Kaikki mitä rakastan nyt

Kun kerran tuli sätittyä Helsingin kahvila- ja ravintolatarjontaa aiemmin Tallinna-postauksessa, niin hehkutetaan nyt vähän vastapainoksi. Helsingin ydinkeskustan tunnelma on tällä hetkellä niin taianomainen, ettei samaan pysty yksikään Tallinna tai Tukholma. Tuntuu että turisteja parveilee enemmän kuin yleensä ja Stockmannin läheisyydessä on jo melkein juhlan tuntua. Joko en vain kiinnitä huomiota kiireisiin arjen raastamiin kaupunkilaisiin, tai sitten tunnelma on oikeasti hieman keveämpi kaikkialla.

Eritoten kaupungin juhlava tunnelma jäi mieleen sinä päivänä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi. Olin katsonut kotona suoran lähetyksen, jossa äänestys ratkesi. En ole koskaan aiemmin tuntenut yhtä vahvaa muutoksen tunnetta kuin sinä päivänä kävellessäni tapaamaan parasta ystävääni, jota halasin Rautatieasemalla varmaan minuutin. Perjantai, jouluvalot, rakkauden päivä.

Todella vaikea kuvailla fiilistä, mutta tuntui hetken ajan että kaikki ihmiset hengittivät oikeasti samaa ilmaa ja olivat olemassa toisiaan varten. Kaikki hyväksyivät toisensa ja elivät sulassa sovussa raitiovaunussa huojuessaan toistensa päälle ja liikenteessä luoviessaan toistensa ohi. Kaikki sai olla. Yritin etsiä ihmisvirran joukosta tyyppejä, jotka olisivat olleet huonolla päällä, mutta en jostain syystä löytänyt. Koitin tunnistaa, ketkä olivat vihaisia tai pettyneitä, koska lakimuutos meni läpi, mutta kumma kyllä ainakaan täällä Helsingissä sellaisia ei tuntunut näkyvän. Odotin jopa, milloin jossain ammutaan tai räjähtää pommi, mutta kaupunki tuntui olevan rakkaudentäyteisempi kuin koskaan.

Olin ensimmäistä kertaa aidosti onnellinen jostain yhteiskunnallisesta muutoksesta, vaikka politiikka itsessään ei minua juuri kiinnostakaan. Rakkaus sen sijaan kiinnostaa. Moni varmaan voi samaistua!

Jos haluaa vetää hiilariöverit Helsingissä, niin suosittelen Cafe Esplanadin jättikorvapuusteja. En ole varsinainen pullien suurkuluttaja tai muutenkaan Esplanadin vakioasiakas, mutta tuona iltapäivänä sinne käveleminen tuntui juuri oikealta ratkaisulta. Ihan vain senkin takia, että Espa nyt on Espa, mutta sen kahvilat rajoittuvat pariin klassikkoon sekä pikkuiseen Ben&Jerry'siin. Vaadimme uuden ajan herkkuja klassikkokadulle!

Niin, ja tuo piparipulla löysi tiensä pöytään siksi että se kuulosti liian hyvältä jäädäkseen vitriiniin. Ja veitsi taas eksyi pöydälle siksi koska jaettu ilo on paras ilo. Näköjään myös kahvin kohdalla, mikäli meitsin huulipunanjälkiä on uskominen.

Kaikki mitä rakastan nyt on jouluinen Helsinki, tasa-arvoinen avioliittolaki, jättikorvapuusti ja maailman rakkain ystävä Jarno.

Kommentit

janita (Ei varmistettu)

Olipas rakkaudentäyteinen postaus, tuli hyvä mieli :) <3

Tiia (Ei varmistettu)

Varsin kiva hyvänmielen postaus :^) Maailma on parhaimmillaan kesällä mut ei tää joulune Helsinkikään mikää ihan huono ole!

SaraR (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus! <3

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

Ihana postaus! Ja voin myös samaistua tuohon että vaikka yleensä politiikka ei hirveästi kiinnosta niin tämä tuntui oikeasti tärkeältä. Tällaiset hetket pitää yllä uskoa ihmiskuntaan!

www.karhusportscience.com

Elanor (Ei varmistettu)

Eksyin alunperin sun blogiin suoraan sanottuna arvontavoittojen toivossa Indiedaysin etusivulta, mutta oon viimepäivinä (ja etenkin tänään :)) lukenut vanhoja postauksia ja oon hurahtanut ihan kunnolla!! :D Olin kyllä käynyt tällä aikaisemminkin, mutta olin ollut vaan että 'en jaksa kun taas joku vaan hehkuttaa omaa terveellisyyttään', mutta nyt kun oon lukenut enemmän oon tullut ihan toisiin aatoksiin! Sulla on niin ihana positiivinen, kannustava & innostava tyyli, ja myönnät ettet ole itsekään aina täydellinen. Nytkin oon kirjastossa ja pitäisi tehdä läksyjä, mutta vähän väliä vaan päädyn tänne lukemaan sun tekstejä... ;) Ainoat huonot puolet onkin, että kun luen kaikkia herkullisia +terveellisiä reseptejä, en pääse itse heti niitä syömään... :P Eikä kotoa löydy mitään proteiinijauheita sun muita, mutta ehkä sitten joskus... Ja kiva että täältä löytyy kuitenkin myös sellaisia reseptejä joista voi aloitta ilman että täytyy pistää koko raaka-aine varastoja uusiksi! :) Ja kaikkein ja huonoin puoli on kyllä just se, että en malta tehdä nyt mitään muuta kun vaan lukee näitä sun juttuja!! C: Sori tällainen kauhea vuodatus, mutta oli vaan pakko päästä hehkuttamaan jollekin! ^.^

Elanor (Ei varmistettu)

Ja siis kanssa tämä postaus on ihana! :)

Anna (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus <3 Ihan Samoja fiiliksiä oli mullakin. Varsinkin tuo tunne, että nyt jokin on oikeasti muuttunut oli niin vahva, että tuli hymyiltyä useammankin tunnin ajan. Iloinen päivä tosiaan :)

Elsary (Ei varmistettu)

Rakkaus on ihanaa. Eikä sen tarvi aina olla tyttöystävä/poikaystävä-rakkautta, vaan ihan myös kaverirakkaus ja perheenjäsenrakkaus on mahtavaa.
Jälleen kerran sun postaukses sai mut niin iloseks ja hymyn huulille :) Sun blogis on vaan niinihana ja hyväntuulinen <3 Keep going my love <3

Tiia (Ei varmistettu) http://moments-bytiia.blogspot.fi

Olipa aivan ihana postaus! Tekstissä ihana fiilis ja tuli hyvä mieli tätä lukiessa. :)

Ursula (Ei varmistettu) http://www.ursulaleh.blogspot.fi

Tää postaus hehkuu onnellisuutta ja hyvää mieltä! tunnelma oli varmaan tona rakkauden päivänä käsinkosketeltava... :--)

Hemppe (Ei varmistettu)

Tästä postauksesta tuli kyllä erittäin hyvä mieli, en voi muuta kuin hymyillä ! Ei enää yhtään oo surullinen fiilis huomisesta juridiikan tentistä, vitsit kiitos kovasti sulle piristyksestä ! :)

Mea (Ei varmistettu)

Oiii tulipas hyvä mieli! Keskustan jouluvalot on kyllä upeita! Enkä kestä ihana toi kuva kun sun huulipunat molemmissa mukeissa!! Hyvää joulunodotusta ️

Kommentoi