvä kuu, jos niin päätät. Tammikuu on varmasti mukava aloittaa, kun kulunut vuosi on pistetty nättiin pakettiin.

Itse aion ainakin tehdä paperille listaa asioista, tilanteista tai ihmisistä, jotka tekivät minut onnelliseksi vuoden aikana, ja vaalia niitä enemmän.

Uusi luukku aukeaa taas huomenaamulla klo 06:00!

Kommentit

T (Ei varmistettu)

Ihana idea tää joulukalenteri. Mikäs sen mukavampaa kun nauttia näistä joka aamu aamupuuron kera :-)

Lena (Ei varmistettu)

tää pisti oikeesti mut ajattelemaan. Vuos alkoi niin hyvissä kuin huonoissa merkeissä, olin rakastunut mutta perheenjäsen oli vakavasti sairas. Suhde loppui, perheenjäsen tervehtyi, hankin koiran. Henkisesti olin tosi rikki aika kauan, mut koirasta tuli se tukipilari kenen kaa tuli tehtyy yhtä jos toista. Pidin uudenvuoden lupauksen; juoksin puolmaratonin, myöhemmin toisen. Keksin mitä halusin tehdä isona, ja pääsin haluamaani kouluun. Mulla oli hyvä työpaikka mut päivät tuntui usein todella raskailta. Nyt kun katson jälkeenpäin huomaan kuitenkin et tää vuos mikä musta on tuntunut tosi raskaalta on itse asiassa ollut hyvä! Tapahtumarikas ja sinkkuvuotena oon kasvanut tosi paljon. Tuli muuten pitkä kommentti mut halusin kiittää sua et pistit mut ajattelemaan! :) hyvää joulun aloitusta sulle Kaisa :)

Uraäidin Ruuhkavuodet (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi

Hei, tämä joulukalenterihan on rautaa - tätä alan seurata! Samoissa merkeissä päätin itse vähän aikaa sitten aloittaa Oman elämän inventaario -hyvinvointihaasteen, jossa pohditaan elämää monelta kantilta.
Tästä joulukuusta taitaa tulla aivan erilainen kuin yleensä (yleensä en piittaa joulusta). Joulunodotukseni alkoi hienolla yllätyksellä, jota ihastelin jo omassa blogissani(http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/2014/11/tulkoot-joulu.html) ja nyt tämä sinunkin joulukalenterisi osoittautui näin antoisaksi!

M (Ei varmistettu)

Heips ja ihanaa joulukuuta! Tämä joukukalenteri on aivan huippujuttu, varsinkin kun rakastan sun mietintäpoatauksia, sun tapaa ajatella ja miettiä on aivan ihana. Ite oon vaihto-oppilaana toisella puolella maata ja täällä on oikeesti vasta vika päivä marraskuuta joten otin varaslähdön.. kiitos ihanasta piristyksestä :)

tinski (Ei varmistettu)

Kiitos Kaisa! Kiitos ,että sait mut ajattelemaan mikä mun elämässä todella on tärkeää..

sabrina (Ei varmistettu)

Ihana idea! Sait kyllä ajattelemaan koko kukunutta vuotta ja tajusin että mullahan on kaikki aivan loistavasti! Tapasin vuoden ekana päivänä upeimman ihmisen (miehen;)), muutin 400km päähän kotoa ja opiskelen unelma-ammattiini. Ei sais koko ajan sressata ja olla ahdistunut ihan turhista asioista..no eikö ole hyvä tsempata myöhemmin kuin ei milloinkaan:)

Sannalucia

Olen myös aina vuoden lopulla kelaillut kulunutta vuotta, jouluna on jotenkin aikaa rauhoittua ja miettiä. Itselle on osunut isoja asioita tälle vuodelle! Niistä suurimpana ulkomaille muutto ja sen mukana tulleet huippujutut sekä myös haasteet. Molemmista täytyy olla kiitollinen.

Sanni (Ei varmistettu)

Ihana luukku <3

Tiia (Ei varmistettu) http://moments-bytiia.blogspot.fi

Eikä vitsit tää oli ihana postaus!! Ja oon kyllä yhtä fiiliksissä tästä joulukalenterista kuin nuo aikasemmatkin kommentoijat!! :) Ihanaa joulukuuta sulle! :)

LindaRoot (Ei varmistettu)

Taitaa tulla mulle ainakin henkilökohtasesti todella tarpeeseen asioiden läpikäyminen oikein kunnolla. Luin tän tekstin ja pelkkä pieni katsaus tähän vuoteen saa jo palan kurkkuun. Vaakakupin molemmat puolet täyttyneet tasaseen tahtiin ja nyt varmasti hyvä hetki käydä näitä asioita läpi. Välillä sitä tarvitsee pienen muistutuksen siitä, että on tärkeää pysähtyä miettimään. Arjen eteenpäin posotuksessa helposti se unohtuu..ei tule käsiteltyä niitä huonoja asioita kunnolla ja samoin hyvin asioiden 100% arvostus ei aina toteudu. Hieno avaus joulukalenterillesi, kiitos! :)

Löysin blogisi pari päivää sitten ja aion kyllä jatkossakin käydä kurkkailemassa mitä sulle kuuluu!

-Linda

Tiia (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.fi

Näin tuon sanonnan juuri jossain ja rupesinkin miettimään omaa kulunutta vuotta. Viime tammikuussa asetin isompiakin tavoitteita, ja oli mahtavaa huomata kaikkien toteutuneen. Oikea unelmavuosi :) Nyt joulukuun aikana aion jatkaa samaan malliin tekemällä kaikkea mukavaa ja jaksamalla viimeiset koulu- ja työpuristukset ennen lomalle rauhoittumista. Hyvää joulukuuta! <3

emma (Ei varmistettu)

<3 ihana olet

Pirkko (Ei varmistettu)

Ihanaa päivää !
...niin ne vuodet vierivät :)

sannieveliina (Ei varmistettu) http://healthylifestyle-sanni.blogspot.fi

Tää postaus sai todellakin miettimään kulunutta vuotta. Jotenkin tuntuu, ettei tänä vuonna olis tapahtunut oikein mitään mutta kun alkaa miettiin, tää vuosi onkin ollut ehkä yks tapahtumarikkaimmista ja muuttanut mua henkisesti todella paljon. :)

Ansku (Ei varmistettu) http://shoelover-lover.blogspot.fi

Nonni nättimys, tässä olis nyt sitten tän henkevyyden vastapainoksi vähän materiahommia, haasteen muodossa: http://shoelover-lover.blogspot.fi/2014/12/all-i-want-for-christmas-is.html :)

hyvää päivää (Ei varmistettu)

Hih, miten ihana postaus! Pitää itsekin varmaan tehdä moinen lista, mistä mainitsit :) Tämä vuosi on ollut ihan huikea. Vielä vuodenvaihteessa olin sinkku ja tosi epävarma itsestäni ja tulevaisuudesta. Niin vaan heti alkuvuodesta tapasin maailman ihanimman miehen! :D<3 Syksyllä käynnistyi abivuosi, täysi-ikäistyin ja niin no, tiedäthän millaista tää aika on... Tietysti paljon huonojakin päiviä on vuoteen mahtunut, mutta yksi mieleenpainuvimmista ja parhaista vuosista ikinä. Ah<3

Btw, tuo sivupalkin mustavalkoinen kuva sinusta on UPEA! Tuijotin sitä eilen postausta lukiessa aivan hävyttömän kauan... ;D olet niiiiin kaunis Ihanaa joulunodotusta sulle Kaisa! <3 :)

Eipä mennyt vuosi niinkuin olin suunnitellut. Monet asiat muuttui matkalla ja vähän hässääkääkin on ollut. Loppuvuosi menee toivottavasti tasaisemmin ja varsin mukavasti ainakin tämän joulukalentrin parissa.

Helu (Ei varmistettu)

Ihania ajatuksia ja koskettavia tarinoita. Päätin olla onnellinen - elää niin, että olen onnellinen enkä vain suorita. Varsinkaan suorita niin että se olisi onnesta ja siitä hetkestä pois, joka tuottaa suurimman onnen.
Päätös oli suuri ja pelottava, joskus oma onni tuottaa toisille päänvaivaa. Voiko onni olla päätettävissä ja elää niin, että joka päivä voi olla enemmän onnellinen kuin surullinen? <3

yrjö heikkinen (Ei varmistettu)

Elämä antaa ja ottaa...

krisku (Ei varmistettu)

ihana postaus!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.