JOULUKALENTERI: LUUKKU 10

The Good Morning

Kymmenes päivä joulukuuta. Ehkä tässä vaiheessa on jo ihan ok tunnustaa jotain kummallista. Nimittäin olen koukussa Ylen joulukalenteriin. En edes omista telkkaria, enkä muista kyseisen joulukalenteriohjelman olleen kovin paljon läsnä edes lapsuudessani, mutta jostain ihmeellisestä syystä tämä kymmenminuuttinen lapsille tarkoitettu ohjelma on löytänyt pysyvän paikkansa aamussani. Miksi ihmeessä? Mikään järki ei selitä sitä. Se vain tapahtuu. Joulukalenteri ei ole mielestäni edes kovin hyvä. Luulenkin, että kyseessä on vain tarve saada jotain oheistoimintaa aamiaiselle. Jos jakso ehtii nimittäin loppua ennen kuin olen syönyt aamupuuroni, alan katsomaan A-studiota. Vaikka vain sen viiden minuutin ajan kunnes kulho on kaavittu. Miksi aamiainen ei ole yhtä nautinnollinen ilman viihdykettä?

Muistan joskus nuorempana kaikkien sanomalehtien ollessa aamulla varattuja lukeneeni kymmeneen kertaan vaikkapa maitopurkin kyljet läpi. Nyt se kuulostaa hullulta, mutta silloin se menetteli, kun ei ollut muutakaan luettavaa. Hieman vanhempana aamiaisella selasi intohimoisesti Instagramia. Jenkit kun olivat päivittäneet yön aikana hyvää sisältöä ja oli pitkät pätkät skrollailtavana läpi. Silloin Instagram oli vielä viaton kuvapalvelu. Nyt se on suuri sosiaalinen media, jota ei välttämättä haluakaan aamiaiselle tuoda.

Kumpikohan oli kehittävämpää, maitopurkki vai Instagram? "Ennen kaikki oli paremmin?" ;)

Nykyään mieleni ei tee mieli lukea mitään aamuisin. Voi johtua pimeydestä tai huonosta näöstäni, mutta myös siitä, että pyörittelen tekstejä aamusta iltaan. Jos aamiaisen voi pyhittää sille, että vain katsoo liikkuvaa kuvaa ja kuuntelee, se tuntuu todella todella rentouttavalta. Kaikki someen liittyvä on oikeastaan hitaasti mutta varmasti poistunut kokonaan aamurutiineistani. Tämä meitsin duuni kun on melkein synonyymi somelle, niin siitä haluaa päivän parhaassa hetkessä totaalisen irtioton.

Ehkä aloittelevan yrittäjän ihmisraato haluaakin aamulla jotain helppoa. Esimerkiksi A-studion juonenkulku ja perusraamit ovat aika ennustettavissa, jolloin sen katselu on tietyllä tapaa todella tuttua ja turvallista. Kuin maitopurkkia lukisi. Ei yllätyksiä, ei vahvoja tunnelatauksia, ei paineita, ei pakotteita. Jotain easya aamuun, kiitos. Vaikka sitten niitä lastenohjelmia.

Kiinnostaisi tosi paljon tietää, mitä oheistomintaa teillä on aamiaisella? Vai onko syömisen ohella pakko tehdä jotain? Moni sanoo, että ruuasta kuuluu nauttia ja sen syöntiin kuuluu keskittyä. Olen samaa mieltä, mutta mielestäni aamiainen eroaa rankasti muista päivän aterioista. Ainakin sillä, että se maistuu paremmalta kun ei tarvitse puhua kenellekään ja saa tehdä jotain sivupuuhastelua, jolla saa omaan päivään hyvän startin.

Aamurutiinipöhinää ja oheistoimintavinkkejä kommenttiboksiin, kiitos!

Kommentit

Sofis (Ei varmistettu)

Mun on vähän joka aterialla pakko tehdä jotain, ei onnistu pelkkä ikkunasta ulos tuijottaminen :D Joko selaan lehteä tai sitten luen kirjaa, pakko jotain tehdä kuiteskin

jenskupensku (Ei varmistettu)

ite luen aina blogeja kun syön :D nyt tenttiviikolla pitäs lukea niitä koulumateriaaleja mutta.... eilen katoin myös romanttisia videoita mutta siinä vaiheessa kun kyyneleet alko valumaan puurolautaselle niin tajusin ettei ollu hyvä idea XD

hanna (Ei varmistettu)

joo yleensä se on aku ankka naaman edessä kun syön

Jenni (Ei varmistettu)

Mun aamiainen ei oo aamiainen ilman blogien selaamista! Tuntuu, ettei aamupuuron syömisestä tuu mitää, jos ei samalla tee jotain :-D Oon joskus koittanu "vain" syödä kaikessa rauhassa ilman mitään muuta oheistoimintaa, mutta sillon vaan tuntuu, että nyt puuttuu jotain.

riikkajohanna (Ei varmistettu)

haha voin niin samaistua!! aamupuuro ei oo mitään, jos sen joutuu syömään kiireessä aka ilman että tekee/lukee jotain! Arkena puuro ja karjalainen on se kombo, mutta viikonloppuna joku sarjan/ohjelman kattominen sängyssä on pakollista! Tehtiin sisarusten kanssa lapsena samaa, että aamupala pöydässä luettiin kaikkia maitopurkin tms. tekstejä. Jos erehty kääntämään jonkun purkin tekstin itteensä päin, jos vaikka sisko luki sitä pöydän toisella puolella, nii teksti näkymä käänty kyllä aika äkäsee takasi siskolle:"DD...

mirena (Ei varmistettu)

Mulla on aamupalakaverina tollanen pieni mutta paksu kirja nimeltään Onnellinen arki - 365 ohjetta parempaan elämään. Se on tosi kiva kirja, siellä on paljon lyhyitä vinkkejä elämästä nauttimiseen. Sitä lueskelen aamupuuroa mättäessäni ainakin niinä aamuina, kun en säntäile pää kolmantena jalkana huoneesta toiseen suu täynnä puuroa.

Muotioikku

Hahaa, muistan kanssa lukeneeni maitopurkkien kylkiä, samoin kuin muropaketteja :D Nykyään tulee vaan otettua se kannettava ja selailtua facea ja blogeja... Tekisi kyllä hyvää aloittaa aamu ilman jättimäistä some-tulvaa.

iinamaj

Instagram-selaaja täällä huomenta! Kun kuvat on käyty läpi, siirryn blogien lukemiseen :D silloin tällöin saatan lukea lehteä, jos jokin hyvä sattuu olemaan hollilla.

Sofia (Ei varmistettu)

Kyllä se on Kaisa tämä sun blogi mikä mun täytyy aamupalan aikana tsekkailla.. :) Ja kun uudet postaukset on luettu tilalle tulee aina uskollinen Aku Ankka hehe

Roosa (Ei varmistettu)

Mun aamupala rutiiniin kuuluu tabletilta blogien luku.. heh nytkin parhaillaan syön aamupalaa ja selaan blogeja! :)

lodju (Ei varmistettu)

En ollu muistanukkaan, että mä tein lapsena ihan samaa! Kaikki muropaketin kyljet ja maitopurkin kyljet ja kaikki mahdolliset kävin läpi kun söin aamu- tai iltapalaa. Jotain rentouttavaa siinä oli. Kaks tosi aivotonta hommaa kun risteyttää niin Se on varmaan tuplasti terapeuttista :D

Vivegan

Vielä viime keväänä täälläkin Instagram oli kuului jokaiseen aamupalahetkeen, siinä syödessä oli hyvä selailla muiden ruokakuvia, kun ei nälkä päässyt yllättmään :D

Jotenkin kyllästyin siihen ja nyt oon palannut takaisin Hesarin selaamiseen. Tosin joudun selailemaan puhelimelta/tabletilta, paperinen versio on sellaista luksusta, josta pääsen nauttimaan niinä viikonloppuina, kun oon porukoiden luona yökyläilemässä.
Myös päiväkirjan/ajatusten kirjoittamista harrastan usein. Varsinkin näin pimeällä ihana polttaa kynttilöitä ja pysähtyä siihen aamupalan ääreen rauhassa pohdiskelemaan. Vaikka olisi kuinka kiire ja paljon luettavaa, niin aamupalan oon pyhittänyt täysin opiskeluvapaaksi rauhoittumishetkeksi.

Sun blogi tulee vilkaistua yleensä samalla kun keittelen kahvia ja valmistan aamupalaa :)

Vilma (Ei varmistettu)

Ala-asteella oli Nelosen lastenohjelmat (mm. Puuha-Pete ja Digimon olivat jossain kohtaa tosi kovia juttuja!!), yläasteella äidin sisustuslehdet (Kotivinkki!), lukiossa sanomalehdet ja nyt aikuisempana instagram-feedi ja bloglovinin tarjonta tietokoneen näytöltä katsottuina... Aamiaisen kaverina on aina pitänyt olla JOTAIN. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän haluan panostaa aamiaiseen ja sen ympärillä pyörivään oheistoimintaan, sillä aamut ovat mielestäni parhaimpia hetkiä päivässä!

Laura (Ei varmistettu)

Luen yleensä syödessä blogeja tai katon ohjelmia. En osaa syödä tekemättä mitään :D

Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://neitiminttukihara.blogspot.fi

Arkisin aamupalalle jää monesti viisi minuuttia, joten silloin ei hirveästi oheistoimintaa harrasteta. :D viikonloppuisin tulee samalla luettua lempiaikakauslehtiä (Trendi on paras) tai selailtua blogeja läppäriltä. :)

minni (Ei varmistettu)

Ihan sama mitä teen, niin Aku Ankan lukeminen tuplaa nautinnon :) jes, tänään tuleeki uusin akkari <3

henza (Ei varmistettu)

Luen aina lehteä aamuisin mutta usein käy niin, etten pääse etusivua pidmmälle syömisen aikana kun on niin kova nälkä ja lukeminen syömisen vuoksi hitaampaa :D

Jade (Ei varmistettu) http://jadessway.blogspot.fi

Aina jos on aikaa, niin otan puurolautasen sohvalle telkkarin ääreen - siinä sitten vierähtääkin helposti se tunti :D

Sinisiipi (Ei varmistettu)

Mulle on kehittynyt paha tapa lapsuudesta asti, että joka aterialla on oltava joku tv-sarjan jakso tai vähintään se Aku Ankka käsillä. Ruokapyödän virkaa näyttelee lähes aina sohvapöytä.Olenkin alkanut kiinnittämään tähän huomiota ja vitsit kun on vaikeaa syödä vaikka edes välipala ihan siinä keittiönpyödän ääressä ilman mitään sen kummempia viihdykkeitä! Nyt uudeksi kivaksi aamurutiiniksi on kuitenkin muodostunut kuppi tuoretta kahvia, jouluvalot pimeässä kodissa, rauhallinen joululaulu ja yksi pala joulusuklaata. Sen ajan kun nautiskelen tuon yhden sallitun suklaapalan, maltan vain olla ja tunnelmoida joulufiilistä. Lopun kahvin nautin sitten blogeja lukiessa, tosin niistäkin valitsen mieluiten tällaiset hyvinvointi -blogit, jotka antavat ajattelemisen aihetta sekä luovat mukavan positiivisen alun päivälle :)

Marjo (Ei varmistettu)

Tässä juuri olen aamupalalla :) Mun on pakko saada joka ruoalle jotain oheistoimintaa ja itsekin sorrun siihen, että etsin jonkun ohjelman katsottavaksi, vaikkei ohjelma oikeasti edes kiinnostaisi.

tinski (Ei varmistettu)

Itselläni on tapana selata aamupalaa syödessäni instagramia ja tietysti blogeja :) erityisesti pitää tsekata josko sulta ois tullu uutta postausta (;

Salli (Ei varmistettu)

Mun aamu ei lähde mitenkään käyntiin ilman rauhallista noin puoli tuntia kestävää hetkeä kaurapuuron ja bloglovinin kanssa :) blogien lukeminen on oikeastaan aina läsnä silloin kun syön yksin, syöminen kaipaa ehdottomasti jotain oheistoimintaa, muuten tulee syötyä aivan liian nopeasti ja yksin istuskelu, se vaan on tylsää!

Sofiia (Ei varmistettu)

Aamupalan söisin mieluiten täydessä hiljaisuudessa ilman sivutoimintoja, mutta harvoin tulee saavutettua näin täydellistä rauhaa, joten katson usein aamupalaa syödessäni ylen aamu-tv:tä. Luen lehden ja sometan vasta aamupalan jälkeen, mikäli niille on aikaa.

Hensku (Ei varmistettu)

Aamupalalla selailen netistä uutisia ja blogeja...

santsu (Ei varmistettu)

Syön yleinsä ihan rauhassa pöydän ääressä, toisinaan jonkun aikakauslehden kanssa tai puhelinta räpläillen. Joskus lomalla tai muuten vain spesiaalisti otan läppärin sänkyyn puuron kanssa ja katson hyvän sarjan. Itse mielummin iltapalalla tykkään katsella ohjelmia rentoutua ennen nukkumaan menoa ja aamiaisen nauttia itsekseni:)

ssilja (Ei varmistettu)

Aamupalalla on aina luettava jotain! :D Ennen se tarkoitti hesaria, mutta nykyään, kun postilaatikosta kolahtelee vain mainoksia, tulee lähinnä selailtua vain niitä.

Jennika (Ei varmistettu) http://jennikasblad.blogspot.fi

Aamupalan syön usein ihan rauhassa. Tai en oikeestaan kovinkaan rauhassa, mutta ilman mitään oheistoimintaa :D Aamukahvin menen aina juomaan sohvalle, selaan Instagramin uudet kuvat ja saan sieltä alkavaan päivään hyvän motivaatio- ja inspiraatiopläjäyksen.

Joo juon tässä aamukahvia ja luen tätä blogia puhelimella nyt. Ja sit viel päivän lehti pitää lukea

Seppo (Ei varmistettu)

En lue mitään aamiaisella,aika on pyhitetty ruokailuun

PIa (Ei varmistettu)

Yleensä mulla on jo läppäri auki aamupalaa syödessä (jos ehtii, riippuu päivästä), penskana oli aina uutiset telkkarista, kimppakämpässä taas joku sarjakuva. Hyvin kiireisinä aamuna meikkaan samalla kun taas tänään nautin ennemmin aamiaisen ihan ruokapöydän ääressä ikkunasta tuijottaen ulos vaikkei sinne vielä pimeällä mitään nähnytkään. Iltapalan nautin myös samalla tavoin eli poissa koneelta. Olen nimittäin koneella jatkuvasti, joten irtiotto ruudusta on tervetullutta.

Tuitiina (Ei varmistettu)

Minä nautin aamupalan mielellään hiljaisuuden vallitessa, himmeät valot ja ei kiire minnekkään. On mukavaa heräillä rauhassa, päivästä tulee näin paljon parempi :)

Noora (Ei varmistettu)

Suomessa katson aamu tv:tä tai uutiset
Nyt kun olen opiskelijavaihdossa eikä ole tvtä selaa blogeja tai katson jotain sarjaa.
Aamu on minusta kuitekin parempi aloittaa uutisilla niin on heti mukana päivän tapahtumissa

Ituhippi (Ei varmistettu)

Mulla blogien selailu kuuluu kyllä aamurutiineihin, ja ihanaa, kun nää sun joulukalenteripostaukset nykyään lukeutuu niihin! Sun tekstit on sellaisia, joita aamuisin haluaakin lukea, ihan blogin nimenkin mukaisesti ;) aamupalan ohella tosin seuralaisena on telkkari, ja mitkä tahansa satunnaiset aamuohjelmat, sisällöstä niin välittämättä.

Tuli muuten mieleen, että kun joskus ehkä vuosi sitten puhuit blogissa viikko vegaanina -haasteesta, niin toteutuiko se koskaan? Ite oon hiljattain siirtynyt täysin kasviperäisen ruokavalioon ja siksi utelenkin. Olis meinaan makeeta kuulla, mitä moinen keittiökikkailija ja punttipirkko 'saisi aikaan', itsellä kun mielikuvitus on jotenkin rajallinen ja netti on liian pullollaan tietoa kaikesta.

Olis kiva tosin kuulla muiltakin vegaaneilta yms kaiken maailman kikkakolmosia liittyen mihinkä tahansa, oikeastaan.

Kiitos ihanasta blogista!

Anniina (Ei varmistettu)

Moi :)
Samaistuin kyllä tosi vahvasti tähän tekstiin! Nytkin juuri aamiaista syön ja äsken mietin että mikä olis kaikista ihanin ja rentouttavin aamiaistekeminen ja muistin että en oo nyt pariin viikkoon lukenut tätä blogia ja että täällä varmasti olis jotain ihanaa luettavaa aamiaiselle :) ja kuinka ollakaan, aamiaisteksti :D mutta vastaus kuuluu: tämä blogi!

Veera (Ei varmistettu)

Omiin rutiineihini kuuluu iso puuro annos, berocca, tee ja helsingin sanomat. Tämän luettuani pyhitän hetken sosiaaliselle medialle ja päivä voi alkaa!
Pakko kertoa tässä välissö yksi perinne omasta lapsuuden joulusta; pienenä meillä oli tulitikku rasiasta tehty joulukalenteri johon "tontut" kävivät viemässä jonkinkaisen arvoituksen. Arvoituksesta ratkesi aina jokun kodimme paikka, josta löytyi pieni yllätys jokaiselle! Näin ovat jouluaamuni alkaneet 8 vuotta, ei enään, mutta tuo on perinne jota vaalin:-)

minttu (Ei varmistettu)

Itse luen/selailen aina paikallislehteä, vaikka siinä ei kyllä koskaan ole mitään kiinnostavaa sisältöä. Jos lehti kerkee loppua ennen kuin aamiainen on loppu, selailen sitten mainoksia, vaikka en niistä koskaan mitään varsinaisesti etsikään.. :D Just tuollainen "aivot narikkaan" hetki on tärkeää aamuisin, ja haluan jotain oheistoimintaa syödessäni, sillä pelkkä puuron kauhominen kitaan ja aneeminen eteensä tuijottaminen ei pistä koneistoa kunnolla käyntiin!

hennp (Ei varmistettu)

Voi ei munkin on pakko joka aamu kattoa Ylen joulukalenteri hah! Vaikka surkimus tosiaan onkin mutta jotenkin tuo fiilistä joulun odotteluun :D Ja tykkään itsekin katsoa samalla jotain ohjelmaa kun syö aamupalaa, erityisesti jotain ruokaohjelmaa. Ei voi tulla nälkä kun samalla jo syö :-)

kkarojj (Ei varmistettu)

riippuen aamusta ja seurasta joko tyydyn mussuttamaan aamupuurot hissukseen ruokapöydän äärellä tai pidempänä aamuna hakeudun sohvalle telkkarin/somen ääreen syömään puurot ja herkuttelemaan kahvikupposilla puoleenpäivään. manhattanin äitiyskonsultit, hulluna häämekkoihin ja erilaiset safkaohjelmat kyllä tullu erittäin tutuksi.. :D muiden vinkeistä pitää kyllä ottaa oppia ja tehdä omista aamuista vielä rauhallisemmat, some kun meinaa pilata kaikella hössötyksellään heräämishetken.

pakko mainita, että poikkeuksena tänään mun aamu oli aivan hirveä!! itsenäisyyspäivänä muistan lukeneeni täältä siitä, miten mm sinne aamusalille pitäis raahautua ihan vaan itsensä voittamisen vuoksi. noh, minähän sit raahauduin sinne salille kuuden (joka on tämmöselle aika aikasin) maissa ja ne 45 minuuttia mietin, että onkohan musta nyt tullut ihan hölmö ja mitähän mä täällä oikein kuvittelin tekeväni kun silmät poskellaan yritän hinkata etureisitakareisitakapuolitreeniä. en sano että ei enää ikinä, mutta jos nyt hetken taas pitäytyisi iltatreenaamisessa. ja kyllä muuten hapotti lähteä treenien jälkeen kävellen kouluun. (toivottavasti voittajafiilis ilmenee myöhemmin päivällä kun koulusta on selvitty kotiin)

Neea (Ei varmistettu)

Ihan älyttömän kiva postaus! Oikeesti! Oli tosi kiva lukea vaan huoletonta höpöttelyä arjen pikkujutuista. Se on mielenkiintoista kuinka lukemastaan ottaa oppia, ja sen usein ottaa "totena"
Itselle, ihan kuin se olisi jokin elämänohje, se toisen hassu tapa.
Näitä sun tottumuksia ja mieltymyksiä on kiinnostava lukee, kun tulee itsekkin miettineeksi siinä omiaan. Aionpa tänään katsoa noi kaikki tähänastiset joulukalenterijaksot! Tuli ihan semmoinen fiilis. Oikeen kivaa päivää sulle!!:) kiitos tästä.

ae (Ei varmistettu)

Mulle on tullut tavaksi katsoa aamiaisella läppäriltä Areenasta saamenkieliset uutiset. :D On juuri sopivan pituinen ohjelma. Viikonloppuisin ei kyseisiä uutisia tule, joten silloin selailen viikon aikana postiluukusta tulleita mainoksia ja ilmaisjakelulehtiä.

ripe (Ei varmistettu)

lehteä tulee luettua

aimo (Ei varmistettu)

raveja tulee katteltua

Bettina (Ei varmistettu)

Valitettavasti se useimmiten menee niin, että oheistoiminta on töiden teko, työpaikalla siis. Kyllä ne aamut, kun herää aikaisemmin ja syö mun ihanan miehen tekemän aamupalan (toisinaan nousee siis aikaisemmin sen takia, että tekee mulle aamupalaa <3 rauhassa kotona, on paljon pirteämpi töihin lähtiessä..

Saffron (Ei varmistettu)

Olen luonut itselleni "säännön" ja rutiinin, että aamupala pitää syödä pöydän ääressä ja samalla lukea jotain, joko blogeja tai uutisia tai jotain lehteä. Kunnon ateria illemmalla on pakko syödä sohvalla samalla jotain hyvää ohjelmaa tai sarjaa katsoen. Pasmat menee ihan sekaisin jos yritänkin syödä ilta-aterian pöydän ääressä tai ilman mitään katsottavaa/oheistoimintoja.

Oma aamuni tosin ajoittuu enemmänkin puoleen päivään ihan joka päivä (ei ole koulua eikä edes töitä) , ja jos selailen aamupalaa syödessäni nettiä tms. niin tämä aamupalaksi kutsuttu tapahtuma saattaa venyä melkein iltapäiväänkin....

kare (Ei varmistettu)

kännykkää selailtua

aamuvirkku (Ei varmistettu)

Itse tykkään pyhittää aamupalan ihan vaan syömiselle ja tulevan päivän tapahtumien ajattelulle. Siinä maailmanmenoa pohdiskellessa voi sitten hyvin vierähtää tuntikin :D vaikka olisinkin lopettanut syömisen aikaa sitten, on kiva hörppiä teetä kaikessa rauhassa ja ajatella niitä näitä :)

Toinen juttu mikä ei liity tähän: Avocadopehmis ja pinnalle ripotellut kikherepiparitaikinan muruset sopii täydellisesti yhteen!!! <3
Kiitos huippublogista ja ihanista resepteistä! :)

ripe (Ei varmistettu)

luen mainoksia

Mai (Ei varmistettu) http://www.glaeba.blogspot.com

Pakko saada lukea jotain lehteä, oli kyseessä sitten Aamulehti, Hesari tai vanha Cosmo. kunhan on joku lehti :D

Miira (Ei varmistettu) http://www.miira-liisa.blogspot.fi

Mä luen _aina_ Aku Ankkaa aamupala pöydässä! Hahah :)

Anne (Ei varmistettu)

Joskus olen netissä samaan aikaan kun syön aamupuuroa, katselen vaikka iltapäivälehtien otsikoita tai jotain muuta vastaavaa.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.