Jumalten ruokaa

Tehtiin tuossa eräänä iltana frendien kanssa listaa siitä, mitä tulemme tekemään tänä kesänä yhdessä nyt kun kolmaskin jäsen on tukevasti Suomen maan kamaralla, eikä ole hetkeen sinkoilemassa minnekään Aasiaan.

Listalta löytyi DIY-sushitalkoot ja taisi olla jopa seuraava päivä kun ryhdyimme tuumasta toimeen. Olen tehnyt sushia aiemmin ehkä kerran tai kaksi, eli homma oli periaatteessa hallussa, mutten ehken silti omaa sushiravintolaa menisi pystyyn pistämään. Onneksi kaikki omin käsin väkerretty maistuu aina hyvältä, näytti se miltä tahansa.

Päädyimme tekemään pelkkiä kasvismakeja. Tylsää tai ei - tässä ruuassa ehkä syömistä tärkeämmässä roolissa on itse näpertäminen ja tietenkin rullan epäesteettisistä päätypaloista riitely. Lohta tai muuta kalaa ei siis oikeastaan edes kaivannut, vaikka se on ihan ehdoton valinta silloin kun sushia menee syömään ulos. Sushipaikoista pitää muuten tehdä sellainen maininta että moneen kertaan testatusti parasta saa seuraavista paikoista: Tokyo55, Konnichiwa, Sushibar & Wine. Kahdessa ekassa on sushibuffet.

Riisin maustaminen on kotitekoisessa sushissa kaiken A ja O. Käytimme Sushi Vinegaria, suolaa ja sokeria. Jos ja kun täyte on kurkku-porkkana-avocado-linjaa, riisissä saa olla paljon makua.

Valmistauduimme kauheaan operaatioon, mutta itseasiassa sushi valmistuu yllättävän pikaisesti ihan vaikka arkipäivälliseksi. Oikeastaan vain riisin täytyy keittyä, hautua ja jäähtyä. Sillä aikaa voi pilkkoa täytteet ja kaivaa inkiväärit ja wasabit esille. Tunnissa pitäisi selvitä!

PS. Kyllä, rulliin meni banaania. Myös mango on aika kova. Tuli mieleen villi idea tehdä makeita susheja, joissa olisi banaania, hunajaa ja maapähkinävoita. Hehheh, mitäpä muuta... Idea jäi tosin ajatuksen tasolle sillä kyseisessä taloudessa ei ollut maapähkinävoita. Makeita susheja voisi tehdä myös esim. mansikasta ja suklaasta. (to be continued...?)

Kommentit

Tiia (Ei varmistettu) http://8kktuomio.blogspot.fi

Oi sushi! ;;___;; voisin elää sushilla ikuisesti.

Vaikkakin unohdit listasta helsingin (ja nykyään myös espoon) parhaan sushibuffetin: Fuku! Sieltä saa myöskin makeita banaani-kiivi-biittejä ;;___;;.

Pakko päästä syömään sushia.

Kaisa Merelä

Oijoi just käveltiin Fukun ohi ja mietittiin et se pitää käydä testaa! Kiitos suosituksesta! :)

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

No nam miten herkulliselta näyttää! :) Mä rakastan sushia ja Taiwanissa asuessani hain niitä koko ajan naapurin (naurettavan halvasta) sushipaikasta. Vähänkö on ikävä, pitäisi varmasti itsekin yrittää tehdä noita susheja mutta kun ne tuntuu aina menevän pieleen. :D

Kaisa Merelä

Heh, niin no onneks itsetehdyssä sushissa ei ulkoiset tekijät ole niin tärkeitä vaan lähinnä seura ja niiden rullien maku ;)

Henna (Ei varmistettu)

Kin Sushista (Jäken buffasta ainakin, stadista en oo varma) saa semmosta mansikkamakia. "Levä" on vaaleenpunasta ja siinä on päällä jotain makeeta sössöä. En oo varma pidinkö vai inhosinko. Erikoista, sanotaanko näin.

Kaisa Merelä

Haha, myönnän että googletin "Jäke" :D Mut hei pitääpä pitää mielessä heti kun eksyn JÄKEEN ;)

Anne (Ei varmistettu) http://lottejedi.blogspot.fi

Oi, mansikka-suklaa(nutella?) kuulostaa loistavalta idealta! Tosin en tiedä, miten se itsellä menisi norin kanssa... :D Ehkä riisipaperin(kevätkääryleen) sisällä?

Kaisa Merelä

Jep! Mut toisaalta esim spirulina-banaani yhdistelmä toimii, eli miksei nori-mansikka? ;D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.