Kolme pärisevää juomaa aamuun

Sinä tiistaina, kun kaikki julkinen liikenne lakkoili ja oli syksyn ensimmäinen myrskyinen ja hyytävä aamu, minä lähdin polkemaan rannikkoa pitkin kohti Katajanokkaa. Alipukeutuneena. Talvi yllätti pyöräilijät.

Kyseessä oli Four Sigma Foodsin sekä Biohakkereiden "Päivitetty aamu" -nimeä kantava pressiaamu, jossa kuultiin ja maisteltiin kuinka aloittaa päivä mahdollisimman superisti. Tiedättehän, joogat, meditoinnit, sitruunavedet, oil pullaukset… Tämä tilaisuus keskittyi eritoten aamulla nautittavaan ravintoon. Ja tottakai sieniin. Kirjoitinkin Four Sigma Foodsin Instant reishistä eli lakkakäävästä kesällä mm. unenlaadun parantajana sekä stressin poistajana.

Tarjolla oli jos jonkinmoista litkua, joita nautiskeltiin ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan kertoessa miksi. Ensin vedettiin inkiväärishotit, jotka oli niin inkivääriset, että luuli juovansa cayannepippuria. Aineenvaihdunnan buustaus. Huu-haa-hii.. Ei varsinaista nautiskelujuomaa, mutta varmasti oiva tarkoitukseensa.

Kuvassa Four Sigma Foodsin sympaattinen Lari Laurikkala valmistamassa bulletproof-kahvia, jota nautiskeltiin shottien jälkeen. Oletteko kokeilleet sitä? Bulletproof-kahvi valmistetaan perinteisesti kahvista, voista sekä MCT-öljystä sekoittamalla ne blenderissä. Lopputulos on pehmeän lattemainen. Kahvin tarkoituksena on antaa energiaa pitkälle päivään, pitää nälän tuntitolkulla poissa ja kaiken kukkuraksi polttaa vielä rasvaa. Ja se pärisee! Erittäin kova esimerkiksi ennen treeniä juotavaksi.

Sitten siirryttiin takan ääreen, vedettiin villasukat jalkaan ja fiilisteltiin myrskyä juomalla kaakaota. Ei tosin sitä perinteistä O'boyta, vaan pakuriteestä, raakakaakaojauheesta, vahvasta chilistä, vaniljasta, carobista, mucunasta, hunajasta, ja kookosöljystä tehtyä lämmintä kaakaojuomaa. Namm! Lämmin maito oli siis käytännössä korvattu lämpimällä teellä. Inspiroiva ajatus. Ehkä maidottomasta superkaakaosta lanseerataan vielä syksyn aikana The Good Morning -versio.

Kuvassa kilistelen unibloggaajan kanssa. Keskustelunaiheet pyörivät aamun lisäksi myös yön ja unen ympärillä. Mielenkiintoinen hyvinvointiaamu, ellen sanoisi.

Nämä kolme litkua voisi toimia vaikka tyypillä, joka ei kiinteää ravintoa saa aamuisin alas. Tai jos vaikka haluaa pitää pientä taukoa kiinteästä ruuasta. Kiinnostaisiko teitä muuten saada lisää postauksia ravinnosta nestemäisessä muodossa?

Kommentit

R (Ei varmistettu)

Just viimeksi tänään manannut kun ei pysty aamulla syömään mitään tai pitäis alkaa heräämään pari tuntia aiemmin.. eli lisävinkit ois tarpeen :)

Johki (Ei varmistettu)

^Siis ennen treeniä vai, vai ihan muuten? Mä olen joskus treenannut niin aikaisin aamulla, että heitin vain kahvin nassuun ja menoksi. Voikahvia yritän välttää päivittäisessä käytössä. Se on kyllä hyvä ja pitää nälkää poissa, tosin ei mulla kyllä tuntikausia eikä ainakaan jos on treeni sen jälkeen. No joka tapauksessa. Voihan siihen muutakin öljyä laittaa ja itse teen monesti näin: kahvia ja pakurilitkua sekaisin ja sitten annos vaniljaheraa ja vielä macadamiaöljyä. Jo pelkästään herasta tuli samantyyppinen koostumus (lattemainen) kuin voikahvista. Ja siis nuo kaikki tosiaan sauvasekoittimella kunnolla sekaisin niin että vaahtoa tulee.

Monesta voikahvista kertovasta artikkelista muuten puuttuu tuo tehosekoitin/sauvasekoitin-homma, voin vain kuvitella jos joku koittaa tehdä voikahvia ilman sitä vaihetta :P Hyi.

Omaan makuun se on sitten heran kanssa tarkkaa eli en ole Suomesta vielä löytänyt sellaista ei-niin-supermakeaa-ällötysheraa, kaikki missä on sukraloosia tai vastaavaa, saavat sen kahvin maistumaan ihan kamalalta! Varmasti luonnollisempaa heraa on, mutta ulkomailta olen löytänyt enkä viitsi muita pussukoita kokeeksi ostaa kun on hyvän löytänyt. Toki yksi vaihtoehto on ostaa maustamatonta heraa ja lisätä vaniljat erikseen mutta kun arki on hektistä muutenkin niin jossain kohdin on kiva lyhentää säätämisien listaa.

Aino (Ei varmistettu)

Kyllä kiinnostaa! Ite huomannu että nestemäinen ravinto on mulle aina ollu parempi vaihtoehto "välipalana", aamiaisena yms. entä kiinteät.

Hanski (Ei varmistettu) http://www.hannu.raty@kolumbus.fi

Kiitos 3:sta pärisevästä! Itse tein juuri vilustumisoireita helpottavan 3:n yrtin sekoituksen kamomillateestä + kuivatuista piparmintun lehdistä haudutuskeittimellä ja inkivääritahnasta (teelusikan kärjellinen) riittää mukia kohden. Noissa 3:ssa yrtissä on puuduttavia, kipuja poistavia ja hengitysteitä avaavia aineita. Pääkin selviää samalla ja olotila helpottuu ;)

stylejungle (Ei varmistettu) http://www.the-style-jungle.blogspot.fi

oi mielenkiintoisia pärinäkokeiluja! Kuulostaa mielenkiintoiselta varsinki toi yrttikaakao juoma huh :--)

Kritisiitti (Ei varmistettu)

Puolet postauksesta tuotemainontaa ja illuusion luomista, että blogin ylläpitäjällä on hyvä seurapiirielämä. Erittäin kaupallinen ja kylmä postaus. Blogi on mennyt viimeisen puolen vuoden ajan alamäkeä. Ihan niinkuin arvostus ja kiinnostus lukijoita kohtaan olisi laskenut huomattavasti.

Pumpuli
Pumpulielämää

Mistä noita inkiväärishotteja saa? Tai tehtiin varmaan itse? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.