On kaksi tapaa elää

The Good Morning

Muistan tilanteen pienenä, kun vedimme ystäväni kanssa mietelausekortteja jostain pakasta. Kyseessä taisi olla jokin ennustamisjuttu tai muu peli. Kohdalleni tuli mietelause, joka meni suurinpiirtein näin:

"On kaksi tapaa elää. Toinen tapa on elää kuin kaikki olisi ihmeellistä ja toinen kuin mikään ei olisi ihmeellistä."

Tämä jäi mieleeni. Yritin ymmärtää, mitä sillä tarkoitettiin. Siinä iässä vielä uskoi kaiken mitä luki, ja pelkäsin että asia tosiaan oli näin. Siispä aloin ihmettelemään kaikkea, ettei vain kävisi niin ettei mikään olisi koskaan enää ihmeellistä. Sitä pelkäsin eniten.

Ihmettelin niin paljon kuin osasin. Nopeasti vaihtuvia vuodenaikoja, ihmisten ilmeitä kun he katsovat vastaantulijaa silmiin, bussiliikennettä ja bussikuskeja, joilla ei tuntunut olevan harmainta aavistustakaan siitä, kuinka tärkeitä he ovat. Ihmettelin hyväntuulisia vanhuksia ja matematiikan yhtälöitä, jotka olivat aina paikkaansapitäviä, ei suurinpiirtein vaan absoluuttisesti, aina. Eniten ihmettelin sitä, kuinka tämä yhteiskunta on saatu pyörimään näin mutkattomasti, ja sitten tänne vain putkahdetaan, valmiisen maailmaan.

Ihmetellessäni huomasin kaksi asiaa. Ensimmäinen oli, että ihmettely ruokkii ihmettelyä. Toinen oli etteivät läheskään kaikki ihmettele. Koitin keksiä asioita, joita he luultavasti ihmettelisivät, jos ihmettelisivät. Maailmanloppu? Alienien maahantulo? Toisin sanoen asiat, joita ei luultavasti koskaan (tai ainakaan heidän elinaikanaan) tulisi tapahtumaan. Pitikö mietelause ihmettelystä siis harvinaisen hyvin paikkansa?

Tarinan opetus: ruokkikaa lapsianne mietelauseilla, älkää Angry Birdsillä.

Tässä minä ihmettelen, että kuinkas se ei mennytkään niin kuin netin kuvissa, ja kissa puolestaan että nyt tuntuu vähän oudolta, mitähän täällä tapahtuu.

Kommentit

Inna (Ei varmistettu)

Nää tämmöset pohdiskelevammat ja ajatuksia herättävät postaukset on aina niiin hyviä! Eihän elämässä ei ole enää mitään mieltä, jos ei ole mitään ihmeteltävää.

Halusin myös sanoa, että ihailen suuresti sun kirjotustyyliä. Jatka samaan malliin!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hei mahtavaa saada palautetta, kiitos! :) Välillä ei oikein tiedä että mistä te tykkäätte kun murto-osa vain jättää kommentin :D

Anna (Ei varmistettu)

Pisti ihmetyttämään tämä postaus. Eli ei siis auennut mulle tämä leikki kissan kanssa. :D voisitko vähän aukaista?

Suvi55

Toi kissan ilme on jotain niin mahtavaa! Hyvin saatu tallennettua se kaikki hämmennys mitä toisen päässä juuri pyörii. :'D

Kaisa Merelä
The Good Morning

Haha, joo mäkin nauroin tolle kuvalle ihan kamalasti! :D Kissat on niin .... symppiksiä.

liisa (Ei varmistettu)

Tästä tykkäsin! :) Pienenä juurikin ihmettelin monia mietelauseita. Isi aina sanoi että "Ole oma itsesi". Olin ihan että what, kuka muu olis vaihtoehtona :'D pienenä se oli vaan niin luonnollista ja helppoa. Ja kiitos mietelauseesta, alan viljelemään tota, kun mun taipumusta innostua kaikesta pilkataan ;)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Heeei, mäkin ihmettelin pienenä että mitä "ole oma itsesi" oikein tarkoittaa, ennen kuin kasvoin isoksi ja koin paineet ympärillä ja tajusin sen :D

Se on aika hyvä ohje muutenkin kuinka elää hyvää elämää. Suhtautumalla itseen kuin lapsena :) Don't think just do!

Ihana kommentti. Kiitos! :)

Tunnustan! Täällä yksi laiskimus, joka ei kommentoi koskaan :) Blogiasi olen kuitenkin seurannut aktiivisesti ehkä vuoden verran ellei kauemmankin..

Pidän myös kirjoitustyylistäsi, siksi tänne aina palaakin :) Tuntuu, että on ihan sama mistä kirjoitat, niin aina osaat kirjoittaa niin hyvin että mielenkiinto herää :D

Tuo mietelause kyllä laittoi ajattelemaan. Pitää muistuttaa itseään sillä, ettei elämä vain käy tylsäksi :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihana, kiitoksia kovasti. :) Mahtavaa kuulla! Ihmettely on kyllä kelpo harrastus, varsinkin ääneenihmettely, ja vielä tuntemattomille :)

jonna (Ei varmistettu)

sinä se osaat kirjoittaa :) sulla on persoonallinen ja raikas tapa ilmaista ajatuksias! tykkään tästä blogistas koko ajan vaa enemmän, huomaa, että jotenki oot löytäny ittes :) keep going girl! :3 ps. jos jouluisten leipomustem tms suhteen iskee inspis tell us! ;) kivaa joulunodotusta kaisa!! <3

Kaisa Merelä
The Good Morning

Oi jonna, ihana! :) Kiitos! Joulureseptejä (tai ainakin kollaaseja vanhoista) tulossa asap! ;)

Emilia (Ei varmistettu) http://severalmiles.blogspot.fi

Löysin tänne sun blogiin vasta pari viikkoa sitten, kun heräsin siihen että haluan panostaa hyvinvointiini enemmän ja etsin tietysti blogeja aiheeseen liittyen. Vaikka olen ollut lukija vasta vähän aikaa, tästä on tullut yksi mun lemppareita. Joku päivä täytyy lukea kaikki postaukset ja inspiroitua oikein kunnolla. Jatka samaan malliin!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Vau, mahtavaa! :) Kiitos! Toivottavasti jatkat lukemista ;)

ciaobella (Ei varmistettu)

kai tää on nähty :DD

Kaisa Merelä
The Good Morning

Aaaa, huippu!! :D Oli pakko jakaa TGM:n facebookissa!

Liisa (Ei varmistettu)

Ihanin Kaisa <3 Toivottavasti sulla kaikki hyvin! Uusien päivitysten loistaessa poissaolollaan voi onneksi palata aina viimevuotisiin. Hyvä mieli taattu. Vaikka toki toivonkin, että uusiakin kirjoituksia vielä tulee! Rakkautta sinne anyhow.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.