JOULUKALENTERI: LUUKKU 17

The Good Morning

Joulu on viikon päästä. Hullua! Ihan kuin olisi vielä marraskuu. Missä joulufiilis?

Otin eilen kuvan sängystäni. Laitoin kuvan Instagramiin innostuneen kuvatekstin saattelemana, jossa fiilistelin alkavaa vuotta ja lisäsin mm. hashtageja #makeityouryear #everythingyouwantcanbeyours. Miten sänkykuvasta liittyi unelmiin ja uuteen vuoteen?

Halusin leveämmän kuin yhden nukuttavan sängyn, vaaleat pellavalakanat, täydellisen tyynyn ja muhkean peiton. Koko seinän levyisen ikkunan, jonka edessä sänky on. Sängyn täytyy ehdottomasti olla ikkunan edessä. Mutkattomasti toimivan salasanalla suojatun oman läppärin, joka on kevyt kuin höyhen ja jonne kirjoitella omia juttuja ja jonka sisällöstä päätän ihan itse. Halusin asua korkealla, vilkkaalla alueella, isossa kaupungissa.

Tämä visio pinttyi päähäni jo joskus 12-vuotiaana. Sitä aina ajattelin, kun ärsytti.

Sitten tulee se päivä kun tajuaa, että instagrammaa parhaillaan omaa tavallista arkeaan, joka on prikuulleen samanlainen kuin se menneiden vuosien unelma. Se jos mikä on jännä fiilis. Puoliksi pettynyt, koska ei osaakaan olla täysin tyytyväinen valkoisessa sängyssään, vaan huolehtii ihan muista asioista ja unelmatkin ovat jo aivan toisissa sfääreissä. Silti siitä saa jotain turvaa ja todistetta unelmoinnin tehokkuudesta. Visiointi toimii. Tulenko viiden vuoden päästä kuvaamaan kaikkea sitä, mikä tällä hetkellä pyörii mielessä?

Mielestäni ihanin ja tärkein juttu unelmissa onkin yksityiskohdat. Jos kuvittelee itsensä suurpiirteisesti vain lentäjäksi, voi ajatus itsestä unelma-ammatissaan tuntua aika kaukaiselta. Kun taas ajattelee, että tulee olemaan lentäjä, joka tervehtii joka lennon alussa fraasilla "Terppa ohjaamosta!", unelma saa ihan erilaisen, henkilökohtaisemman ja persoonallisemman merkityksen. Ymmärrättekö, mitä ajan takaa?

Ei kai sitä muuta voi elämäntilanteestaan sanoa, kun että en tiennyt haluavani bloggaajaksi saati 19-vuotiaaksi yrittäjäksi. Tiesin vain, että haluan valkoiset lakanat ja ison ikkunan. Kaikki muu tuli perässä.

Kommentit

Ripatäti (Ei varmistettu)

Kiitti taas innostavasta luukusta Kaisa! Satun just lukemaan maailman parasta kirjaa, jossa puhutaan just noista yksityiskohdista tavoitteiden saavuttamisessa. Sulla toimii joku sisäinen juttu varmaan kun pohdit noin fiksuja, meitsi tarvii kirjan että pääsee jyvälle ;)

Enivei, just toi on se pointti että usein ihmiset aattelee että haluan laihtua tai voittaa Oscarin tai kuka mitäkin, mutta ei oteta huomioon omaa lähtötilannetta eikä sitä että loikkaus nykyhetkestä sinne unelmatavoitteeseen saattaa olla niin hurja, että aivot ja mieli ei pysy perässä elikä unelma ei ole omassa mielessä uskottava siis ja siksi se ei toteudu. Pitää ottaa niitä yksityiskohtaisia askeleita tiellä kohti tavoitetta ja olla kärsivällinen, suunnitella dieetti tai pyrkiä näyttelijäkouluun yms. Pikkuhiljaa askeleesta toiseen taivaltaessa mieli pysyy mukana ja homma saa uskottavuutta että sen tavoitteen voi oikeasti saavuttaa.

Niin ja pitää keskittää ajatukset jatkuvasti siihen mitä haluaa eikä siihen mitä ei halua. Jesh, sorry oli pakko jakaa nää kirjan kultaiset opit kun tähän liittyi :) vaikka olen vasta alkupuolella, olen aivan myyty tämän kirjan uudenlaisesta lähestymistavasta.

Jos joku haluaa 'muuttaa elämänsä' heh niin kirja on Think Forward to Thrive by Jennice Vilhauer, PhD

Henna (Ei varmistettu)

Moi! Sulla on tosi motivoiva, positiivinen ja mielenkiintoinen blogi. :) Joulukalenteri on ollut kiva juttu!
Sitten kysymys: Mitä ostat luomuna käyttämistäsi elintarvikkeista?

Pirkko (Ei varmistettu)

Täällä on mukavaa vierailla Kiitos sinulle !
Tuollaisella elämasenteellahan menee vielä pitkälle jatkossakin.
Hyvää joulun odotusta !

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Ihana postaus, taas! Antoi ajattelemisen aihetta. Ihanaa päivää sinne!

Ride with me !

Moi, ajattelin kaikkien aiheiden vierestä ilmoittaa että näin unta jossa esittelit blogissa, kuinka olit asentanut leuanvetotangon liesituulettimeen niin pystyy näppärästi vetää leukoja samalla kun kokkailee :D

Tantero (Ei varmistettu)

Olipahan taas kiinnostavaa luettavaa.
Olet toimelias nainen :)

Lia (Ei varmistettu) http://Meanwhileinstockholm.blogspot.com

Tää oli aivan tajuttoman ihana teksti! Oot tosi taitava kirjottamaan :)

Liina (Ei varmistettu)

Unelmia ja toiveita pitäisi kirjoittaa paperille tai vihkoon, jonka löytää vahingossa laatikoiden kätköistä myöhemmin. Ja yllättyy, kuinka unelmat ovat kantaneet. Ja osaa olla kiitollinen.

Mia (Ei varmistettu)

Olet inspiroivin ikinä! Kiitos!

lodju (Ei varmistettu)

Ihan mahtava luukku! Mä teen tota samaa ja uskon siihen myös! Ja unelmointi on muutenkin Yks parhaimmista tavoista piristää itseään. Mitään rajojahan ei ole, joten KAIKKI on mahdollista. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.