Keep calm and make some chocolate

Veri vetää itään, ei voi mitään. Tein katoamistempun Itä-Suomen luontoon. Taas. Tänne on kiva kadota aina välillä. Varsinkin sillon kun huomaa kortisolitasojen nousseen liian korkealle ja ajatusten kulkevan päivästä toiseen samaa rataa. Mikäs sen parempi paikka mieltä onkaan hoitaa kuin raikas luonto ja hidas pikkukaupunki. "Haluan maata metsän keskellä kolme päivää", oli viimeinen ajatukseni ennen tänne tuloa. Juoksin asemalla kuulokkeet korvilla, kahvi läikkyi vaatteille ja rynnin junaan samalla minuutilla kuin se lähti. "En halua juosta junaan enää koskaan näin kiireellä. Tai minnekään muuallekaan. Nyt menen syntymään uudelleen ja aloittamaan ihan pikkuisen hitaamman ajanjakson."

Samalla kun hyttyset syö, linnut laulaa ja mieli kirkastuu, on myös erittäin suotavaa rentoutua herkutellen. Nappasin matkaani niin sanotusti "only the essentials". Niiden joukossa ei ollut hirveämmin meikkejä, hiustenhoitotuotteita tai vaatteita, vaan lähinnä kaakaotuotteita, prodepatukoita ja sieniä. First things first vai miten se meni. Uudet tilaamani Foodinin kaakaotuotteet olivat juuri saapuneet postissa, enkä voinut jättää raukkoja avaamattomina yksin kotiin. Siispä ne lähtivät messiin syrjäyttäen kaiken muun matkalaukun sisällön.

Tämä on Foodinin ja Four Sigma Foodsin sponssaama stressikori. Lanseerasin sen juuri. Olkaa hyvät!

Raakasuklaan syönti rauhoittaa, laukaisee jännitteet, lisää mielihyvän tunnetta ja on kaikenlisäksi terveellistä. Se on kuin viini, paitsi se ei välttämättä parane vanhetessaan… (Although, moni hyvä asia paranee, kuten miehet ja farkut.) Kun raakasuklaan joukkoon heittää vielä pari pussia Instant Reishiä, voidaan puhua jo terapeuttisesta suklaasta. Nautitaan ehdottomasti luonnon yhteydessä!

Jos muistatte, kirjoitin reishistä, "stressisienestä", jo aiemmin kertoen mm. sen positiivisesta vaikutuksesta unenlaatuuni. Käy muistinvirkistykseksi lukemassa postaus täällä, tai jos reishi on tuttu juttu niin jatka vain lukemista. Seuraavaksi kerron nimittäin näiden hyväätekevien sydänkonvehtien ainesosat!

Kaisaminnin stressinlievityssuklaa

Foodin kaakaomassa
Foodin kookossose
Foodin erytritoli
Foodin kaakaonibs
FSF Instant Reishi
ruususuola

Jep, tässä suklaassa ei käytetä perus kaakaovoi-kaakaojauhe-kombinaatiota, vaan sekä voi että jauhe korvataan kätevästi kaakaomassalla, joka on siis puhdasta sataprosenttista raakasuklaata jo itsessään. Se on muussattu kokonaisista kaakaopavuista. Käytin tällä kertaa pelkkää kaakaomassaa, sillä en jaksanut kantaa jauhetta ja voita erikseen mukanani, kun ne voi korvata näin helposti. Kaakaomassa takaa myös hyvän ja napakan koostumuksen suklaalle. Jotkut lähipiirissäni tykkäävät käyttää pelkkää massaa suklaanteossa, mutta se on mielestäni vain makukysymys.

Kookossose on puolestaan kookosöljyn sekä kookoslihan yhdistelmä ja syntisen hyvä sellainen! Vähän maapähkinävoin tyyliin tätä herkkua voisi vetää suoraan purkista. Sitä lisätään suklaaseen pari ruokalusikallista pehmittämään sekä makua että koostumusta.

Käytin makeutusaineena erytritolia. Voit toki käyttää myös steviaa, kookossokeria, agavesiirappia, hunajaa, tai mitä oletkaan tottunut käyttämään.

Kaakaonibsit antavat suklaaseen kivan rouskuvaa tekstuuria ja oikein intensiivistä kaakaon makua. Tykkään muutenkin lisäillä nibsejä vähän joka paikkaan, kuten puuroihin ja smoothieisiin. Vähän kaakaota siellä täällä ei tee ainakaan pahaa!

Instant Reishi puolestaan tuo sienitaikavoimiensa lisäksi suklaaseen myös makeutta sekä makua. Jauheen intensiivinen lakritsisuus käy suklaaseen älyttömän hyvin ja tuo makuun syvyyttä.

Jos Four Sigma Foodsin sienten tai vaikkapa sporttiyrttien tilaus kiinnostaa, niin teille lukijoille on muuten 15%:n alennus koodilla "thegoodmorning" FSF-verkkokaupassa tämän kuun loppuun asti! Myös Foodinin tuotteista saatte sekä FitnessFirstin että Foodinin verkkokaupoissa tilatessanne 10% alennusta koodilla "thegoodmorning".

Stressillä tarkoitetaan muuten montaa muutakin asiaa kuin pelkästään sitä perinteistä "olen tosi kiireinen"-keissiä. Stressaannumme kokiessamme, että ympäristön vaatimukset ylittävät omat resurssimme. Kroppa voi stressaantua liiasta urheilusta, ja mieli vaikkapa isosta muutoksesta, menetyksestä tai vahvasta tunnekuohusta. Älä siis aliarvioi levon ja rauhoittumisen tarvetta (ja varsinkaan suklaantarvetta!), vaikka et olisikaan The Timesin toimitusjohtaja tai yksityisyrittäjä. On ok tunnistaa ja myöntää omat tarpeensa, olivatpa ne pieniä tai suuria. Tässä minulla on ollut viime aikoina opeteltavaa.

Näillä eväillä jatkan ulkoilua, lankuttamista, hengittelyä ja mitä kauneimman luonnon ihastelua. Oikein rentouttavaa viikonloppua jok'ikiselle!

Kommentit

Minttu (Ei varmistettu)

Pakko varmaan tilata näitä "taikatatteja", kun niin kovasti suosittelet!:D Reishistä mulla ei olekaan vielä kokemuksia, mutta pakurista ainakin tykkään. Mitä proteiinipatukoita muuten syöt?:)

Kaisa Merelä

Hih, ihanaa, että kysyit! Proteiinipatukoista (niistä harvoista, jotka itse kelpuutan) tulossa pian postaus!! :)

Suosittelen Reishiä lämmöllä <3

Mumppu (Ei varmistettu)

Tää kuullostaa ihan siltä että voit ottaa tytön paikasta x mutta et paikkaa x tytöstä :) upeeta että sulla on yhä kotiseudut joihin palata "juurillesi", se on kullanarvoista. Itse olen asunut vuosia ulkomailla ja palannut "juurilleni" vanhempien kotiin Suomeen. Nykyisin noita juuria ei ole enää olemassa joten vaihtoehdot on kasvattaa uudet juuret johonkin muualle tai olla juureton. Aika aikaansa kaikkeansa totesi mummo, joten nauti omistasi kun ne vielä tallella ovat! Toki sun iässä vanhempien kuolema ei vielä kosketa maastoa mutta muista nauttia heidän seurastaan kun vielä tallella ovat.

Olen keski-ikäinen nainen ja seuraan innolla blogiasi inspiraation lähteenä ajattele!, niin "aikuisia" sanasi usein ovat mutta älä ota paineita meistä keski-ikäisistä lukijoista, kirjoita nuoruuden innolla niinkuin tähänkin asti! Kunhan halusin mainita että lukijoissa on kaikenikäisiä nuorekkaita ;)

Olen saanut monista resepteistä iloa vähän soveltaen (keliakia) ja nykyisin näyttää sullakin olevan suuntima enemmän maidottomaan ja viljattomaan suuntaan hienoa!

Olet upea nainen Kaisa, nauti elämästäsi! <3

iinamaj

ihana inspiroiva kaisa! juurikin lusikoin sun ohjeella tekemääni terveellistä benjerryä ääntä kohti ties monettako kertaa ja myslikin on pöydällä jäähtymässä :) kiitos herkullisista ja toimivista resepteistä, ovat mulla usein käytössä, etenkin nämä kaksi ikisuosikkiani! <3 ihanan rentouttavaa loppukesää ;-*

Laura (Ei varmistettu)

Hei!
Ihana teksti ja ihanan näkösiä herkkuja!
Olen juuri ylioppilaaksi valmistunut, jolla oli kesälomaa kaikkien pääsykokeiden jälkeen huikeat viikot, jonka jälkeen tuli kutsu töihin. Herätys on joka arkipäivä klo. 06.00, töihin seittemäksi ja siellä ollaan puoli neljään asti. Töiden jälkeen (riippuen miten on energiaa jäljellä) yritän saada jotain irti tästä kesästä, lukien kirjoja, kokkaillen kesäherkkuja, kuunnellen sadetta (kun aurinkokaan ei ole niin paljon paistanut), urheillut ja viettänyt aikaa kavereiden kanssa.
Tämä kesä tuntuu erittäin kiireiseltä, enkä tiedä onko tämä vain pelkkää suoriutumista, kun yritän joka paikkaan keretä, kaikkia lähimmäisiä tavata ja velvollisuudet (niin töiden kuin vapaa-ajankin) saada tehtyä.
Tekstisi onkin sen takia ihana. Yritän aina mahdollisuuksien tullen lähteä luonnon ääreen rauhoittumaan. Juhannuksena kun monet juhlivat juhannusta tavalla jota eivät seuraavana päivänä edes muistaneet, minä karkasin avopuolisoni ja vanhempieni kanssa vanhempien mökille (reilun parinsadan kilsan päähän saarelle) nauttimaan hiljaisuudesta, levosta, saunasta, ruoasta, juomasta, sateesta ja (tärkein) seurasta!
Ja aion ensi viikonloppunakin karata mökilleni vanhempien kanssa (avopuolison jättäessä minut inttileskeksi ja töiden stressatessa).
Anteeksi pitkä kommentti, mutta tekstisi sai minut avautumaan ja miettimään tämän päivän suunnitelmia ( taidankin jäädä tähän sohvalle kahvikuppi kädessä vielä pariksi tunniksi ja vain kerään energiaa enkä yritä suoriutua yhtään mistään, en töistä, en mahdollisimman monen ystäväni näkemisestä, urheilusta, velvollisuuksista, vaan olen vain. )
Ps. oli ihanaa päästä joskus nauttimaan itsekin itsetehdystä raakasuklaasta. (Miten olisi raakasuklaan raaka-aineiden arvonta?)

Johki (Ei varmistettu)

Hehee, mulla itseasiassa ihan sama homma, että tietty paikka vaan vetää maagisesti puoleensa :--) Ja nimenomaan maaseutu. Siispä totesin tässä kuukausi takaperin, että mitäs hittoa mä kaupungissa kidun, kun ei ole tällä hetkellä mikään pakko (ei työ-/opiskelupaikkaa siellä). Joten tein parhaimman päätöksen pitkään aikaan ja hankin asunnon jälleen maaseudun rauhasta, läheltä rakkaita kotiseutuja ja ihmisiä. Pyhitän tämän vuoden (tai vielä pidemmän ajanjakson) kokonaan itsetutkiskelulle, ja teen vain sellaisia asioita joista nautin (välttämättömiä pakkoja toki on, esim. työ, mutta miksi siitäkään tehdä negatiivinen pakko, nyt kun saa kuitenkin asua paikassa jota rakastaa). Itse nimittäin sain totaalisen hermoromahduksen kaupungissa, aina piti olla menossa paikasta a paikkaan b, sieltä paikkaan c, d, e.. Ja ainoa mesta, jossa pystyi edes jotenkin rentoutumaan, oli se oma asunto. Mutta kuka jaksaa kauaa olla yksinään neljän seinän sisällä 22 neliön kopissa?

Niin, ja itse kans sun suosituksiasi kuunnellen ostin Reishiä tossa kuukausi takaperin, nyt lähipäivinä oon tosin vasta kunnolla saanu kuurin alkuun. Oon juonut nyt viitenä iltana "sieniteetä": keittänyt siis vaan ihan normisti vettä ja lisännyt sitten jauheen joukkoon. Alkuun maulle tuli aikalailla irvisteltyä tälleen lievästi sanottuna, jotenkin liian makea :D Mutta nyt siihen kumminkin alkaa tottua, thank god! Vaikutukset ovat kuitenkin olleet sen verran positiiviset, terveisin muuten niin levoton nukkuja. Mut aattelinki kysellä sulta, että miten itse yleensä juot nuo sienet, onko sulla erilaisia comboja? Jos sitä keksis vähän vaihtelua tuolle pelkälle keitettyyn veteen sekoitetulle juomalle :---D

Jii (Ei varmistettu) http://keveataskeleet.blogspot.com/

Kauniita kuvia ja ihanan näköisiä herkkuja! :)

Kommentoi