Kreatiini never again

Varoitus! Postauksen kuvat voivat järkyttää herkimpiä ja ne tulisi pitää poissa lasten ja miesten silmiltä.

Okei, paljon kiistelty kreatiini. Onko sen käytöstä enemmän hyötyä vai haittaa? Kuvat ehkä kertovat tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Jokainen voi sitten vetää omat johtopäätökset siitä, onko niistä omalla kohdalla enemmän hyötyä vai haittaa. Kas tässä. My transformation while using creatine.

Kreatiini ja lihakset

Ennen

Jälkeen

Kreatiini ja kasvot

Ennen

Jälkeen

Viime aikojen parhaat kommentit:
Ekat treffit: "Sul ois söpöt hymykuopat jos sul ei ois noit kreatiiniposkii"
Mutsi: "Ihanaa Kaisa kun sä alat näyttää taas iteltäs kun oot lopettanut sen kreatiinin käytön"

Näin.

Kommentit

Niina (Ei varmistettu)

Heheh :D Voi ei! Mulla on avaamaton kreatiinipurkki kaapissa.. en oo uskaltanut alottaa käyttämään vielä, kun jännittää miten kroppa reagoi.. oon lueskellut ton käytöstä eri blogeista ja jännä miten erilaisia reaktioita on tullu :o Joillain ei tunnu reagoivan muuten kun positiivisessa mielessä, eli voimatasot nousee ja enkat paukkuu salilla.. miten sulla toi salin puoli? Jaksoitko nostella isompia rautoja? Heheh.. olisit laittanut vertailun vuoksi rinnalle kuvat kun et käytä kreaa... ei noi sun posket mun mielestä yhtään pahalta näytä.. ainakaan tossa ylemmässä kasvokuvassa :)

Kaisa Merelä

Siis kuvissa on kysessä ennen ja jälkeen kuvat !!! :D

Ja luettelemasi asiat; siinähän ne hyvät puolet just olikin! Enkat todellakin paukku, meno salilla sai ihan uuden ulottuvuuden, toistot sarjoissa JOPA TUPLAANTUI (hullua..) ja lihas kasvo kivasti. Isompia rautoja ehkä joo, mutta enemmän kyl sarjakestävyys mulla ainakin nousi.

laurahooo (Ei varmistettu)

se on aivan normaalia että kreatiini lisää nesteen määrää kehossa :-) "Kreatiini on osmoottinen eli nestettä keräävä molekyyli eli sen kuuluukin kerätä nestettä lihaksiin ja sitä kautta lisätä hieman kehon painoa."

Kaisa Merelä

Normaalia toki ja niinhän sen kuuluukin toimia! Tämä postaus keskittyi ulkonäkökysymyksiin liittyen kreaan ja eritoten naiseen.

Jonne (Ei varmistettu)

Tiädän et tää on ikivanha kommenntti, mutta pakko selventää et kreatiini kerää nestettä vain aluksi

Fevejii (Ei varmistettu)

Loistava postaus. Herättelee kyllä aika voimakkaasti. Pakko sanoa kyllä, että vaikka haba ja lihakset on kiva juttu, niin mielummin otan kyllä naaman ilman turvotusta :D

Kaisa Merelä

Jep, mäkin jo mietin et ei saakeli miten hyvää kamaa kun massaa näyttää tulevan mut joo, oishan se kiva näyttää nätiltä kans... :D

iina (Ei varmistettu)

Kuinka kauan noiden ylempien kuvien välillä on siis aikaa :)?

Kaisa Merelä

Reilu kuukausi!

Punkalaitumen hevitatti (Ei varmistettu)

Oot vaan lihonut...

Kaisa Merelä

Hehe, voishan se kyllä niinkin olla, mutta oon aika varma et tässä on kreatiini asialla, sillä oon dieetannu samanaikaisesti ja rasvaa on lähtenyt mm. keskivartalon alueelta. Nestepöhö siis luultavasti!

Panda (Ei varmistettu) http://pandasway.blogspot.co.uk/

Ai että automaattisesti joku lihoaa, kun kreatiini kerryttää nestettä kroppaan? :D Joo selvä.

lksrhjiglkgh (Ei varmistettu)

Paljon söit kreatiinia päivässä?

Kaisa Merelä

Ihan "ohjeen mukaan" eli ensin vajaan viikon latausjakso jolloin 20g päivässä. Sitten ylläpitojaksoon jolloin n. 5-10g päivässä.

Mias (Ei varmistettu)

Hei!

Kannattaa huomioida, että pussissa oleva ohje on suunnattu lähinnä täysikasvuisille miehille. Naisille yleensä kevyempänä riittää esim. 15g päivässä latausjakson aikana ja ylläpitojaksolla esim. 3-5g päivässä.

Tomma (Ei varmistettu)

Purkin kyljessä kyl lukee notta 20g lataus 5 päivää ja sit 3g-5g päiväs 5 viikkoa, ja sit parin kuukauden tauko... Huomaa myös: edullinen vaikutus saadaan nauttimalla kreatiinia 3g päivässä. Ei ihme jos syöt yli kolminkertaisen satsin, et turvotus on myös kolme kertaa normaalia kovempaa...

aibuli (Ei varmistettu)

Oon ihan kujalla näistä hommista, mut mukava saada myös ulkonäkökokemusta Kos. aineesta. :) joko oot ottanu burnerit käyttöön?

Kaisa Merelä

Burnerit on käytössä! Rasva palaa niin että tirinä kuuluu! Hahah, no ei kai. Kirjoittelen niistä varmaan sitten keväämmällä, kun jotain "tuloksia" on tullut... Aika vaikea kyllä sanoa että mikä itse burnereiden osuus on rasvan lähdössä koska ruokavaliokin ja treenitkin on muuttunut mutta kattellaan!

HenriikkaV

Hihhih, joo just tän takia en oo uskaltanu ostaa kreatiinia vaikka se varmasti oiskin tosi kova juttu salilla treenaamisen kannalta. En vaan haluu näyttää pullasorsalta, niin eipä tuu siks sitte ostetuu :(

Mut kuule Kaisa, ei toi sun turvotus oo kuluneen kuukauden aikana blogin kuvissa näkynyt, tää herätti ihan oikeesti.

Kiitos, en edelleenkään tartu kreatiinipurkkiin (vaikka viikko sitten kävinkin niitä taas hypistelemässä liikkeessä).

Kaisa Merelä

Noh, kaikilla krea ei kerää samalla tavalla kasvoihin nestettä. En nyt ehkä ihan tämän perusteella jättäisi kuitenkaan kokeilematta, oli se sen verran loistavaa kamaa salilla! Ja tuskin kreatiinista lopullisesti luovun, ehkä saatan käyttää sitä pieninä jaksoina esim talvella kun on bulkki ja voi muutenkin näyttää perseeltä. Hahah, no joo...

Jenni (Ei varmistettu) http://destinationunfamiliar.blogspot.fi

Hahah eikä! Olin ihan kikseissä ekojen kuvien jälkeen, et jesjesjes kreaa tännekkin. Mutta toisessa kuvassa paljastui se suurin syy, miksi minä pullaposkisena en uskalla sitä kokeilla. Kauanko käytit?

Kaisa Merelä

Käytin vähän vajaan kuukauden. Ja jep, you said it :D

Riikka (Ei varmistettu)

Toi kasvokuvahan on vähän alaviistosta otettu, ei musta voi vertaa keskenään noita kuvia. :D Mut usko pois, sä oot kaunis sekä ennnen, että jälkeen kuvissa ja toi on todella pientä mitä noissa kasvoissa on ja kropassa näyttää vaan paremmalta ku on hyvät paineet. ;)

Kaisa Merelä

Niin no, oikeassa olet kyllä siinä suhteessa että kasvokuvat on vähän huonosti valittu... Mutta halusin liioitella, tottakai! ;D Ja voi, kiitos!

Jeejee (Ei varmistettu)

Helouu oon ite alottanu nyt ton kreatiinin tankkaamisen 20g päivässä viikon ajan ja sitten ylläpito jakso jotain 10 g. Kuinka nopeasti huomasit vaikutusta kreatiinillä esim alko tulla kestävyyttä ja massaa.? Kuinka paljon käytit tankkaus vaiheessa kreatiiniä ja sitten ylläpito jaksolla? :)

Kaisa Merelä

Luulen että melkeinpä heti tankkausjakson jälkeen alkoi tuntumaan tehot! Massaa tuli sitten vähän myöhemmin. Joo käytin ite kans tankkauksessa 20g päivässä ja ylläpitojaksolla sen 5-10g.

Lissu (Ei varmistettu)

Moikka! Mä olin ihan oikeasti miettinytkin, että sä oot mun mielestä näyttänyt ennen erilaiselta. Nyt selvisi syy ja huh! Ainakin omaan silmään on tosiaan pistänyt, en siis tiennyt mistään kreatiinista. En kyllä ihan ymmärtänyt noita treffiläisen ja äidin kommentteja. Oletko siis nyt lopettanut käytön vai et? :)

Kaisa Merelä

Juu olen lopettanut ja pikkuhiljaa alkaa kasvot tosiaan normalisoitumaan! Ja joo, mustakin ero on ollut ihan selkeä, samaa mieltä on ollut myös läheiset.

jenbi (Ei varmistettu)

Vissiin kovasti yksilöllistä tuo krean vaikutus... itsellä tuon latauksen aikana kasvot ehkä himpun verran tosiaan pyöristyi mutta sitä ei tainneet huomata muut kuin minä. Nyt ylläpitojakson aikana kasvot on taas entisellään ja salilla kuormat kasvaa hurjasti! Myöskin kiristymistä on tapahtunu oikein mukavasti, että ainakin itse suosittelen kovasti kokeilemaan kreatiinia, turvotus on ohimenevää eikä kaikille sitä edes tule :) käytön voi myös aina lopettaa jos pelottaa liikaa!

Mutta eniveis, olet kaisa todella kaunis ja ihailen sinua sen vuoksi, että levität terveellisen ruokavalion ja liikunnan ilosanomaa! Pidät naisellisesta ja urheilullisesta vartalostasi etkä häpeile näyttää sitä, varmasti toimit motivaattorina monelle nuorelle naiselle :) tsemppiä sinulle projektissasi ja onnistumisia!

Kaisa Merelä

Jep, nimenomaan juuri näin! Itsekään en missään nimessä halua pelotella tai sanoa etteikö kreatiinia kannattaisi kokeilla. Ei se nyt haittaa jos siitä turvotusta tulee hetkeksi, käytön voi heti lopettaa, mutta hyödyt on omasta mielestäni niin priceless että jokaisen tulisi ne joskus kokea ;) Eikä se tosiaan kaikilla aiheuta yhtä pahaa nestepöhöä!

Ja huh, kiitti paljon loppukehuista! :) Näillä mennään!

soijaseija (Ei varmistettu)

Käytätkö ikin ruoan maustamiseen soijakastiketta vai onkse epäterveellistä (siit on aika paljo eri mielipiteitä) ? :) ite tykkään laittaa kanaan soijaa mut pistää vaan miettii et onkse niinkää terveellistä

Kaisa Merelä

Hmm, en käytä soijakastiketta :) Muuta en tiedä kun että eikös se ole aika runsaasti suolattu?

Kaisa Merelä

Hmm, en käytä soijakastiketta :) Muuta en tiedä kun että eikös se ole aika runsaasti suolattu?

minäää (Ei varmistettu)

ei nyt liity tähän oikeen mitenkään, mutta haluisitko kenties kehitellä joskus terveelisemmän version bubble teasta! Helsingin asematunnelista kun kerran nappasin mukaan, ja rakastuin! ei vaan oo mitään voinvetääjokapäivä- herkkua ;)

Kaisa Merelä

Enpä oo ennen kuullut moisesta, vois tutustuu!

Johki (Ei varmistettu)

Oho, on tosiaan kasvoissa ero, voisi luulla että botoxia laitettu kun on niin pyöriää ;) Hah no joo. Mäkin käytin jossain vaiheessa kreatiinia, mut täytyy sanoa, että en huomannut mitään. Täytyy ottaakin uudestaan kokeiluun ja katsoa tarkemmin miten käy.

Kaisa Merelä

Niin, se on kyllä kovin yksilöllistä tuo nesteen kertyminen/sen näkyminen! Ole onnellinen jos et huomannut eroa kasvoissa, mulle kreatiini ei sitten vissiin kovin hyvin sovi :D Sen verran neiti olen että haluan kasvot kapeina...

KAISAKSAL (Ei varmistettu) http://kaisaksal.blogspot.fi

Sun lihakset näyttää kyllä mycket bättre kreatiinin jälkeen! Pulleat habat on paree! <3 :D

Kaisa Merelä

Hahahaaa, täytyy myöntää että meitsikin diggailee kyl noita kreahaboja! :D

Noora (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Voihan vatut kun meinasin tippua tuolilta kun näin noi kuvat! Ihan hullu ero oikeasti! Mussa on sen verran tota "turvotusta" omasta takaa etten kreatiinia kaipaa :'D

Kaisa Merelä

Hahahah, ihana oot!

Essi (Ei varmistettu)

Kun näin ensimmäisen kerran kuvat "Viikko vegaanina-postauksesta", huomasin jotain eroa ulkonäössäsi. Nyt siis ymmärrän. :-) Sulla on tosi kauniit kasvonpiirteet. On hyvä ettet anna niiden upota kreatiiniin ;-)! <3

Kaisa Merelä

:) Kiitos!

ninni (Ei varmistettu)

Ois tosi kiva jos ,niinkuin ennen , saisi resepti katekorioita vähän tarkemmin kun tuo on tosi hankalaa ruveta ettiin esim eri pannari ,piiras ym ohjeita. Arvostaisin todella ja haluaisin tietää oisko tämä mahdollista ? :/

Kaisa Merelä

Joo mä teen sen asap!

Tuuli (Ei varmistettu) http://remppahommiin.blogspot.fi/

Hahaa oon kai jotenkin kieroutunut, kun tämän luettuani lisäsin vielä kreatiinipussin ostoskoriin ollessani palkkariostoksilla :D Paljon olen hyvää lukenut vaikutuksista ja on pitänyt itsekin testata, mutta tämän sinun huiman muodonmuutoksen myötä alkoi myös omakohtainen ihmiskoe kiinnostamaan! Saa nähdä mimmonen pullaposki täältä kuoriutuu – vai rajoittuuko massankeräys vain niihin toivottuihin bodypartseihin ;) Ainoastaan kokeilemallahan se selviää!

Kaisa Merelä

Mut siis se kannattaa todellakin testaa omalla kohdallaan, oon kuullut et kaikilla ei näy vältsit missään nesteet... ainakaan naamassa :D

vee (Ei varmistettu)

Itse en ymmärrä tommosia keinotekosia aineita millä kasvatetaan lihaksia sun muuta:-D Enpä toki ymmärrä tosta kreatiinista mitään, mutta sen verran kauan oon salilla käynyt nimenomaan lihaskokoa kasvattamassa, että tuloksia saa ilman tommosia aineita ja mun mielestä on kivempaa treenata luonnollisesti. Huomaa ainakin oman kehityksensä ja voi aina ilosesti todeta että itse on kaiken tuloksen takana eikä mitkään keinotekoset aineet:-D Minusta se antaa lisää motivaatiota kun huomaa kehittyneensä luonnollisesti, ja itse arvostan sitä paljon enemmän kuin jotain kreatiineja sun muita. Mielipidehän on tietty omani, ja muut saavat olla toista mieltä, mutta tähän väliin oli pakko vaan sanoa jotain. Ja toi sun kasvojen muutos on jotain ihan hurjaa, siispä taidan sitä suuremmalla syyllä pysyä noista aineista erossa:-D Toki palautusjuomat sun muut proteiinipatukat ymmärrän, en väitä että niistä jotain tulosta tulisi mutta jotainhan on aina kiva vähän fiiliksen kohottamiseksi joskus nauttia:-) Älä pahastu tästä kommentista, sillä huomaahan tosta "ennen" kuvasta että oot (kai) ilmankin mitään aineita saanut kehitystä aikaan lihaksissa, ja sitä todella arvostan!:-)

Mias (Ei varmistettu)

Kreatiini ei ole keinotekoinen aine, vaan elimistössä muodostuva luonnollinen yhdiste. Sitä saa luonnostaankin mm. lihatuotteista.

Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kreatiini

Mari (Ei varmistettu)

Ihan samaa mieltä täällä "vee". En kaikella kunnioitukslla ymmärrä kun, ladataan omaan kehoon kaikenmaailman aineita.:) Toki jokaisen oma asia. Ei sitä ennenkään ole moisia tarvittu. Luomuna täälläkin urheillaan! :)

Pages

Kommentoi